Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 said: Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek; ama hiçbir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek” Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.” İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 istiklalde sağ elleri havada solcu protestosu yapan milyonlarca öğrenciyi alkışlıyorum.
naraso Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Çokakıllıadam said: İdam sehbasındaki sözleri sadece yazılı kayıtlarda vardır. Ve doğruluğu konusunda tartışılır. Bazıları 'Yaşasın Leninizm' dediğini söyler bazızı böyle birşey söylemediğini söyler. Bazıları 'yaşasın Türk halkı' dediğini söyler bazısı yaşasın 'Türkiye halkı' dediğini söyler. İdam sehbasındaki sözlerini asıldıktan sonra arkadaşları oradaki memura yazmışdırmıştır. Ayrıca yazılanların hepsi doğruydu diyelim, ben gene bir rejim karşıtlığı, Kemalizm düşmanlığı göremiyorum. "Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Yaşasın Marksizm-Leninizm! Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği ve bağımsızlık mücadelesi!! Yaşasın işçiler, köylüler! Kahrolsun Emperyalizm!" tam olarak şudur halit çelenkin söylediğine göre:“Yaşasın Türkiye’nin bağımsızlığı! Yaşasın Marksizm'in, Leninizm'in yüce ilkeleri! Yaşasın Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi!Kahrolsun emperyalizm! Yaşasın işçiler ve köylüler!’ marksist leninist teoriyi biliyor musun acaba da rejim karşıtı değil diyorsun. kabulediyorum öncelikli amaç tam bağımsız ve demokratik bir türkiyeye geçmekti ama bunun sadece bi ara rejim olduğunu hepimiz biliyoruz. deniz gezmiş ayrıca darağacında söylediği kelimelerle kendi kişliğini ve hayatını çok güzel özetlemiştir.
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 SON_SAVASCI said: buna mı yakışıklı diyorlar PassivE_KesH said: Angelotti said: serseri ya karizma ondan. ya bırak ne karizması ya dağdakileride manken diye indirelim o zaman. uzun boylu sülün gibi delikanlı. yüzü de oldukça yakışıklı, sevimli ve şekilli. hem "liderlik"ten gelen bir karizması da var. daha ne olsun yahu. yakışıklı tanımını bilemiyceğim için birşey diyemem, ama elbette "dağdan gelen montlu herkesi yakışıklı yapalım" gibi birşey olmaz. PassivE_KesH said: bildiğin terörist. bombalı saldırı, silahlı çatışma, insan öldürme, dehşet ve kaos yaratma amaçlı müdaheler felan mı yapmış? Zheld said: Ateist takınanlar allahla dalga geçebiliyorken ve ya diğer şeyler olurken neden isteyenler deniz geçmişle dalga geçmesinki ateist takınanları bilmem de, ateistler allah'la dalga geçmez. geçmemeli zaten. sen allah'la dalga geçersen, öbürü de senle dalga geçer. karşındakinden saygı bekliyorsan, senin de onun inançlarına saygı göstermen lazım. ha, şu ateist takınanlar allah'la dalga geçiyor diye, sizin de deniz gezmiş'le dalga geçmeniz gerekmez. biri yanlış yapıyor diye siz de yanlış yaparak haklı duruma gelmezsiniz. Zheld said: ha bak bu sana yönelik türkçesini yazabiliyorken ingilizcesini yazmak moronluktur forumda birbirini ezerek ego tatminliği yapma modasının olduğunu biliyorum da, insanlara moron demen çok yanlış ve ayıp. ayrıca sir haklı. Çokakıllıadam said: Eleştirecek bir bu mu kaldı? ombakkombak said: Anası babası kardeşleri son derece gururlular Deniz'den. Sana mı kalmış? Ayrıca son mektubunu zaten babasına hitaben yazmıştır. utopia said: absolut'a katılmamakla beraber absolut'e yüklenmeyin. adam bir baba olarak söylemiş onları. daha çocukken, baba olmadan absolut'un dediklerini anlamamanız normal, ancak düşününce, ben de baba olsam, mektupta iki satır benim için de birşeyler yazmasını isterdim.
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Viktor said: said: Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek; ama hiçbir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek” Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.” İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği! Buna benzer bir analoji kurmak istemiştim. Bir kere zaten terorist dediğin adam şerefsizdir genelde bakın abdullah öcalana yakalandığı an duygu sömürüsüne, özürlere, yalanlara sarıldı hemen. O adama "özür dile bırakcaz" deseniz ayağınızı bile öper. Deniz gezmişin son yazdığı mektup ailesi açıdan doğru mudur bilmem ama gittiği yol açısından doğru bir yaklaşım. Sonuçta asılacağını biliyor ve eğer bu uğurda ölecekse ölümünün en büyük etkiyi yaratması için uğraşması ego değil mantıklı bir karar. O anda bayrakları suya indirip, kararsız ve tereddütlü şeyler yazsaydı bu kadar etki yaratmazdı eminim. Sonuçta ideallerinden vaz geçmeyi bıraktım, özür dilemek yerine bile ölümü tercih eden birine artiz ya da popülist demek yanlış. Zaten 60-70 dönemlerindeki devletin ve askerin yaptıklarını haklı çıkaracak pek bir şey yok, çöpe atılmış bir çok sene.
Zheld Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 benim konuyla ilgili bir görüşüm yok sadece iki tarafta birbirine istediğini söyleyebilmeli bir taraf dalga geçecek diğerleri saygıda kusur etmeyecek ise eheuheueh derim sizin demokrasinize sirle hiçbir sorunum yok sadece alıntı yapmak için onun mesajını kullandım tanımıyorumda kendisi ingilizce ayar vermeye çalışınca sinirlendim insanlar bunu yapınca sinir oluyorum ve belirtiyorum of benim konuyla alakam yok
Redeagle Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Alexi_Septimus said: istiklalde sağ elleri havada solcu protestosu yapan milyonlarca öğrenciyi alkışlıyorum. :/ şekilciliğinde bu kadarı. İsterse hiç kaldırmasın niye rahatsız oldun ki?
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Baba, Mektup elinize geçmiş olduğu zaman, aranızdan ayrılmış bulunuyorum. Ben, ne kadar üzülmeyin desem, yine de üzüleceğinizi biliyorum. Fakat, bu durumu metanetle karşılamanı istiyorum. İnsanlar doğar, büyür, yaşar ve ölürler; Önemli olan çok yaşamak değil, yaşadığı süre içinde, fazla şeyler yapabilmektir. Bu nedenle ben, erken gitmeyi normal karşılıyorum. Ve kaldı ki, benden önce giden arkadaşlarım, hiçbir zaman ölüm karşısında tereddüt etmemişlerdir. Benim de etmeyeceğimden şüphen olmasın. Oğlun, ölüm karşısında aciz ve çaresiz kalmış değildir. Bu yola bilerek girdi. Sonunda da bu olacağını biliyordu. Seninle düşüncelerimiz ayrı ama, beni anlayacağını tahmin ediyorum. Sadece senin değil, ( .... ) anlayacağını inanıyorum. Cenaze için, avukatlarıma gerekli talimatı verdim. Ayrıca savcıya da bildireceğim. Ankara´da 1969´da ölen arkadaşım Taylan Özgür´ün yanına gömülmek istiyorum. Onun için cenazemi İstanbul´a götürmeye kalkma. Annemi teselli etmek sana düşüyor. Kitaplarımı küçük kardeşime bırakıyorum. Kendisine özellikle tembih et. Onun bilim adamı olmasını istiyorum. Bilimle uğraşsın ve unutmasın ki, bilimle uğraşmak da bir yerde insanlığa hizmettir. Son anda, yaptıklarımdan en ufak bir pişmanlık duymadığımı belirtir seni, annemi ve kardeşimi devrimciliğimin olanca ateşiyle kucaklarım; Oğlun Deniz Gezmiş 6 Mayıs 1972, Merkez Cezaevi
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 passive keş ve şu an nikinin ne olduguna bakmaya kasamayacaım diğer eleman eğer beğenmiyorsanız adamı,sevişmessiniz,eminim daha yakışıklısını bulupta onla sevişirsiniz,saygılar. oh bu topiğede bu kadar yüzeysel bi mesaj attım,çok mutluyum.
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Üç yiğit genç’ anıldı Baykal, "Bütün toplumuz adına üç yiğit, genç insanı sevgiyle, dostlukla anmayı bir görev biliyorum” dedi Devrimci gençlik liderlerinden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 36. yıldönümünde, mezarları başında düzenlenen etkinlikle anıldı. Karşıyaka Mezarlığı’nda düzenlenen anma etkinliğine, bazı milletvekilleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, “Hatırla Sevgili” dizisinin oyuncuları ve bir grup öğrenci katıldı. Etkinlikte, Gezmiş ve arkadaşlarının avukatı Halit Çelenk ile katılımcı grupların temsilcileri konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından Gezmiş ve arkadaşlarının mezarlarını ziyaret eden gruptakiler, mezarlara karanfiller ve yanan sigaralar bıraktılar. CHP lideri Baykal’da dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, o dönem toplumun sürüklendiği gerginliğin bedelini üç genç insanın ödediğini belirterek, “Umut ediyorum bu olaylar hepimize çok büyük ders olacaktır. Bütün toplumuz adına üç yiğit, genç insanı sevgiyle, dostlukla anmayı bir görev biliyorum” dedi. http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Uc_yigit_genc__177022_1&tarih=06.05.2008&Newsid=177022&Categoryid=1
Soulbringer Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Bir devrim yapilacaksa iki universiteliden once zaten yapilirdi :) Bu biryerden alinti ama nerden kim bilir :P
-Wissy Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Asilsin diye el kaldiranlari Cumhurbaskani yaptik zaten. Bir de iftira atmayalim.
Öne çıkan mesajlar