Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1 Mayıs yine yeni yeniden.

DoGMeaT

Öne çıkan mesajlar

Taksimde kutlamalar vali bey tarfından yasaklanmış,işçiler ise taksime yürüyeceklerini söylediler.

Geçen yıldan hatırlamyan arkadaşlar,geçen yıl işçilerin istanbul trafiğine zarar vermemesi için şehir hatları,tramvaylar,.eşitli otobüs hatları,bölgeye giden yollar kapatılmıştı polis tarafından
1 maysıta bi planınız varsa dikkatli organize olun.
Sosyal ağlarda paylaş

Vapurları falan bile iptal edebilirler kadıköy-beşiktaş-üsküdar arasındaki; ona da dikkat etmek gerek.

Eylemciler tarafından bakayım, geçen sene bu kadar büyük bir polis tepkisiyle karşılaşmayı beklemedikleri için çok kolay dağılmışlardı ama bu sene için bambaşka planlar yaptıklarını biliyorum, geçen seneden daha başarılı bir şekilde taksime çıkacaklarını tahmin ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Hani Vali bey ve AKP yüceleri her defasında "ortalığı karıştırmayın, uzlaşık olun" diye vıdı vıdı ediyor da,
neden her defasında birşeylerde problem çıkartan hep AKP ve onların valileri oluyor çok merak ediyorum.

Yahu Taksim'e gideceklerse Taksim'e gitsinler işte.
Engel olup salakça bahaneler sunup bir de tüm İstanbul'un karışmasına neden oluyor. Ama tabii neden belli, AKP'den emir geliyor ve Taksim'de toplanmak isteyen işçileri kötü duruma düşürmek istiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmişte olan provokasyonlardan ve ölenlerden haberin yok heralde senin bone , hatta şimdi bile eminim hiçbir yasadışı örgüt ellerini ovuşturup bu toplanmayı nasıl provoke etsek diye düşünmüyordur. Hem de taksim gibi kalabalık , karıştırıldığında felaket olabilcek bir mekanda.

Adamlar güvenlik için yapıyorlar , bunu anlamamak ilginç. Sanki geçmiştekiler veya ortamdaki karışıklık çıkartmak isteyen hazırda bekleyen örgütler hayal ürünü.

İstanbul da köy zaten denetlemesi çok kolay , güvenliği çok kolay sağlayabilceğin bir bölge. Tabi canım yapsınlar taksimde , şöyle bikaç yüz yada bin kişi bi yaralansın , camlar çerçeveler kırılsın , mağazalara girilsin.
Sosyal ağlarda paylaş

HMM
horizon
77'de işçilerin üzerine polis ve devlet tarafından ateş açıldığını biliyorum,37 kişinin öldüğünü.
başkada taksimdeki 1 mayıs kutlamarında nasıl çirkin olay olmuş,kim provakatorluk yapmıs bilmiyorum
gösterebilirmisin örneğini?

neyse sen gösteremeye dur,ben edit yapayım

Patron işciden korkar,bu cok normal,korkmasada sevmez,bu baya normal,özelliklede hakkını arayan bi işçiden.
hükümet patronlardan yada patronların dostlarından oluşuncada,hükümet sevmemeye başlar işçiyi.
çok normal
tüsaid var bide,geçen gün bi açıklmaya yaptılar" 1 mayıs çalışma bayramı olsun" bu fikir hangi zekiden cıktıysa kendisiyle uzun uzun görüşmek istiyorum.cidden.nasıl bir terbiyesizliktir artık bu ya.. "çalışma bayramı"...tamam canım.
Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT said:
HMM
horizon
77'de işçilerin üzerine polis ve devlet tarafından ateş açıldığını biliyorum,37 kişinin öldüğünü.
başkada taksimdeki 1 mayıs kutlamarında nasıl çirkin olay olmuş,kim provakatorluk yapmıs bilmiyorum
gösterebilirmisin örneğini?

Polis ve devlet mi ateş açmış ? yoksa bilinmeyen birileri tarafından ateş açıldıktan sonramı ortalık karışmış ? Sen çözmüşsün olayı peki.

İstihbarat diye birşey vardır , emniyet ve vali güvenlik için görevli ise ve tehlike görüyorsa taksimde olmaması için izin vermeyebilir. Toplanacak insanlar 100 kişi 200 kişi değil.

-------------------------------------------
'İSTİHBARAT RAPORLARINA GÖRE PROVAKATİF EYLEM HAZIRLIĞI VARDIR'

Muammer Güler, kendilerine ulaşan istihbarat raporlarına göre provakatif eylem hazırlığında olanların bulunduğunu belirterek, 'Elimizdeki istihbarat raporlarına göre marjinal grupların, illegal örgütlerin ve bölücü örgütlerin 1 Mayıs'ta provakatif eylemler yapacakları, güvenlik güçleri ile taşlı, sopalı ve gerektiğinde silah kullanacakları tespit edilmiştir. Bu suç teşkil eden eylemlerin önlenmesi de güvenlik güçlerinin görevidir. Geçmişteki hadiselerin bir rövanşı zihniyeti ile gündeme getirilmesi söz konusudur. Bu İstanbul'a zarar verecektir. Geçtiğimiz yıl yaşanan kötü görüntüleri yeniden yaşamak istemiyoruz. Güvenlik güçleri kanunsuz toplantıyı dağıtmak durumundadır. İkazlara uymayanlar zorla dağıtılacaklardır. Kanunsuz toplantı ve yürüyüş için gelenler güvenlik güçlerinin kendilerine izin veremeyeceklerini ve zorla dağıtılacaklarını bilsinler. Oraya gelenler kanuna karşı eylemde bulunduklarını unutmasınlar.' şeklinde konuştu.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Geçmişte olan provokasyonlardan ve ölenlerden haberin yok heralde senin bone , hatta şimdi bile eminim hiçbir yasadışı örgüt ellerini ovuşturup bu toplanmayı nasıl provoke etsek diye düşünmüyordur. Hem de taksim gibi kalabalık , karıştırıldığında felaket olabilcek bir mekanda.

Adamlar güvenlik için yapıyorlar , bunu anlamamak ilginç. Sanki geçmiştekiler veya ortamdaki karışıklık çıkartmak isteyen hazırda bekleyen örgütler hayal ürünü.

İstanbul da köy zaten denetlemesi çok kolay , güvenliği çok kolay sağlayabilceğin bir bölge. Tabi canım yapsınlar taksimde , şöyle bikaç yüz yada bin kişi bi yaralansın , camlar çerçeveler kırılsın , mağazalara girilsin.

Bu örgütler sadece Taksim'de mi karışıklık çıkarabiliyor, diğer mekanlar kripton etkisi mi yaratıyor? İsteseler orada da sorun çıkaramazlar mı? Başka gösteri mekanlarında cam çerçeve yok mu?

Geçiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

1 Mayısın özel bir hassasiyet taşıdığını unutmuş olduğunu gördüm. Hatta sadece TÜrkiye de değil tüm dünyada çok hassas bir gündür. Provokasyona çok müsait bir ortamı da vardır. Geçmişte anılan olay taksimde geçmiştir. O yüzden orda olmasının evet aynen dediğin gibi kriptonit etkisi vardır. Süperman orda hasta oluyor...

Siz buyrun 1 Mayıs ta taksimden geçiniz. Yanından geçiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Geçmişte olan provokasyonlardan ve ölenlerden haberin yok heralde senin bone

Horizon said:
Polis ve devlet mi ateş açmış ? yoksa bilinmeyen birileri tarafından ateş açıldıktan sonramı ortalık karışmış ? Sen çözmüşsün olayı peki.

1 Mayıs 1977 görüntülerini izledim.
Ve orda bariz olarak çatılarda polislerin olduğu gözüküyor. Fakat çatının tekinden aşşağıya ateş ediyor birisi. Öyle ahım şahım birşey de değil hani, minigun şarjörü boşaltmıyor.

Ama o ateş edildiğinde işçilerin etrafındaki polisler bir anda harekete geçiyor. Özellikle panzerler işçilerin üstüne sürülüyor.
Birçok işçi panzerlerin altında ölüyor, eziliyor.
Şu an birçok kişi "ateş açıldığı için öldü insanlar" diyebilir de, görüntülerde açık olarak panzerlerin insanları ezdiği gözüküyor.

Peki böyle bir durumda çatılardaki polisler ne yapmış durumda? O ateş eden kişiyi yakalayabilmiş mi?
Faili meçhul cinayet, hayali provokatörler felan diye tanımladığımız kişi aslen çatıda konuşlanmış eli silahli birisinden başkası değildi. Assassin Creed'deki adam da değil ki çatılardan çatılara uçup kaçsın :D
Sosyal ağlarda paylaş

77 1 Mayısı faili belli ama meçhul katliamlardan birisidir. "Kim yaptı belli değil, devlet ile ne alakası var canım" diyen kişiler biliniz ki ya bu konu hakkında bilgi sahibi değildirlar ama bol keseden atarlar, yada katillerin tarafında olduklarından saptırmak işlerine gelir. Bu son derece açık ve net.

Geçen sene yaşanan polis devleti kalkışmasından sonra zerre demokratik olan herkezin boyun borcudur bu sene 1 Mayısı Taksim'de kutlamak. Katılabiliyorsanız katılın, katılamıyorsanız da ruhen destekleyiniz efendim.

1 Mayıs tatil olsun denilirse de, işveren olarak olmasın derim o ayrı :)
Sosyal ağlarda paylaş

Taksim işçiler için bu günün kutlanması ve ölen arkadaşlarının anılması gereken bir yer, devlet için ise gücünü ispatlayıp her konuda ezdiği işçileri bu konuda da ezmek istediği yer. 77 de ölen bir akrabanız veya yakınınız olsaydı bakalım böyle polisin alakası yok felan diyebiliyor muydunuz. Vay ülkeme vay. O meşhur "Burası Türkiye" lafından tiksinir oldum.
Sosyal ağlarda paylaş

Parkalinç;

PARKALİNÇ NEDİR?

ParkaLinç içi sert poliüretan plakalarla kuvvetlendirilmiş dayanıklı bir giysidir. ParkaLinç linç geçirmez. Taş, sopa, cop ve yumruk darbelerinden etkilenmez. ParkaLinç yağmur geçirmeyen dış kumaşı ve içindeki polar sayesinde zor iklim koşullarında da maksimum koruma sağlar.

Not: Esasında parkalinç Burak Delier’in 10. İstanbul Bienalinde sergilenen çalışmasıdır. ParkaLinç, sadece sanata atfedilmiş bir üretim değil, giyilebiliyor, gündelik hayatta kullanıma da uygun, tabii şu ana kadar sadece 50 tane üretildi bildiğim kadarıyla. Hatta bizzat denedim gayette rahat diyebilirim =) Burak Delier'in bu çalışma üzerine bir röportajı.
Sosyal ağlarda paylaş

96 1 Mayısında polisin açtığı ateş ile (adli tıp raporunda nişancı ateşi olduğu ve yukarıdan aşağıya geldiği kesinleşmiş olan) 3 gösterici öldürüldükten sonra işin çığrından çıktığı nedense hiç kaile alınmıyor.

Neymiş efendim güller koparılmış, polis dövülmüş...

Aloooo...... 3 kişi, 3 can öldürüldü......

Ne ile neyi karşılaştırıyorsun. 3 kişi öldürülünce arkadaşlarının sinirlenip saldırıya geçmesini neden bu derece anormal karşılayıp, öldürülen 3 kişiyi yok sayıyorsun.

İnsaf....

DoGMeaT said:
kadıkoydede olaylar olmuştu
sanırım 96'da, hemde taksimdekinden daha kötü olaylar. 1 sivil polis linç edilmişti fln.
ama taksim,ııh,olmaz.

düzeltme: eksik harf
Sosyal ağlarda paylaş

Taksimin isçiler için özel bir önemi vardır , bir çok anı geçmiştir.Şimdi istanbulun her yerinde mitinge izin verip de taksimde vermemek ilginçtir , bunun için öne sürelen bahanelerde yeterince inandırıcı değil.Bu sadece iktidarın sol görüşe karşı bir inatı , astım astık kestim kestik demesidir.İşçilerde orda yerlerine alıp yıldıralamayacaklarını göstermeleri lazım hele başbakanın ayaklar baş olmaz lafından sonra herkes katılmalı bence.
Sosyal ağlarda paylaş

taksim de olmaması için, işciyi ezmek oterite göstermek ve sağ gruplara ve patronlara yaranmaktan başka bir sebep yokken, taksimde olması için sayısız sebep var.

ama gecen seneki gibi bütün yoları kapatıcaklar bütün ulaşım araclarını engelliyecekler, bütün meydanları göz yaşartıcıyla doldurucaklar.
Sosyal ağlarda paylaş

fedaykin said:
96 1 Mayısında polisin açtığı ateş ile (adli tıp raporunda nişancı ateşi olduğu ve yukarıdan aşağıya geldiği kesinleşmiş olan) 3 gösterici öldürüldükten sonra işin çığrından çıktığı nedense hiç kaile alınmıyor.

Neymiş efendim güller koparılmış, polis dövülmüş...

Aloooo...... 3 kişi, 3 can öldürüldü......

Ne ile neyi karşılaştırıyorsun. 3 kişi öldürülünce arkadaşlarının sinirlenip saldırıya geçmesini neden bu derece anormal karşılayıp, öldürülen 3 kişiyi yok sayıyorsun.

İnsaf....

DoGMeaT said:
kadıkoydede olaylar olmuştu
sanırım 96'da, hemde taksimdekinden daha kötü olaylar. 1 sivil polis linç edilmişti fln.
ama taksim,ııh,olmaz.

[i]

hele hele
bana kızdın sanırım
benim anlatım bozuklugumdandır sanırım,yanlış anlamışsın
ben taksimde olay çıakcağı için 1 mayıs taksimde kutlanmasın demiyorum
bu fikre karşı cıkan aradaşlara kadıkoyde oalylar cıktı,orda hala neden kutlanıyor onu sormak istemiştim.
ve o arkadaşların çoğu için 1 yaralı polis > 3 ölü emekçi
o yüzden oraya hiç girmedim
Sosyal ağlarda paylaş

İstanbul Valisi Muammer Güler, 1 Mayıs'ta Taksim'de izin verilen bir eylem olmadığını ancak Kazancı Yokuşu ve Taksim anıtına çelenk bırakma taleplerine izin verildiğini belirterek alınan tedbirleri şöyle sıraladı.

Kabataş, Beşiktaş, Karaköy iskelelerine Üsküdar ve Kadıköy'Den vapur seferleri yapılmayacak.

Sadece Eminönü'ne vapur seferleri yapılacak

Kabataş - Sirkeci tramvay hattı çalıştırılmayacak.

Kabataş - Taksim arasındaki finküler sistem çalıştırılmayacak.

Mecidiyeköy - Taksim arasındaki metro çalıştırılmayacak.

İETT otobüsleri ana duraklar dışında yolcu indirip bindirmeyecek.

Boğaz Köprüleri ile ilgili bir kısıtlama olmayacak.

66 OKULA 1 GÜN TATİL

1 Mayıs önlemleri kapsamında Beyoğlu’nda 41, Şişli’de 19, Kağıthane ilçesinde de 6 olmak üzere toplam 66 ilköğretim okulunun yarın için tatil edildiğini bildirdi.

Vali Güler, "Amacımız korku yaratmak değil. İstanbul'da korku yaratacak, kabus yaratacak eylemlerin önceden vatandaşa bildirilmesi ve tedbirlerin alınmasıdır" Güvenlik normale döndüğü zaman bütün tedbirler kaldırılacak.

BUGÜNDEN TEDBİR ALINIYOR

Taksim meydanı sabah saatlerinden itibaren bariyerlerle çevrilmeye başlandı.
Sosyal ağlarda paylaş

bugün beşir atalayla çalışma bakanının basın toplantısında bir gazetecinin sorusu benim soruma yanıtı geciktirmedi.

-efendim , bir istihbarat ya da herhangi bir belge elinize ulaştımı da böyle kararlar alınıyor .

beşir atalay , " benzeri belgelerimiz var" diyerek geçiştirdi ama ben cevabımı aldım.

ama hala tepkiliyim .
bir provakasyon riski çok çok yüksek demek bunun istihbaratı alınmış olabilir.

ama buna rağmen hem emekçilere istedikleri yerde eylem yapma özgürlüğünü ve onları koruma gücünü ortaya koyacak bir devlet olmalısın ,hem de böylece üç-beş senin sadece anti yönünde çalışan çatlak sesin de ağzına tıpayı koymalısın ; herkes için özgürlükçü oldunu çatlak seslere bırakmadan bir kez daha ispat etmelisin.
ama sen de buna yetemedin akp .
gerçi senin de suçun pek sayılmaz ama o kadar şeyi değiştirdin ,güzelleştirdin ,bunu da yapabilirdin.

ama öyle bir ülke ki işçisini koruyamıyor , güneydoğu daki vatandaşını koruyamıyor.

bence bizim en az özgürlük kadar güvenlik sorunumuz da var.
en az devlet politikacılarımız kadar emniyetimizin ve askerimizin de suçu var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...