aquila Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 ne malzemesi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 aman madde işte aklım malzeme dersine gitti :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Gandalf_ Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Sadi Turgut said: Bir pencere camını ortadan parmağınızla iterseniz, cam zorladığınız yönde şeklini değiştirir. Fakat, parmağınız çeker çekmez tekrar geri gelir. Hiç bir sıvıda görmediğiniz bir özellik bu. Bunun anlamı amorf yapıdaki atomların deformasyon sırasında ve parmak kalktıktan sonra birbirlerine göre konumlarını az çok korumaları. Bir sıvıda ise parmağımızı bastığımız anda, atomlar büyük oranda yer değiştirir, bazı atomlar komşularından tamamen uzaklaşır, yeni komşular kazanır vs. Parmağımızı çektikten sonra da, sıvı bu yeni atomik yapıyı başlangıç alarak akmaya devam eder (esnek maddelerde olduğu gibi, ilk konuma dönemez). Sonuç olarak, herkesin yaptığı gibi, son kararı siz verin. Cam katı mıdır, sıvı mıdır, yoksa kendine özgü bir madde midir, bu tamamen size kalmış. Ama pratik tanımların kullanışlılığını da göz ardı etmeyin: Kafanızı bir cama çarparsanız bu kuramsal tartışmanın hiç bir önemi kalmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 çok güzel bir bilim ve teknik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Böyle Malzeme Bilimi dersi almayan onlarca cahil gelip böyle konular tartışmıyorlar mı beni benden alıyorlar dostum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 bende almadım öyle bir ders. yapı malzemesi aldım onda da maddenin fazlarını göstermiyorlar zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Cuce said: maddenın 4. hali nur'dur arkadaşlar. Nur'dan kendisinden yaratmış herşeyi cünkü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Ateş , Su , Hava ve Tahta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Bal,şurup gibi şeyler sıvıdır ancak viskoziteleri sudan daha yüksek olduğu için akmaya karşı direnç gösterirler, yavaş akarlar, yüzey gerilimleri daha yüksektir filan. Ama sıvı özelliği gösteriyolar yani. Ateş te bildiğim kadarıyla yanma reaksiyonu sonucunda ortaya çıkan büyük miktardaki ısı enerjisinin, etraftaki gazları yüksek sıcaklıklara çıkartarak kor haline getirmesi, enerji dönüşümü falan filan yüzünden de ışık saçması olayına deniyo. [ilköğretimdenkalmabilgiler] Bir kütlesi olan, boşlukta yer kaplayan ve eylemsizliğe sahip olan şeylere madde denir. [/ilköğretimdenkalmabilgiler] Madde olmayan şey, enerji olabilir mesela. Lazer,güneş ışığı vb. yüksek enerjili fotonlar. Elektrik akımı elektronların iletken bir madde içerisinde yer değiştirmesi. İyon, elektrik yükü nötr olmayan atomlara denir. proton sayısı elektron sayısından fazlaysa pozitif iyon, elektron sayısı proton sayısından fazlaysa negatif iyon oluyo (ama sanırım senin dediğin başka birşey) Bu arada şunu belirtiyim ki yazdıklarım konusunda pek bir uzmanlığım yok, kulak dolgunluğu ve eski derslerden hatırlanan 3-5 birşey var altı üstü. O açıdan çok net cevaplar değiller. Bildiğim kadarıyla yazdım birkaç şey^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Tanrı isterse 6.halide çıkarmış tanrı istemezse yaprak düşmezmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Sly-One said: Cuce said: maddenın 4. hali nur'dur arkadaşlar. Nur'dan kendisinden yaratmış herşeyi cünkü cahiller! nûr maddenin özüdür. madde gibi rezil bir şey değildir. maddeden üstündür! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 ben ateşi elektriği falan böle plazmadır diyodum heralde. gözle görebildiğimiz dokunamadığımız ama temas halinde etki bırakan her zımbırtı plazmadır. diyodum hatta. derim çünkü lise 1'den beri fen bilgisi görmüyorum buda yaklaşık 4 yıl ediyor. harbi elektrik plazmamı O_o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 ntvmsnbc said: MADDENİN KAÇ HALİ VARDIR? Her gün genişlemekte olan bir liste olmasına rağmen şu anda 15 tanedir. İşte listenin son hali: Katı, amorf katı, sıvı, gaz, plazma, süper akışkan, süper katı, dejenere katı, nötronyum, güçlü simetrik madde, zayıf simetrik madde, kuarkgluon plazma, fermiyonik yoğunlaştırma, Bose-Einstein yoğunlaştırması, acayip madde. acayip madde nedir ya ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Metakuso Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 şu an maddenin 15 hali olduğu biliniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
buðra Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2008 wikipedia said: Strange matter is a particular form of quark matter, usually thought of as a 'liquid' of up, down, and strange quarks. It is to be contrasted with nuclear matter, which is a liquid of neutrons and protons (which themselves are built out of up and down quarks), and with non-strange quark matter, which is a quark liquid containing only up and down quarks. At high enough density, strange matter is expected to be color superconducting. Strange matter is hypothesized to occur in the core of neutron stars, or, more speculatively, as isolated droplets that may vary in size from femtometers (strangelets) to kilometers (quark stars). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Metakuso said: şu an maddenin 15 hali olduğu biliniyor. ben 7 diye biliyordum onu ya :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Metakuso Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Katı Amorf Katı Sıvı Gaz Plazma Süper Akışkan Süper Katı Dejenere Katı Nötronyum Güçlü Simetrik Madde Zayıf Simetrik Madde Kuarkgluon Plazma Fermiyonik Yoğunlaştırma Bose-Einstein Yoğunlaştırması Acayip Madde sonuncusu komik aslında fd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
capul Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Metakuso said: Acayip Madde Gerçekten merak ettim nasıl bişeymiş de bilim adamları bile isim uyduramamış bu arkadaş hakkında... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 ingilizcesi daha karizmatik bi şeydir de türkçe'ye çevirince öyle olmuştur bence sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 4-5 mesaj üstte yazıyo ne olduğu zaten.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 strange matter sdfgfd perfect strangers. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 dasaaa said: 4-5 mesaj üstte yazıyo ne olduğu zaten.. yazıyo da pek anlamadım yine de :p sonuçta acayip bir şey sanırsam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 ShadowFury said: Bal,şurup gibi şeyler sıvıdır ancak viskoziteleri sudan daha yüksek olduğu için akmaya karşı direnç gösterirler, yavaş akarlar, yüzey gerilimleri daha yüksektir filan. Ama sıvı özelliği gösteriyolar yani. yanlış biliyomuşum sustum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 cam da sıvıdır mesela katı sayılmaz bildiğim kadarıyla ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 farklı bir noktaya değindi arkadaş :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar