Kaede Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Crytek were probably the last great dev team devoted solely to making PC users feel inadequate about their system specs. No longer. In an interview with PC Play, Crytek president Cevat Yerli has said that thanks to both "huge piracy" and the small returns PC games bring in compared to console titles, the company will no longer be making games exclusively for the PC market. They'll still make games for the PC, of course, just...not only for the PC. Yalana gel. Sen git sadece bilgisayarların 10%unun kaldırabileceği oyun yap sonra korsanlara at suçu. Bari delikanlı olun da söyleyin "EA böyle emretti" diye. Ha Farcry ortalama bir oyundu, Crysis de HL2 gibi "bakın abi motor yaptık nasıl süper dimi" den öteye gitmiyordu. Buna rağmen nasıl 1 milyon sattı, nasıl bu 1 milyon "small returns" oldu anlıyamıyorum. Açıklayacak biri varmı bunu bana ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 cunki halo3 cok milyon sattı, kıcı kırık cod 3 bilme cok sattıda ondan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cynthia Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 öyle büyük firmalar işin emoyşınıl yanına bakacak değiller tabi ki, bildiğimiz ticaret bu. ama yerli kardeşlerdeki o özgüven ve azmi kaç bin dolara satın aldılar bunu merak etmiyor da değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 e zaten sadece pc'ye özel oyun yapmanın pek anlamı yok ki fps şirketleri için, ben olsam ben de satışlarımı katlamak isterim. birşey söylemelerine bile gerek yokmuş, çıkarsınlar konsola da helal olsun. hardware gelişimini itekleyecek yeni donanım talebini körükleyen oyunlara da birşey dememek lazım bence. zira konsola kalsa iş 5-6 yıl aynı pörtlemiş grafiklere mahkum kalınır heh, hala hatırlıyorum biz hay definışın (o zamanın teey)&fsaa quake 3, unreal tournament oynarken millet ps oynuyordu piksel piksel. (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Şimdiye kadar yapmamış olmamalarının ardında ticari bir mantık yoktu. Şu dönemde bazıları gibi PCyi terk etseler bile şaşırmam, heh. Bu işin sonunda teker teker PCyi terk edecekler, bu sırada PCye çalışan ufak firmalar büyüyecek diye düşünüyorum. Hatta bu eski innovationı aratan bulunduğumuz döneme son verme gibi muhteşem bir etki yapabilir, bakalım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 En buyuk hayalim ve arzum EA in terk etmesidir PC piyasasini. Sirf bu yuzden oyunnarin ikopya alicam hatta satcam. Cekilin lan piyasadan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 oha hl2'ye ettiğin hakarete bak çarpılırsın vallaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 hl2 cok saglam oyundu beyaw :/ hatta hikaye + motor yanyana durunca ondan iyi action adventure (eet fps deil bence ;p) yok gibin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Açıklasak ne yapcan ki abi. Zevkler ve renkler meselesi. Millet beyenmiş ki 1 milyon satmış yani. Konsol olayına gelince. Geç bile kalmışlar. Kimse hayrına oyun yapmıyor burda. En doğru şeyi yapmışlar. Multiplatform çıkarsınlar oyunları. Ne olur yani PS3/X360'ı olan adam da oynasa. Dünyanın sonu değil ki. Sende başka platform'da adamlar oynayınca kıskanıyor musun yoksa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Konsollara da oyun yapma isteği, ki daha çok para getiriyorsa oyunun önce konsola yapılıp sonra pcye portlanması anlamına geliyor. Sonra da berbat oyunlarla karşılaşabiliyoruz. Ya da efsane olabilecekken konsollarda efsane olmuş ama pcde "iyi" olarak kalmış oluyorlar. PC oyunculuğuna darbe iniyor. Korsan olayı PC'de saçma aslında çünkü oyunlar zaten ucuz satılıyor. PS3 oyunları 100$ olurken PC oyunları 50$dan satışa çıkıyor. Türkiye'de de öyle olsa ben orjinal alırım mesela ama gelip de sen 100-120 milyona kakalamaya çalışırsan bana 70 milyonluk oyunu alamam yani. Sonu. olarak konsol ve pc versiyonlarını oynanış açısından tamamen bağımsız çıkartacaklarsa tabii ki yapsınlar ama konsolcular rahat oynasın pcye de kasmayalım derlerse berbat olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Yok benim işaret etmek istediğim nokta (EA'nin QQtek'e verdiği emir dışında yani) 1 milyon gibi pc de inanılmaz bir rakamı gidip konsol ile karşılaştırıp "small returns" demeleri. Yoksa firmaların multiplatforma geçmeleri konusunda hele hele FPS gibi yıllar önce baydığım bir türün yapımcısının geçmesi benim için fazla birşey ifade etmiyor. Zaten tek platforma çalışan firma sayısı parmakla sayılıcak kadar azaldı. Oyunların multiplatforma gidip "aptallaştırılmasına" vakti zamanında Deus Ex 2 ve Thief 3 ile yeterince lanet okudum ve bu türün öldüğünü kabullendim. İşte bir umut daha önce bahsedildiği gibi bu firmaların toptan PCyi terketmeleri ve yerlerini bir umut indielere bırakmaları. Böyle giderse PC sadece Blizzard oyunları oynamaya yarayan bir alet olucak :> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 1 milyon pc de inanılmaz falan dğeil ya nerden cıkardın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Baştan multi-platform yapılan bir oyun port edilmez, PC'de sorun çıkarmaz, Crytek düzgün bir geliştirici olduğundan daha doğrusu PC kökenli olduğundan port yapmaz. Ancak bu demek değildir ki hem PC'de hem de konsolda çıkan bir oyunda hiçbir sorun olmayacak. Birbirlerinden bağımsız olmaları söz konusu bile değil zaten. Derinlik başta olmak üzere hedef kitle, oynanış vb. birçok sorun beraberinde gelebilir. (Gelmeyebilir de) 1 milyon PC için çok iyi bir sayı. İnanılmaz diyemem ancak kesinlikle iyi sattı diyebilirim. Ortalama bir oyun birkaç yüzbin satılınca satışta başarılı oldu sayılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Multi-Platform oyunlar port oluyor, güzel olmuyor demişsiniz ama COD4 örneğin multiplatform bir oyun. Ayrıca Mass Effect'de PC'ye çıkması ile bir nevi MultiPlatform olacak ve Bioware sırf PC versionu için bütün HUD'ı değiştiriyor. Sonuçta iş yapımcıda bitiyor. Knights of the Old Republic serisi de aynen Xbox'dan port fakat hiçbir sorun yaşamadan çok güzel zevk alarak oynadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 İyi de multiplatform oyunları daha iyi para getiriyor diye önce mesela xboxa yapıp anında portlayıp aynı anda çıkartabilirler. Önemli olan firmanın duruşu burada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaan Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2008 crytek in önce oyun motoru yapmayı değil "oyun" yapmayı öğrenmesi lazım. belirtilmiş zaten bilgisayar kullanıcılarının 10% una hitap eden sadece game engine den ibaret bir oyundu. Konsola dönmeleri heresin hayrına olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 O yüzden o kadar kişi 2-3 kere bitirip, incelemelerden 8 üstü skorlar aldı değil mi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 o kadar kişinin kaç kere bitirdiği beni ilgilendirmiyor açıkçası, jaan'a tamamiyle katılıyorum. grafik yapıcaz derken oyunu yapmayı unutmuşlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Haklısın ya, iki kişinin sevmemesi de beni ilgilendirmiyor açıkcası. Oyunu sevmediniz diye kötü yapmak istiyorsanız yapın kardeşim. Zevkler ve renkler yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 crysis'in nesi güzel değil ya baya eğlendim ben oynarken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 farcry ve crysisi oynadım bitirdim.hiç biri bana half life 1-2 ve call of duty serisinde yaşadığım eğlenceği yaşattırmadı.crytekin oyunlarında bir şeyler eksik gibi.hala oyunlarında eğlence bulamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 siz istediginiz kadar begenmeyin, skorlar burda konusuyo :) http://www.gamespot.com/reviews.html?type=reviews&platform=5&mode=all&sort=score&dlx_type=all&sortdir=asc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Hatta şöylesi daha iyi olur : http://www.gamespot.com/pc/action/crysis/review.html?mode=web&tag=hotslot;theysay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 gamespot :> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 gamespot değil, 58 ayrı sitenin skor listesi. (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar