Mike Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 bakıyom Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 yazdıklarımı anlamıyorsunuz yada sizin canınız sıkılmış, liinç edecek akp sempatizanı birini arıyorsunuz besbelli ama o kişi ben değlim.. İnsan görmek istediği gibi görür isteyen istediği gibi görsün.. yanii ben ne düşünerek yazıyorum nereye gelsin diye muhabet nereye gidiyorr :D ne yazsan zaten birisi bişeyini bulup muhalefet olucak yazdıklarından, ben fikrimi beyan ettim, ister katıl ister kaltılma beni bağlamaz alla alla.. bilsem biyere varıcağımı gene yazıyım üşenmeden bir sürü şey ama, ben olacakları biliyorum, kırk kişi saçma sapan yorumlar falan filan gerek yok.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 bi de düşünüosun? yok artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Adam yanlış yapmış. Bunları vermek caiz, öbürünü yapmak suç. Seçim politikası olarak bunları dağıtmak serbest, öbürlerini yapmak belediye parasını çarçur etmek. Çok ikiyüzlüyüz çok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Adiemus Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Ödül vereceklerine dava açıyorlar, böyle bir ülkede yaşıyoruz işte. Madem ille de dava açmak istiyorlar, bu şekilde uygulama yapma imkanları varken vatandaşı soymayı tercih eden belediye başkanlarına açsınlar davayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 bu benim dusuncem katılmazsan katılma denmez, cunku ortada gercekler ve somutluklar var, begeniye veya zevklere göre sekil degistirebilicek seyler degil bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Offff ne laf etmişsiniz ya. Var mı aranızda o belediyenin vatandaşı? Yok. Hizmeti almamışsınız birşey etmemişsiniz. Belediye hakkında hiç bilginiz yok. Gazeteden okuduğunuz 3 cümlelelik haber ile ahkam kesiyorsunuz. Biriniz adamı göklere çıkartıyor, diğerini yerin dibine sokuyor. Varya hepiniz bir birinizden betersiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 anlamadığım konu şu, halka bedava su hizmeti vermenin nesi kötü? i. melih gibi sürekli suyu kesmesi, çamurlu sular vermesi mi gerekli? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 yani diyorsun ki belediye başkanının seçimlere bu kadar az kala yaptığı populist bir yakaşım değil.. Mali yapısı bozulmuyordur dediği gibi.. Kimsenin bilmediği kaynakları vardır bunları karşıladığı. Bedava su verisen, ulaşım verirsen, bir süre sonra bedava verdiğin hizmetleri parayla bile veremeyecek bir mali yapıya bürünürsün.. Kuveyt değiliz ki kazıyon yeri para çıkıyor.. Akp ninde yaptığı populist bir yaklaşımdı bununda bana göre farkı yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Gelir gider dengesini çok bozmuyorsa dava açmanın bir manası yok her belediye kendine göre böyle bir hesap yapıp gerektiği durumlarda sosyal hizmetlerini geliştirmeye çalışır. tabi sanırım bahsi geçen belediye nispeten bir istanbul belediyesine göre takip etmesi daha basit bir yerde olduğu için bunları rahatlıkla yapabilmiş. Merak etmediğim değil AKPnin seçim için harcadığı paradan daha fazla bir net gidere sebep olmuş mu. Muhtemelen bu işlerin hesabını yapıp giderle geliri nerdeyse denk olacak şekilde ayarlamış böyle çocuğuna yat, eşine arsa, hastane ortaklığı falan alacak para biriktiremiyor tabi. Ama bunu gerçekten sosyal hizmet anlayışıyla mı yapıyor yoksa popülarite için mi o bilinmez. Bu da türkiyede yaşamanın getirdiği paranoyaklık işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 ssj4songoku said: Offff ne laf etmişsiniz ya. Var mı aranızda o belediyenin vatandaşı? Yok. Hizmeti almamışsınız birşey etmemişsiniz. Belediye hakkında hiç bilginiz yok. Gazeteden okuduğunuz 3 cümlelelik haber ile ahkam kesiyorsunuz. Biriniz adamı göklere çıkartıyor, diğerini yerin dibine sokuyor. Varya hepiniz bir birinizden betersiniz. Hayır, sadece "X bizdendir, o yaptıysa doğrudur, Y onlardandır, o yaptıysa kakadır"cılar var, her iki tarafta da (son cümlem de ülkeyi kutuplaştırdıklarının bir kanıtı olsun). Yalnız buradaki durum biraz farklı. Bu Başkan, kamuya ait su-toplu taşım-sağlık gibi kalemlerde, yani zaten halkın vergileriyle dönen olaylarda damping yapmış. Alınan vergiler, belediyenin sermayesi kafi gemiş ki bunlar ücretsiz olabilmiş. Kömür-bulgur dağıtan hayır(!)kurumu siyasi partiler gibi çalışmamış yani. Senin benim cebimizden çıkan parayla tüm halka faydalı işler yapacağına açın açlığından oy çıkarmaya çalışanlar ve bunu alkışlayan zavallılar utansın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 sg-1 said: ssj4songoku said: Offff ne laf etmişsiniz ya. Var mı aranızda o belediyenin vatandaşı? Yok. Hizmeti almamışsınız birşey etmemişsiniz. Belediye hakkında hiç bilginiz yok. Gazeteden okuduğunuz 3 cümlelelik haber ile ahkam kesiyorsunuz. Biriniz adamı göklere çıkartıyor, diğerini yerin dibine sokuyor. Varya hepiniz bir birinizden betersiniz. Hayır, sadece "X bizdendir, o yaptıysa doğrudur, Y onlardandır, o yaptıysa kakadır"cılar var, her iki tarafta da (son cümlem de ülkeyi kutuplaştırdıklarının bir kanıtı olsun). . konuya makul tartışılan kısmı hariç çok güzel bir nokta olmuş izmitte 10 sene oy verdiğimiz sefa sirmen kocaelispora başkanlık etmiş çocukları sünnet ettirmiş toplu stad düyünlei yaptırmış beldiyeleri öğrencilere şimdinin parası yıllık 20 ytl ye alınn kartla bedava yapmış, yaşlılara bedava zaten, nese böle bir sürü göze hoş gözüken şey yapmıştı. acayipte mutluyduk başkanımzdan, görevi bir bıraktı bir baraj yaptırmış nerdeyse hazineye yükü 5 milyar dolar( ki yüzsülüğün avidesidir kendisi şuanda) belediyenin inanılmaz borçları, artan altyapı sorunları, trafik akmamaısı gibi bir temel sorunları bıraktı arkasında.. O yüzden biz 10 sene yedik bu halkçı populist başkan olayını.. Bir ara istanbulla başkan adayı oldu heh şimdi yandık demiştim üniye gelince istanbula.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 zamanında yılmaz büyükerşen[http://tr.wikipedia.org/wiki/Yılmaz_Büyükerşen] için de denmeyen kalmamıştı.. hizmet veren suçludur ülkemizde, çünkü vatandaş sömürülmesi gerekendir, hizmet vermesi gerekenler de sömürendir. seçim dönemi "işsize iş aşsıza aş prof. haydar baş" diye ortada dolaşıp emekli maaşlarını üçe katlayacak bi zibidi vardı, cebinden mi vercekti? bu tarz usulsüzlüklerle olcaktı o da.. neden seçmedi kimse? bariz belli olduğu için mi? bsg derler.. adamın verdiği hizmete karşılık insanlar memnun kalıp bir dahaki seçimde yine seçerse, bu akpnin yaptığı gibi seyirciye oynamak değil gayet hakkını vermek olur.. aradaki ayrımı iyi yapmak gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 ne demiş bir büyüğümüz deveye diken ......... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Burada belediye başkanı kesin iyi niyetlidir ama o hizmetler bedava yapılmıyor dolayısıyla sıfır ücret alınması kamu yararına aykırı olduğu gibi diğer belediyeleri, mali imkanları olmasa bile, aynı hizmetleri vermeye zorlayacak bir uygulama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
utopia Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 byzasz said: bedava olurmu, sanki herfi para basıyor.. onun da parasını gene aynı hakltan çıkarıyor sanki cebinden veriyor..populist yaklaşımlar tabiki olmamalı, akpli belediyelerin odun kömür dağıtmasıyla hiçbir fark yok arasında.. şimdi... dikili dediğin yer senin, avuç içi kadar yer, üstelik yazlık yer. kışın çok fazla insan yaşamıyor, yazın da tatilcilerle, yazlık sitelerle canlanıyor. yani adam sonuna kadar popülist yaklaşsa n'olur, bildiğin hizmet veriyor. ben bundan önceki belediyesini de biliyorum dikili'nin mesela. arada çok fark var, hani derler ya serpildi güzelleşti diye, dikili'ye aynı şeyi yaptı adam. çocukluğumdan beri bozuk olan yolların çoğu da düzeldi mesela, sırf bedava su da dağıtmıyor. ortalık toparlandı resmen, görünüm güzelleşti. adam ayrıca kültürevi'ni açmış, daha ne yapsın, kültürle örgütlenip kafaların içini aydınlatmaya çalışmaktan güzeli var mı anlayana? yok. o yüzden halkevleri bugün artık işlevlerini yitirdi mesela, birileri korkup kısıtladı, güzel şeylerin istenmediği bir yerde yaşıyoruz. belediyenin gelir-gider dengesi kurulduktan sonra, halk memnunsa, ne zararı var kime de dava açmışlar. ayrıca bunu AKP'nin kömür politikasıyla bir tutmak da zırvalamak oluyor birazcık. yine diyorum, dikili bildiğin avuç içi kadar yer. yırtınsa ancak elde edeceği bir sonraki seçimler olur, ki yani görevini böyle yaptıktan sonra ölene kadar da belediye başkanı olabilir bence. ayrıca bedava su vermesi olayı su kullanımını kısıtlamada, suyu kesmekten çok daha akıllıca bence. bir sürü para ödemektense, idareli kullanmaya çalışıyordur insanlar. uzun vadede daha mantıklı bir tasarruf uygulaması, eğer faydacı bakacaksak olaya, ben buradan çıkabilecek fayda olarak bunu görüyorum sadece ahah. dogmeat'e de katılıyorum ek olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 yalniz bu iste soyle bir olayda var bu arkadas iyi yapmis ama belediyenin kaynagiyla devletten gelen maasla ekmek yapiyor halka satiyor guzelde, o firincilarda firincilar odasinin verdigi fiyata uyup yapiyor, onlarinda para kazanmaya hakki var. bir ara moda vardi ya cicek gondermeyin bagis yapin, cicekcinin biri cikti, tamam iyi guzelde biz nolacagiz demisti onun gibi bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 demekki neymis adam gibi verilen surekliligi olan belediye hizmetleri oy cekmek icinmis bir secim oncesi bir kerelik dagitilan makarnayla komurle ayniymis sonra ozelden mesaj atiyorlar neden eskisi kadar cok yazmiyorsun die Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cooldragon Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Bence devletten belediyeye gönderilen parayı elaleme peşkeş çekmessen. Her sene aynı kaldırım taşlarını söküp söküp aynısını takmassan. Belediye bütçesi ile altyapıda yaparsın, bedava su da verirsin bedava otobüste kaldırırsın. Bence aradaki bu devletten gelen parayı yiyip yediriyormusun yoksa hitmet mi getiriyorsun. Fırıncı konusunda ise adam ekmeği o fiyata zararına vermiyor. Düşük fiyata satıyor. Aslında fırıncıda o fiyata istese satar. Bu ülkede bütün esnaf ağlar ama sonra bakmışşın adam apartman dikmiş. Benim eski ev sahibim işkembeci idi ama 3 tane apartmanı vardı. Siz düşünün artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Fırıncıda ya ucuza satacak yada birleşip fabrika kuracaklar belediyeninki gibi. Bakkallar büyük marketler yüzünden patır patır kapanırken kimse onlara sahip çıkmadı, fırıncılar insanda bakkallar değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 bu dediginizle alakasi yok, firincilar odasi diye bir kurum var, bu kurumun fiyatlarinida devlet belirliyor, yok oyle canim cekti su fiyata yaptim. devlet kendi yapip kendi rekabet edemez, hemen apartman cikti vs gelmeyin, kaldiki insanlar para kazanmak icin calisiyor bu kadar basit degil. Yarin bir gun devlet elindeki gucle ucuz bilgisayar satar, ortalikta bilgisayarci kalmaz, yeni teknoloji gelmez, sonra bakmissin telekom kurar ucuz internet verir sonra bakmissin rekabet edecek kimse kalmaz. Devlet ureten degildir, denetleyicidir bunu unutmayin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 vardır o adamın yaptığının altında da bir katakulli. babasının hayrına mı yapmış? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 ya neden dava açıldı tam sebebini okumadan yazıyorum ama... bence normal bu davanın açılması... sonuç olarak benim başım kel mi ben neden belediye otobüsüyle evime bırakılmıyorum, beleş suyum yok? bende türkiyede yaşamıyor muyum? eyalet sistemi de yoktu ülkede en son. belediyelerin böyle semtler ve şehirler arası yaşam koşullarında fark yaratacak çalışmalar yapmaması lazım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 :D mantığa bak yani hiç bir belediye iş yapmıyor diye diğerleride buna uymalı ve iş yapmamalı enteresan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 MrMarvelous said: ya neden dava açıldı tam sebebini okumadan yazıyorum ama... bence normal bu davanın açılması... sonuç olarak benim başım kel mi ben neden belediye otobüsüyle evime bırakılmıyorum, beleş suyum yok? bende türkiyede yaşamıyor muyum? eyalet sistemi de yoktu ülkede en son. belediyelerin böyle semtler ve şehirler arası yaşam koşullarında fark yaratacak çalışmalar yapmaması lazım.. onun yerine partinin adamini secmek yerine bize hizmet edicek olan adami secsek? "demokratik" ulkelerde yerel secimlerde insanalr partilere degil adaylara oy verir kim hizmet yapicaksa oyunu ona atar makarna komure veya genel siyasi duruma gore oy kullanmaz partiye degil kisiye verir eh vasifsiz insanlar belediye baskani oluyor su anki sistemle belediyecilik ozeellikle yerel yonetim milletvekilliginden daha hassas biseydir mileltvekili el kaldirir el indirir en fazla oysa sectigini belediye baskani yasama alaninizi duzgun tutma zorundadir ve bu bilgi ve tecrube gerektirir bizde belediyecilik kulturu yok geelen anca calip cirpmaya para kirmaya geliyor maltepede oturuyorum bengecen secim dogru duzgu ntek aday yoktu akp nin adayi olan bir tefeci secildi karsiliginda baya bir esnafinda borcunu silmis turkiyede isler boyle yuruyor malesef kendi keendini yoentebilme bilincimiz yok kor gibi aptal saptal adamalrin pesinden kosuyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar