NoTwisT Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Antimodes52 said: Pasif içici olup sağlığına zarar gelmesinden bu denli rahatsızsan, gitme kardeşim o özel işletmeye. Onun yerine sigara icenler sigara icecekleri zaman disari cikip bittiginde geri gelselerde, o isletmeden herkes faydalansa nasil olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 E sevdiğin işletmenin sahibi sigara içilmesini istiyorsa kendi işletmesinde, sigara içilmeli orada. Sana kalmış bir şey o, çok seviyorsan o işletmeyi, tüm düzenlemeleri ve kararlarıyla gidersin, sigara dumanına da katlanırsın. Ya da gidecek başka bir işletme bulursun, sigara içilmeyen bir işletme. Sen o restorana/kafeye gitmeme fırsatına sahip misin? Evet. Sen o restoran/kafeye gitmeyerek kendi sağlığını güvence altında tutma ve pasif içici olmama şansına sahip misin? E evet sahipsin. O adam da kendi işletmesinde sigarayı serbest bırakarak zaten senin gibi müşterileri kaybetmeyi kabul etmiş mi? Etmiş. E o zaman sen de başka işletmeye git bu kadar dertse. Devlete mi düşer müdahale etmek? Ha, özel işletme kendisi yasaklarsa sigara içmeyi, diyecek hiç bir şeyim yok. O zaman da ben gitmem o işletmeye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 bu durumu destekliyorum ama onun yerine ben olsam caydırıcı vergiler koyardım sigaraya. paketi 20 ytl oluncabak bakalım kimse icebiliyormu :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 kaçak-çakma vs. gibi şeyler çıkar ne olacak. talep olduktan sonra... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Astım hastası olarak sonuna kadar destekliyorum. Yeter zehirlediğiniz be. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Antimodes52 said: E sevdiğin işletmenin sahibi sigara içilmesini istiyorsa kendi işletmesinde, sigara içilmeli orada. Sana kalmış bir şey o, çok seviyorsan o işletmeyi, tüm düzenlemeleri ve kararlarıyla gidersin, sigara dumanına da katlanırsın. Ya da gidecek başka bir işletme bulursun, sigara içilmeyen bir işletme. Sen o restorana/kafeye gitmeme fırsatına sahip misin? Evet. Sen o restoran/kafeye gitmeyerek kendi sağlığını güvence altında tutma ve pasif içici olmama şansına sahip misin? E evet sahipsin. O adam da kendi işletmesinde sigarayı serbest bırakarak zaten senin gibi müşterileri kaybetmeyi kabul etmiş mi? Etmiş. E o zaman sen de başka işletmeye git bu kadar dertse. Devlete mi düşer müdahale etmek? Ha, özel işletme kendisi yasaklarsa sigara içmeyi, diyecek hiç bir şeyim yok. O zaman da ben gitmem o işletmeye. herkezin özgürlüğü bi yere kadar, sen bi yerde bi başkasını rahatsız ederek özgürlüğünü kısıtlayamazsın. o adam oraya gitmek istiyorsa ve senin sıgaran yüzünden giremiyorsa o olmaz. buna hakkın yok. beğenmiyorsa başka yere gitsinde diyemez, dememeli. iş yeri sahibinin sorunu diyorsun, o zmn ben senin evin altına kerane açayım. ama rahatsız oluyorsan girmeyebilirsin? (keraneden rahatsız olmuyorsan rahatsız edecek herhangi bi kuruluş koyabilirsin kendince*) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Sigara terörü nihayet bitecek diye sevinirken bir taraftan da bu yasanın hiçbir kurumda tam olarak uygulanmayacağı, uygullattırılmayacağı içime doğuyor. Sigara içenler hakkındaki düşüncelerimi sabit konuda daha önce yazmıştım, hala bu fikrim sabittir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 belki bırakmamıza yada en azından azaltmamıza vesile olur umarım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 "Ben sigara içiyorum, o yüzden her yerde sigara içilecek!" demiyorum ki. Özel işletmelerin birer sahibi vardır diyorum. Bu adamların kendi özel işyerleridir bunlar diyorum. Ve kimse zorla bu özel işletmelere gitmek durumunda değildir diyorum. Bu işletmelerin sahiplerinin de, kendi işletmeleri içerisinde sigara içilip içilmeyeceğine dair karar verme hakkı olmalı, üstün olan onların iradeleri olmalıdır diyorum. Eğer o işletme sahibi "Ben burada sigara içirmeyeceğim" diyorsa, saygım sonsuzdur bu kararına. Çünkü onun yeridir orası. Ve sen, bu kararından memnun değilsen, oraya gitmez, onun bu kararına maruz kalmazsın, olur biter. Bir işletme "ben sigara içirmeyeceğim burada" derse mesela, o onun kararıdır, ben o işletmeye gitmem, benim müşteriliğimi kaybeder o, olur biter. Bu kadar basit. Devlete düşmez bu müdahaleyi yapmak. Kimseyi ikna edemeyeceğim ama, bu fikri savunurken, sigara içen bir kişi olarak savunmuyorum, gayet de fikir üstünden savunuyorum. En nihayetinde çünkü bu mantığın dönüp dolaşıp geldiği nokta, birisinin çatkapı evinize gelmesi ve "merhaba ben sigara içmiyorum, canın cehenneme sen de söndürmek zorundasın onu!" demesinden pek de farklı değil. Bir özel işletme var. Bu özel işletmenin bir sahibi var. Dolayısıyla orada sigara içilip içilmeyeceğinin kararı da o özel işletmenin sahibine ait bir karar olmalıdır. Ha bakın, devlet daireleri olsun, hastaneler olsun, toplu taşıma olsun, bunlar ayrı şeyler. Çünkü bunları eli mahkum, toplumun her üyesi kullanmak zorunda. İşte bu tür durumlarda, sigara içmeyeni zorla zehirliyor olursunuz. Ama kimse sizi kolunuzdan tutup "İLLA DA REINAYA GİDİCEN, İLLA DA ORAYA GİDİP SİGARA DUMANI ALTINDA OTURUCAN!" diye zorlamıyor. Dolayısıyla orada sigara içilip içilmeyeceğine, o özel işletmenin sahibi karar vermelidir, devlet değil. Çok basit bir şey söylüyorum aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Adam diyor ki, özel işletmelerin işine devlet burnunu sokmasın. Sigara yerine başka bir yasak gelirse de söyleyeceği bir şey yani arkadaşımızın. Mevzu sigara olması ve sigara içiyor olması değil, "yasak" olması ve devletin bunu özel bir işletmeye yapıyor olması yani. Bence yanlış bir argüman değil, mantığı var kendi içinde. Ayrıca kamuoyu desteği almadıkça uygulanması imkansız bir kanun ki gerçekten kamuoyu desteklemezse boşuna çıkartırsınız o kanunları. Yıllardır taksilerde minibüslerde sigara yasak mesela. "Bu alanda sigara içmenin cezası 473.392.438 tldir" tabelalarını çok görmüşsünüzdür orda burda, bir kere kesilmedi o ceza, mesela. Sıkı uygulanır da eskaza millet alışırsa anca uygulanabilecek bir şey yani. İçmeyenler zehirlenmesin, bize de azaltma bahanesi olur belki diyerek destekliyorum gene de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Bi yasa çıkıyosa hepsini kapsar, canı isteyen yasaya uyar, istemeyen uymaz diye bişey olamaz ki. O mantıkla isteyen işletmeler uyuşturucu kullanımını filan da serbest bıraksın, nasıl olsa kendi işletmeleri. Hatta özerk devlet filan kursunlar, nasıl olsa onların. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 ShadowFury, sigara kullanımı hala yasal, uyuşturucu kullanımı yasal değil. Eminim aradaki farktan haberin vardır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 ya çok afedersin kütük gibi mantık kurmayın böle. Kanun öyle olur işte, ki mantıklı da. Kamu alanlarında yasak olur, özel yerlerde işletmeye bırakılır. nesi zor bunu anlamanın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Bir tiryaki olarak destekliyorum bu yasayı. Belki bırakırız zorla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Sigara içilen bir ortama 2 dakika girsem üstüme sinen o koku yüzünden o kıyafetleri yıkanana kadar giyemeyen biriyim. Çok da güzel olmuş yasa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 SturmVogel said: Sigara terörü nihayet bitecek diye sevinirken bir taraftan da bu yasanın hiçbir kurumda tam olarak uygulanmayacağı, uygullattırılmayacağı içime doğuyor. Sigara içenler hakkındaki düşüncelerimi sabit konuda daha önce yazmıştım, hala bu fikrim sabittir.Uygulattırılmayacağı? Beyoğlu zabıtasına güveniyorum ben bu konuda. Zabıtanın telefonunu da rehberime ekledim bile. Gittiğim mekanda bu yasaktan sonra sigara içen gördüğümde telefon etmekten büyük zevk duyacağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Antimodes52 said: ShadowFury, sigara kullanımı hala yasal, uyuşturucu kullanımı yasal değil. Eminim aradaki farktan haberin vardır? hastanede kullanmak yasal değil mesela, ne biliyim ormanda tüfekle ateş etmekde yasal ama şehirde değil. sigarayla cevrendeki insanlara zarar verebileceğin yerlerdede sigara yasal olmıycak. ama hukukcu sensin edit: Antimodes52 said: En nihayetinde çünkü bu mantığın dönüp dolaşıp geldiği nokta, birisinin çatkapı evinize gelmesi ve "merhaba ben sigara içmiyorum, canın cehenneme sen de söndürmek zorundasın onu!" demesinden pek de farklı değil. adam kasıp bunu yaparsa ben onun hatrına icmeyi veririm valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Antimodes52 said: ShadowFury, sigara kullanımı hala yasal, uyuşturucu kullanımı yasal değil. Eminim aradaki farktan haberin vardır? kanun koyucu sigara kullanimini sinirlandiriyor iste. nasil uyusturucu kullanimi yasal degilse sigara kullanimi da sinirlandirilmis olacak. memnun degilsen oy veririsin degistirirsin hukumeti, meclisi. bir de sigara kullanimini sinirilandirmamayi soz veren bir parti kurarsiniz. ileride basbabkan cikar bu partiden. edit: ekleme filan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 e öle bi mantıkta yok yanı, yarında "internet sitelerinin backgroundu turuncu olamaz" derlerse nolucak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Cuce said: e öle bi mantıkta yok yanı, yarında "internet sitelerinin backgroundu turuncu olamaz" derlerse nolucak turuncu olmasinin internet sitesini kullananlara ve raslanti sonucu bu internet sitesine goz atanlara bir zarari oldugunu idda ediyorsa ve bu iddasini kanun yapacak kadar savunabilecek lobiye sahipse yapar. edit: turuncu yerine tutuncu yazmisim. (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brook Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Artık sigara içmek çok daha zevkli olucak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Yasayı ayrıntılı okumadım ama bildiğim kadarı ile işletme sigara içen ve içmeyen şeklinde ayırıp , havalandırmasını düzgünçe yaptığı taktirde hiçbir sorun olmayacak. Kısaca hem içenin hem de içmeyenin hakkını korumak amaç. İçen insanlar bile duman altı ortamları sevmez , nitekim yasa ile duman altı durumu direk olarak ortadan kalkmış olacak sanırım. Sigara biz zehir , yasal bir zehir ki normalde yasal olmaması lazım ama malum dünyada büyük bir para döngüsü ve piyasa yapmış olduğu için yasaklanması imkansız hale gelmiş. Yasal olması ile beraber pasiv içiciler için kapalı ortamlar resmen işkence haline gelmiş durumda. Sigara içen nekadar istediği yerde içme özgürlüğünü istiyorsa ben de istediğim yere gidip zehirlenmeme özgürlüğümü istiyorum ve sonuçta işleticinin mekanı müsaitse sigara içen ve içmeyen bölümlerini güzel bir şekilde yapar ve ayırır. Mekan müsait değilse de ozaman içtirmez. Ben kendini zehirleyen kişiler yüzünden zehirlenmek zorunda değilim , ki bide bazı arkadaşlar demişler ki içilen yere gitmezsin zorlamı gibi vs. Kusura bakmayın ama kaç yer var içilmeyen kapalı mekan ? Yani kullanıcısı azmış gibi konuşmak biraz komik oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 İçen insanın hakkı diye bişey yok. Benim atmosferimi kirletmek kimsenin hakkı değil. Komple yasaklansa sigara desteklerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Griswold said: Adam diyor ki, özel işletmelerin işine devlet burnunu sokmasın. Sigara yerine başka bir yasak gelirse de söyleyeceği bir şey yani arkadaşımızın. Mevzu sigara olması ve sigara içiyor olması değil, "yasak" olması ve devletin bunu özel bir işletmeye yapıyor olması yani. Bence yanlış bir argüman değil, mantığı var kendi içinde. Ayrıca kamuoyu desteği almadıkça uygulanması imkansız bir kanun ki gerçekten kamuoyu desteklemezse boşuna çıkartırsınız o kanunları. Yıllardır taksilerde minibüslerde sigara yasak mesela. "Bu alanda sigara içmenin cezası 473.392.438 tldir" tabelalarını çok görmüşsünüzdür orda burda, bir kere kesilmedi o ceza, mesela. Sıkı uygulanır da eskaza millet alışırsa anca uygulanabilecek bir şey yani. İçmeyenler zehirlenmesin, bize de azaltma bahanesi olur belki diyerek destekliyorum gene de. Bence yanlış bir argüman. Devletin bir görevi de vatandaşlarının canını korumaksa sigara içenlerin dumanıyla diğerlerinin zehirlenmesini önlemesi gerekir. Örneğin cinayete polis müdahale ederken özel işletme, ev vs ayrımı yapıyor mu? Hayır. Aynı şekilde devlet müdahale ederek yasakları uygular heryere. Uygulamak zorudna. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Önlemesi gerekir evet, ben toptan yasaklayarak kolayına kaçmasın diyorum kendi adıma. Toplum benimsemezse, polis zabıta da gereğini yapmazsa yapılabilecek bir şey yok tabi. Ama şu noktada zannetmiyorum bu yasakta olabileceğini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar