Cynthia Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 genelde ikincisini tercih ediyorum. elimde teknik veri yok ama birçok oyunda performans ve görüntü güzelliği olarak daha olumlu sonuçlar verdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 bence de ikincisi, fsaa olayını ilk gördüğümden beri o düşüncedeyim ama maalesef bu lcd'lerin doğal çözünürlük olayı fikrimi değiştirmek zorunda bıraktı. lcd ise doğal çözünürlüğü, yani azami çözünürlük. (çoğu zaman böyle, ya da yarı yarıya bölünebiliyorsa 1600x1200 gibi bir çözünürlük ama öyle monitör pek görmedim hani) başka efekten kısarım ama ille 2x fsaa yaparım en azından, 4x üzerine çıkmıyorum ama çünkü anlaşılmıyor fark ne de olsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Monitörün büyükse ve 1m den kısa bir mesafeden oyun oynuyorsan düşük çözünürlük ciddi ciddi problematik oluyor. Genelde 2AA yanına max çözünürlük en ideali oluyor benim içinde. Ama ben nerdeyse her oyunda gölge, blur gibi gereksiz gördüğüm şeyleri kapatıyorum ki bunun performansa etkisi çok fazla oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 monitör widescreen olunca 800x600 gibi 4:3 oranı yapınca çok kötü oluyor. en azından monitörün desteklediği daha yüksek bir çözünürlük kullanman gerekiyor. öteki durumda en düşük çözünürlük zaten berbat oluyor, AA açsan da farkedilemiyor zaten. o yüzden ben bir-iki yükseğinde çözünürlük +AA'dan yanayım. ikinci seçenek yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kfg Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 ben hic 1600x1200 oynamadım =), monitor desteklemiyor zaten, onun icin genelde, 1280x1024 4x, cok kasıyorsa 2x oynuyorum, oldukca da iyi geliyor walla... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 diğer arkadaşların da dediği gibi monitör lcd ise monitörün doğal çözünürlüğünde açılmasını tavsiye ederim diğer türlü cidden rezalet oluyo bende 22 inch lcd var, bütün oyunları max çözünürlükte oynuyorum. buna eski oyunlar da dahil, tabi olabiliyosa. yani örneğin simcity 4 ün menüsünde bu çözünürlük yok ama bir kısayol yaratıp "F:Program Files (x86)MaxisSimCity 4 DeluxeAppsSimCity 4.exe" -intro:off -r1680x1050x32 -CustomResolution:enabled -f" bu şekilde yapılırsa 1680 e 1050 de oynanabiliyor. neyse yeni oyunlardan şimdiye kadar sadece crysis sorun çıkardı, her oyunda her detayı açarım ve 1680*1050 de oynarım ama crysiste oynanabilir gibi olmuyo(: sonuç olarak lcd varsa bence makine de her detayı açmaya elverişli deilse bile monitörün doğal çözünürlüğünde açmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 1280x1024 üstüne 2xaa bazen kullnıyorum bazen kullanmıyorum. multide zaten kullanmıyorum. bide neden bilinmez gözümü yoruyo aa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Monthius Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Ben de daha düşük çözünürlük + AA tercih ediyorum. Daha iyi görüntü veriyor bence. =) Hemde performans olarak da daha iyi oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Oyunlar çözünürlükler arası orantıyı tutturamıyor. Çoğu oyunu 800x600 hatta 1024x768 oynarken mutlaka birşeyler makbul halde değildir, düşük çözünürlükte arayüz ekranda fazla yer kaplıyor veya görüş alanınız daralabiliyor o sebeple hiçbir zaman yüksek çözünürlük ile başka birşeyi değişmem. Limiti nedir? Limiti de monitörünüzdür, ikonlar arayüz ufalmadan ulaşabildiğiniz maksimum çözünürlük optimum ayarınızdır. Örnek vereyim 19" monitörde 1024x768'den aşağı oynamam o da kart kaldırmıyorsa tercih ettiğim bir seçenek, optimumum 1280x1024. Zaten çözünürlük en temel ayar olduğundan bana böyle bir soru saçma geliyor. Buna ilave olarak oynadığı oyunu ciddiye alan, efektif olmak isteyen kimse gidip de 800x600 oynamaz. AAnın herşeyin yanında gereksiz kasışı da cabası, özellikle kartınız güncel değilse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 17" crt var. herzaman 1024 gerisi allah ne verdiyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 CRT lerin bir oyuncu icin LCD den ustun olmasinin yegane nedeninede budur arayuz ekrani kaplamadigi surece full detay 1024x768 den sasmam ancak bazi oyunlarda arayuz iskencesi oluyor o zaman mecburen biraz kisip 1280 e atliyorum <3 crt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 1024*768 + 2xaa (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 crtnin baska üstünlükleride var tabiki ama, oyun konusunda bunun büyük bı artı oldğu gercek crt ler için. özellikle eski oyunlarda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Fistan said: 1024*768 + 2xaa (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 LCD Native çözünürlük artı vurduğu kadar aa. kastığı yerde dur derim ama :) CRT de de, her boyutun kendine göre ortalama iyi görüntü verdiği bi çözünürlük olur, aynı şekilde o çözünürlük artı olduğu kadar efekt aa falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 1680x1050 çözünürlükte anti alias da dahil bütün özellikleri maximuma getirip 40+ fps de call of duty 4 oynayabiliyorum ya. seçim yapmak zorunda olan fakirler sizi =P. biri karakter sorunu mu dedi? Bende eskiden AA seçerdim amma velakin. Her zaman daha güzel gözüküyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar