Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Atatürk rozeti ile camiye gelmeyin

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
TRABZON'un Beşikdüzü İlçesi Merkez Camii İmamı Sezai Yaşar, yakasında Atatürk rozeti ile gelen 80 yaşındaki Ömer Atalar'a, “Bunu takıp camiye gelmeyin, günah işliyorsunuz” dedi. İmam Sezai Yaşar, rozetle namaz kılmanın caiz olmadığını öne sürerken, Trabzon Müftüsü Ahmet Bulut, “Rozetle namaz kılmanın dinen sakıncası yok” dedi.

Beşikdüzü İlçesi'ndeki Merkez Camii imamı Sezai Yaşar, yakasında küçük Atatürk rozetiyle camiye gelen Ömer Atalar'a, yakada rozetle namaz kılmanın dini yönden sakıncası olduğunu söyledi. Tüm vakit namazlarını camide kıldığını ve bugüne kadar böyle bir uyarıyla karşılaşmadığını belirten Ömer Atalar, “Yakamda Atatürk’ün rozetini gören imam, ‘Bunu takıp da camiye gelmeyin. Resimle camiye gelinmez’ dedi. Bu söz karşısında çok üzüldüm ve cami içinde olduğumuz için tartışmaya girmek istemedim. ‘Rozetin kime ne zararı var?’ dedim. İmam da, ‘Burası Allah'ın evidir. Resimle buraya girmek mahsurludur’ yanıtını verdi. Ama ben yine de rozetle camiye giriyorum ve namazımı kılıyorum” dedi.

Beşikdüzü Merkez Camii imamı Sezai Yaşar, DHA muhabirinin sorularını telefonla yanıtlarken cemaate sadece bir tavsiyede bulunduğunu söyledi. Rozetle namaz kılmak uygun olmadığını ileri süren imam Sezai Yaşar, “Ben sadece namaz kılarken rozeti çıkarmalarını, kıldıktan sonra takmalarının daha uygun olduğunu belirttim. Masumane bir uyarıydı, tavsiyede bulundum. Dinimiz gereğince rozetle namaz kılınmaması gerektiği belirttim. Zaten dinimizde de böyle şeylerle namaz kılınmaması gerektiği vurgulanıyor” diye konuştu.

MÜFTÜ: SAKINCASI YOK

Trabzon Müftüsü Ahmet Bulut ise, Atatürk rozeti veya herhangi bir rozetle namaz kılmanın dini açıdan sakıncası olmadığını söyledi.

Müftü Bulut, rozetle namaz kılınabileceğini, bunun dini açıdan ‘caiz' olduğunu anlatırken, “Zaten Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı ilmihallerde bu konu açıkca yazılmış. Rozetle namaz kılmanın hiçbir sakıncası yok” dedi.

Müftü Bulut, bu konuda kendilerine bir şikayet ulaşmadığını, bu nedenle şu anda herhangi bir soruşturmanın söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/8870519.asp?gid=229&sz=98331

islam kendi cemaatinin,camiide babasının malı olduğu için imam efendi çok rahat beyanatlar verebilir.
Mesaj tarihi:
şimdi bende garipsedim , ufacık şeyden ne olucak diye. ama acaba biz mi abartıyoruz anlamıyorum yani. burda basınında abartması var tabi de, yani 80 yaşındaki adama bu da denmez ki. şimdi bu da imam birde benim anlatıcağım olaydakide imam.

yaklaşık 5 sene önce büyükbabamla camiye gittik filan neden gün ortası gittim bilmiyorum, ramazan filan heralde. herneyse. imam vaaz verirken bir olay anlattı: adamın teki torununu getirmiş, uzun saçlı bir çocukmuş, sanırım sakallıymışta. camiden adamın teki çocuğa; ne bu hal git saçını kestir öyle gel, böyle gelinir mi gibi laflar etmiş. çocuğun dedeside bunu imama anlatmış, ben nasıl torunumu bir daha ikna edip getirebilirim diye. imamda dert yanıyordu, böyle yapmayın kılık kıyafet önemli değil diyordu.

hani ikiside imam işte. herşeyi tadında yapmak güzeldir yani.
Mesaj tarihi:

dur dur bi tane de ben koyayım..
bayram namazına gittik. sabah ya benim saçlar kabarık, bi de süper über bad hair day kutlaması yapmışlar keratalar. çareyi kafaya şapka geçirmekte buldum. elime gelen şapkayı kaptım geçirdim kafama. malum namaz vakti beklemez. doğruca gittik camiiye. içeride yer yok diye alt kata indik. orada bir masa var, üzerine millet paltolarını falan koymuş. ben de çıkardım paltoyu koydum, üzerine de şapkayı. şapkanın önü bize bakıyor yandan.. her neyse kıldık namazı çıkıcaz, ben paltoyu aldım, şapkayı aldım. çıkarken bazı amcalar bana bakıyor falan.. anlamadım da bişi.. sonra eve geldik şapkayı çıkardım, dolaba koyduuuum..

ZMAB! bi anda david lynch filmini uzun bi aradan sonra tam anlamıyla kavramış biri gibi çözdüm olayı, her şey berraklaştı.. adamların ters bakışları, neye baktıkları anlam kazandı! caminin ortasına koyduğum şapkanın üzerinde kırmızı bi haç var! bildiğin haç! bende çıkartıp koymuşum milletin önüne.
neyse ki şapka barcelona şapkasıydı da kimse art niyet aramadı.

her neyse efenim, rozeti bilmem ama siz siz olun namaz kılmaya haç ile falan gitmeyin. saygısızlık bildiğin.

Mesaj tarihi:
Sofu insanların resime karşı bir alerjisi var. Her resmi heykeli put farz ediyorlar. Bence buradaki rahasıtlık Atatürkten kaynaklanmıyor. Tayyip Erdoğan rozeti bile olsa hoca benzer şeyler söylerdi bence.
Mesaj tarihi:
Aynen öyle Resime karşı bir tavır var Atatürk'le ilgisi yok
yalvarırım şimdide islamiyette resim yasağının amacını ve manasını tartıştırtmayın hiç halim yok
Mesaj tarihi:
nüfus kağıdını başının ucuna koymuyorsa namaz kılarken sorun çıkmaz tabii. genel olarak namaz kılınacağı mekanda resim varsa üzeri örütülür.
resim olayını böle bişi.
Mesaj tarihi:
bir imam kalkmış kendince bişiler sölemiş ki çok da saçma değil. bildiğim kadarıyla gerçekçi insan resmi zaten islam'da yasak. bunu haber yapmanın alemi yok.

"abdest aldıktan sonra penisinize pamuk tıkın" diyen kitap vardı bi ara; kısırlığa kadar yolu var. bu imamın dediği pamuk tıkmanın yanında izafiyet teorisi gibi.
  • Yeni Oluştur...