Revenge Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Azmodai said: emrenin yerine oyun kurucu olarak Tumer ve Yildiray var ki? playmaker:oyun kurucu,durmadan pas alıp/veren adam. Tümer veya Yildiray'ın asıl islevleri playmakerlık değildir.Türk kim var baska dersen,kadroya çağrılmayan nuri sahin gibi sahane bir playmakerımız var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 İlla bir tane uç golcü koymak adına orta-sahadan mutlaka takımda oynaması gereken bir adam yedeğe çekilmemeli bence... Portekiz'de Nanni-Quaresma-Ronaldo bir arada oynatmak için Postiga'yı falan ilk 11 koymayacak santrfor diye sonuçta. 4-6-0 paşa gibi oynanır zaten çok çabuk ileri çıkan bir orta sahamız var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 bence de 4-6-0 veya 4-5-1 en mantıklı seçenek..modern futbolda en çok işe yarayan taktik diyebilirizz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 toggie said: Holy said: Benim anlamadığım nokta ise neden forumdaki bazı insanlar (genelleme yapmadım, alınması gerekenler anlaşılıyor zaten) milli takım seçmeleri konusunda bile kendi takımlarının rengindeki gözlüklerini çıkartamıyorlar gözlerinden. En son Volkan Yaman denmiş sanırım milli takım için. Yahu göz var nizam var. Önümüzde kadro da var. Bu kadroda Volkan Yaman nasıl oynar biri bana açıklasın lütfen. Kimin yerine oynar? Ben fenerbahçeli olarak Kazım'ın alınmasını eleştiririm mesela. Çok genç bir adam ve bir kaç maç dışında oynamayan bir adam. Resmen maç seçiyor. Böyle bir adamı almak kumardır. Onun dışında takımdaki diğer forvetlerin neredeyse hepsi Semih'ten daha yetenekli oyuncular. Semih tamam çok hırslı ve koşan bir adam. Rakip savunmayı yoruyor, güzel pozisyon alıyor vs. ama yetenekleri kısıtlı. Fakat bu sezon için performanslarına baktığımızda Ümit Karan'ın Semih'ten ne fazlası var ki? Ümit Karan beklenmedik anlarda gol atabilen bir adam evet ama onun dışında oyun içinde takıma katkısı Semih'in yarısı bile olamaz. Ayrıca şova yönelik oyunu antipatik oluyor artık. Her gelen ortaya göğsüne alıp rahat bir şut atabilecekken vurmaya çalıştığı voleler açıkçası bana aşırı saçma geliyor. Ha atmıyor mu evet 10 denemeden 1 tanesini atıyor. volkan yaman su anda bu ligin en iyi yerli sol bekidir. ama terim hakan balta'yı daha fazla begeniyor. sen buyuk ihtimalle volkan yaman'ı hiç izlememişsin. en azından lig maclarından sonra bi spor programlarında yorumları falan dinleseydin, bir bek oyuncusu hucuma nasıl kalkar, nasıl orta yapar hepsini gösterdi bu sezon. ha sen diyosun bi de volkan yaman'ın ne işi var? hakan balta'yı da sallayalım madem oyle, kim oynayacak peki? vederson mu sdfsd.Tipik GS'li desem bir sürü adam gibi GS'liye yazık olucak. Bu sezon sırf ikinci devre 6 maçını izledim gs'nin ama Ümit Karan'ın Semih'ten daha çok iş yaptığını düşünmüyorum. Son vuruşlarda üstündür. Semih ise oyunu daha iyi görüp daha rahat pozisyona giriyor böyle bir artısı var. Volkan Yaman bu ligin en iyi yerli sol bekiyse bana kupa maçında Gökhan Gönül'ün attığı golün mantığını açıklasın biri. Sol bekin bariz hatasından atıldı o gol, neredeydi Volkan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 he diyosun ki sol kanattan gol yememesi lazım bi takımın hiç bi şekilde. bana volkan yaman'dan daha iyi bi sol bek goster su kıt ligde o zaman. deli ibo mu diceksin, gökcek mi diceksin? kim oynasın sol bekte ugur boral mı? lol yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 maç kaç kaç bitti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 bisıfır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dEaThMooN Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 harbi şimdi düşündüm de wederson olurdu yani bu seneki performansı fena deildi .. hakan balta'nın attığı tek şut(gol oldu o da.. ) dışında ofansa hiçbir katkısı yoktu .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 dEaThMooN said: harbi şimdi düşündüm de wederson olurdu yani bu seneki performansı fena deildi .. hakan balta'nın attığı tek şut(gol oldu o da.. ) dışında ofansa hiçbir katkısı yoktu .. ülke daha aurelio'yu sindiremedi sen bir de vederson'u alırsan kadroya kıyamet kopar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 hiçbişey olmaz. eger bir yabancı turk olup alındıysa digerlerinin alınmasına kimse bişey diyemez. ama performansına bakıyor tabi ki olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 baştan aurelio alınmamalıydı hatta ben olsam kazım gibi türkçe bilmeyenleri de almazdım kadroya ama.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hozceri Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 dreagloth said: adamınbiri said: bukadar mı çirkef olunur kardeşim ya İsmet Arzuman ın ntv spor daki konuşmasında, en kaliteli, adam gibi adam, yardımsever ve dürüst listesine koyduğu adamlardan biri ibrahim ü. Saha içinden biri böyle konuşurken, senin saha dışı tespitinin bu yönde olması ilginç. poset ismet ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Sol beke wedersonu, forvete noberyi koyalım. Yok artık. Aurelio'ya bile karşıyım aslında ama adam çok önceden beri istekli bi şekilde oynadı ve büyük katkısı var takımın buraya gelmesinde. Başka da yabancı olmasın milli takımda bundan sonra. 4-3-3ün ilerideki 3ünü Nihat, Tuncay gibi orta saha oynayabilen damalrdan kurarsan 4-6-0dan farkı kalmaz. Ki bence böyle olacak. Neyse, finale kadar rahat geliriz diyorum. Finale kadar A ve B gruplarından rakipler gelecek. Finaldeki rakip C ya da D grubundan olacağından, çok zor olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 4-6-0 ne yahu, terbiyesizliğin önde gideni bir taktik. Geçen gün arkadaşla PES oynarken adam benim atakları durduramıyo diye 5 defans 3 dmf, önüne koydu öyle oynadı, ona bile "ulan katlettin oyunu" diyodum bu da farksız. Bu kadar ürkek özgüvensiz oynayacaksak hiç gitmeyelim kupaya daha iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 4-6-0 özgüvensiz ya da defansif değil ki. gayet kalabalık atağa çıkılır. Orta sahadaki hızlı adamlar defans çizgisine sarkar yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Manchester United iki senedir 4-6-0 oynuyor. Bu sezon maçlarını izlediysen ürkek-defansif diyebilir misin o taktiğe? CL yarıfinal maçları hariç her maçta inanılmaz bir ofansif güç vardı, aynı zamanda sağlam defans da vardı. Olay 10 kişi atak 10 kişi defans yani. Bi Brown Ferdinand falan ileri çıkıp gol atıyorlar. Santrafora pas ver onlar atar mantığıyla 4-4-2 oynasaydı ne Ronaldo o kadar iyi oynayabilirdi ne de United birşey yapabilirdi. 4-6-0 total futbol işte. Rooney ve Tevez orta saha gibi de oynuyorlar gerekince defanstan top da çıkartıyorlar. ama Ümit Karan, Hakan Şükür modeli forvet oynamıyorlar. Yoksa kimse Scholes-Giggs-Hargreaves-Carrick-Ronaldo-Park tarzı 6'lı ortasahadan bahsetmiyor 4-6-0 derken :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 İleri uçta rakip defansı boğacak meşgul edicek, aralardan kaçıcak ya da arkadan gelenlere top indirecek, çapraz koşuyla arkasındakileri boşa çıkarıcak (ena az) bir forvet koymadığın sürece bir taktiği kabul edemem ben. 4-6-0 oynayacak takım şapmiyonaya da gitmesin hatta futbol da oynamasın kanımca. İtalyan futboluna laf ederdik bir de futbolu katlediyorlar anlayışlarıyla diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Top indirecek adam şart değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Orası taktiğe göre değişir. Ama pek çok şey saydım zaten illa biri ikisi gerekecek. Her şeyi geçtim oyun zevki kalitesi açısından da çok şey götürür bu. Forvetsiz oynarsa takım inşallah gruplardan bile çıkamayız diye ümit ederim valla açık söylemek gerekirse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Rewendor said: İleri uçta rakip defansı boğacak meşgul edicek, aralardan kaçıcak ya da arkadan gelenlere top indirecek, çapraz koşuyla arkasındakileri boşa çıkarıcak (ena az) bir forvet koymadığın sürece bir taktiği kabul edemem ben. 4-6-0 oynayacak takım şapmiyonaya da gitmesin hatta futbol da oynamasın kanımca. İtalyan futboluna laf ederdik bir de futbolu katlediyorlar anlayışlarıyla diye. Manchester oynamasın o zaman futbol ya :P O dediğin işleri değişmeli olarak yapıyorlar işte. Çakılı forvet yok. Bi bakmışsın Hargreaves rahatsız ediyor bir bakmışsın Tevez bir bakmışsın Ronaldo. Hepsi de aynı etkiyi yaratıyorlar o zaman da 4-6-0'ın başarısını görüyorsun işte. Örnekler Man Utd'den veriyorum kusura bakmayın Man Utd taraftarı olarak iyi takip ediyorum taımı ondan yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 nileppezdel said: Manchester United iki senedir 4-6-0 oynuyor. Bu sezon maçlarını izlediysen ürkek-defansif diyebilir misin o taktiğe? CL yarıfinal maçları hariç her maçta inanılmaz bir ofansif güç vardı, aynı zamanda sağlam defans da vardı. Olay 10 kişi atak 10 kişi defans yani. Bi Brown Ferdinand falan ileri çıkıp gol atıyorlar. Santrafora pas ver onlar atar mantığıyla 4-4-2 oynasaydı ne Ronaldo o kadar iyi oynayabilirdi ne de United birşey yapabilirdi. 4-6-0 total futbol işte. Rooney ve Tevez orta saha gibi de oynuyorlar gerekince defanstan top da çıkartıyorlar. ama Ümit Karan, Hakan Şükür modeli forvet oynamıyorlar. Yoksa kimse Scholes-Giggs-Hargreaves-Carrick-Ronaldo-Park tarzı 6'lı ortasahadan bahsetmiyor 4-6-0 derken :) Rooney orta saha değil yaw, bildiğin hızlı forvet işte. Adam "pivot forvet" değil ama forvet. Tevez de forvet gerçi ama orta sahada da oynadığı oluyo. Gerçi Manchester'ın taktiği çok garip, akıl sır ermiyor. Bir maça bakıyosun Evra sol bek başlamış 3 dakka sora forvette son adam olmuş. Hervages bir sağ kanada kaçıyor bir ortada ön liberoluk taslıyor. Giggs bir sol kanatta bir forvette. Manchester United çok uçuk bir örnek oldu. "ÇOK" farklı kendine has bir taktiği var çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 dün gece MAN UTD 4-5-1 oynadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rikkie Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 4-6-0 diye birşey yok abi bence. Man Utd, barcelona, arsenal falan böyle oynuyor demeyin, her sahaya çıktıklarında illa ki bir etoo, henry, rooney gibi bir forvet oluyor adamlarda. Bildiğin 4-5-1 işte. Etoo top almak için ortasahaya kadar gelip de sonra kanatlara, messiye, decoya falan derin pas atınca ortasaha oyuncusu mu oluyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Aynısını düşünüyorum. Eto'o, Rooney, Owen gibi adamlar forvettir her zaman. Geriye dönmeleri onları orta saha yapmaz ki. Hakan Şükür de defalarca defansına yardıma geldi, defalarca ortasahaya kadar gelip duvar pası yaptı o da forvet değil o zaman? Barcelona'nın taktiği 4-2-3-1 işte. Benim bizim milli takım için ideal gördüğüm taktik. ManU 4-4-1-1 oynuyor genelde diyecem ama taktiği çok karışık o yüzden o ayrı bir kategori dediğim gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Abi Etoo tamam da Rooney öyle değil. Bazı maçlarda adam sırf pozisyon hazırlıyor, orta sahada dolaşıyor. Tevez'in oynadığı kadar olmasa da o da ortasahaya yönelik bir oyuncu işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar