Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Mantıklı" koza,kozlara ihtiyacım var.

S_h_a_D_o_W

Öne çıkan mesajlar

S_h_a_D_o_W said:

Şu 2 sorumun cevaplamanızı istiyorum sadece;
1-birazda size soruyorum,siz truman show filminde olmadığınıza nasıl kabul ediyorsunuz?
2-tamam bende olmadığımı kabul ediyorum ama mesela ekşide,yada başka bir yerde gelecekte truman show gerçek olucak bir konsepttir diyenler,nasıl onu diyebiliyorlar,ve diyorlarsa neden kendilerini truman olarak düşünmüyorlar,gelecek?kime göre gelecek,varoluşsal mantıkla,bize ne sunarlarsa onu alıyoruz.Bunada tek cevabım bu insanların filmi benim kadar düşünmediği yönünde oluyor,ben ilk izlediğimde "aaa güzel konsept" demişsem,5 defa izledikten sonra "iyi güzelde niye izliyim ben bunu" demiştim.

Bu 2 konuda görüşlerinizi verirseniz sevinirim

1-üzerinde pek düşünmedim ama ilk mesajda senin verdiğin sebepler gayet mantıklı.

2-böyle diyenler pek düşünmemiş olabilirler, inanmamalarına rağmen öylesine yazmış olabilirler, inanıyorlarsa ya da sadece ihtimal veriyorlarsa belki kendilerini truman olarak düşünüyorlardır ama önemsemiyorlardır. kendilerini truman olarak düşünseler bile o filmdeki trumanden çok daha farklı bir truman olduğu kesin bunun nedenini de ilk mesajda belirtmişsin zaten. bizim algılayamayacağımız bir versiyonu, ne bileyim uzaylıların izleme versiyonu olabilir belki :)Böyle bir durum varsa da önemsemek için bir sebep kalmıyor zaten, tanrı var mı yok mu gibi bişey, beni etkilemiyorsa olsa nolacak olmasa nolacak mantığı =) kısaca her insanın görüşünü bu kadar ciddiye almana gerek yok ve seni etkileyen bir durum olmadığı için kafanı takmaman gereken bir konu.
Sosyal ağlarda paylaş

S_h_a_D_o_W said:
Bundan etkilenebiliceğimi bile bile neden böyle yazıyorsun.Evet kafamdaki düşünceyi yansıtmak açısından yararlı olmuş.
Film çekilmezdi dersem kafama,o da hemen bana "ama anlatıyorlar ki şu olmasın",yada ne biliyim "bazı insanlar iyi niyetli haber veriyorlar" a gidene kadar birsürü cevap gelebiliyor.
Ama işte burada cümlelerdeki gerçekleşme oranı önemli.Film çekilmezdi mantığı diğer cümlelere çok ağır bir basan mantık olduğu için,o mantığı seçiyorum.

özür dilerim. yanlış yol seçtim sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

1. ben truman show gibi bişi de bulunuyor olsam tutmaz bi kere..
"evet beyaz tahtaya yapacağı işleri yazıyor..Oh! yazı güzel olmadığı için sildi!!!aman tanrım cuma'ya sunumu varmış ama hiç iplemeden bilgisayar oynuyor!! YETİŞTİREMEYECEK!"

ya da sabah saatlerinde tv'lerini açanların gördüğü şey "Hmm uyuyor" öğlen saatleri "hmm uyuyor" Kim naapsın beni?

2. (yaw bizim bu durumu komik bulmamıza kızmazsan eğer [gerçi kızsan da çok tırışka, ben yine de yazıcam] şöle bişiler çıkarabiliriz) Hacım, bi sürü kamera koyucaklar. sonra senin internet trafiğini habire izleyecekler. dahası olağan dışı hareketlerini de engellemeye çalışacaklar. Ne biliyim internet cafe'den nete bağlanman gibi. dahası seni hep izlenebilir seviyede tutmak için ilginç şeyler olmasını sağlayacaklar. Bu şeyler öyle aile trajedisi falan değil, çok daha sağlam şeyler olması lazım. yoksa benim gibiler "bu ne beah!" der kapatır. Tüm bunları organize ederken öyle bir kâr elde etmeliler ki tüm masrafları çıksın! dahası seni her yerde izlemeye alabilsinler. hem de tv'de izlenebilecek kalitede bir görüntü alacaklar. evde, okulda, tatile antalya'ya ne biliyim kaş'a gittiğinde (buraları sıkıyorum ben. gittiysen eğer bu izlediğimiz anlamına gelmez) dolmuşta, sokakta....

güzelim kim kasıcak buna yaw? bi de ney için kasıcaklar? affınıza sığınıyorum ama:
"evet aman tanrım keçi gibi parça parça sıçtı! inanılmaz!"
"şimdi matematik finaline hazırlanıyor. hmm türev alırken sinüsün parantez içinin türevini unuttu... yok hayır unutmamış! sona yazdı.. afferim çok çalıştı"

"ÇAY İÇİYOR ÇAY İÇİYOR ÇAY İÇİYOR!"

yup, dünyanın en sıkıcı programına hoş geldiniz.. bi kere böle bişi olsa, başında ben olsam senin soru sorduğun alandan da seni ikna etmeye çalışmam direk siteyi kapatırım. heyecan olsun. gerilim olsun diye. dahası ekstra özellikler, güzellikler koyarım. kavga, zehirlenmeler, gasp, trafik kazası, ne bilyim evcil bir hayvan, duygusal dakikalar (aşk da olur, ailevi bir destek de olur) kısaca var ya harbi dersin "vay koyayım yaw! film gibi gün ha!"

kimsenin oturup birisinin duygusal hezeyanlarını dikkate alacağını, izleyeceğini sanmıyorum..

"HEY HEY CRACK İNDİRİYOR! KOPYAACI KOPYAAACII!! bi saniye bi saniye burnuna zoom yap.. burnunu karıştırıyoooo.. derin sondaj! çıkan parçanın büyüklüğüne bak.. masanın altına mı sürecek yoks.. heeey yeedii. sümüğünü yedi! aman allahım sümüğünü yedi! gördün mü?"

hem aranızdan 24saat dasaaa'yı izlemek isteyen güzel bayanlar varsa locadan izleyebilirler. pati hatunlarına selam ederim. yalıyorum hepinizi.

"acaba bu şekilde yollacayak mı mesajı? dur dur italikleri ekliyor.. galiba duşa da girecek. bak koltuk altını kokluyor.."

end of transmiyon
Sosyal ağlarda paylaş

1. benim odada hiç kamera yok baktım ben.
2. var olabileceğini düşünmeye devam et ki olurda zaten ama olsa bile senin için ne değişicek
bu dünyada yapmaya çalıştığın şeyleri zaten yapmıyomusun?
yiyosun, içiyosun, sevişiyosun, sataşıyosun... bunlar zaten senin hayatın olacak çünkü eğer öyle bir program olsa bile sana yansıtılanlar aslında insanların gerçek yaşamları olacak... yani yaşadığın zaten var olan normal bi hayat olacak senin hayatın. onun için kafana spot lambası düşmediği sürece sende bu hayatı yaşayıp ölüceksin bizim gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

tamam hastasın vs..de korkacak onca sey varken neden ızlenme hadısesı ne bıleyım "gokten kafama meteor duscek olcem" gıbı biseyden korksan anlarım ama hayatım ızlenıyor nasıl bısey kı neyınden korkuyorsun bunun onu anlamadım

farz edelımkı ızlenıyorsun mıllet senı seyredıyor ee sorun ne bırak seyretsınler ne olcak salla gıtsın ac seyını mıllete goster vur dıbıne gıtsın dunyanın

ayrıyetten truman showdan daha cok dark cıty ı anımsattı fılm olarak
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:
Truman show da olmanin zana ne zarari var ?
Bilmem,ilk başta sanırım fobik tepkiler verdim birkaç ay,şuan düşündüğümde öyle birşey olmadığını kabul etmeme rağmen,olsada izlenmenin bana bir zararı olmaz diye düşünüyorum,ha yinede rahatsız olduğum bir konu var,o da filmde herkesin oyuncu olmasıydı,bu konuda zorlanmıştım,çünkü annem yada kız arkım vs konusunda bir öyle bir böyle düşünmek yoruyordu beni,halende,korku demesem bile,sanırım en çok o tarz şey rahatsız ediyor beni
Sosyal ağlarda paylaş

Bunu tetikleyecek birşeyler olması lazım Örneğin
X kişisi yakın çevresindeki A B C D kişilerine daha önce kendi başarısızlıklarını örtmek için kendi kendine uydurduğu ve kendini inandırdığı kurmaca sebepleri aktarır ve ilk aşamada kendini rahatlatır.Daha sonra kişinin psikolojik durumu herhangi bir etkenle down-mode'a geçtiği zaman ^''Acaba bu yalan söylediğim kişiler benim yalan söylediğimden haberdar mı?'' hatta ''Benim yalan söylediğimi E F G H kişisine de söylediler mi..yoksa tüm çevrem bundan haberdar ve arkamdan bana gülünüyor mu?? Acaba hepsi bir köşeden beni izliyor mu??'' tarzı git gide büyüyen travmalar başlar.Bunun bir adı vardı hatırlamıyorum şu an ancak bu tarz rahatsız edici saplantıların temeli hep kişinin kendi kendini kandırmasından start alır.
Sosyal ağlarda paylaş

benide takıntı derecesinde etkilemişti. yalnız başımayken bile rahat davranamıyordum. sonra nası geçti bilmiyorum. belkide geçmemiştir bile, yada izleri kalmıştır =)

ama gerçekten zararlı bir film. çok kişinin kafasını bulandırmıştır heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...