Zegna Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 guzel uygulama, sert tiryaki olmama ragmen benim icin sorun yok.. hem azaltmış oluruz kışın filan, donmamak için :) işyerinde de güzel oldu, sigara odalarını bebek odasina cevirttik fazladan bebek odası oldu :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 sigara odasini bebek odasina cevirenlerin kucagina vericen birer bebek akillanicaklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 yasakla ilgili dusuncelerim de ustteki mesajla ayni dogrultudadir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 güzel oldu. ama cezası az. bildiğim kadarıyla 50 ytl artık. 50 ytl lik yasakta bizim memlekette çok rahatça, içtenlikle çiğnenir. durakta, sokakta, caddede, her yerde, kapalı alanları hiç saymıyorum bile, sigara içen insandan tek farkım pakete para vermemek. edit : ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 İçene az ama işletmeciye çok fazla. Yani işletmeci içirmiycek bu iş böyle çözülür anca zaten... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Evet ya 50 lira azmış. Veririz birader 50 liranı al diyecek adamlar çıkacaktır illa ki. Sadece para cezası olmamalı. Eğer tekrarlanırsa kamu hizmeti veya daha ağır bi para cezası çakmak lazımdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 biz şu an aslında anormal olan durumu normal görüyoruz ve yasak saçmadır ve uygulanamaz gibi gerekçeler öne sürüyoruz. muhtemelen çoğunuz görmemiştir. ziraat bankasına girersiniz, zaten havasız ve basık olan mekan bir de duman altıdır. duvar diplerinde, banko önlerinde ve kolon sütun yanlarında ayaklı sigara küllükleri vardır. istisnasız herkesin elinde sigara vardır. boru değil, ziraat bankası... en hızlı bitenin işi 3 saatte biter. "2 saattir sıradayım, sigara içmeyip de napıcam? dışarı çıkıp mı içeyim sigaramı? küfür mü ediyosun? rahatsız oluyosan sen çık!" şimdi ne kadar saçma geliyor değil mi? ama durum 10-12 sene ve öncesinda tastamam buydu. şimdi bankalarda, uçaklarda, şehirlerarası otobüslerde sigara içildiğini görmeyen bir nesil yetişti. bu yasak mutlaka çok sıkıntılı bir şekilde uygulanacak. ancak bundan 15 yıl sonra 20 yaşındaki gençler cafede sigara içen birini gördüklerinde dik dik bakacaklar ne yapıyor bu adam diye. her şekilde koşulsuz olarak desteklenmesi gereken bir yasa. görevlilerden çok bize iş düşüyor. öncelikle kendimiz mutlaka uyacağız. başkalarını gördüğümüz zaman da "sanane" lafını yemeyi göze alarak bile olsa uyaracağız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 düşüncelerimiz.... düşünceliyim... çok düşünceliyim bu aralar.... rakı var yanında meze var sigara yok. düşünceliyim patiler. abilerim ablalarım. piuuuu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 ki anladigim akdariyla sokakta yasaklanmiyor sokakta da yasaklansin cok kil sinir aykiri bri adamim ben belki ama trenden otobusten sabah kosusturmasinda inince kanimi sinirden kaynatan bri tek davranis var trenin kapisindan inenin arkasindakini dusunmeden hemen bri sigara yakmasi hadi tamam sinir olma acik hava kokusu etkilemiyorda YAKTIGIN SIGARAYI AGZINDA TUT KARDESIM! hemen eline alip kosusturmaya baslar el 80 derece oynar bir arkaya bir one bir arkaya bri one ve bu adam hicbirseyi miklemeden kosmaktadir kadikoyde yururken mootriks moduna giriyorsun illa ordan eli sigarali geliyor burdan geliyor hop onu dodgeladin aman arkadan geldi bitane caaat yandi canim mont hayir bu keyif icin icilen biseyse sokakta yakip kosturmanin ne esprisi var ya agir agir tutture tutture yuru yada otur biyerde ic ne diye eline alip yuruyerek depar atmaya kasar 3 dakiakda bir nefes ceker salliya salliya kosturursun en uyuz oldugum insan modeli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Sokakta da yasaklanmasi gerekiyor. Sadece mekanlar yeterli degil bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 kapalı ortamda sigara içiren işletmeye cezasi 5bin ytl.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Benim istediğimi zehirlemeye hakkım var. Sigara karşıtı tavırlarınızda haksızsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 sen adam zehirlemeyi bile beceremessin :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Sigara içen biri olarak destekliyorum bu yasayı. Diğerlerini zehirlememe açısından değil ama içenleri caydırma veya bırakmaya teşvik edebileceği için. Ama unutmamak lazım ki sigara içenlerin de hakları var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SKeLeToN Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Ben sadece yalan olur diyorum. Hatta sigara içenler için siyasi bi party kurma düşüncesndeym. aaheuahe :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guden Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Yanlış bilmiyorsam barlar kahvehaneler lokantalar ve kafeler de temmuz 2009 da yasaklanıcak yani ona daha bir yıl var. Onun dışında Fransa da okuduğumdan beri alıştım arada bir dışarı çıkıp içmeye Türkiye dede sorun yaşamam. Bence hoş bir karar olmuş ne kadar içsemde kapalı ortamda temiz hava solumak tamamen farklı birşey. Ama benim aklıma takılan birşey var, seneye heryerde yasaklanıcak sıgara peki ya nargile servisi yapan yerler? Eğer onlarda bir yasak uygulanmıyıcaksa benim bildiğim bir çok barda nargile servisi yapma iznide var, yani bu ikisi varken barda sıgara yasağı olması komik geliyor, ama heralde birşey düşünülmüştür bunun için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Çıkarılan bir yasanın toplum normlarına uygun olması gerekir. Türkiye'de ne kadar sigara içildiği ortada. Daha devlet, devlet binalarında olan yasağı uygulayamazken bu yasağı büyütmenin, toplumla çelişen bir yasa yaratmanın anlamı yok bence öncelikle. Onu geçtim, mantık olarak da bu sigara yasağını anlayamıyorum. Hani devlet binalarında yasak olması gayet mantıklı, nitekim sigara içen de içmeyen de oraya gitmek zorunda ve bu durumda bir mağduriyetten bahsedebiliriz sigara içmeyenler için. Onun dışında, eğer gerçekten bu sağlığı korunan sigara içmeyen kesim durumdan rahatsızlık duyuyorsa, sigara içilmeyen özel işletmeler kurdurtabilir, oralara gidebilirler. Özel işletmelerin sigaraya ideolojik bir bağlılıkları yok ki. Özel işletmelerin derdi para. Eğer gerçekten özel işletmelere para kazandıracak yoğunlukta sigara içmeyen bir kesim varsa, arz-talep doğrultusunda sigara içirttirmeyen özel işletmeler kurulur, sigara içmeyen de oraya gider. Ha bugüne kadar niye böyle işletmeler olmadı hiç? Çünkü başında söylediğim gibi, toplumun büyük çoğunluğu sigara içiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 evet haklisin arkadasim sigarayida bedava yapalim, icmeyenlerin hepside icsin, hatta zorunlu yapalim herkes icsin bir ara anayasayi okursan, devletin halkin sagligi icin yapmasi gerekenleri vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Devlet dairelerinde sigaranın yasak olmasını anlarım. Çünkü sigara içeni/içmeyeni oraya gitmek zorunda, dolayısıyla kendini sigaranın zararlarından koruma şansın yok. Ancak bunun dışında restoranlar, kafeler olsun özel işletme tarzı yerlerde yasak olması tamamen saçmalık kanımca. X restoranında püfür püfür sigara içiyorlarsa, X restoranının işletmesi de bu durumdan bir sıkıntı çekmiyorsa, sen de sigara dumanına maruz kalmaktan bu denli rahatsız oluyorsan, bir zahmet gitme X restoranına. Sigara içmeyen bireyler olarak sigara içilmeyen alan talep edin, toptan sigara içilmeyen işletmeler açın. Anayasayı oku demişsin, devletin halkın sağlığı için yapması gerekenlerden bahsetmişsin. Sigara paketlerinin üzerinde "Sigara öldürür." tarzı yazılar yazması devletin halkın sağlığı adına getirdiği bir uygulamadır zaten başlı başına, bunu okumasına rağmen sigara içmek bireyin bir seçimidir. Ancak doğrudan bireye müdahale getiriliyorsa bunun sonu yok. Öyleyse her obeze de devlet birer diyetisyen atasın, karneyle yemek versin böylece zayıflatıp sağlığını sağlasın. Ya da hava kirliliği halkın sağlığına zararlı, arabalar, havayı kirleten yakıtlar yasaklansın. Nükleer santraller kurulamasın mesela? Ya da içtiğiniz alkole de senelik bir karne getirilsin, siroz tarzı tatsız hastalıklara yakalanmanızın önüne geçilsin? Ya da herkesin internetine kota getirilsin, böylece belli bir vakitten fazla internette durulmasın, gençlerin "ruhsal sağlığı" güvence altına alınsın devlet tarafından? Sonu ne ki o çizginin? Sigara içmeyen kesimin kendine sigara içilmeyecek alanlar yaratması, yasak olmayan düzen içinde mümkün. Dolayısıyla sigaradan sağlığına zarar gelmesini istemeyen kişi, gayet biraz çabalayıp uğraşsa bunu mümkün kılabilir. Kendini zehirleyene gelince, zaten devletin müdahalesi o paketlere bilimum "öldürür, gebertir" yazıları koymak oluyor, bunun bir adım ötesine geçmek (bence) yanlış. Ha tabii, ben ötenaziyi de destekleyen bir insanım, devletin bireyi bireye rağmen koruması mantığına da sıcak bakmayan bir insanım, orası ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Herhangi bir şekilde bir insanın diğerini pasif içici yaparak zehirlemesini haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz ya helal diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Antimodes vevrdigin ornekler abes kacmis, adamlar senin ictigin sigara sayisini limitlemiyorki, senin orneklerinde olanin aksine. Adam diyorki kapali mekana gidiyorsan icme kardesim, icmeyenlere zararin olmasin. Cok istiyorsan disarda icersin, veya isletme duzgun isletmeyse ozel havalandirmali falan bolum yapar sigara icenler icin Sigara icmeyi dolayli dolaysiz, zorlastiran, sigarayi daha az cazip kilan her turlu yasayi destekliyorum. Basladinmi birakmasi olum bu mereti. Bence hakli, guzel uygulama. Gunde 1 paket sigara icen biri olarak ve Amerikada bu yasagin zararini cok gormus biri olarak soyluyorum bunu. Mutlak dogru budur olmasi gereken budur demiyorum, sahsi fikirlerim bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Quel-Thul said: kimsenin kapalı alanda sigara içip başkasını zehirlemeye & rahatsız etmeye hakkı olmamalı, bencillikten başka bişey degildir bu. dolayısıyla bu yasayı sigara içen bi insan olmama ragmen sonuna kadar destekliyorum. desteklemeyen adamda bencildir başka bişey degildir. Bencillikden öte başkasına zarar vermek gibi görüyorum... Onuda geçiyorum bu işi özel sektör kendi elinde tutuyor her türlü para kazanıyor madem zararların zararını veriyor insana satılmaması taraftarıyım içen bir insan olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
THARKAS Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 benmi sigaranin icilmedigi yerlere gitmek zorundayim sen iciyorsun diye? o zaman ben saga sola mermi atarak gezeyim disarda sen benim yanima yaklasma? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 X özel işletmesi benimse, tütün tüketimi de hala yasalsa, benim o işletme içerisinde sigara içilmesine izin verme/vermeme hakkım da olmalı. Eğer pasif içici olmak seni bu kadar rahatsız ediyorsa işletmeme gelmezsin, ben seni kaybederim müşteri olarak, o kadar. Bu kadar rahatsızsan da Y özel işletmesini açarsın, burada sigara yasak kardeşim dersin, ben de oraya gitmem, olur biter. Devlet dairelerinde yasak olmalı tabii ki. Çünkü özel işletmeye sen sosyalleşmek için, tabiri caizse keyfin için gidiyorsun, devlet dairelerineyse böyle değil. Pasif içici olup sağlığına zarar gelmesinden bu denli rahatsızsan, gitme kardeşim o özel işletmeye. Ya da sen açık havada otur, gelmesin duman. Özel işletmelerde sigara içmenin yasak olması, kendi evinize misafir geldiğinde kendi evinizde sigara içememenizden pek de farklı değil aslen. Sen bir özel işletmeye gittin mi, kendi rızanla, gitmek zorunluluğun olmamasına rağmen oraya gidiyorsun demektir, o adamın da orada sigara içirme/içirmeme özgürlüğü olmalı. Benim derdim devletin getirdiği düzenlemede. Türkiye'deki bütün restoranlar, kafeler, bütün bu işletmeler kendi kendilerine sigara içirmemeye karar verseler gıkım çıkmaz. Ancak doğrudan özgürlüğe müdahale söz konusu burada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 said: Pasif içici olup sağlığına zarar gelmesinden bu denli rahatsızsan, gitme kardeşim o özel işletmeye. bu nası bi mantıktır ya? böyle bi ayrım mı yapılsın yani işlemeler arasında sigara içilen ve içilmeyen diye? ya benim sevdigim mekan sigara içilenler arasında ise? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar