Burax Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Mathias said: cip ile nasıl drift yapmaya kalkıyorsun o da ayrı. Öküz boy merso cip yani, 2 sağ sol yapsan kendiliğinden dengeden çıkar. Hey allam ya. 220 değildir ama 100 üstünde çarpmışlar bir yere belli, sen kalk arka koltuktan fırla, çelik kablo bariyerlerden sek, yola düş sonra. Bizim arkadaşlar itfaiyede benzerlerine rastladı. Ben daha böyle trafik kazasına çıkmadım itfaiyede. Bu arada 80-120 yeterli böyle fırlamak için iyi savrulursa o cip. kim o arkadaşlar yav?
Overseer Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 dasaaa said: bu ve benzeri durumlarda söz konusu olan insan ziyanlığının vicdan azabı çekeceğini sanmam.. dahası, gazetelerde yer alan "üniversiteli leyla doğumgünü dönüşü mavi gözlerini hayata yumdu" benzeri yumuşatmalarla hazırlanan ve içeriği "salak leyla alkol almış ve deli gibi hızlı giderken bariyerlere dalmıştır" olan haberlere de gıcık oluyorum.. haber metninin doğrusu şu olmalıydı; "leyla başkasının canını alacağına bariyere çarptı. yihu! bi trafik canavarı daha eksildi" sonuç olarak "bakın pek bi gazcıyım, çok hızlı sürerim hede hödö" insan ziyanlıklarının mezarlarını işiyerek sulamak isteyen zebani benim efenim.. Çırağın olmak istiyorum. Esh said: olenler de kapici cocugu degil ya... Esh said: baba parasi bile ancak 2-3 yila yeter Xaenin said: Cem: muhtemelen.. babası freebird havayollarının sahibi Cem: parayla kurtrr diodum ama şurdan kabaca bi toplum analizi çıkarırsak, üstüne benim kapıcı, oğlumunda kapıcı çocuğu olduğunu varsayarsak ve benim çocuğumu o kafayla biri ezdikten sonra herhangi bi şekilde baba parası o adamın cezasını 1 dakika bile eksiltirse çıkan sonuçları kafamda canlandırdımda, intihar bombacıları daha bi sempatik gözüktü gözüme.
Mathias Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Burax said: Mathias said: cip ile nasıl drift yapmaya kalkıyorsun o da ayrı. Öküz boy merso cip yani, 2 sağ sol yapsan kendiliğinden dengeden çıkar. Hey allam ya. 220 değildir ama 100 üstünde çarpmışlar bir yere belli, sen kalk arka koltuktan fırla, çelik kablo bariyerlerden sek, yola düş sonra. Bizim arkadaşlar itfaiyede benzerlerine rastladı. Ben daha böyle trafik kazasına çıkmadım itfaiyede. Bu arada 80-120 yeterli böyle fırlamak için iyi savrulursa o cip. kim o arkadaşlar yav? var işte 1-2 tane senin gibi insanevladı. Eheh ama sanırım sırf Güneş yerden adam toplamıştı en son.
Syn Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 2si 2006 2si 2007 girişli, hepsi 1. sınıf zaten arabayı kullananla aynı dersi alıyorduk falan. Taksim dönüşü yapmışlar zaten, geçen haftalarda da 2007 mezunu biri yiine trafik kazasında hayatını kaybetti. Gene kasım aylarında 2 kişi daha trafik kazasında öldü, sonuçta burda okulunda yapabilecekleri sınırlı. Kampüs içinde bile deli gibi hız yapıyorlar, öğrenci dekanı felan defalarca uyardı bu kazalar hakkında. Allah rahmet eylesin, şu saatten sonra konuşmak boş.
Giovanni Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 aquatik said: Sabır diliyorum spompas. Az gelişmiş bir ülkenin az gelişmiş insanları olarak, araba sahibi olmayı statü atlamak olarak görüyor, ve arabayı da işlevsel amaçlı değil hava atmak amaçlı kullanıyoruz. Cahillik ve ilkellik göstergesinden başka birşey değil hız yapmak. Gelişmiş ülkelerde yok böyle birşey. Tam tersine insanlar mümkün olduğunca bisikleti tercih etmeye çalışıyorlar ulaşım amaçlı. Ne kadar yazık pisi pisine bir ölüm, sürücünün de hayatı ne biçim kaydı. İnsanların aklının başına gelmesi için illaki kaza geçirmeleri mi gerekiyor?, yaşanılanlardan nasıl ders almıyorlar?,aklım almıyor... + 238
Kartan Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Emniyet kemerleri takılı değildi fırlayanların değil mi? Ölümlerinin tek sebebi sürücü değilmiş demek ki...
Cthulhu Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 bi de şu var bazı arkadaşlar anladığım kadarıyla iki arabanın çarpması ya da yolda birinin ezilmesi olarak falan görmüş..hepsi aynı arabada..adam öldürmek dediğiniz şey pek de öyle olmuyor..hadi kanka gazlayalım diyip bariyerlereağaçlara okutulunca ölmüş oluyorsun,öldürülmüş değil.
kertenkel Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Syn said: 2si 2006 2si 2007 girişli, hepsi 1. sınıf zaten arabayı kullananla aynı dersi alıyorduk falan. Taksim dönüşü yapmışlar zaten, geçen haftalarda da 2007 mezunu biri yiine trafik kazasında hayatını kaybetti. Gene kasım aylarında 2 kişi daha trafik kazasında öldü, sonuçta burda okulunda yapabilecekleri sınırlı. Kampüs içinde bile deli gibi hız yapıyorlar, öğrenci dekanı felan defalarca uyardı bu kazalar hakkında. Allah rahmet eylesin, şu saatten sonra konuşmak boş. bu kazayı bilmiyorum da kasım ayında kemer country yolunda ölenlerden biri liseden arkadaşımdı (emre), düzgün aklı başında biriydi ama cidden çok agresif/hızlı araba kullanıyordu.. o gün deli gibi yağmur vardı vs. kontrolden çıkmış araba.. ama öyle bir kullanışı vardı ki, tanıyan herkez bir gün kaza yapar diye bekliyordu nerdeyse.. jandarma arada hız kontrolü yapıyor da nereye kadar yani, her gün yapamazlar.. ben okul yolunda basmamaya çalışıyorum, yardıranlara yol veriyorum ama gerçekten saçmalayanlar var.. sadece drift atmak için okuldan çıkınca karşına gelen U gibi viraja 100'le girip kazan yapanı bile gördüm.. hatta okuldan dışarı çıkarken arabayı kontrol edemeyip güvenlik kulebisinin yanındaki çimlere giren mallar da var..
kertenkel Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Kartan said: Emniyet kemerleri takılı değildi fırlayanların değil mi? Ölümlerinin tek sebebi sürücü değilmiş demek ki... arkada oturanlar baya hasar aldıktan sonra camdan fırlıyo, anında ölüyorlar.. önde sürücünün yanında oturanın tarafında kaza oluyor sanırım o çocuk da ağır yaralanıyor (sonra hastanede ölüyor), tek sürücü sağlam kalıyor..
aquatik Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Nedir ya?, yok 'drift' yapmak, yok 'drift' etmek.. Bu drift şettiren arkadaşların o müthiş özendiği Amerikan gençliği, değil drift bilmemne etmek, hız sınırını azıcık aştıkları anda polis bitiyor tepelerinde, ve inanılmaz miktarlarda ceza kesiyor. Filmlerde oluyor o drift mrift yapmaca, yok hız yapmaca. Normal yaşamda genci, yaşlısı son derece düzgün araba kullanıyor, ışık olsun olmasın, yaya geçitlerinde yayaya öncelik vermeyen araba, stop işaretinde tam anlamıyla durmayan araba yok. Gençler araba kullanma konusunda son derece bilinçli oldukları için birçok eyalet ehliyet alma yaşını 16 ya indirmiş durumda. Eziklik, kompleksle ilgili böyle arabaya oyuncak muamelesi yapmak. Ya çocukluğunda yeterince oyuncağın olmamıştır, ya ezik bir ailen vardır, ya seni ezmişlerdir, aptal, geri zekalısındır, kişilik olarak sahip olduğun çok az şey vardır, bu nedenle araba, hele hele lüks araba sahibi olma senin için kendini kanıtlama olayıdır, yok hala kanıtlayamadın, o zaman gelsin hızlar, gitsin driftler. Bilmiyorlarki yalnızca tiki ( onların da aptal olanları) tabir edilen kişilerden takdir alacaklardır, bilmiyorlarki bu gurubun dişında ki herkes onları birer süzme geri zekalı olarak görmektedir. Muhtemelen ne yazık ki kendilerini kanıtlayamadan ya ölüp gidecekler, ya da hapislerde sürüneceklerdir. -abi drift ettim ben dün 3 kez okul yolunda heheh.. -yapma yav büyüksün, de ne oluyo abi bu drif? -abi bi sürüklüyorum arabayı, hasta oluyo kızlar.. -süpersin, uzaya da drif yaparsın sen bu zekayla bitirince okulunu -ehue..abi dalga mı geçiosun?, ehe, he umarım.. -anca umarsın, yürü git,.. drifini de arabada yalnızken, ve etrafta yaya ya da trafiğin olmadığı tenha yerlerde yap, ambulansa drif ederlerken seni ara cepten, işim yoksa gelirim...
Red Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 2 sini tanıodum ordakilerin.sofor kişiyi hiç sevmezdim ama yazık oldu onada hem esrar içiosun hme alkollusun.normal zamanda deli gibi araba kullansanda o kafayla kullanmıcaksın.bu kadar basit ml320 nin içinde 3kişi ölüosa.araba pert oluosa ztn yaşamasın arkada otursan kaç insan emniyet kemeri takıoki onlar taksın ayrıca olay drift falan değil kampuse yetişmek için gazlıolar diye biliyorum taksiye binerim dolmsa binerim ama o kafayla ben otoparktan zor cıkıorum bide gazlicam yani
Exodus Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 "Acı Olay". Yok ya. Sevindirici bir olay. Başkasına çarpmamışlar çok şükür. Alkollüsün. Arabaya binip 220 yapıyorsun. Sonra acı olay. Oldu.
kitana Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Kartan said: Emniyet kemerleri takılı değildi fırlayanların değil mi? Ölümlerinin tek sebebi sürücü değilmiş demek ki... Arka koltukta kim takmış kemeri bu güne kadar ya. Sen takıyormusun? Hadi onu geçtim nereden bilsinler çocuğun drift e kalkacaklarını o kafayla. Suçu bu ölen masumlara mı atmaya kasıyorsun yazık be , git bi yüzünü yıka.
matama Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 yani iyi kotu surekli spor arabalarla yuksek hizda pistlere falan cikan birincisi arac 4x4 sehiricinde 4x4 le 220 ye cikmak imkansiz, drift dediginiz olay zaten 100km uzerinde hele arac jipse 50km nin uzerinde hic yapilmaz, o yuzden butun asr kapatmalarini falan yalan olarak goruyorum. cocuga yazik ama bu cocuk ickili uyusturuculuyken binen, en az onun kadar arabadayken eglenen cocuklar olunce, vay serefsiz sofor demek yanlis bence. hepsi en az sofor kadar sorumlu
kitana Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 tek hataları alkollü şöförün arabalarına binmekki en büyük hata zaten ; ama ona kasıt kemer takmadılar diye suçlanmaları saçma bana göre.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Exodus said: "Acı Olay". Yok ya. Sevindirici bir olay. Başkasına çarpmamışlar çok şükür. Alkollüsün. Arabaya binip 220 yapıyorsun. Sonra acı olay. Oldu. bu lafı ölenlerin yakınlarıdan birine et, neler oluyo görelim. ben bile rahatsız oldum bu üsluba.
kitana Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Exodus said: "Acı Olay". Yok ya. Sevindirici bir olay. Başkasına çarpmamışlar çok şükür. Alkollüsün. Arabaya binip 220 yapıyorsun. Sonra acı olay. Oldu. Yorumunu al ve git pls
Brook Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Ml320 lerde eps kapatmak gibi bişey mümkün diildir.Hatta hiç bi arabada mümkün diildir. Sadece spor arabalarda mümkündür mesela m3 de ancak kapatılabilir oda bütün güvenlik sistemleri diil. Ayrıca jeep le drift yapılamaz o hızda sadece kontrol kaybelilir ki yüksek hızda o kafayla buda çok normal.
Gangren Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Exodus said: "Acı Olay". Yok ya. Sevindirici bir olay. Başkasına çarpmamışlar çok şükür. Alkollüsün. Arabaya binip 220 yapıyorsun. Sonra acı olay. Oldu. Üslup yanlış. Mantık tamamen doğru. Alkol VE Esrar ile kafayı bulup direksiyon başına geçen şoför kadar, aynı derecede kafa olup o arabaya binen / şoförün sürmesini (hatta drift yapmasını?!) engellemeyen de kabahatlidir. Bir de üniversite öğrencisisin. Akıl var mantık var ya. Aileler tabiki acı duyacaktır. Ama evlatlarının yanlışlarını görmüyorlarsa, onlarda hata yapıyor demektir.
Afush Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Red said: arkada otursan kaç insan emniyet kemeri takıoki onlar taksın kitana said: Arka koltukta kim takmış kemeri bu güne kadar ya. Sen takıyormusun? Siz bu söylediklerinizi cidden mantıklı mı buluyorsunuz?? Ben arka koltukta kemer takıyorum ve takan bir çok insan da tanıyorum,o kemer oraya araba daha güzel görünsün diye konmuyor.Bir amacı olmasa konmaz."Kimse takmıyor" bahanesi de saçmalıktan öteye gidemez.Boşu boşuna risk almaktır bu. Haberiniz olsun,öndeki kemer takınca arkadaki evindeki koltuğunda oturuyor gibi olmuyor.Aracı kullanan ne kadar kabahatli olursa olsun arka koltuka oturup kemerini takmıyorsa,vefat etmişse bile - ve gerçekten Allah rahmet eylesin- o de kendi çapında biraz da olsa hatalıdır.Öldü diye tamamen suçsuz ilan etmek saçmadır. Ayrıca,kemer taksalardı belki şu anda yaralı fakat hayatta olabilirlerdi..Bunu da göz önünde bulundurun. Not:Ha vefat eden arkadaşlarınızsa ve bir şekilde onları da suçlu görmek size ağır geliyorsa,kullananı %100 günah keçisi ilan etmek içinizi rahatlatıyorsa bir şey diyemem..
kitana Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 abi mantık olarak değerlendirmiyoruz olayı. yalan konuşmuyorum , söyle bana kaç insan takıyor ki? 10 olarak değerlendirsek 1 bile değidlir 0.5 falan.
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 du bak şimdi saçlarımı kurutmaya gidecektim de dayanamadım yazıyım kaçıyım konuya değil, genel olarak yazacak olursak; bizde ön koltukta kemer takma oranı allah rahmet eylesin barış manço sayesinde arttı. adam binlerce kez yorulmadan, bıkmadan ve usanmadan söyledi; çocuklar ön koltukta oturmasın, ön koltukta oturan büyükler kemer taksın minvalinde.. nitekim barış manço ve bi de demir bükey sayesinde türk şöförü bişiler öğrendi. arka koltukta kemer takmak lazım. ben arkada çok kemer takmadım ama takmak lazım. (zaten arkada çok oturmuyorum :[)ama önde her oturduğumda garanti takıyorum kemeri. el alışkanlığı olarak taksiye bindiğimde de takıyorum bazen. "abi nautilus'a" (VIZZZZT CLANK!) kemer çekme ve takma efekti hölölöhlhö (taksi şöförü alla alla diyor ve ne yapıyor bu bakışı atıyor) esas garip olan ise arabayı sürebilenin trafik kurallarını bilmesi gibi garip bi durum oluşması. yahu adam trafiği bilmiyor, aracın limitlerini bilmiyor trafikte araba kullanıyor. zamanında bi araştırma yapmışlardı, trafikte en çok direksiyon sallayan (araba kullanmak desem bunlara bol gelecek) taksiciler ile. bir soru "neden emniyet kemeri takmıyorsunuz?" du. verilen cevaplar arasında "sıkıca direksiyona, kapı koluna tutunurum vücudumu direksiyona vurdurmam" gibi bir cevap verilmişti çoğunlukla. diyorum işte, adam arabanın dinamiklerinden bile bihaber..kulaktan dolma bilgi ile lastik havası indirir, "bana biş olmaz" diye gezinir.. sonra "çoggral şoförüm ben! istanbuldan ankaraya 2,5saate bile giderim" afferin iyi bok yersin.
Nosfe Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Aket-Atum said: Exodus said: "Acı Olay". Yok ya. Sevindirici bir olay. Başkasına çarpmamışlar çok şükür. Alkollüsün. Arabaya binip 220 yapıyorsun. Sonra acı olay. Oldu. bu lafı ölenlerin yakınlarıdan birine et, neler oluyo görelim. ben bile rahatsız oldum bu üsluba. Üslup yanlış-içerik doğru.
Öne çıkan mesajlar