Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bunları nerden temin edebilirim?

Absolut

Öne çıkan mesajlar

pff, ozel degilse meraktan soruyorum, nerede kullanacaksiniz bunu?

seagate'in bildigim iki modeli var, savvio ve cheetah diye, savvio lar 2.5 inc cheetah lar 3.5 oluyor. google'da
savvio OR cheetah seagate
diye aratirsan turkce sayfalarda, cikar karsina bi kac yer..

hatta senin icin bi tanesini buldum bile,

http://tanbul.com/product.aspx?guid=9d219a6f-c416-4c79-b47e-4eea35447d8c
Sosyal ağlarda paylaş

Abdala is buyur sana akil ogretsin vecizesindeki abdal rolune burunmek istemem aslen ama, server kurulmayacaksa 15krpm lik scsi disklere bir oyun bilgisayari icin bence hic gerek yok.
Ustelik ayni bilgisayar icin su sogutmasi dusunuldugune gore sessizligede onem veriliyor diye dusundum, scsi disklerle evde kimse bi hali yikama makinesinin yaninda oyun oynamak istemez heralde.

Bunun yerine su anda saniyorum en hizli ata arabirimi kullanan hd olan(rakiplerinden bihaberim) western digital raptor serisi bi harddisk almak daha mantikli olabilir diye dusundum.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:
Abdala is buyur sana akil ogretsin vecizesindeki abdal rolune burunmek istemem aslen ama, server kurulmayacaksa 15krpm lik scsi disklere bir oyun bilgisayari icin bence hic gerek yok.

Buna katılıyorum

Absolut said:
Bunu isteyen arkadaş daha dogrusu kuzenin arkadaşı hasta yani adam 15-20 günde bir en son laptop modelini alır 15 gun kullanır yenisi ile değiştirir gibi bişi. O yüzden neden niçin gibi sorular sormadan kabullendiler onu :)

Ne olursa olsun, hangi oyun hastası olursa olsun, 15krpm'lik sabit disklerle uğraşmaz.
ha biz de 12-13 yaşlarımızda "oha lan 10krpm'lik harddiskler varmış, bundan taksak süper olur" derdik de, scsi arabirimi direk server bilgisayarları için. bizim kullandığımız normal bilgisayarlarda sata arabirimi kullanılıyor.

belki "en pahalısından olsun, en pahalısı 15krpm'lik scsi'lermiş, iyi o zaman bundan alayım" diye düşünüyor olabilir de, elinde patlar o harddisk, boşu boşuna kasmasın.

ha para batıyorsa, o yüzden "en pahalı harddiskten alıcam" diye düşünüyorsa,
onun yerine gitsin yeni çıkan 9800GX2'lerden alsın, onlardan iki tane takılabilen anakartlar varmış sanırım, 2x9800X2 yapar, oyunlarda fps fantazisinin doruklarına çıkar.

"en iyi oyun bilgisayarı"nı birleştirmenin de bir ahengi var yani, gidip ati firegl almaya benziyor, oyun bilgisayarı için scsi harddisk aramak.
Hem şu da var, SCSI harddisklerin boyutu SATA'lara göre oldukça düşük. 2-3 oyun kurunca pat diye biter.

Absolut said:
Adam bekar ve eşşek gibi para kazanıyor. Doğal olarak da parasını ota boka harcamaktansa bunlara harcamayı seçmiş.

mesleği ne abi, gidip biz de o mesleğe girelim (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...