Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 sivi islemci sogutma ve 15k rpm diskler Bir sistem kurması gerekiyor bir tanıdığımızın ve bunlar neyse işte lazımmış. TRde temin edebilecek bir yer var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kfg Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 http://www.firebal.net/asp/index.asp burada sıvı sogutma falan bulabilirsin... 15k rpm diskleri bilmiyorum nerede bulabilecegini... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 pff, ozel degilse meraktan soruyorum, nerede kullanacaksiniz bunu? seagate'in bildigim iki modeli var, savvio ve cheetah diye, savvio lar 2.5 inc cheetah lar 3.5 oluyor. google'da savvio OR cheetah seagate diye aratirsan turkce sayfalarda, cikar karsina bi kac yer.. hatta senin icin bi tanesini buldum bile, http://tanbul.com/product.aspx?guid=9d219a6f-c416-4c79-b47e-4eea35447d8c Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Normdata Batıkanshop Viva Bilgisayar Denge Bilgisayar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Evet şimdi yeni bi soru :) external raid HD (hardware raid olması lazım) lazım. HDler 2x1TBlık olucak USB2.0 desteklicek :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Gangren said: Normdata Batıkanshop Viva Bilgisayar Denge Bilgisayar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Bir arkadaş varda hafiften PC konusunda ruh hastası. Oyun PCsi olarak böyle bişiler kurucakmış bana sordu nerden bulurum dyie. Raid externalı bizim servera backup için istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Abso biz şirketin bütün server gereksinimlerini yukarıdaki şirketlerden sağlıyoruz. Çoğu HP Business Partner zaten. Özellikle Normdata öneririm, tek yapmanız gereken bayilik (ticari anlamda - 3 evrak gerektirir) almak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Abdala is buyur sana akil ogretsin vecizesindeki abdal rolune burunmek istemem aslen ama, server kurulmayacaksa 15krpm lik scsi disklere bir oyun bilgisayari icin bence hic gerek yok. Ustelik ayni bilgisayar icin su sogutmasi dusunuldugune gore sessizligede onem veriliyor diye dusundum, scsi disklerle evde kimse bi hali yikama makinesinin yaninda oyun oynamak istemez heralde. Bunun yerine su anda saniyorum en hizli ata arabirimi kullanan hd olan(rakiplerinden bihaberim) western digital raptor serisi bi harddisk almak daha mantikli olabilir diye dusundum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Bunu isteyen arkadaş daha dogrusu kuzenin arkadaşı hasta yani adam 15-20 günde bir en son laptop modelini alır 15 gun kullanır yenisi ile değiştirir gibi bişi. O yüzden neden niçin gibi sorular sormadan kabullendiler onu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 eski laptoplarını bana verebilir mi bi tane bile olur lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Absolut said: Evet şimdi yeni bi soru :) external raid HD (hardware raid olması lazım) lazım. HDler 2x1TBlık olucak USB2.0 desteklicek :) ne firewire ne de usb den raid olmaz. e-sata olur ancak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 illa external olmak zorunda mı? Madem eşşek gibi para harcayabiliyo, raid 5 yapar bilgisayar çalışırken ön panelden hddleri söküp takabilir, istedii hddyi alır falan... Server kasası baksın yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 yapacak olan eleman pro degil, heveslenmi$ heralde =D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Absolut said: Bir arkadaş varda hafiften PC konusunda ruh hastası. baştan söylemişin de biz pek ciddiye almamışız =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Bende cok istedim gecen ayki laptopunu bana versin hatta satsın diye ama herifte oyle bişi yok. eskileri tutuyor ha bire yeni alıyor. Adam bekar ve eşşek gibi para kazanıyor. Doğal olarak da parasını ota boka harcamaktansa bunlara harcamayı seçmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 ha satmıyor yani. ev adresini alabilir miyim :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 okadar kazanıyorsa danışman tutsun bitane kendine madem nası bulamıyor 15k rpm disk falan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 ceetah var raptor war.. boyuna var yani orda burda.. o sisteme scsi raid 0 gider aslinda. imba olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 KHaRoN said: Abdala is buyur sana akil ogretsin vecizesindeki abdal rolune burunmek istemem aslen ama, server kurulmayacaksa 15krpm lik scsi disklere bir oyun bilgisayari icin bence hic gerek yok. Buna katılıyorum Absolut said: Bunu isteyen arkadaş daha dogrusu kuzenin arkadaşı hasta yani adam 15-20 günde bir en son laptop modelini alır 15 gun kullanır yenisi ile değiştirir gibi bişi. O yüzden neden niçin gibi sorular sormadan kabullendiler onu :) Ne olursa olsun, hangi oyun hastası olursa olsun, 15krpm'lik sabit disklerle uğraşmaz. ha biz de 12-13 yaşlarımızda "oha lan 10krpm'lik harddiskler varmış, bundan taksak süper olur" derdik de, scsi arabirimi direk server bilgisayarları için. bizim kullandığımız normal bilgisayarlarda sata arabirimi kullanılıyor. belki "en pahalısından olsun, en pahalısı 15krpm'lik scsi'lermiş, iyi o zaman bundan alayım" diye düşünüyor olabilir de, elinde patlar o harddisk, boşu boşuna kasmasın. ha para batıyorsa, o yüzden "en pahalı harddiskten alıcam" diye düşünüyorsa, onun yerine gitsin yeni çıkan 9800GX2'lerden alsın, onlardan iki tane takılabilen anakartlar varmış sanırım, 2x9800X2 yapar, oyunlarda fps fantazisinin doruklarına çıkar. "en iyi oyun bilgisayarı"nı birleştirmenin de bir ahengi var yani, gidip ati firegl almaya benziyor, oyun bilgisayarı için scsi harddisk aramak. Hem şu da var, SCSI harddisklerin boyutu SATA'lara göre oldukça düşük. 2-3 oyun kurunca pat diye biter. Absolut said: Adam bekar ve eşşek gibi para kazanıyor. Doğal olarak da parasını ota boka harcamaktansa bunlara harcamayı seçmiş. mesleği ne abi, gidip biz de o mesleğe girelim (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 amaç "en iyi" ye sahip olmaksa.. scsi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Esh said: amaç "en iyi" ye sahip olmaksa.. scsi. intel xeon işlemci alsın bi de tam olsun. 2-3 hatta 4 tanesini birden takabildiğin anakartlar varmış. şahane olur işte ne güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 skulltrail falan beklesin boyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2008 Elçiye zeval olmaz. Bana sordu bende sizlere ilettim. Zenginin donanımı zügürtün forumunu doldurur olduk :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2008 ühühü züğürt forumu olmak istemioruz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar