Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yüksek çözünürlük mü, yoksa düşük çözünürlük + AA mı?

Cynthia

Öne çıkan mesajlar

bence de ikincisi, fsaa olayını ilk gördüğümden beri o düşüncedeyim ama maalesef bu lcd'lerin doğal çözünürlük olayı fikrimi değiştirmek zorunda bıraktı. lcd ise doğal çözünürlüğü, yani azami çözünürlük. (çoğu zaman böyle, ya da yarı yarıya bölünebiliyorsa 1600x1200 gibi bir çözünürlük ama öyle monitör pek görmedim hani)

başka efekten kısarım ama ille 2x fsaa yaparım en azından, 4x üzerine çıkmıyorum ama çünkü anlaşılmıyor fark ne de olsa.
Sosyal ağlarda paylaş

Monitörün büyükse ve 1m den kısa bir mesafeden oyun oynuyorsan düşük çözünürlük ciddi ciddi problematik oluyor. Genelde 2AA yanına max çözünürlük en ideali oluyor benim içinde. Ama ben nerdeyse her oyunda gölge, blur gibi gereksiz gördüğüm şeyleri kapatıyorum ki bunun performansa etkisi çok fazla oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

monitör widescreen olunca 800x600 gibi 4:3 oranı yapınca çok kötü oluyor.
en azından monitörün desteklediği daha yüksek bir çözünürlük kullanman gerekiyor.

öteki durumda en düşük çözünürlük zaten berbat oluyor, AA açsan da farkedilemiyor zaten.
o yüzden ben bir-iki yükseğinde çözünürlük +AA'dan yanayım.
ikinci seçenek yani.
Sosyal ağlarda paylaş

diğer arkadaşların da dediği gibi monitör lcd ise monitörün doğal çözünürlüğünde açılmasını tavsiye ederim diğer türlü cidden rezalet oluyo
bende 22 inch lcd var, bütün oyunları max çözünürlükte oynuyorum. buna eski oyunlar da dahil, tabi olabiliyosa. yani örneğin simcity 4 ün menüsünde bu çözünürlük yok ama bir kısayol yaratıp "F:Program Files (x86)MaxisSimCity 4 DeluxeAppsSimCity 4.exe" -intro:off -r1680x1050x32 -CustomResolution:enabled -f" bu şekilde yapılırsa 1680 e 1050 de oynanabiliyor.
neyse yeni oyunlardan şimdiye kadar sadece crysis sorun çıkardı, her oyunda her detayı açarım ve 1680*1050 de oynarım ama crysiste oynanabilir gibi olmuyo(:
sonuç olarak lcd varsa bence makine de her detayı açmaya elverişli deilse bile monitörün doğal çözünürlüğünde açmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunlar çözünürlükler arası orantıyı tutturamıyor. Çoğu oyunu 800x600 hatta 1024x768 oynarken mutlaka birşeyler makbul halde değildir, düşük çözünürlükte arayüz ekranda fazla yer kaplıyor veya görüş alanınız daralabiliyor o sebeple hiçbir zaman yüksek çözünürlük ile başka birşeyi değişmem. Limiti nedir? Limiti de monitörünüzdür, ikonlar arayüz ufalmadan ulaşabildiğiniz maksimum çözünürlük optimum ayarınızdır. Örnek vereyim 19" monitörde 1024x768'den aşağı oynamam o da kart kaldırmıyorsa tercih ettiğim bir seçenek, optimumum 1280x1024.

Zaten çözünürlük en temel ayar olduğundan bana böyle bir soru saçma geliyor. Buna ilave olarak oynadığı oyunu ciddiye alan, efektif olmak isteyen kimse gidip de 800x600 oynamaz. AAnın herşeyin yanında gereksiz kasışı da cabası, özellikle kartınız güncel değilse.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...