Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Orjinal hikaye ve dünya yarabilecek kimse var mı ?

di

Öne çıkan mesajlar

• Admin
Olay tamamen kurgudan ve dengelerden geçiyor. travian cok başarılı bir oyun şöyle ki oyunda görmediginiz kadar taktik aklınıza gelmeyecek kadar varsayım mevcut ama bunları arayuzune bakınca imkanı yok anlayamazsınız. oyunun dunyasına girip zaman harcadıkça yeni şeyler geliştirip yeni taktikler ediniyorsunuz. Oyuncuları zaman geçtikte sıkmak yerine hırslandırması ve daha cok zaman harcatması da bağımlılık yaptığı için kötü ama oyun sahipleri için çok iyi bir hadise.

Yani pek cok browser oyunu yapıldı ama hepsi aynı başarıyı tutturamadı.

Benzer bir şey yapmak için uzun uzadıya planlamak dünya oluşturmak vb gerek. Bu işler aylar sürebilecekken kodlaması birkaç haftada bitebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

GwindonSurion said:
bu aşşağıdakilerin hepsini ben yazdım oku dağarcığın açılsın
tüm hakları saklıdır

destanlar
güz alaca karanlığı ejderhaları / okudum
kış gecesi ejderhaları / okudum
İlkbahar Şafağı ejderhaları / okudum

efsaneler
İkizlerin zamanı / okudum
İkizlerin savaşı / okudum
İkizlerin sınavı / okudum

raistlin tarihçeleri
ruhdöveni / okudum
silah kardeşliği / okudum

beşinci Çağ
İkinci kuşak (kuşak değil nesil olarak basıldı / okudum)
yaz ateşinin ejderhaları / okudum

kayıp efsaneler
vinas solamnus / okudum
fistandantilus, yeniden doğuş / okudum

kang ın alayı
kıyamet tugayı
ejderan kuralları

[b]yeni Çağın ejderhaları

yeni bir Çağın doğuşu
kasırganın günü
kargaşanın arifesi

dhamon efsanesi
düşüş / okudum
İhanet / okudum
kurtuluş / okudum

buzduvarı
haberci
altın küre

kara dalamar / okudum
huma destanı / okudum

ruhlar savaşı serisi
batan güneşin ejderhaları
kayıp yıldızın ejderhaları
yokolmuş ayın ejderhaları

Burada yazmayi atladigin bir kac kitabini(!) daha okudum ama cok da sarmadi acikcasi, margaret ve tracy modunda degilken pek iyi yazamiyosun = p
Sosyal ağlarda paylaş

Bu oyun hikayeleri konusunda GameForge kadar kolpa bir şirket yok.

Adamların ogame, klansavaşları, ikariam, wildguns oyunları birbirinin kopyası sadece skinleri farklı. Hatta son gözdesi olan wildguns tamamen travian çakması. Bitefight, gladiatus, darkpirates desen yine aynı bok. Birinde kurt adamlarla vampirler kapışırken bir diğerinde arenada gladyatörlere parmak atıyosun.

GameForge'un tüm oyunları böyle. Sıfır konu, bol bol farklı skin ile herifler dünyanın parasını kazandılar. Oyunlar bir süreden sonra tek düze bir hale geliyor ve milleti baymaya başlıyor. Sadece farklı kitlelere farklı şekilde servis yapıyorlar.

Şu ana kadar web based oyunlar içerisinde popomundo bana ilginç geldi. Temelde müzik dünyası üzerine kurulu olmasına rağmen oyun içerisinde pek çok şeyi yapabiliyorsun. Sürekli bişeyler çıkıyor ve oyuncuyu hiç sıkmıyor.

Bence sen konu arayışını falan boşver. Berbat bir konu olsa da onun üzerinde ilerleyen zamanlarda oynamalar yaparak sistemi geliştirmen daha iyi olur gibi geliyor.

Not: Gönder tuşuna basmadan evvel şöyle bir göz gezdirdim de, GF oyunlarında yetkili birisi olarak GF'ye karşı ne kadar dolmuşum lan böyle :D
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar,

Arkadaslar kusura bakmayin biraz gec yaziyorum bu konuyla ilgili.

Bu konuda ustume duseni yaptim ama -tahmin ettigim gibi- karsi taraftan ses seda yok. Bir kac hafta sonra tekrar gelir muhtemelen "Tim hadi oyun" gibisinden ama sevmedim ben bu olayi. Bir oyle bir boyle. Hem beni rezil edecekler hem de kalkip burdan anlastigim arkadasa rezil oldugumla kalicam.

Neyse,

bir diger konu icin yaziyorum aslinda daha cok. GERGE'in tavsiyesi ustune GERGE ve ben dun Taksim'de bulustuk, konustuk. Bu oyun projesini -web based ya da client based, artik hangisine gucumuz yeterse- birlikte baslayip yurutmeye karar verdik.

GERGE de isterse durum hakkindaki gidishatimizi yazariz yine buraya bi yere.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...