Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kulaklıklarınızı Takın! (Ses illüzyonu)

roket adam

Öne çıkan mesajlar

Binaural Recording yöntemiyle kaydedilmiş bu sesler aslında 2 kanal olmasına rağmen (stereo) beynimiz sesi yalnızca sağ ve soldan değil uzayın farklı noktalarından geliyormuş gibi algılıyor.

Tıklayın

Özellikle Virtual Haircut, Matchbox, Sexy Women's invitation çok iyi :)

Diğerlerine de şuradan ulaşabilirsiniz, aa şu forum linkinten.

THGTR- Asıl forum konusundan alıntı
Sosyal ağlarda paylaş

BulletRide said:
Bi de bşi vardı,stumble'da rastlamıştım.Sesin belli bir frekansı var biyolojik yaşınız 20'leri falan geçti mi duyamıyorsunuz sesi.20 yaş altı duyuyor,ama hiç 20 yaşaltı birine dinletmedim,üşendim.Nedir bunun oluru?

evet, hatırlıyorum. hatta gençler cep telefonu melodisi olarak kullanıyor sınıfta. öğretmen & hoca yaşlı, duymuyor. sadece gençler duyuyor :)

ben denemiştim, duydum, annem dinledi e olm hadi çalsana ne bekliyon dedi :)
Sosyal ağlarda paylaş

Genellikle bazı akustik kayıtlarda da kullanılıyor bu yöntem.Mesela bazı senfonilerin falan kayıtları bu şekilde yapılıyor.Tabi biraz daha farklı yöntem,direk mikrofonun bulunduğu noktaya göre sağ/sol olayı olmuyo elbet.Ama mikrofonları ona göre panlıyolar,yani Left/Right kanallara gidişini balanslıyolar.
Mesela dikkat ettiyseniz,davul'un tomları falanda hep sağdan sola yada soldan sağa falan panlanır,ki bi atak yaptığında davul'un ne yaptığı daha anlaşılabilir olsun diye.

Tabi bu olay biraz daha detay oluyo,enstürmana göre değişiyo vesaire.Uygulama olarak tıpatıp aynı olmasalarda işin teknikleri baya yakın birbirine.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...