Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ÖSS'de Sil Baştan: Yeni Sistem

roket adam

Öne çıkan mesajlar

Hürriyet te okudum da, bu yeni sistem daha doğrusu bahsettiği olasılıkların hepsi kafama yattı. Kesinlikle ÖSS den veya OKS SBS tarzı 3 sene ardarda girilen sınavlardan daha iyi sistemler bence.

LÜNK TUKLA

Özellikle son SBS saçmalığı çok canımı sıktı. 12 yaşındaki kardeşimin, daha orta 1 den itibaren her haftasonunu dershaneye ve ders çalışmaya bağlaması iğrenç bir durum.

Ben Lise 2 de bile dershaneye adam gibi konsantre olamıyordum, ufacık kız nasıl o yaşta d.haneye gidecek?

Liseye de aynı sistem gelirse olacak şey ÖSS POWER bölü 7 değil, ÖSS POWER x 7 olacak, 7 sne boyunca aynı stres olacak.

Umarım bu sistemlerden biri gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

Cok daha mantıklı bir sistem bence. Yüksek ihtimalle konular da özelleşeceginden daha kapsamlı ve zor olur sorular, ve bu yuzden dersanelerde pratik kasmak yerine insanlar daha cok bilgi yonunu ogrenmeye calısırlar isin. Güzel olur bence, ama uygulanabilir olması lazım tabi. İlk önce ÖSS stili başlar sorular, ALES gibi yılda 2-3 kere olur sonra iyice zamana yayılabilir. Hem fırsat esitligi konusunda hem de sınava calısma konusunda cok rahatlatabilir bu sistem. Bi hafta cografta sonraki hafta matematik vs sınavları olarak olursa özellikle, stres azalır daha mantıklı calısır insanlar vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Sistem iyi olmuş. 3 sene boyunca yat, son sene haldır haldır dersaneye koştur olayı da sona erer=)
zaten en başından beri böyle bişey süper olur diyodum, hem Öğrencilerin kaderleri 3 saatçik içine sokuşturulmamış oluyo, hem de bu sistemde öğrenciler sırf okul sonunda değil, okul boyunca çalışmak zorunda kalıcaklar yani genel olarak eğitim seviyesini de yükseltebilecek bi olay.

Yalnız araya imam hatipleri de sokuşturmuşlar yine, bi çakallık yapmasalar olmuycak sanki ya...
Sosyal ağlarda paylaş

Yusuf Ziya Özcan said:
“KATSAYI YERİNE PUANLA YERLEŞTİRİLECEK”

“Alan ve katsayıların kaldırılması halinde adaylar nasıl yerleştirilecek?” sorusu üzerine Özcan, “Aldığın puana göre yerleştirileceksin. Kimse de sana 'sen bu meslek okulundasın ancak şu meslek yüksek okuluna gidebilirsin' diye bir şey söylemeyeceksin. Puanın tutuyorsa makine mühendisi ol, sosyolog ol, psikolog ol” diye konuştu.

Özcan, birçok ülkenin üniversiteye giriş sistemini incelediklerini belirterek, “Yeni yeni bilgi topluyoruz sistemlerle ilgili. Dünyada nasıl yapılıyor, bizde nasıl yapılıyor? Bizimki türden sınav uygulayan 3 ülke kaldı” dedi.

“Düşündüğünüz modeli Milli Eğitim Bakanlığı ile paylaştınız mı?” sorusuna Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, “Milli Eğitim Bakanı ile özel olarak konuştum. 'Olgunlaşsın ondan sonra görüşürüz' diyor, gayet iyi karşılıyor” yanıtını verdi.

Selam.
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız bu gibi bir sistemde (artacak olan üniversite sayısını ve arttıracaklarını söyledikleri kontenjanları da göz önünde tutarak söylüyorum bunu) üniversite farkını da belli etmek gerekebilir, state universityler gibi daha temel ve loka çevrede bulunan üniversiteler ve daha özelleşmiş ve her yerden öğrenci alan üniversiteler..

şurası da ayrı bir alem "12-13 konuda imtihan verelim öğrencilere, öğrenciler 5'ini seçsin imtihana girsin, hepsinden girmesin" bizde 12-13 konu yok ki.. bu 12-13 konu içinden seçilen 5 konuyu neye göre değerlendirecekleri de muamma.. dahası bu konular girilmek, öğrenilmek istenilen bölüme etki eden şeyler mi yoksa çok etki etmesede olur mu belli değil. yok eğer biz lise boyunca bu dersleri gereksiz yere görüyorsak liseler üniversite olsun, ortaokuldan (eski sisteme göre söylüyorum. kaçıncı sınıfsa artıkın) sonra doğrudan gidilsin üniversiteye. di mi?

ayrıca sistem düzgün gözükmesine rağmen sadece sağlam bi avanta vurma sistemi olacak gibi gözüküyor. ver parayı gir sınava.. olmadı mı? ver parayı gir bir daha.

ve son olarak adaylar ankaraya gelsin, erzuruma gitsin olayını da netliğe kavuşturmalarını isterim.. biraz saçma geldi.

özetle ilk bakışta çok güdük gözükmektedir. eksik, çarık, çürük sistemlerimize bir yenisi daha eklenecektir. öğrenciler üzerinde büyük bir artısı olacağını sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...