Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CD'den çalışan işletim sistemi(?)

yav

Öne çıkan mesajlar

bir arkadaşımın windows'u göçmüş sanırım. Bilgisayar açılamıyormuş. Güvenli kipte aç normal aç vs. kısmı açılıyormuş ancak hangi seçeneği seçerse seçsin bilgisayar resetleniyormuş.

Her ne kadar silinmemesi gereken hedelerin D'de olduğunu, windowsun C'de olduğunu söylese de nolur nolmaz, format falan atmadan önce herbişeyin yedeğini almak istiyor. Benim de aklıma bu CD'den çalışan işletim sistemleri geldi.

Önerebileceğiniz bişeyler var mı?

Tek ihtiyacımız bilgisayarı açabilip içeriğini dvdlere kaydetmek.

Gerçi şimdi aklıma geldi de, bu işletim sistemi çalışırken boş CD koyulmaz bilgisayara :D
Her neyse, cd şart değil artık zaten bu devirde yedeklemek için..
Sosyal ağlarda paylaş

Baluu said:
yahu geri alsin pc'yi o zaman düzelebilir. Format'a ne lüzum var :D

windows hiç açılmıyor diyorum, güvenli kipte bile açılmıyor
biliyoz o kadar sdf

Tabii windows açmadan windows'u geri alabileceğimiz bi yol var mıdır bilmiyorum? :p
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle windows açılışından önce f8 ile falan menüye geçip altta bi yerde olan çalışan son ayarlara dön seçeneğini deneyin, eğer sistem geri yükleme aktif ise işe yarayacaktır muhtemelen.
yok olmazsa herhangi bir linux dağıtımının live cd'si ile açın ve dosya transferini yapın, hatta windows üzerinden görünmeyen gizli sistem dosyalarına kadar ne almak istiyosanız iliğini kemiğini sömürün.
bir diğer alternatif de System Rescue CD ile açmak. isminden de anlaşıldığı gibi görevi de bu zaten. lakin genellikle linux için kullanılan bir şey, windows için ne derece etkili olur pek bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende de benzer bir problem var, Windows'ta ne denediysem olmadı.
Her türlü Live CD Linux distro'su "CD'den" çalışabiliyor.
Ama tuhaf, bunlar da "windowsu kapatmamışsın, harddiski göstermiycem sana", "dirty drive", "can not mount" gibi ucubik hatalar gösterebiliyor. Yedeklemek zor iş.
Sosyal ağlarda paylaş

Ubuntu var, linux distrosucd'den calıstırabilirsin baya biseyini hicbisi yuklemeden; ntfs read/write da yapabiliyo olması lazım artık rahatca isini gorur sanırım. Beles CDsini de adresine isteyebiliyosun yolluyolar.

Ama su anda elinde yoksa 550mb+ baska bibilgisayardan cekip cd'ye yazman falan lazım bunun icin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...