Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ikea

byzasz

Öne çıkan mesajlar

Ikea dan kız arkadaşım nevresim takımı almıştı bana, geçenlerde yıkadım, yarısı siyah yarısı beyaz güzzel bişeydi, nese aktı falan siyah kısım beyaz kısmı mor yaptı.. Sinirlendim al işte ikea falan diye alıyorsun olanlara bak..

ikinci kısımda kız arkadaşıma faturasının durup durmadığını sordum yok dedi, heh dedim tam oldu.. ne yapabilirim derken ikea nın yorum sayfasına girip durmu anlattım, telimi bıraktım. 5 gün boyunca ne arayan ne soran..

bu gün aradılar, faturanın olmadığını söyledim, sorun değil kredi kartıyla alınmışa slipi getirin dedi, neyle aldı bilmiyorum ama dedim faturası yok slip mi kalır, kadın oamzan eski kredi kartı ekstresini getirin gene olur, bilmiyorum neyle aldığını dedim anlamıyormusunuz...

nese tam kavgaya hazırlanıyordum siz ölesiniz bölesiniz diye ( muhatabı bulmuşum, bide haklıyım, üstüne birde türküm), aldığı günü tarih olarak hatırlarmı dedi, saat olarak bir iki saat yaklaşık dahi hatırlıyorsa gene olur biz faturaya kendi sistemimizden ulaşabilmemiz için en azından bu olsa gene olur dedi ( sanki bana birisi bişeyi iade etmeye çalşıyorda ben sürekli zorluk çıkarıyorum gibi yani ne desem yeni bi çözüm önerisiyle geliyor) dedim kalsın yaa ben böle kullanacam, yani dedim müşteri hizmetlerinin ne demek olduğunu anladım walla, geri almasanızda bukadarı bana yeter yenisini vermşiniz kadar oldum, olurmu öle şey lütfen getirin falan filan ....

Yani aksini yaşadığım gidip kavga çıkarıp değiştrmeden döndüğüm bir sürü olaydan sonra, telefonu kapayınca olanlara inamadım.yüketci haklarını çok iyi bilmiyorum ama salmasa sallamayacağını çok iyi biliyorum fatura olayından sonra.. Marka tanımının altına yazılması gereken bir diyalog...
Sosyal ağlarda paylaş

kalitesiz ürünleri, "bakıın ne ucuz" diye reklamlaarla şişirerek yüksek fiyata satan bir şirket..

yan ürünleri uygun fiyatlara gelebiliyor. ancak esas ürünleri mobilya, tekstil vs pahalı
_
diğer yandan müşteri hizmetleri budur.. tr.'de çok az firma müşterileri ile ilgineiyor :( genelde iplemiyorlar hiç
Sosyal ağlarda paylaş

ikeacilar hakli

fatura yok slip yok ne zaman alindigi belli degil

ne yapicaklar?
imparatorluk atlilariyla seni evinden alip tazminat odeyip gerimi birakicaklar?

cokda yardimci olmuslar yani

benim elimde faturam oldugu halde ne salak insanalrla ugrastigim oluyor

her sizden aldim aha mafoldu diyenin urununu ispatsiz degsitirseler batarlar
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
ikeacilar hakli

fatura yok slip yok ne zaman alindigi belli degil

ne yapicaklar?
imparatorluk atlilariyla seni evinden alip tazminat odeyip gerimi birakicaklar?

cokda yardimci olmuslar yani

benim elimde faturam oldugu halde ne salak insanalrla ugrastigim oluyor

her sizden aldim aha mafoldu diyenin urununu ispatsiz degsitirseler batarlar
ne zaman adığını bilyoruz saatine kadar zaten sorun yok, ben utandım da böle kjuulanıcam dedim iyi niyetinden dolayı, sen yanlış anlamışsın yada tamamını okumadan yorum yapmışsın
Sosyal ağlarda paylaş

bakin ikea nin ucuzlugu dogrudur ama turkiyede degil, mobilya isinde daha dogrusu adam akilli mobilya iscilik yuksektir, en basitinden kurulum bile buyuk maliyettir. Turkiyede sigortali sigortasiz 500 milyona adam calistirip eve yollayip gunde 10 tane ev kurdurunca ciddi bir maliyet olmuyor tabi, ama bunu isvecte yaparsaniz bayag pahali olur. Ayni sekilde ustasi vs turkiyede ucuz mobilyanin o yuzden ikea gercek anlamda bizim mobilyacilara klasla ucuz degil.
Sosyal ağlarda paylaş

ikea mobilya üretiminin 3/4'ünü polonya, çin, italya gibi ülkelerde yapıyor. mesela metal aksamlar için sanwill isimli bir polonya şirketi ile çalışıyorlar.. türkiyeye gelenlerin bir kısmı da Bratislava'dan geliyor olması lazım (mobilyalar için)

şöle söyleyim. ikea'nın 1600'den fazla çalıştığı şirket var. fason üretim olarak çalışıyorlar. üretim fiyatları oldukça düşüktür (malzeme kalitesi de çok düşük çünkü) ancak o kadar isim yapmış adamlar.. satacaklar bi şekil. yoksa fiyatları kalitesine oranla hiç düşük falan değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben ikea taraftarıyım, bir kere sök tak olması bir avantaj taşınma durumlarında vs.. çok ideal..

Onun dışında tasarımları ile gayet güzel.. Mobilya olarak da güzel.

Bence kabahat ikea'da değil.. Ki bir çok ikea'da fiyatlar aynı neredeyse, çok ufak oynamalar oluyor..

Esas kabahat bizimkilerde, herkes yeterli para kazanamıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

evet malzeme kaliteli değil ama gayet güzel fikirlerle geliyorlar karşımıza. benim gidip bir mobilyacıdan alıcağım şeyi daha ucuza satıyor ve eve geldiğimde rahatlıkla apabiliyorum. gayet hoş bir durum.

yani 20 ytl ye basit bir raflı cdlik aldım ahşap ve içine en aşa 100 dvd rahat alıyor dahada sığat yani. ama bunu biraz gitar şeklinde yapıp 200 ytl ye satılıyor dışarda.

evet pahalı bazı ürünler ama ikea gayet iyi ve ihtiyaç gideren bir yer.

şu meşhur koltuğuda aşırı rahat. Türk halkına zarar
Sosyal ağlarda paylaş

IKEA benim herşeyim arkadaş.

Avustralyada 3'ü koltuk normal bir mobilycıda 800-900 dolardan başlıyor. Bende ev döşeyecek bütçe nerede? Ama yaklaşık 2000 dolara koltuktan tabağa, yatak örtüsünden gardroba kadar IKEAdan 2 kişilik ev döşedim çıktım.

Şöyle böyle diye çamur atabilirsiniz ama ben sizi cebinizde 3-5 kuruş eve çıkmaya yada evlenmeye çalışırken görürüm =)

Sonuçta paraya bakar herşey. Paranız bolsa tabii gidin normal mobilya alın. Ama parası az olana, IKEA bir kurtarıcı söylemem lazım.
Tamam öyle ahım şahım kalite fln diyemem ama 4 aydır daha bir sorun olmadı hiçbirinde.(Ayrıca bir Poang'ımın rahatlığını başka hiçbir koltukta bulamamışımdır ;) )

Tabii IKEA garip bir vaka. Tam globalizm örneği diyebilirm. Burdaki Herman model sandalyemi Amerikan dizisinde de görüyorum, Kardeşimin Rusyadaki evinde de var, bir dostumun Ümraniyedeki evinde de. Tek tipe doğru hafif kayışlar.
Sosyal ağlarda paylaş

apis ayni durumdayiz hehe, bende sydney cbddeyim, studyo daireyi 3 kisi icin ikeadan 3000 kusur dolara dosedik...gerci bazen korkuyorum bilgisayar masasi her an parcalarina ayrilacak gibi duruyor ama idare ediyoruz ikea sagolsun

neyse turkiyedeki ikeaya gelirsek evet pahali sayilir ama ikeaya turkiyede ikea koftesi yemeye giderim zaten bisey almaya degil ;)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...