nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Bir başka rahatsız edici bilgi: Dünya'daki insanlar şu anda inandıkları tek tanrıdan daha uzun süre boyunca Yunan ve Mısır tanrılarına taptılar. Belki birkaç yüzyıl sonra yeni bir dini akım gelecek vs vs. Tabii konuyla alakası yok sadece duruma felsefi açıdan biraz benzeyen bir olgu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 2012 de aydınlancaz yeni ademle havva gelcekmiş biri öle demişti geçen gün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Kendercik said: Açık bir günde deniz üzerindeki ufka bakınca zaten eğik görünüyor. abicim gayet güzel açıklamış adam çizimlerle falan :) öyle değilmiş o :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Peki, okumadım. Göz yanılmasıymış herhalde benimkisi. Bir de dünya tepsi gibi düzse yörüngede durması vs... Hadi canım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 o değil de dünyanın öküzün boynuzları üstünde durması nedir abicim ya, neden yerde duruyor veya tavanda asılı gibi mantıklı şeyler varken böyle fantastik bişi uydurmuş, hangi cin fikirli abimiz milleti keklemek için böyle bişi yaymış merak ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 yaow bikere dünya düz olsa teknik olarak toprağı kazarak uzaya çıkabiliriz yani okyanusların bi kaç metre aşşağısından ufo geziyo bunlara göre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 adamınbiri said: 2012 de aydınlancaz yeni ademle havva gelcekmiş biri öle demişti geçen gün kendi olumunu bilen bi adam vardi (adini unuttum), yanlis hatirlamiosam 2012 de dunya atta dedi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
belmondo Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 nasıl uzaydan çekilen resimler aspragas oluyor. güneşin doğup batmasını nasıl açıklıyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 adamınbiri said: 2012 de aydınlancaz yeni ademle havva gelcekmiş biri öle demişti geçen gün marduktur o, yanlı$ olmasın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Juzzam Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 İşte acı gerçek: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 marduk için öyle böyle diyolar muu tarihine göre 2012 de aydınlanma çağına girilcekmiş ve 200 yıl savaşsız huzur içinde geçicekmiş(tabiki bu marduk çarptığı ve tüm insanlar öldüğü içinde olabilir ama öyleymiş ben muuların yalancısıym) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 erik düz tepsiden aşşa düşer o zmn aasdasfa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 newtonun evrensel çekim yasasının doğru olduğunu kabul ediyorum :/ eğer bunu çürütmek isteyen varsa zilyon tane hesap yapacak. Eğer dünyanın bir disk olduğunu kabul ediyorsak, bir kere insanın bulunduğu konuma göre hissedeceği dünya yüzeyine paralel çekim kuvveti büyük ölçüde değişecek. Dünyanın merkezindeyken sadece aşağı doğru çekim kuvveti hissedecek, fakat diskin soluna doğru gittikçe, sağ tarafa doğru da bir çekim kuvveti hissetmeye başlayacak (yani aslında bir nevi içeri). Yani biz dünyanın sol ucundayken yere bir cisim bıraktığımızda bu cisim sadece aşağı doğru değil aynı zamanda sağa doğru da düşmeli. Ama dünya küresel olduğu zaman, istatiksel olarak sağ ve sol taraftaki kütlelerin dağılımı simetrik kabul edilebileceği için sadece merkeze doğru olan çekim kuvvetinden etkilenip merkeze doğru (yani aşağı düşüyor). Dünyanın dönmesinden, açısal momentten falan dolayı meydana gelen eksen sapmasını hesaba katmadım şimdi tamamen gözlemsel bir olaydan bahsediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 buarada bu adamların argümanları hep geometrik :/ hiç çekim kuvveti, çekim yasası ile argümanlar sunmamışlar. Ayrıca yukardaki bahsettiklerimi dünyanın merkezine dik bir eksen etrafından dönmediğini var sayarak yaptım. Yok dünya dönüyor diiyorsanız başka argümanlar da sunarım :/ of gece gece dert oldu bana ne adamlar var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Hayır değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 güneş yanmış dünya düz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 2012 de isik olucaz asil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 2013 yılına normal bir şekilde girdiğimizde patlamaolacak. Bu hurafeleri yaratanlar ve onlara inanlar patlayacak çünkü :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Ardeth said: newtonun evrensel çekim yasasının doğru olduğunu kabul ediyorum :/ eğer bunu çürütmek isteyen varsa zilyon tane hesap yapacak. Eğer dünyanın bir disk olduğunu kabul ediyorsak, bir kere insanın bulunduğu konuma göre hissedeceği dünya yüzeyine paralel çekim kuvveti büyük ölçüde değişecek. Dünyanın merkezindeyken sadece aşağı doğru çekim kuvveti hissedecek, fakat diskin soluna doğru gittikçe, sağ tarafa doğru da bir çekim kuvveti hissetmeye başlayacak (yani aslında bir nevi içeri). Yani biz dünyanın sol ucundayken yere bir cisim bıraktığımızda bu cisim sadece aşağı doğru değil aynı zamanda sağa doğru da düşmeli. Ama dünya küresel olduğu zaman, istatiksel olarak sağ ve sol taraftaki kütlelerin dağılımı simetrik kabul edilebileceği için sadece merkeze doğru olan çekim kuvvetinden etkilenip merkeze doğru (yani aşağı düşüyor). Dünyanın dönmesinden, açısal momentten falan dolayı meydana gelen eksen sapmasını hesaba katmadım şimdi tamamen gözlemsel bir olaydan bahsediyorum. ben diyorum kenarından düşüncü helheim'a gidiyoruz asla cıkamıyoruz sen diyosun herkezin cekim kuvetti bıdı bıdı inanmıyosan saygı göster arkadaşım yanlış falan deme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 ne düzü dünya dallı budaklıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 öf bilmiyosunuz. bilmiyosunuz bi de konuşuyosunuz budur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Ardeth said: Eğer dünyanın bir disk olduğunu kabul ediyorsak, bir kere insanın bulunduğu konuma göre hissedeceği dünya yüzeyine paralel çekim kuvveti büyük ölçüde değişecek. Dünyanın merkezindeyken sadece aşağı doğru çekim kuvveti hissedecek, fakat diskin soluna doğru gittikçe, sağ tarafa doğru da bir çekim kuvveti hissetmeye başlayacak (yani aslında bir nevi içeri). çekim kuvveti yuvarlak deil düz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KosPer Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Azzeroth'uda koyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 çekim kuvveti nasıl yuvarlak oluyor? nerde bir kütle varsa oraya doğru bir çekim var işte. sen diskin en sağında durursan, daha sağ tarafında başka bir kütle olmadığı ve tüm kütleler sol tarafında olduğu için net sola doğru bir çekim hissetmen lazım onu diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 kütle cekim kanunu yanlış öle düz oluyori aslında iki kütlenin ağırlık merkezleri değil, kücük olandan büyük olana dikme indiği noktadan hesaplanmalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar