Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lost 5. sezon

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

Koca gemiyi birkaç dakikada batıran bir patlamadan yüzerek mi kaçtı? Suda bile etkilemesi lazım o patlamanın Jin'i. Ki helikoptere el sallıyordu biz en son gördüğümüzde. Burdaki asıl soru gemi zaman atlamalarına dahil olmamışken Jin neden oldu? 50 metre yüzdü diyelim tam adanın kapsama sınırına mı denk geldi?

Bu arada dokunulan şeylerin zamanda yolculuk ettiğini gözümüze soktular bölüm itibariyle, Sawyer'ın sıkıca tutunduğu halat yolculuk etti onla.

Burun kanama olayı da kesinleşti sanırım artık, en son Sawyer'ın da burnunun kanamasıyla.

Sosyal ağlarda paylaş

Quadrophenia said:

Koca gemiyi birkaç dakikada batıran bir patlamadan yüzerek mi kaçtı? Suda bile etkilemesi lazım o patlamanın Jin'i. Ki helikoptere el sallıyordu biz en son gördüğümüzde. Burdaki asıl soru gemi zaman atlamalarına dahil olmamışken Jin neden oldu? 50 metre yüzdü diyelim tam adanın kapsama sınırına mı denk geldi?

Bu arada dokunulan şeylerin zamanda yolculuk ettiğini gözümüze soktular bölüm itibariyle, Sawyer'ın sıkıca tutunduğu halat yolculuk etti onla.

Burun kanama olayı da kesinleşti sanırım artık, en son Sawyer'ın da burnunun kanamasıyla.

koca bir +1

ayrıca

faraday acaba nezaman geri döndü dedi charlotte'a. faraday de annesi gibi galiba tam olarak. geçmişte şu duvar delme olayında da aynı tipte oluşu böyle açıklanabilir hatta, açıklandıysa bile ben kendim bulmuşçasına böyle mutlu olabilirim hatta =D

Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:

jin

Ada gemi patladiktan hemen sonra isinlanmadi, Sawyer geminin batisini izliyordu o sirada falan.

Vallahi orda ne kadar zaman geçti hatırlamıyorum, elimin altında eski bölümlerde yok. Zaten ada ile geminin zamanı farklıydı, o da aldatıcı olabilir.

Veya Sun kişisi kocasına o gemi patlayana kadar bakmadı mı ki? Atladığını felan görmedi belli ki. Bakmak lazım eski bölümlere.

Sosyal ağlarda paylaş

Zaman kavramının mokunu çıkarmak

Jin'in dönüşüne çok kolpa bir şey uyduracaklar gibi geliyor bana.
Yani en mantıklı açıklama adanın onu taşıdığı olur. Başka türlü yok yani kurtarmaz.

Hem sadece niye onlar zamanda atlıyor ki. Adada bulundukları içinse diğerlerinin de zamanda atlaması lazım. Ne yani bunun için bir zaman aralığı mı var. şu kadar kalanlar zamanda atlar gibi. Çok saçmaladılar ya. Kızıl hatun yıllarca adada kalmış o atlıyorsa diğerleri de zamanda ileri geri gitmeli.

Sosyal ağlarda paylaş

zamanda atlama geyiği

o zamanda atlama olayı şey olabilir mi ki?
zamanında adada kalmış olanlar/adaya ayak basmış olup da adayı terketmiş kişiler.
ada bi şekilde geri çağırıp onları, düzeni korumaya çalıştı ve tekrar kaçtıklarında düzen iyice bozuldu?
jack'in babasında bi iş var mesela, jack de adada doğmuş olabilir mi? claire de yine babasının sayesinde adada bulunmuş olabilir bu durumda gibi şeyler düşünüyorum.

Sosyal ağlarda paylaş

FromTheHell said:

zamanda atlama geyiği

zamanında adada kalmış olanlar/adaya ayak basmış olup da adayı terketmiş kişiler.
ada bi şekilde geri çağırıp onları, düzeni korumaya çalıştı ve tekrar kaçtıklarında düzen iyice bozuldu?
jack'in babasında bi iş var mesela, jack de adada doğmuş olabilir mi? claire de yine babasının sayesinde adada bulunmuş olabilir bu durumda gibi şeyler düşünüyorum.

bana kalırsa o uçakta düşen kişiler öyle yada böyle o adada bulunmuş kişiler ada onları geri çağırıyor

Sosyal ağlarda paylaş

Jin

Jin olayina cok fazla takildiniz. Dizinin Jin'i aciklamasina zerre ihtiyaci yok. Atladi kurtuldu bu kadar. Donmeyecekler bir daha nasil kurtulduguna bence. Gayette kurtulabilir. Amma didiklediniz konuyu ya :D.

Ayrica bolumun en bomba olaylarindan birinin Ben'in Eloise'in Faraday'in annesi oldugunu ogrenince sasirmasi.

Sosyal ağlarda paylaş

strangegoodby said:
FromTheHell said:

zamanda atlama geyiği

bana kalırsa o uçakta düşen kişiler öyle yada böyle o adada bulunmuş kişiler ada onları geri çağırıyor

zpo

Bakacak olursak herkes o adaya sonradan geldi. Ayrıca kızıl ve diğer iki kişi uçakta değil ama onlarda atlıyor. İşte o adada bulunmuş kişiler atlamıyor sadece 3-5 kişi.

Sosyal ağlarda paylaş

Innuendo said:

charlotte annesinden bahsediyor. o bebek sahnesinde anneyi goremiyoruz. buyuk ihtimalle ingiliz annedir. dr marvin de capkin adammis.

biri de faraday 5-1de orchide gittiği zaman charlotte'u uyarıyor demiş ,şimdi bulamadım ama, böyle olamaz çünkü faraday o an ordayken charlotte bebekti; eğer marvinin çocuğuysa tabii. ama bence marvinin çocuğu değil charlotte herhangi bir şekilde. faradayın 5-1 de geçmişe gitmesinin sebebinin charlotteu çocukken uyarmak istemesi olduğunu düşünüyorum. fgd çok karışık lan.
jin<3

Sosyal ağlarda paylaş

ozaman herkesi başka bi tartışmaya sürüklemektir amacım

şimdi ada haritada yer değiştirmek yerine zaman atlamaya falan girişti ya, peki niye kayboldu? çok saçma değil mi? geçmişte vardı, gelecekte de var, peki sırf zaman atlıyo diye adanın varlığının yok olması, özellikle denize taş atılmış gibi bi efektle yok olması 4üncü sezonda, çok saçma değil mi? kafama takıldı birden. ki ben adanın kaybolma sahnesinde güldüydüm resmen bu nası boktan bi efekt diye, şimdi iyice takıldı kafama, hakikaten hiç bi mantığı yok gibime geliyo =/ jin'i açıklamaya ihtiyacı yok demişiniz, orası öyle ama zeka ürünü diye nitelendirilen bi dizi böyle aptalca geçiştirmeler yaparsa eğer kalitesini düşürüyor demektir bu bence.

Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

Bu arada Jin suya atlayip kurtulmus sacmaliga gel

olur öyle...

uydular ve radarlar tarafından farkedilmemek için adanın etrafında manyetik alan mevcut, o alanın içinde kalan tüm canlılar ve cansızlar olduğu gibi ışınlanıyore (truman show'un final sahnesini düşün)
ancak 5. sezonun 5. bölümünde gördükki bireysel/bölgesel ışınlanma diye bi şey de söz konusu; jin ışınlandı ama danielle ne olduğunu bile anlamadı...

Laorx said:

monster

ya şimdi black smoke temple'ın güvenliği hede hödö diye geçiştirirlerse vallaha kan çıkar.

olmaz öyle...

olmamalı. en azından olmamasını umalım :D
zira dharma special access videolarında carlton ve damon kara duman hakkında bahsederken resmen testis geçtiler ve üstü kapalı bi şekilde "mantıklı cevap bulamıyoruz" dediler... eğer gerçekten bilimsel açıklama getiremiceklerse black smoke yapımcıların hepsini duvardan duvara vursun!

ADA NEDİR? (çok önemli teori sjhdkgsdg)

ada devasa büyüklükte bir denizaltıdır. evet.

tüm bu zamanda atlamalar, black smoke, manyetik alan vs. her şey adanın altından kontrol ediliyor...
adanın denizin içinde glup diye kaybolması aynı bir denizaltının dalış efekti gibiydi. keza kara dumanın elektronik ve mekanik sesler (cızırtılar, çark ve zincir sesleri) çıkarması ve yerçekimine karşı gelmesi (hız treni) bunlar hep toprağın altında olup bitenler.
kafa dolu tam toparlayamıyorum, çizmem gerek...

aslında olayları genel olarak ele alıp düşününce her şeyin cevabı pilot bölümünden itibiran gözümüze sokularak gösteriliyo. ancak senaristler bizim algıda seçici davranıcağımızı bildiği için profesyonelce manipüle ediyolar...

Sosyal ağlarda paylaş

5x05

Of yine süper bi bölüm. Ve tabii yine işler karman çorman oldu.
Ben'in sonunda lafını yapıştırışını beğendim, süperdi hatta lol (tu)
Locke'un bu kadar bağırdığını ilk defa duyuyorum ya, içim gitti o sahnede.
Şimdi bu Eloise ile ilgili biraz bakındım da, 3. sezonda bu kadın gözükmüştü hatırlarsanız, işte o sırada kulağında kendi kuyruğunu ısıran yılan şeklinde bi küpe varmış. Bu reenkarnasyonu simgeliyo. İlerki bölümlerde Locke ile Eloise bi şekilde yakınlaşacaklardır. Locke'un kendini kurban etme olayı, adanın onu sevmesi, yaralarının hızla iyileşmesi, lider oluşu ve bu reenkarnasyon muhabbeti bana Locke = İsa gibi bi şey olabileceğini düşündürdü. Var mı bi fikri olan? :P

Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Penthesilea said:
LathspeLL said:

jin

Jin'in kurtulmasi hicte sacma degil, naaptiniz. Adam guvertedeydi, atlamasi yeterli. Michael kurtulamazda Jin'in kurtulmasi olasi.

abi suya dinamit atinca o baliklar uzuntuden olmuyo.

Die Hard 3'te de gemi patliyor bunlar suda kurtuluyor. Bu film.

abi die hard karşılaştırması mantıkla anılan birşey için yapılabilecek en saçma şeylerdendir herhalde sdafsd
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...