Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Selam, genellikle kişisel problemlerim için Pati'ye konu açmam, ama ciddi şekilde yardıma ihtiyacım olduğunu düşündüğümden dolayı elimin altındaki her türlü fırsattan yararlanmayı düşündüm, ondan size danışıyorum. Şimdi herşeyden önce, geyik yapılacak, dalga geçilecek bir konu değil, o yüzden ciddi cevap verirseniz sevinirim. "Abi senin işin de zormuş yahu" gibi cevaplara da hiç gerek yok, herhangi bir yardımları olmuyor zira. Evet, baştan başlayalım. 22 yaşındayım, Kahramanmaraş'ta üniversitede okuyorum. Elektrik-Elektronik Mühendisliği'nde 4. senem, fakat en son 3-1'i aldım, okulu minimum 2 sene uzatmış bulunuyorum. Sebebi de hem Kahramanmaraş'tan, hem de bölümümden inanılmaz derecede nefret etmem, aile baskısıyla okula devam etmem. Zaten bu şehre/bölüme gelmemin de yegane sebebi ailemdi. Geçen dönem psikolojik rahatsızlık seviyesine kadar gelmişti olay, bu dönem farkettim ki artık onu da geçip, hiçbir şeyi umursamamaya geldi durum. En basitinden örnek vermek gerekirse, 1 haftadır parasız olmama rağmen evden çıkmıyorum, arkadaşlardan borç alıyorum. Halbuki bankada yeterince param var. Sadece evden çıkmak istemiyorum yani. Evdeki vaktim de,12 saat bilgisayar - 12 saat uyku şeklinde bölünmüş vaziyette. Çoğu günü tek öğünle geçiriyorum, arada 2 öğün yediğim de oluyor. Bunun nedeni de, uyku saatlerimin saçma sapan olmasından dolayı, saçma sapan saatlerde uyanıyor olmam. (Gece 3, sabah 5 gibi) Hayatımın bu şekilde devam etmesinin tek nedeni, ailemin benden beklentileri. İlk senemde anlamıştım zaten burda yapamayacağımı, ailemle konuşmuştum. "O okul bitecek" diyorlar, başka bir şey demiyorlar. 4 senedir aynı konuşmalar devam ediyor, sonuçsuz bir şekilde. Derslerden kalıp sene uzatınca, yine benim suçum oluyor. En son geçen dönem final haftasında buraya geldiler örneğin, 7 dersten 5'inden kaldım. İşin kötü yanı aileme rest de çekemiyorum, fazlasıyla sıkı bağlarımız var. Ama artık öyle bir noktadayım ki, bir şekilde bu durumdan "çıkış" olabileceğini düşündüğüm bir alternatif bulduğum anda, ailemi karşıma alabilirim. Şimdiye kadar bu konu aklıma geldiğinde hemen kafamı dağıtacak bir konu bulup düşünmemeye çalışırdım, ama artık böyle gideceğe benzemiyor. Yani bu okulu bitirsem dahi -ki 4. senem olmasına rağmen daha en basit bilgileri bile bilmiyorum- bu işi yapmayı düşünmüyorum. Zaten ilgi alanım tamamen sözel. Sayısal konular en fazla hobi olabilir benim için. Şimdi size sorum, ne yapabilirim? Yani önümdeki seçenekler, bu seçeneklerin sonuçları nelerdir? Örneğin İngilizce son derece sevdiğim bir alan. Bir arkadaşımla bu konuyu tartıştık ve "İngilizce Dili ve Edebiyatı okuyabilirsin" dedi bana. Sayısal öğrencisi olmama rağmen bu mümkün müdür? Mümkün değilse alternatifler nelerdir? Biraz uzun oldu ama ciddi bir konu, gelecek mantıklı cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Şimdi emreciğim aynı soğuk kanlılıkla bir bir hiçbişeyi atlamadan bunları ailene de anlatıyorsun. Anlamazlarsa birdaha anlatıyorsun. İlerisi hakkındaki düşüncelerini de söylüyorsun. Bu "istememe" olayının gaz değil aslında hayatında fazla uzamış bir hata olduğunu söylüyorsun. Bu gidişle zaten anladığım kadarıyla bölümden bişey olmicak. Zararın neresinden dönülürse kardır. Sonuçlarına katlanıcaksın sonra. Biliyosun ben de Bulgaristandan gelince tekrar Türkiyeye tam olarak olmasa da aynı şeyleri yaşamıştım. Şimdi okulda gerçekten iyi vakit geçiriyorum. Ama çok zorluklar yaşamıştım/yaşatmıştım zamanında. İyi bi düşünüp karar ver, + ları - leri yaz bi kağıda cidden. Sonra hiç tansiyon yükseltmeden eve gittiğin bi ara ailenle konuş. Başarılar sana. kolay gelsin bol şans. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Dinan sorun da orda ya zaten abi, "İlerisi hakkında" bir düşüncem, planım yok ki. Zaten yaptık bu konuşmaları defalarca, en son konuştuğumuzda "Ne yapacaksın?" dediler, "Okulu bıraktın diyelim, sonra ne yapacaksın?". Bir şey diyemedim, çünkü tek isteğim bu şehirden/okuldan kurtulmak. Planım yok yani sonrasıyla ilgili. Konuyu da onun için açtım zaten, denk gelir de aklıma yatan bir fikir sunulursa ona yöneleceğim, gerçekten başarılı olacağım/olduğum ortaya çıkınca aileme direkt söyleyeceğim bunu, işlerine gelirse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 sık dişini bitir o zaman okulunu. bu saatten sonra okul bolum degistirmekte mantıklı değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 kopruden onceki son cikisi kacirdigin icin seve seve bitiricen o okulu en mantikli cozum olarak, sonra naaparsan yap. git bir askere hava al gel sonra dusunursun onu o kadar uzun vadeli plan yapma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 başka okula geçiş yapamıyormusun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 4. senesinde yapamaz herhalde, ilk 2 sene diye biliyorum ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 O okulu bitir sonra baktın olmuyor bi MBA fln yaparsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 zaten 4 sene işletme okumuş kadar oluyorsun işletme boş bölüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 okulu ya seve seve ya ... bitircen yani.ondan sonra bitirdiğin bölümün işini yapman gerekmiyor yani.ingilizceyi seviyorum diyosun.gidersin yazın 1 ay 2 ay yurtdışına kalırsın ingilizceni geliştirirsin ona göre iş ararsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 ben de benzer sorunlar yaşamıştım. sakaryayı sevmemiştim bölüm de bazı dersler dısında pek iç açıcı gelmemişti ( elektrik elektronik müh) ama bitirdim bir şekilde. boşver daha fazla zaman kaybetme bitir sonra benim gibi bas git yurt dışına elektronik müh olmana gerek de yok diploman olsun da master yaparsın baska alana kayarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 hehe bende sakaryadayım :P bence uğraşıcak bişey bul.okulun hayatındaki tek şey olmasına izin verme.part time iş olur, ilgilendiğin bişeyin kursu olur... o biraz fayda sağlar.sevdiğin bişeyle uğraşıp moralin yerine gelse daha rahat edersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 DynamicK said: boşver daha fazla zaman kaybetme bitir sonra benim gibi bas git yurt dışına nasıl gittin yurt dışına, ne yapıyorsun, neden gittin? sadece merak, fikir olsun bize de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 hakkaten yaw,biraz anlat. böyle "bastım gittim" deyince harleyine atlayıp "born to be wild" eşliğinde, gün batımına süren bi adam geliyo insanın gözüne :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 DynamicK said: ben de benzer sorunlar yaşamıştım. sakaryayı sevmemiştim bölüm de bazı dersler dısında pek iç açıcı gelmemişti ( elektrik elektronik müh) ama bitirdim bir şekilde. boşver daha fazla zaman kaybetme bitir sonra benim gibi bas git yurt dışına elektronik müh olmana gerek de yok diploman olsun da master yaparsın baska alana kayarsın. Ya Dyna, asıl sorun dersleri sevmeme vs. de değil işte, yapamıyorum abi. Yani ilk 2 sene dersleri bir şekilde geçtim, 3. seneye gelince temel olmadığından direkt seri olarak ders bırakmaya başladım. İçimden hiçbir şekilde oturup da ders çalışmak gelmiyor, olur da dersin başına oturursam da anlayamıyorum. Yani uğraşıyorum, didiniyorum ama kabaca olarak bile konunun ne anlattığını anlayamıyorum. Bir de şunu merak ediyorum, KSÜ'den (Evet Sütçüimam Üniversitesi) alınan bir mühendislik diploması, gerçekten de bu kadar uğraştığıma değecek mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 nee sütcü imam mi? AHAHAHAHA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 benzer durumu yaşadım ve 1 sene okulu uzattım , senden biraz daha büyük bir şehir ama istanbul'Un yanında solda 0 olan bir şehirde yaşıyorum. 1 dönem hiç derse gitmedim, 1 sene okul uzattım,kredi kartı borcumu öğrenci halimle 1 milyar para ödeyerek yazına bitirdim. ertesi dönem derslerimi aştım , şimdi okulumun bitmesine 1 sene kaldı . şu an da hala bir özlem , bir zindan çekiyorum ama emrecim dişini sıkıp bitirmekten başka okulunu hiç bir çaren yok. bir şeyleri iyi edebilmen lazım, bir şeyleri değiştirebilmen lazım.ben çalışıp da yapılamayacak bir şey görmüyorum. anlıyorum elektrik elektronik ciddi bir bölüm,benim abim burayı bırakıp tobb iktisatı kazanıp burslu girdi ama hayatta bazı konular var ki ya herra ya merra dedirtecek. aileni tam olarak anlıyamıyor olabilirsin de ki bu ihtimali de düşünmüşsündür.bazen dönüşü olmaz bazı şeylerin. burası bir halta yaramaz vs düşüncelerine karşı da neresi ne halta yarayacak ben bilmiyorum,bunu da sana ekleyiverim.o kompleksin sadece seni kandırıyor bana göre. derslerin kötüyse , üstüne moralin bozulunca da coşup kafaları yemişsindir. ben sana şunları söyleyeyim , düzenli ders çalışan ve sana kafa dengi olan insanları bulup acilen onlarla samimi olmaya başka 1. zamanı onlarla geçir , takılın şöyle böyle yapın . biliyorum çok şey yok ama boş boş zaman geçirin işte. ama ne yaparsan yap derslerini tekrar yoluna koy,buna ihtiyacın kesinlikle var ciddi ciddi. ha ekstradan çok çok canının sıkıldığında ve ölü psikolojide olduğnda 6 lira maraştan antep. buyur beni ara gel , zaman geçiririz ,bir şeyler yaparız . edit: dersleri anlayamamanı derse çalışamaman diye görelim. o yüzden dersi çalışabilen adamlara ihtiyacın var.böyle adamlar da muhakkak vardır , acil buluver onları . 2 sene içinde bitir ,kurtul . yani okulunu acil bitir. içten yazdım ben de ,yaşadığım bir şey sonuçta ,biraz karışık olabilir yazdıklarım ; kusuruma bakma .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phyx Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Bence sen de ingiliz dil ve edebiyatına geçmelisin. Zaten ingilizcen vardır, bir sene dershaneye gider, ortalaman falan iyiyse derece falan bile yapablirsin. Kesinlikle dil diyorum ben. Geçtim ve kurtuldum yani. Zaten bildiğin birşeyden sorumlu olmak şukela. Edit: Olm yanlış acc ya. Xunn ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 tamam, geçsin diye hedef gösteriyoruz da, nasıl geçecek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 http://verygoodfood.files.wordpress.com/2007/04/wine_yering_trine.jpg senin yapcak bişey bulman lazım şimdi okuduğun bölümden bir farkı kalmaz yoksa şimdi sen öss de sayısaldan girmişsin, puan da yapmışsın kazanmışsın, ilk 2 yılı da geçmişsin temel yok olayı nedir, zaten ilk defa görceğin şey olcak, ezberle geç bilg. düşünürsen yazılım uzmanlığı filan onlardan gir, geliştir, elektonik le kesişir belki bir yerde başka bişey istiyosan öss ye girmen laızm ki bu sene başvurmadıysan geçti veya xuhurian la birlikte ösym başkanına git o halleder, öss yi kazancan üstüne 4 sene daha okuycan, mezun olunca askerlik vs. işe girmek istersen yaş büyük olcak, tercih imkanın azalcak dilden girersen farklı alanda tercih yaptığın için puan düşer bişeye yaramaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 malik said: dersleri anlayamamanı derse çalışamaman diye görelim. o yüzden dersi çalışabilen adamlara ihtiyacın var.böyle adamlar da muhakkak vardır , acil buluver onları . 2 sene içinde bitir ,kurtul . yani okulunu acil bitir. Ben de 1,5 sene uzattım okulu. 1 seneyi atladığım hazırlığa sayıp yarım dönem uzattım sayılır diye avunuyorum ama bu avuntuyu annemler kullanıyor daha çok, ben pek avunmuyorum. yarım dönem daha uzadığında (ki çok saçma bir şekilde oldu o da) okulu bırakacaktım çok net, güç bela ikna ettiler. Bırakmayarak iyi yapmadım diyemem. Bölümle alakalı iş mi yapıcam dersen, ben de avukat olmayacağım diyeyim. Bu sebeple aynen malik'in dediği gibi, İnek buluyorsun bir sürü, hepsiyle kanka yapıyorsun, hiç olmadı çevrende az buçuk çalışan bilen adamlara yamanıyorsun, boostlatıyorsun kendini yani. Geçilmeyecek şey değil, senin yapamayacağın şey hiç değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Bu kadar sene okuduktan sonra bitirmeni tavsiye edebilirim ben de; boşa gitmemiş olur en azından bu zamana kadar geçen yıllar. Sonrasında da master yaparsın diyeceğim ama özel üniversite vs. masterları dışında, okulunu bu kadar uzatmış birisini kabul edebilecek güzel master programları olduğundan şüpheliyim açıkçası. Kabaca bir hesap yapmalısın bence. Bir tarafında okuldan kaç senede mezun olacağın, üzerine master yapıp yapmayacağın, olası bir işe kaç yaşında başlayacağın olsun. Diğer tarafında okulu bırakıp öss'ye falan girersen kaç senede mezun olacaksın hesabı olsun (ki bu seneki öss yi kaçırdın sanırım, bunu da göz önünde bulundurmak gerek). Ona göre okuduğun yere devam ya da öss kararını almalısın. Öss olayından da çok korkma bence, dershane olayı olur mu bilmiyorum; ama 3. sınıfta itü mühendisliği bırakıp boğaziçi felsefe'ye geçmiş insanlar tanıyorum; akıllı adamsın zaten, boşlamazsan kurtarırsın gibi geliyor, boşlarsan ağır sıçış olur tabi. Sayısal'dan yabancı dil'e geçme olayını açıkçası bilmiyorum; onu iyice araştırman gerekecek; yabancı dil'den düzgün bir yerlere girmek de çok zor değil işin aslı, sayısalsın, fen ve matematik konusunda doğal avantajın olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Herkes bi verkurtulcu laflar etmiş ama cidden dediğin kadar baydıysan, bölümden ve maraştan o kadar nefret ediyorsan inek bulmakla kopya çekmekle yapılacak iş değil. Senin ordan çıkman gerekiyor. Sayısaldan dil yada sözele geçmek istiyorsan galiba liseyi dışardan bitirir gibi almadığın derslerin kredilerini alıp össye öyle başvurman lazım. Zaten bu sene için geçti öss anca seneye, o işi bi lise müdürüyle konuş detayları falan bilirler. Büyük ihtimalle bir senede verirsin zaten gerekli sözel vs dersleri ve össye istediğin alandan girersin. Ailenin durumu fena değil galiba, en azından bi maddi sıkıntın yok, acilen çalışmaya ihtiyacın yokmuş gibi görünüyor. Ama okula hiç gitmeden 12 saat uyu 12 saat bilgisayar insan depresyona girer. Sen de girmiş gibisin zaten heh. Belki farketmiyosun ama sana asıl koyan o, sevmediğin derse okula gitmeden hiç bir işe yaramadan hazır yiyerek yaşamak. İşte onun ilacı bi işe girip çalışmak. Öyle gezmekle tozmakla olacak bişey diil yani, zaten maraşta nereyi gezicen lan ahah. Benim tavsiyem, ama bak cidden imkansız diyorsan, bölümü bırakıp seneye össye girmen. Yarın bi banyo yap tıraş ol falan, sonra git yakınlardaki bi liseye müdürüyle konuş. Farklı bir alandan yeniden össye girmek için prosedür neymiş öğren, bak bakalım önümüzdeki sene össye girebiliyor musun (gerçi konuyu bunu sormak için açmışsın ama bilen yok heralde :P). Ona göre hesabını yap, eğer olacak gibiyse ailenin yanına dön. Aileye böyle durumları anlatmak imkansızdır, o yüzden sanırım oldu bittiye getirmen gerekicek. Bide işe gir mümkünse boş yatma, insana asıl koyan o boş yatma safhası oluyor. Yaşadım biliyorum. Ailenin beklentilerini karşılayamadığın için haliyle tartışmalar yaşanacak, ama senden asıl beklentileri elektronik mühendisi olman değil ayakları üzerinde durabilen eğitimli biri olman. Eğer maraşta bu iş olmayacaksa kendine alternatif arayacaksın. Eğer okulu bırakmaya kesin kararlıysan gidebileceğin bölümleri de konuşuruz. Dil ve edebiyat okumak ingilizce sevmekten fazlasını gerektirir haliyle, ama onun da bi sırası var. Sen önce bi kendini tart bakalım. Ha bide. Abi senin işin de zormuş yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Hayat senin hayatın Emre, ne yapmak istiyorsan onu yapacaksın. Bişey yapmak istemiyorsan yapmayacaksın, isteyene kadar bekleyeceksin. Eğer arkandan kovalayan yoksa bırak okulunu, bırak bakalım nasıl daha iyi hissediyorsun. Yani sütçü imamdan mezun olunca o diplomanın sana vereceği/vermeyeceği olanaklarla mı yaşamayı tercih edersin, yoksa tekrar 4-5 sene uğraşıp, "istediğin" şeyi yapmanın verdiği gazla mı hayata atılmayı tercih edersin onu bir düşün. Önümde en yakın arkadaşım var 3 yıl boyunca boş boş oturdu, ne istediğimi bilmiyorum abi dedi, gitti abuk subuk yerlerde çalıştı vakit geçsin diye, o da depresyona girdi boş boş oturmaktan ama 3. senenin sonunda ne istediğine karar verdi, şu anda okulunda derece yapıyor, çok iyi bir dergide yazıları çıkıyor vesaire. Önemli olan öncelikle ne istediğini bilmen, acele etmeden oturup düşün, bak diyorum sana, 1 ay 2 ay değil, adam 3 yıl boyunca oturdu, sonunda patlattı ama, çünkü ne istediğini çözdü. Sen de böyle yap, yoksa seni döverim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 axedice ve Xaenin'e katılıyorum, hayat senin hayatın, kendinle ilgili en doğru kararları kendin verirsin. 2 seçeneğin var; bırakmak, devam etmek. Bu kadar nefret ediyorsan bırak derim ben. Ama bu önerimin okuduğun üniversite ile hiçbir ilgisi yok, iyi bir üniversite olduğunu duyuyorum, bir de düşün ki şu anda senin yerinde olmak, orada öğrenci olmak isteyen ne kadar çok insan vardır. Derslerinin iyi olmayışı motivasyon eksikliği nedeniyle olabilir büyük olasılıkla. Okuduğun yeri hiç sevmemen seni başarısızlığa itmiş, sonra da kendine güvenini kaybetmene neden olmuş gibi görünüyor. Halbuki bazı arkadaşların dediği gibi birkaç inek arkadaş edinip derslere asılmayı denesen, biraz da ortamı sevmeye çalışsan 'ulan ne yapıp edip bitircem bu okulu benim bunlardan neyim eksik' diye düşünebilsen, başarılı olursun eminim, çünkü post atanların çoğu senin zeki olduğunu yazmışlar. Önemli olan bir üniversiteyi bitirmek, bitirdikten sonra istediğin alanlara kaymanın bir yolu daha kolay bulunur bence. Diğer seçenek için de vakit hiç geç değil. Eğer sıkı çalışırsan en geç 24 yaşında başka bir üniversiteye başlayabilirsin. Benim 2-3 üniversite değiştirdikten sonra severek okuyacağı üniversiteyi bulan en az 3-4 tanıdığım var. Gene bir tanıdığım ODTÜ elek. müh. den 4. sınıfta atıldı, daha sonra başka bir yeri kazandı (hatırlamıyorum neresi), yük. lis. yapıyor şimdi. Gene başka biri ODTÜ jeol. müh. liğini sevemediği için 3. sınıfta bıraktı, Bilkent işletmeyi bitirdi daha sonra. Yani önemli olan doğru kararı verebilmek, kolay değil biliyorum ama en zor aşama karar verme aşaması, kararını verdikten sonra herşey daha kolaylaşacak sanıyorum. Doğru karar verebilmenin en önemli şartı ise ruhsal ve fiziksel olarak kendini güçlü hissetmen. Bu nedenle bence ilk yapman gereken iş, yeme ve uyuma alişkanlıklarını düzene sokman. Bu seneden ümidin olmadığına göre bu bir ayını sanki seneye ayrılacakmışsın gibi üniversiteyi gözlemleyerek geçir, bölümünü, arkadaşlarını, çevreni( hepsini de sevmeye çalışarak) yeniden değerlendirmeye çalış. Bu arada düzenli ve yeterli gıda ve uyuku olayını çok önemse, yapabiliyorsan spor yapmaya çalış, gelecek sıkıntısı yaşamadan 'an'ı yaşamaya bak, 1 ayın sonunda 'fena yer değilmiş burası, seneye bu işi kıvırmak amacıyla geleceğim buraya' diyebilirsin, ya da 'asla olmayacak' kararını verebilirsin. Kararının doğruluğuna önce kendin inanırsan, çevreni ikna etmen daha kolaylaşabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar