Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2. El Kitap Alma ve Satma Rehberi - Çok Ucuz, Çok Hızlı, Her Dilde, Her Konuda


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Bunu nereye koyacağıma bir türlü karar veremedim (Çizgi-roman, fantazi, ders kitabı, edebiyat...; bir sürü tür, bir sürü forum bölümümüze girebilir), ben de buraya attım.

Önemli bir bilgi bence, uygun gördüğünüz bölümümüzde sabitleştirirseniz özellikle dönem başlarında epey insanın işine yarar.

Almam gereken ekonomi tarihi ders kitabının 80 YTL olduğunu fark etmem ile başladı benim arayışım. Sahaf, sahaf İstanbul'u gezip kitabı bulamayınca internetten aramaya başladım. Bir kaç site ve Türkiye'ye göndermiyoruzlar sonra AbeBooks'u buldum. Sitenin sırf fantazi bölümünde 491428 kitap vardı ve ders kitabını unutup onlardan birini şipariş ettim elbette. Michael Moorcock'un artık basılmayan Jerry Cornelius kitaplarını. Hardcover versiyonu 10 dolar, paperback'i 4-5 dolar arası bir fiyatdaydı. Hardcover'ı hızlı uçak postası ile toplam 25 dolar'a Amerika'dan 5 gün içinde kapıma kadar getirttim. 15 dolar verip normal posta isteseydim 3 hafta gelecekmiş.

On dakika kadar önce de o 80 YTL'lik ders kitabımın temiz ve sayfaları sağlam olduğunu söyleyen bir tanesini 9.90 dolar'a şipariş ettim. Bu 10 gün içinde gelecekmiş. Çok ağır bir kitap olduğu için uçak postasına bulaşmadım.

Eğer elinize geçen kitap sitede yazdığı gibi değilse para iadesi yapıyorlar ve satıcının puanı düşüyor. Sitede kayıtlı 13000 kadar sahaf var ve alış veriş onlardan oluyor evinden kitap satan elemanlar yerine. Türkiye'den de Türkçe kitap satan 8 dükkan var. Evindeki kitapları satmak isteyen elemanlar aşağıdaki paragrafda işlendi.

Ayrıca artık işinize yaramayan kitaplarınızı da alıyorlar. ISBN numarasını giriyorsunuz kitabın ve size ne kadar para vereceklerini söylüyorlar. Yol parasını da onlar ödüyorlar. Mesela dün aldım accounting kitabımı (bu) 23.92 dolar'a geri alıyorlar. Sizde kontrol edebilirsiniz. Tabii daha kitabın bu yıl çıkmış olmasının da etkisi var bunda.

Antika kitaplar da satıyorlar ama aramızda Jane Austin'in kitapların ilk baskılarına 17,500 dolar verebilecek biri olduğunu sanmıyorum. Joyce'un imzaladığı Ulysses'ler 300 dolar civarında. İmzalı Neil Gaiman'lar 20 dolar kadar. Belki imzalı bir Sandman alırım. Endless Nights 40 dolar'a. İmzasız birinci elin iki katı.

İşinize yarayacağı ümitleri ile, hoşçakalın, dersinizi çalışın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ama o USA içi. Ehe ben Türkiye için 11.25$ shipping ödedim çatır çatır :P kitap oldu 12.25$. Yine de iyidir 15 YTL ye alabileceğimi sanmıyordum o kitabı. Hatta bulabilecğeimi de sanmıyordum İstanbulda :) bakalım shipped dedi ama kaç güne gelecek :) 10-28 diyo psikopat. ben unuturum kitap ısmarladığımı o kadar güne.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...