Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PvP deneyimleri?


Sam

Öne çıkan mesajlar

gamespot beta vs olayına maalesef giremedim, gördüğüm kadarıyla henüz trial filan da yok. oynayan yerli ve yabancı hangi arkadaşa sorduysam da tam net cevap veremediler henüz yüksek lvl'da deneyemediklerinden. bazı sorularım olacak, bugün değilse bile önümüzdeki günlerde yanıtlayanlar çıkabilir sanırım:

- bu melee sınıfların kombo olayı pvp'de ne denli işe yarar? caster'lar önünüzden strafe ile filan rahatça kaçamıyor mu siz kombo yapmaya çalışırken? eğer öyleyse pvp'de kaçmayı bilen bir rakibe karşı tek yapabildiğiniz en basit kombosuz tek saldırılar mı?

- caster'ların kombo kasma olayları yok sanırım? uzaktan melee kasanlara büyüleri sallıyorlar öyle alışageldiğimiz usulde? yakına gelirlerse tabanvay, aynen devam?

- battleground filan varmış, çeşitlilik nasıl? sayıları belli mi? eğlenceli mi?

- pve raid'den edilen eşyalar mı gerekiyor pvp yapabilmek için? ya da pvp'den eşya geliri varsa da aralarındaki fark büyük mü? raid yapan tokatlar mı?

- kale ile filan mı esas grup pvp'si olabiliyor yoksa kendi başınıza yapabileceğiniz birşey var mı büyük balıklara yem olmak dışında? ne denli 'kasmak' lazım eğlenmeye başlayabilmek için pvp'de?

sasğolsun funcom herhalde oyunlarına bir güven belirtisi olarak forumlarını sadece üyelerin erişimine açmış, sağdan soldan da doğru düzgün bilgi edinemedim. "vaooovvv mannnyakkk oyunnn" diyen herkes de grafiklerden ve npc kesme zevkinden dem vurmuş ki benim merak ettiğim cevapları göremedim henüz.

şimdiden teşekkürler. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1)oyunu oynamdan anlaman zor (sakın yanlış anlama anlatılacak bişey değil)
2)bkz 1. cevap
3)zevk için oradalar pvp xp sisteminin şuan marjinal bir faydası yok
4)ne istediğine bağlı pve itemlarını almadanda pvp yaparsın pvp itemlara çok bağlı değil
5)ne oynadığna nasıl oynadığına bağlı soloda başarıya ulaşmak mümkün keyif kısmı sana kalmış
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya şimdi combat sistemini muhtelif yerlerde anlattım önceden herkesin bir ön yargısı var o olur bu olmaz bu böyle nasıl olacak vs vs

combo sitemi çalışıyor gayet güzel çalışıyor melee casterı yakalarsa öldürür zira combat kensinlikle statik olmaktan uzak olsada meleelerde knockback stun snare vs gibi özellikler bol bol var dolayısıyla forst mage in rogue u kiteladığı gibi bir kitelama durumu yok yada mal bir rogue un sprint e basıp etrafınızda döne döne sizi kesmesi gibi bir kepazelikte yok

oyunda geçirdiğiniz ilk 5 dakikadan sonra herşey kafanızda yerli yerine oturuyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sam beta zamanı takip ettiğim kadarıyla bişeyler yazayım, oynayanlar düzeltir artık

-Melee combolardan evet kaçılır da oyunun wowdan farkı stamina olması. Çok fazla koşarsan stamina biter, stamina biterse hareket edemezsin haliyle ölürsün. AoCda wowdaki gibi bi quake-strafing olmayacak diyorlardı en son, releasede ne durumda bilmiyorum. Tabi bide melee sınıfların stun, root vs. abilityleri de var.

-Casterların da combo benzeri spellweaving diye bi olayı var, eğer pvpde iyi korunurlarsa arka arkaya spelleri yerleştirip sağlam damage veriyorlarmış. Bu nası çalışıyor hala tam bilmiyorum.

-Capture the flag falan izlemiştim, knockbackle köprüden aşağı atma vardı eğlendim :P

-Pvp için pve gerekmeyecek diye bi sözü vardı devlerin.

-Evet esas grup pvpsi kaleler, ama kale savaşlarına katılmak için illa 100 kişilik bi guildden olmana gerek yok, mercenary sistemi var oyunda. Büyük guildler adına savaşıp para kazanabiliyorsun. Bide kalelerden küçük ama benzer şekilde elinde tuttuğun zaman sana bonus veren küçük towerlar var. Kale savaşları için guild başına limit 48 kişi, pvp towerlar için de 20 kişi falan olur heralde. End game pvpyi ben de merak ediyorum, tatmin edici bi bilgi yok şimdilik
http://aoc.wikia.com/wiki/Battlekeep
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ewt şimdilik lvllar çok düşük olduğu için tam bir şey söylemek zor genelde agrasif oyun oynamam o yüzden pvp ye bana saldırılmadığı sürece girmedim buna rağmen kimi zaman yendim kimi zaman yenildim casterla kapıştım assasinle rangerla muhtemelen conqueror olduğunu tahmin ettim elemanla ve şimdilik wow daki şu su clası devir gibi kesin bir olgu oluşmadı kafamda yani doğru oynayınca biraz da şanla her clas yenilebiliyor,tabi bu söylediklerim lvl 24 necromancer olarak aynı level seviyerli için geçerli,ilerledikçe yorumlarımı eklerim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cb de malasef end game gorebilecek kadar kasamadim fakat genel olarak sunlari soyleyebilirim ;

- eet kesinlikle combolardan kacmak mumkun hatta combatin kaderini belirleyecek faktorler arasinda bu.fakat her melee class uzun castingli bi comboyu yedirecek CC abilitysine sahip.uzun casting yanlis anlasilmasin zira 5 hit bi combo instant vurabilir iken misal 2 hit bi combo 2 sn casting time a sahip olabilir ( atiyorum timerlari ) . zira son combo tusundan sonra casting baslar. ve comboyu execute edip dier alakali yon tuslari ile surdurmek icin targeta ihtiyaciniz yok onemli olan last hit.yani zamanlama epey onemli bi faktor.

- kabaca boyle eet fakat yine nerdeyse her melee class "charge" vb. ability ye sahip.olmadi genis stamina poollari dolayisi ile sprint ile melee range da kalmak olanakli.combolarinda stamina pool kullanmasi biraz dezavantaj gerci.yanisira hide skilli ile melee range den combata baslama gibi bi luksleri var.fakat her mmo da oldugu uzere iyi dps e sahip bi nuker class sizi offguard yakalayip max range den sizi nukeluyor ise sansiniz biraz az.

-mini game ler var , eglenceli.cok bilgim yok bu konuda.

-end game de nasil olur bilemem.pvp ve pve itemlari yani sira craft itemlarin onemli bi yeri olucagi soylenior.item dan ziyade simdilik gordugum daha skill based bi oyun.item larin etkisi azimsanicak gibi degil tabiki.

-solo da gayet oynanabilir oyun.fakat tabiki end game content yapabilen bi playerin alacagi zevk farkli olucaktir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

melee caster hadisesi ilnginç ama benim için şu tartışılmaz bir melee casterın melee range inde ise ve ölüyorsa o onun hatasıdır.

demo vs guardian kapışmasına şahit oldum demo önce gördüm guardianı rootladı nevar ne yok boşallttı kafasına guardıan ufak bir hp ile kaldı demoyu yakaladı sonra demo yerden kalkamadı bir daha
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mighty_THoR said:
melee caster hadisesi ilnginç ama benim için şu tartışılmaz bir melee casterın melee range inde ise ve ölüyorsa o onun hatasıdır.

demo vs guardian kapışmasına şahit oldum demo önce gördüm guardianı rootladı nevar ne yok boşallttı kafasına guardıan ufak bir hp ile kaldı demoyu yakaladı sonra demo yerden kalkamadı bir daha


tabi gayet mumkun boyle senaryolar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mighty_THoR said:
senaryonuzda ufak bir ayrıntıyı atlamışsınız :D demo nun dps si sizde yok :) dolayısyla ozamanda guardianda daha fazla hp kalmış olacaktı

demo oynamadım fakat okudugum kadarı ile bizim hayatta kalabilirliğimiz biraz daha iyi demo ya göre ,sadece okuduklarımda yola cıkıyorum tabi ;)
yok zaten bırakcam ben necroyu hehe
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

işin en güze tarafı etrafınızı 5-6 mob sarıyor içinizden geçiriyorsunuz işim bitti diye sonra moblardan biri iniyor o mob yerine size bir pet daha veriyor dewam ediyor savas hp iyice azalmıs o sırada 2 mob daha iniyor ve 2 petiniz daha oluyor savaşın durumu birden değişiyor ve son mobda iniyor 1 fataliy yapıyorsunuz ve toplamda 4 kişi olarak başladığınız (ben artı 3pet) savaştan 10 kişi cıkıyorsunuz hehe
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...