Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Almanya'daki ensest ilişki tartışması


Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

Hurriyet
said:
Almanya'nın Saksonya eyaletinde yaşayan Patrick S. ve Susan K. kardeş olmalarına rağmen evlenerek ortak dört çocuk sahibi oldu. Ülkede şimdi yakın akrabalar arasındaki evliliğin suç olup olmadığı tartışması yapılıyor. Almanya'da ensest ilişki yasalara göre suç sayılmasına rağmen ikili bu ilişkiden vazgeçmedi. Patrick S. ensest ilişki nedeniyle iki yıl hapis yattı. Çift ilişkilerinde bir yanlışlık olmadığını savunuyor.

Ancak şu anda Almanya'da değişik bir tartışma yaşanıyor. Ensest ilişki gerçekten suç mu? Dava şimdi anayasa mahkemensinde görülecek. Anayasa mahkemesinin vereceği karar merakla bekleniyor.

Eğer mahkeme ensest ilişkinin suç olmadığı yönünde bir karar verirse, Alman yasalarına göre akrabaların birbirleriyle ilişkiye girmeleri de suç olmaktan çıkmış olacak.

İlk bakışta komik bir konu gibi gözükebilir de, gerçekten nedir düşünceleriniz, hukuki anlamda suç olmalı mıdır, olmamalı mıdır?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

suç olmamalı. olması saçma ama belki çocuk yapılması gibi durumlar için doktor gözetimi şart koşulmalı ve bu koşullara uyulmazsa ona göre bir yaptırım uygulanmalı. bir çocuk dünyaya getireceksen böyle büyük bir risk altında o çocuğa karşı sorumluluklarını yerine getirmelisin, şansa bırakmamalısın işi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

olması için bir sebep varmı?
en fazla "cocukların sorunlu olma riski var" diyebiliriz ama ne hakla bu insanların cocuk sahibi olma haklarını ellerinde alıyoruz? şeker hastaları da cocuk sahibi oluyo şeker neki aids'li insanlar cocuk sahibi oluyor.

Bence hiç bir sorun yok ilişkilerinde
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ahlaki kural ve yasaların, başkalarına zarar vermek gibi durumları içinde barındırmıyorsa, ana yasaya girmeleri çok sakat. o yüzden çocuk yapma durumuna gelene kadar yasal bir yaptırım uygulanması saçma. ama ortada bir çocuk söz konusu olduğu zaman bu çocuğun doğumu ile ilgili güvenliklerin alınması konusundan yasal yaptırımlar konabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tahmin ettiğim kadarıyla Alman Anayasa Mahkemesi'nin konuyu ele almasının sebebi, kişinin istediği insanla evlenme hakkının temel hak ve özgürlükler altında korunuyorken, anayasadan hiyerarşik olarak altta olan bir ceza yasasının, akraba evliliğini yasaklayarak bu hakkı kısıtlaması durumu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

e peki aile içi evlilikten doğan cocukla akdeniz anemesi, aklıma gelmien cok daha ciddi sayısız ırsı veya anneden cocuğa gecen hastalık riski taşıyarak doğucak cocuk arasında ne fark var?

doğmamış bi insanın hastalıklı doğma riskini ortadan kaldırmak adına doğmasını engellemek ne kadar mantıklı? varlığına itraaz ettiğimiz bir bireyin haklarını korumak mümkünmüdür?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

genetik sebeplerden dolayı rahatsızlıkları bulunan kişilerin çocuğu illa ki aynı hastalığı taşımayabiliyor. hatta günümüzde bir çok engelli çift titiz bir şekilde doğum sürecini doktor kontrolünde gerçekleştirerek yüksek ihtimalle sağlıklı evlatlara sahip oluyor.

ama akraba evliliği göz göre göre hiç yoktan sakatlık çıkarıyor ortaya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

wuuuurrrrrrrrrrgg!! zor soru, çalışmadığım yerden geldi

ama ben karşı cenahtayım. suç olmalı. neden? heh orasını çok düşünmeden yazıyorum bunu. burada çocuklar birbirleri ile beraber büyümemişler. sonradan tanışmışlar ve sorun da buradan çıkıyor zaten. yoksa aile içinde birarada olup da aşık olduklarını söyleyenleri sağlam bir silkelerseniz altından farklı farklı sorunlar dökülecektir. bazen aşk hayranlıktır sadece mesela.. ya da aile için sağlam sorunların yansımalarıdır. burada farklı olsa dahi tiksinti verici!

IRGH! bbc'den haberi koyalım bi de http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6424337.stm

sallandıracaksık bak ikisini marienplatz'da bak bakalım bi daha yapıyorlar mı?

IRGH! hafif tüyler ürpermesi ile titreme sonucu çıkartığımız ses.
wuurgg ise midemiz bulanınca kusmaya çok yakınken kendimizi tutmaya çalıştığımızda çıkardığımız ses.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet çok daha yüksek ve evet bence de dikilmeli ve doktor kontrolünü reddederlerse ağır bir yaptırım uygulanmalı. toplum normları içersinde yaşıyoruz sonuçta, her insan eşit doğmasa da olduğunca toplumun sosyal hayatına entegre olma konusundan benzer konumlara sahip olmalı fiziksel olarak. onu yapıp yapmayacağı ona kalsın bırakın. zaten normları geçtim akraba evliliğinden çıkan genetik hastalıkları "toplum normları" gibi bir kavramla açıklamak mümkün değil. "belirli bir yaştan sonra kendi başına yaşayabilmek" ten bahsediyoruz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Peki sosyal hayata adapte olabilen ve fiziksel handikapları olmayan insan mıdır hayata gelmeyi hak eden?
Daha doğru söylemek gerekirse, normal olmayanların dünyaya gelmemesi hem onlar, hem toplum için daha mı iyidir?
Normal olmak, kolayca adapte olabiliyor olmak bir ideal mi, bu ideal uğrunda normal olmayanın varolmaması uğruna onun varolması ihtimallerini düşürme çabası içinde miyiz?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...