ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Selamlar, Intel Core2 6400 2.13 işlemci asus p bilmemkaç modeli ekran kartım var. ikinci ram i almak istiyorum, ilk ram ddr 2 ama mhz sini bilmiyorum. tavsiye edebileceğiniz, ucuz, markası düzgün ram leri linklerseniz sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 düz kingston Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 everest veya aida32 vb. bi programla bak mhz'ine. hatta mümkünse aynı ramden bi tane daha alman stabilite açısından tavsiye edilendir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 PrudenT'e katılıyorum. Hatta ram'in part numarasına bak. Ram'in arkasındaki sticker'da yazar, ama CPU-Z adlı programla da bulabilirsin (yada Everest vb). Bulabilirsen tıpatıp aynısından al, ilerde çıkacak binbir uyumsuzluğu kökünden temizlersin. Aynı part numarasına sahip ram bulamazsan aynı markaya, aynı bandwidth'e (667MHz/800MHz vb) ve aynı zamanlamalara (CL4/CL5 vb) sahip bir ram al. Onu da bulamazsan, ayna marka ve aynı zamanlamalara sahip bir ram al. Bandwidth daha yüksek olabilir. Ama bandwidth'e boşa para vermiş olacaksın çünkü düşük olanın seviyesinde çalışacak. Aynı marka bulman hiç mümkün değilse bandwidth ve zamanlama aynı olsun bari. Ayrıca http://www.memtest.org/download/2.01/memtest86+-2.01.iso.zip adresinden Memtest86+ programını indir. ISO'yu bir CD'ye yaz. Yeni ram'i takıp (gerekliyse bios ayarlarını yaptıktan sonra) 2 kere baştan sona test et ram'leri (2 pass boyunca). Yaklaşık 1 - 1.5 saat boyunca stres testine sokmuş oluyorsun. Hata yoksa hayırlı olsun. Hata çıktıysa (ayarları doğru olmasına rağmen) başka bir ram ile değişmeni tavsiye ederim. O yüzden güvenli bir yerden alman iyi olur, değişmekte sorun çıkarmasınlar diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 DDR ramde çift taraflı çipi olan ve tek taraflı çipi olan ramleri denemiştim zçıyolar genelde mesela. Ona göre tikat et :) (frekansları uyumluydu bi de) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 buna göre ne almam gerekiyor benim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 1gb ddr2 667 mhz ram :) ama modeli yazmıyor trial olduğu için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Ayrıca zamanlaması CL5 (5/5/5/15). Model (Part) numarası için cpu-z adlı programı dene. Freeware olduğu için trial derdin falan olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 cpuz de de gözükmüyor part numarası, başka bir program yoksa kasayı açıp ram üzerinden bakacağım sanırım; ama neye bakmam gerektiğini bilmiyorum:( çok saolun bu arada=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Ram üstünde bir etiket olacak. Model numarasında hem kapasitesi, hem bandwidth'i, hem de zamanlamaları yazar genelde. Benimki CM2X2048-6400C4DHX mesela. Burda 2048 2GB olduğunu, 6400 800MHz olduğunu C4 ise zamanlamasının 4/4/4/12 olduğunu gösteriyor. Diğer harfler de tam olarak hangi seriden olduğunu anlamaya yarıyor. Aşağı yukarı şöyle bir şey olması lazım (altı mavi çizili olan): Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 DDR II 64XB PC 667 1G AUM4206 diye bir şey buldum, sonundaki sanırım? bir de markası yok, aman allahım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 O zaman ayni modeli bulman zor zaten. 1GB 667MHz CL5 DDR2 al. Markayi salla. Uyumsuzluk cikarsa geri götürebilecegin bir yerden al mümkünse. Taktiktan sonra Memtest86+ ile 1 saat kadar test et. Not: Dual channel calismasi icin anakarttaki ayni renkteki yuvalara takman lazim. Renk yoksa anakart kitapcigina bakarsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 kingston al kingston. iki gün sonra voltaj sorunu olur patlar ram'in bakakalırsın öle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Eski makineyi su sekilde üc sene kullandim ben: 512MB markasiz 333MHz kolpa DDR ram 512MB infineon 400MHz dandik kalite DDR ram 1GB PIY 400MHz orta kalite DDR ram Sanirim hepsinin zamanlamalari da farkliydi. Gayet de iyi calisiyordu bilgisayar. Illa da uyumsuzluk olacak diye bir sey yok yani. Kingston, Mushkin, Corsair, OCZ, Twinmos falan güzeldir. Ama onlarin da baska marka ram'lerde uyumsuzluk cikardigi olmuyor degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 kingston ömür boyu garantili falan ya ondan kingston diyorum. yoksa bende bi elixir bi tane kingston 512 ddr 400mhz ram var.bunun yanında twinmos ramlerimde var. kingston ile elixir çalışmıyor beraber. ama elixir ile twinmos çalışıyor =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 dual channelsiz cali$an bir ram du$unemiyorum. elindeki dandik ramleri salla, gunde ictigin sigarayi yarim pakete du$ur 1 hafta sonra 2 lik no-name ya da value serilerinden bir ram kit al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonuss Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 arkadaşın voltaj sorunu olduğunu sanmıyorum , al bi tane timingleri aynı olan , çok da sorun yaşamazsın, şansa bakar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Selamlar, Şimdi şöyle bir sorunum var: Kingston 1 GB DDR2 667 MHz CL5 ram aldım. Ancak özellikler tutunca pek dikkat etmemişim; almış olduğum ramin uzunluğu, bilgisayarımdaki ram in yarısı kadar. Haliyle yerleştirmeye de çekindim, çünkü bu ram e uyacak kısa slot da göremedim bilgisayarda. Nasıl çözerim bu sorunu, bu ram bilgisayara takılıp çalıştırılabilir mi yoksa değiştirmem mi lazım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 ahaha aga o laptop rami Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 hay anasını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 laptop rami değil mi o be lol xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 o dediğini daha dün taktırdım laptopa :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Onu pcye takmanın bi yolu yok bildiğim kadarıyla, geri vermeyi, değiştirmeyi dene. Böyle böyle bi mallık ettim diye anlatırsan heralde karşı çıkmazlar. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 ZaugnaKhaldun said: Ancak özellikler tutunca pek dikkat etmemişim; almış olduğum ramin uzunluğu, bilgisayarımdaki ram in yarısı kadar. Haliyle yerleştirmeye de çekindim, çünkü bu ram e uyacak kısa slot da göremedim bilgisayarda. Nasıl çözerim bu sorunu, bu ram bilgisayara takılıp çalıştırılabilir mi yoksa değiştirmem mi lazım? Dostum bir de bunu dene; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 pc'yi kucağına koymak işe yaramaz bu arada, söliyim dedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar