Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigara tiryakileri atağa geçti :)

Freyja

Öne çıkan mesajlar

Abi bu yasak onun bunun sağlığını düşünmek için değil ki. Yasakta bile ağır işgüzarlık var. Atıyorum Starbucks'ta oturuyorsun dışarıda, güneş var diye tente açmışlar, sigara yasak. Tenteyi kapadığı zaman dayı, yasak kalkıyor. Şaka falan değil bu, böyle cidden. Bu komik yani.
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız arkadaş bu nasıl bir samimiyetsizliktir. yasaklandığı gün okulda çok içemedim ve biraz açıldı ciğerler filan. çıktım sonra eskişehir yolundan dolmuşa binecem. vızır vızır araba geçiyo. o an analadım ki egzoz dumanı daha beter bişey. her tarafta da "Dumansız Havayı Destekliyoruz" tarzı ilanlar filan var. nasıl bir samimiyetsizlik anlamıyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

zlorwf said:
Sigara da tüm insanlık için yararlı bir araç kimyasal olarak. Zararı da var mı, var.
Sigaranın yararları ve zararlarını iki ayrı kefeye koy.
Sonra otur bu kefelere bak.
Sonra aç Kayahan - allahım neydi günahım dinle.

Edit : Kimya müh. öğrencisiyim. Okulda bunun tartışmasını yaptım daha önce ve evet ukalayım.
Sosyal ağlarda paylaş

Vapurdaki olay çok saçma gerçekten. Ayrıca vapurdayken adamın sigara dumanından nasıl rahatsız oluyorsun onu da anlamadım, ben üflediğim dumanı bile göremezken.
Restaurant olayı çok kötü oldu evet. Bir süre rakı&balık restaurantı işlettik, rakının yanında sigara ya yok ötesi yani. Sen o adama rakıyı kuru kuru iç dersen, kafa göz girer adama. Ben içemem içki sigarasız hayal bile edemiyorum yani. En azından alkollü mekanlarda izin verilseydi. Ha bu kıçıkırık hükümetle uyuşan bir strateji değil tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben ne meyhaneye giderim, ne biracıya, ne de başka yere. Evimde içerim keyfime bakarım.

Restoranlar para kaybederse kaybetsin bize ne diyen adama demek istiyorum ki, orda çalışanlar çıkınca evinde beslicen mi ailelerini?

Kimi mekanlar ben sigaraya izin veriyorum dese, millet bile bile lades yapsa olmuyo mu?

Devlet bizi bizden daha çok düşünüyo. Ve ben buna işgüzarlık derim. Daha benim sokaktaki güvenliğimi sağlayamazken sigarama mı karışıyor? Bıraksınlar allah aşkına kim bilir neler döndü kimler naptı da böyle bişey çıktı.
Sosyal ağlarda paylaş

zlorwf said:
Kefeler hakkında yorum yaptığımı hatırlamıyorum. Pasif içiliği de bir kefeye koyalım öyle diyorsan.
Sen yazdığını bir daha oku bence. Sigaranın yararlı olduğunu iddia ettin de.
Greeny said:
Vapurdaki olay çok saçma gerçekten. Ayrıca vapurdayken adamın sigara dumanından nasıl rahatsız oluyorsun onu da anlamadım, ben üflediğim dumanı bile göremezken.
Restaurant olayı çok kötü oldu evet. Bir süre rakı&balık restaurantı işlettik, rakının yanında sigara ya yok ötesi yani. Sen o adama rakıyı kuru kuru iç dersen, kafa göz girer adama. Ben içemem içki sigarasız hayal bile edemiyorum yani. En azından alkollü mekanlarda izin verilseydi. Ha bu kıçıkırık hükümetle uyuşan bir strateji değil tabi.
Çevren ne kadar açık olursa olsun oturduğun koltuğun sağındaki, solundaki, önündeki, arkasındaki, çaprazındaki adam sigara içerken sen de 2 dal içmiş kadar oluyosun. Şu anda neyse ki bunu gösterebileceğim yer yok ama eskiden durum aynen bu şekildeydi.
Sosyal ağlarda paylaş

sigara içen adama vapurda sigara rahatsızlık vermez dogal olarak.ben sigara içmiyorum.ve vapurda dışarda oturdugumda herkesin elinde sigara.ruzgarın etkisiyle duman üzerimize gelio direk.tabi küllerini denize atmaya calısırken yine rüzgarin etkisiyle üste başa gelen külleri saymıyorum :)

bence sigara yasagı geç bile kaldı.bide 12-13 yaşında özenerek başlıolar ya en acısı da bu bence.bi bok sanıp içmeye baslıolar.sigaranın yasak olması en azından yeni nesile başlamaması için ufak bi neden olur
Sosyal ağlarda paylaş

Buyrun

Ben şunu demeye çalışıyorum: Zararlı, evet. Başkalarına da zararlı, evet. Ama iyi havalandırması olan biryerde bile yasak konuluyorsa bu tartışılmalıdır. Bu "duman avcısı" mantığı ile çözülebilecek birşey değildir ve çok hassas bir konudur. Hiçbir sigara kullanıcısının "Ulan, sigara içeyim de şunları bi zehirleyeyim, mahah." düşüncesiyle hareket ettiğini sanmıyorum. Gördüğüm birkaç insan dışında herkes bir sağlık burjuvazisi içinde tıkanıp kalmış. Sigara içenler ikinci sınıf vatandaşmış, gökyüzü daha temizmiş artık, insanlar ölmüyormuş. Hikaye, geçiniz..
Sosyal ağlarda paylaş

hicbir sigara kullanicisi karsisindaki dusunmedigi icin yasak konuluyor zaten. dusunebilse veya o kultur toplumda yerlesmis olsa yasak koymaya gerek kalmaz.

butun icki icen mekanlarda yasak olursa ve buna tam anlamiyla uyulursa kimse zarar etmez. yine ayni ciroyu kaldirir mekanlar. asil bazi yerlere izin verelim dediginiz noktada olay biter.
Sosyal ağlarda paylaş

zlorwf said:
Buyrun

Ben şunu demeye çalışıyorum: Zararlı, evet. Başkalarına da zararlı, evet. Ama iyi havalandırması olan biryerde bile yasak konuluyorsa bu tartışılmalıdır. Bu "duman avcısı" mantığı ile çözülebilecek birşey değildir ve çok hassas bir konudur. Hiçbir sigara kullanıcısının "Ulan, sigara içeyim de şunları bi zehirleyeyim, mahah." düşüncesiyle hareket ettiğini sanmıyorum. Gördüğüm birkaç insan dışında herkes bir sağlık burjuvazisi içinde tıkanıp kalmış. Sigara içenler ikinci sınıf vatandaşmış, gökyüzü daha temizmiş artık, insanlar ölmüyormuş. Hikaye, geçiniz..
Bilmiyorum sayfanın tamamını okudun mu ama aynı şeyden 2-3 kere bahsettiği yerler var. Ayrıca büyük saçmaladığı yerler de var.
örnek olarak şu kısım : Carbon Monoxide May Alleviate Heart Attacks And Stroke - Carbon monoxide is a by-product of tobacco smoke. A report indicates very low levels of carbon monoxide may help victims of heart attacks and strokes. Carbon monoxide inhibits blood clotting, thereby dissolving harmful clots in the arteries. The researchers focused on carbon monoxide's close resemblance to nitric oxide which keeps blood vessels from dilating and prevents the buildup of white blood cells. "Recently nitric oxide has been elevated from a common air pollutant . . . to an [internal] second messenger of utmost physiological importance. Therefore, many of us may not be entirely surprised to learn that carbon monoxide can paradoxically rescue the lung from [cardiovascular blockage] injury." The pharmacological benefits of tobacco are nothing new.
Az miktarda karbon monoksit kalp krizi geçirenlere yardımcı olur diyor en başta. Altında da açıklıyor bu durumu. E sigara kalp krizi riskini ölümüne arttırıyor. Damar tıkanıklığına ve damar sertliğine sebep oluyor. Bu durumda sigaradan alacağın karbon monoksit pek kâr olarak nitelendirilemez.

Bunun gibi bir çok maddede mantık hataları var. Genele vurursan da "sigara kimyasal olarak yararlıdır" demek yanlıştır.
Sosyal ağlarda paylaş

Sigarayı kontrol edeceklerine önce kamyonları, tırları kontrol etsinler be, bugün yolda gelirken gördüğüm bütün kamyonlar potansiyel ölüm tehlikesi taşıyor. Dayı yükü bağlamış tepesine ama, pamuk ipliğine bağlı bildiğin, yandan geçen birinin düşse kafasına bilmem kaç tonluk metal plakalar, cesedini toparlayamazlar adamın.
Sosyal ağlarda paylaş

zlorwf said:
Buyrun

ikinci sınıf vatandaş olayı yok. ben senın zehırını çekemem bu kadar basit.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...