Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kulaklıklarınızı Takın! (Ses illüzyonu)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bi de bşi vardı,stumble'da rastlamıştım.Sesin belli bir frekansı var biyolojik yaşınız 20'leri falan geçti mi duyamıyorsunuz sesi.20 yaş altı duyuyor,ama hiç 20 yaşaltı birine dinletmedim,üşendim.Nedir bunun oluru?
Mesaj tarihi:
filmlerde bizim gözümüzdenmiş gibi bir izlenim yaratmasının bir manası olmayabilir 3. kişi bakış açısından izliyorsak. ama fps tarzı oyunlarda ve hatta 3. kişi kamerasından olan oyunlarda bile bu tarz seslendirme çok hoş olabilir (ama özellikle fpslerde)
Mesaj tarihi:
BulletRide said:
Bi de bşi vardı,stumble'da rastlamıştım.Sesin belli bir frekansı var biyolojik yaşınız 20'leri falan geçti mi duyamıyorsunuz sesi.20 yaş altı duyuyor,ama hiç 20 yaşaltı birine dinletmedim,üşendim.Nedir bunun oluru?

evet, hatırlıyorum. hatta gençler cep telefonu melodisi olarak kullanıyor sınıfta. öğretmen & hoca yaşlı, duymuyor. sadece gençler duyuyor :)

ben denemiştim, duydum, annem dinledi e olm hadi çalsana ne bekliyon dedi :)
Mesaj tarihi:
Genellikle bazı akustik kayıtlarda da kullanılıyor bu yöntem.Mesela bazı senfonilerin falan kayıtları bu şekilde yapılıyor.Tabi biraz daha farklı yöntem,direk mikrofonun bulunduğu noktaya göre sağ/sol olayı olmuyo elbet.Ama mikrofonları ona göre panlıyolar,yani Left/Right kanallara gidişini balanslıyolar.
Mesela dikkat ettiyseniz,davul'un tomları falanda hep sağdan sola yada soldan sağa falan panlanır,ki bi atak yaptığında davul'un ne yaptığı daha anlaşılabilir olsun diye.

Tabi bu olay biraz daha detay oluyo,enstürmana göre değişiyo vesaire.Uygulama olarak tıpatıp aynı olmasalarda işin teknikleri baya yakın birbirine.
Mesaj tarihi:
arcane said:
Ardeth said:
başarılı oyunlarda da böyle kayıt yapsalar keşke süper olur
Oyunlarda uzuuuun süredir var.

hangi oyunlarda o_O yoksa ben hiç kulaklık takmıyo muyum acep
Mesaj tarihi:
şu 20 yaş altı insanların duyabildiği ses frekansını test eden var mı? çevremde yetişkin dolu şu anda;

http://s3.amazonaws.com/listverse/audioillusions/highfreq1.mp3
Mesaj tarihi:
20 den gun almaktayim, bu rahatsiz edici ses o sesse evet duyuyorum. ama bir daha duymak istermiyim bilmiyorum. surda 20+ olmaya ne kaldi ama de mi. duymam ondan sonra bir daha.
  • Yeni Oluştur...