Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

laf atmak & taciz etmek

urmesque

Öne çıkan mesajlar

şöyle bi ufak çaplı geçmişten şimdiye kronolojik neden sonuç haritası çıkarabiliriz her ne demekse:

-erkeğin egosu ve sahip olma dürtüsü
-kadının sahiplenilmesi
-kadının tek bir kişiye ait olması gerektiği kanısına varılması
-erkek yaparsa koçtur kadın yaparsa o..dur anlayışının gelişmesi
-toplumda kadın namusu kavramının tamamen çarpık şekilde yerleşmesi
-kadınların evlenmeden vermemesi
-erkeklerin aç kalması
-erkeklerin sapıklaşması
-laf atmalar, tacizler ve hatta tecavüzler
-ben ve benim gibilerin bu cehennemden tez vakit kaçma isteğinin oluşması
Sosyal ağlarda paylaş

ombakkombak said:
Hak etmişsin sen...

demişsin de bu adamla dialoğa girdim ben konuşmasından kürt olup olmadığını anlayabilirim ki geçtiğim yeri antalyada kimse sorsan kürtten başka bişey yok der. burda bu insanlar açıkta tütün satıyorlar el altından da esrar satıyorlar bolca bir miktarda bunu da herkes bilir ve tüm pislik onlarda. ve şöyle bakıcak olursak bu tür hareketleri yapan barzoların yaklaşık %80i de kürttür kanımca. kusura bakmayın ama belki bu yüzdendir antipatim. ben orda genelleme yaptım elini atsan kürt oldu diye. bu insanlar bu şehirde çoğalmadan önce böyle olaylar duymuyordum, yaşamıyorudum. geçtiğimiz 5-6 sene içinde böyle oldu ve çok hızlı bir şekilde çoğalıyorlar. bu insanlarla dolmuşta orda burda aynı ortamda oluyorsun ve konuştukları dil kesinlikle türkçe değil. ben adamın ırkını söylediğim için ırkçı oluyorsam evet ırkçıyım ne diyim. bu ırk konusu için başka açıklama yapmiyacağım. zaten anlamsız. nasılsa bir cümlede içindeki her kelimeyi ayrı ayrı değerlendirme yeteneğine sahipsiniz. bi gün sana da bunlardan biri parmak falan atsın da bende gelip hak etmişsin diyim sana.
Sosyal ağlarda paylaş

@ombakkombak arkadaşım sen kendinde misin bir insan nasıl konuşmasından dolayı tacizi hakeder ve burda konuşulan daha genç kız belki ilk defa taciz edilmiş bu yüzden bu kadar sinirli belkide bu tür şeylere çok önem veren biri bilemezsin değil mi bunu?Ayrıca urmesque haklı bende antalyada oturuyorum bende şahidim yoktu bu tür insanlar tamam genelleme yapmak yanlış olayın siniriyle söylemiştir diyorum zaten fakat hakkaten çevremde ne kadar kürt asıllı insan varsa(ki akıllı uslu efendi insanlar oluyorlar kendileri); "utanıyoruz kürt olmaktan insan kendi soyundan utanır mı?Ama bu tür insanlar utandırıyorlar belki onlarda haklı doğuda yok böyle rahat davranan kızlar basma etek giyer hepsi onlarda kaval kemiği bile görse azıyorlar" filan diyolar özet olarak ama ne olursa olsun senin böyle bişeyi savunman böyle bi cevap vermen yanlış yani.Saçmalamadan öte değil.Neyse konuyu ırkçılığa getirmeyelim urmes de açıklamış zaten neden öyle dediğini

Geçmiş olsun len sanada
Sosyal ağlarda paylaş

@urmesque: Bazen haklı da olsak görüşlerimizi kendimize saklamalıyız. Sonuçta Almanya;'da da Türk barzolar aynı şeyleri yapıyorlar. Bir Alman gelip üye olduğun forumda elini attığın yer Türk oldu onlar geldi taciz başladı dese rahatsız olmaz mısın sonuçta?

Bi de tabii kürt gçmenlerin eğitim seviyeleri düşük veya yok ve genelde sokak çocuğu oluyorlar, sorun yaratıyorlar ama bu onların suçu mudur? Yoksa o sorunu 30 senedir çözemeyen devletin mi? Bu da bir soru işte.

Yoksa esas olarak sana yapılanın iğrenç birşey olduğu görüşündeyim. Ki onu yapan insan değil, hayvanlarda da ırk ayrımı yapmam mesela :)
Sosyal ağlarda paylaş

@urmesque
taciz edilmenin hiçbir haklı kısmı olamaz ama genelleme yapmak da çok kötü birşeydir aramızda kürt arkadaşlarımız olabilir ve sen onları kırmış olabilirsin o kürt arkadaşımız sürekli türkler tarafından taciz edilse sonra deseki "elimi sallasam türke çarpıyor heryer türk doldu" dese olurmu
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmiş olsun baya sinir bozucu bi olay. Yalnız benim anlamadığım o durakta hiç mi düzgün insan yok müdale edicek? Ema ablanın dediği gibi belki kilit kelimeleri kullansan bi noluyoruz diyen çıkardı.

Bu tür olayların karakolda değil de acilde sonlanması lazım. Bide eğitim şart.
Sosyal ağlarda paylaş

slickers said:
@urmesque
taciz edilmenin hiçbir haklı kısmı olamaz ama genelleme yapmak da çok kötü birşeydir aramızda kürt arkadaşlarımız olabilir ve sen onları kırmış olabilirsin o kürt arkadaşımız sürekli türkler tarafından taciz edilse sonra deseki "elimi sallasam türke çarpıyor heryer türk doldu" dese olurmu

olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...