Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Atatürkü 3 saniye görebilmek

porsuk

Öne çıkan mesajlar

Sen neler diyorsun adaminbiri allahaskina ya ? Hic bag kuramadim simdi ne dedim ben ? Akilcilik deyince ateizm olmuyor benim gorusume gore eger boyle anladiysan. Ataturk dinin de akila uygun oldugunu ve yine akilla degerlendirilmesi akil suzgecinden gecirilmesi gerektigini soyler zaten. Ataturkculugun ateizmi gerektirdigi ya da bunu ima eden hic bir sey demedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Aramis said:
ya konu ile pek bir alakasi yok ama suanki ekonomi nasilki ? euro olmus 2000 dolar olmus 1300 herseye zam geliyor. herseyden vergi aliniyor. hani tamam cok anlamam ekonomist degilim. ama seninde olmadigini tahmin ediyorum. ama nasil suan ekonomi iyi diyebiliyorsunuz? yani ekonominin iyiligini ben nasil anlayabilirim bana ozel mesaj olarak atarsan cok sevinirim. Cunku ben, sizin baska dunyada yasadiginizi zannetmeye basladim. Ozel mesaj konusunda ciddiyim.

altı çizili kısımda hemfikiriz. 6-7 önceki krizle ekonominin bugünkü halini aynı görebilmesi için insanın cidden türkiye'de yaşamıyor olması lazım.

evet ekonomist değilim, sadece etrafıma bakıyorum. insanların nasıl yaşadığına bakıyorum. neler alabildiklerine bakıyorum. ekonomik göstergeler zaten ortada ama onlara dikkat etmeyenin de anlaması zor olmasa gerek.

insanlar isviçre geliri mi bekliyor bilmiyorum ama afrika seviyesinden avrupa seviyesine doğru ilerliyoruz kişi başına gelirde, gayet temel bir değer bu.

en basitinden kendi yaşadığımı söylüyorum, devlet ilaç vermemek için takla atıyordu resmen ecevit hükümeti döneminde. bugün aynı ilaçları çok daha rahat alabiliyorum. elbette ki bunlar parayla olan şeyler. daha ne diyeyim bilmem ki.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam fetocansin takunyalisin ampulcusun orumceksin karanliksin kara carsafsin demokrasi demokrasi diyen komurle satin alinmis baska dunyadan aliensin tayyip fan boysun bu ulke batsin cia in abd nin kopegi olsun istiyorsun libossun Ataturk dusmanisin ummetcisin zihniyetin kara cahilsin bu toplumun aydinlarinin dusmanisin laik cumhuriyeti yikmak istiyorsun danistayin bombalanmasini bile desteklersin sen ayni zamanda Arapsin.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
1. Evet porsuk yanlis yaptin, konu acmamaliydin. Burda Ataturk`u ovdugun zaman "putlastiriyorsunuz" "noolmus ne var fotografta?" gibi yorumlar geliyor.

2. Ekonomi iyi gidiyor diyenler baska ulkede yasamiyor ama yasamasini umuyoruz.

Ovuyor musunuz yoksa kendisinin hayati boyunca karsi ciktigi hatalari mi yapiyorsunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

evet ekonomist değilim, sadece etrafıma bakıyorum. insanların nasıl yaşadığına bakıyorum. neler alabildiklerine bakıyorum. ekonomik göstergeler zaten ortada ama onlara dikkat etmeyenin de anlaması zor olmasa gerek.

insanlar isviçre geliri mi bekliyor bilmiyorum ama afrika seviyesinden avrupa seviyesine doğru ilerliyoruz kişi başına gelirde, gayet temel bir değer bu.

en basitinden kendi yaşadığımı söylüyorum, devlet ilaç vermemek için takla atıyordu resmen ecevit hükümeti döneminde. bugün aynı ilaçları çok daha rahat alabiliyorum. elbette ki bunlar parayla olan şeyler. daha ne diyeyim bilmem ki.

Yeni Sosyal Güvenlik Yasası'yla gelenler

Devletin ilaç politikası (Çok değil 3 yıl öncesi)

Milletvekilleri 'gazi' oldu

Ve en bombası:

Türkiye'de 40 milyon insanın borcu var.

Sam, aldığın o ilaçtan ben de istiyorum, dünyayı toz pembe gördüğüne göre iyi kafa yapıyor herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim hiçbir sayıya rakama ihtiyacım yok. Gözle görünür bir şekilde halkın satın alma gücü düşmektedir. İşsizlik resmi rakamlara göre bile artmakta. Esnaf sürekli dükkan kapatıyor ve merkezi yerlerde dükkanlar aylarca boş kalıyor dolmuyor. Bunları görmemek için belli semtlerden dışarı çıkmamak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:
Sam fetocansin takunyalisin ampulcusun orumceksin karanliksin kara carsafsin demokrasi demokrasi diyen komurle satin alinmis baska dunyadan aliensin tayyip fan boysun bu ulke batsin cia in abd nin kopegi olsun istiyorsun libossun Ataturk dusmanisin ummetcisin zihniyetin kara cahilsin bu toplumun aydinlarinin dusmanisin laik cumhuriyeti yikmak istiyorsun danistayin bombalanmasini bile desteklersin sen ayni zamanda Arapsin.

Bize de cuntacı, darbeci, puta tapan, özgürlük düşmanı, din karşıtı, militarist diyordunuz yav, nooldu şimdi birden de "şeriyat geliyor lolz" kıvamında mesajlar gelmeye başladı?
Sosyal ağlarda paylaş

ombakkombak said:
Benim hiçbir sayıya rakama ihtiyacım yok. Gözle görünür bir şekilde halkın satın alma gücü düşmektedir. İşsizlik resmi rakamlara göre bile artmakta. Esnaf sürekli dükkan kapatıyor ve merkezi yerlerde dükkanlar aylarca boş kalıyor dolmuyor. Bunları görmemek için belli semtlerden dışarı çıkmamak lazım.

Tek yapılması gereken çıkıp esnafla biraz sohbet etmek.
Ekonomi Zaman'da yazdığı gibi değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Borc olayini one surenler gercekten ekonomi bilimine nasil bakiyorlar merak ediyorum. Bugun en borclu devlet kisi basina dusen borcla `$31,100 per capita` ABD`dir. Odeyebildigin surece borclanmak en dogru hamledir. Cunku kredi muessesesi yatirimlarin yurumesinde pek cok kolaylik saglar vs vs vs neyi anlatacagim ki abi ideolojier gozleri kor etmis bir kere
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
sg-1 said:
Sam, aldığın o ilaçtan ben de istiyorum, dünyayı toz pembe gördüğüne göre iyi kafa yapıyor herhalde.

dünyayı toz pembe görmüyorum da başbakanın önüne esnafın yazar kasa fırlattığı günleri unutmadım. belli ki unutan çok ama.

Dediğin gibi, o günler iyice dibe vurduğumuz dönemlerdi, ama o dönemde alınan önlemlerin kaymağını AKP'nin yediğini de unutma.
O dönemde o yazarkasaları fırlattıracak önlemler alınmasaydı, bugün gelip burada "AKP şöyle cici böyle harika" diye anlatamazdın.
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:
sg-1 said:

Bize de cuntacı, darbeci, puta tapan, özgürlük düşmanı, din karşıtı, militarist diyordunuz yav, nooldu şimdi birden de "şeriyat geliyor lolz" kıvamında mesajlar gelmeye başladı?

Ouuu canim benim ya kiyamam ciddiye mi aldin ahahah

Ben kendimi biliyorum çok şükür, sizin tariflerinize ihtiyacım yok da sizin kim olduğunuzu daha tam çözemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

konomi ne yazikki sadece secilmsi iktidarin cevresindekiler icin iyiye gidiyor

nominal olarak 2002 den gunumuze maasimda 100 lira zam olmus

ancak reelde bakarsak bu zammin bana sadece %10 luk kismi yansiyor

para deger degildir

gelirin 10.000$ dolar olur aylik masrafin 11.000 dir
gelirine yuzde yuz zam yaparlar gelirin olur 20.000 aylik masrafin enflasyonla olur 22.000

bu durumda kagit ustunde eskisinden daha cok kazanirsin ama sadece kagit ustunde

alim gucune bakicaksiniz
halkin %90 i kredi karti borclusu
evine plazma alan adam 20 taksitle aliyor ama kagit ustunde o ay 2.500ytl alisvris yapmis voaw alim gucu cok yukselmis evine neler neler almis

ama isin ic yuzu oyle degil iste

insanin ekonomi konusuna zircahil olmasi lazim iktidarin propaganalarini yemesi icin

cahil halki yonetmeek o kadar kolayki keskee bende su turkiye gibi balik hafizali cahil bir halki olan bir yerde yonetici olsam

zorunlu tuketim mallarinin olmasi gereken nflasyon paktine peynir princ et koyma pinpon topu cep telefonu sarji cornflakes koy enflasyonu bu sekilde dusuk goster kimse anlayip sorgulamasin

dolar fiyatlari dunyada dussun ancak sen git dolar fiyatlari bizim sayemizde dusuyor de

liradan 6 sifir atilmasinin paranin degerine ve alim gucune etkisi 0 iken dunyanin bilmmkacinci degerli parasi bizim! skiden 1500 olan olar simdi 1.5 ekonomi super diye halki kandir

kuresel dalgalanmalardan ekonomi etkilenince bunu ic siyasetteki yanlisliklara bagla

geelri ucurumunun arttigi resmen belgelendirilmis istatistiki verileri tarafsiz kuruluslarca aciklanmisken bunu gormezden gelip aha bakin milli gelir artiyor diye propaganda yap

ki cahil balikhafizali halkin sadece ekonomik yonden uyutulmasina degindim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...