Polan Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Evet istiyorum ama ne yazık ki önümde engeller var.İlk öncelikle ben size hikayemi anlatayım: Geçen sene bir güzel saç uzatma sevdasına giriştim.6 ay boyunca saçı kestirmedim.Ön taraf gözümün altına inecek bir seviyediydi.Arka tarafta uzamıştı baya.Açıkçası yavaş yavaş istediğim tipe kavuşuyordum.O günlerde herşey çok güzeldi.Peki ya sonra? Bir sabah uyandım.Okula gitmeden önce saçları yıkadım.Elimde bir tomar saç geldi.Sonraki sabah gene geldi,kepek falan da arttı derken baktım bu iş böyle olmuyor.Ne yapayım edeyim diye düşündüm... Bir akşam banyodan çıktığımda saçları geriye attım ve farkettimki saçlarım yanlardan baya açılmış.Tabi soluğu berberde aldım.Sonra berber abimiz(15 yıllık berberimdir kendisi)bana;"saç uzattığın takdirde saçların tez gider" dedi."Senin saçları kısa tutman gerek" dedi.Ve tabi bu ağır sözlerden sonra saçı üçe vurdurdum.Şimdi aradan 7 ay geçti.Her ay düzenli olarak kestiriyorum.Saç dökülme sorunum ise eskisi kadar olmasa da var.Fakat içimde ukte kaldı derler ya aynen o durumdayım.Saçımı uzatmak bende kara sevda etkisi yarattı.Herşey benim elimde ama işte uzatamıyorum.Belki ilerde kel kaldığımda saç ektirirsem anca ektirebileceğim.Fakat o zamanda zaten iş hayatına atılmış olacağım.Yani gene engeller karşımda olacak. Tıpta benim durumun çözümü yok mu?En azından saç dökülmesini azaltan bildiğiniz tutorial vs ne varsa?Ya da bana moral verin işte ya.Off... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 erkek ise ve babanın saçları dökülüyorsa büyük ihtimalle senin de saçların gidecektir. onun dışında saçların aynı sayıda tel ile dökülse dahi kısa saçlar ile 50tel (günlük normal bir rakam kabul edilmesi lazım) göze batmaz iken uzun saç ile 50tel saç bir avucu doldurur ve korku yaratır. bir de uzun saç taranırken ince yerlerinden koparak da dökülebilir. yarım yarım saç telleri de tamların yanına katılır. buyrun cenaze namazına. ampul ilaçlar ve onların şampuanları bazılarında işe yarayıp dökülmeyi engelliyor (~sanıyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 tutorial degil de, bahsettigin berberine sorup onun onerisini alabilirsin, buyuk ihtimalle bakim seti filan onerir, ve buyuk ihtimalle kendisi de satiyordur zaten, alir kullanirsin, faydasini goruyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 kısa sac daha karızma. hic diilse erkege benziyosun. al sana moral =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karabekar Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 propecia diye bi ilaç var saç dökülmesini kesin bir şekilde önlüyo ancak fiyatı 70ytl ve içinden sadece 28 tablet çıkıyo hergün 1 tane kullanabiliyosun. ben kullandım yararının gördüm. saçlarımıda uzattım saçımda dökülmeye devam ediyodu ama hiçbiyerinden açılmadı... cildiyecine sorabilirsin benim sölediklerimi aynen onaylıyacaktır. bu iş berbere sorarak olmaaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 propecia finasteride içerir ve aslında prostat ilacıdır (diğer kellik önleyici ahplar gibi) %2 gibi ereksiyon problemi yapabilir. bazılarında bu problemin kalıcı olduğu da biliniyor. bazılarında ise ~%2 cinsel isteksizliğe sebep vermiştir. fda yaptığı çalışmada 0,2mg'lık finasteride'in 1mg ile aynı etkiyi yaptığını göstermiştir.. ki bu şu demek 1tableti 4'e bölebilirsiniz yani 28*4=112 tablete sahipsiniz. ancak 1mglık tablet almak saç dökülmesinde ekstra bir çözüm sağlamadığı gib ereksiyon üzerindeki etkisi de azalmaz. 1mg etken madde dht'yi %67 inhibe ediyorken 0,25mg'mı %65baskılıyor. ancak yan etkileri de zaten dht'nin baskılanmasından kaynaklanıyor. ha bir de finasteride kalıcı çözüm sunmaz. "kullandım bıraktım saçlarım hâlâ gür" diyen ya yalan söylüyordur ya da daha yeni bırakmıştır. tam etkisini göstermesi için 2sene kullanmak gerekir. kullanım ile ilgili bilgileri doktorlardan ve ilaç ile ilgili daha detaylı bilgiyi fda gibi kuruluşlardan alabilirsiniz zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 ben sana şöyle diyim, saçını uzattığında saçın ince telli ise sanki kafanda az saçmış gibi görünüyor ama değil. cümleyi tam toparlayamayacağım ama saçın dökülmesi biraz da psikolojik. ben uzatırken benimde döküldü fakat şöyle düşündüm bilmem kaç senedir lisede kısa olan saçlarım uzayınca durumuna alışamadı ve bocalıyor :P şimdi saçlarım uzun dökülmesi gayet normal bilmiyorum da bence bilen birine danışsan daha iyi olacak ileride keşke uzatmasaydım da dökülmeseydi diyebilirsin o açıdan söylüyorum çünkü insanların fikirleri değişebilir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 zinco c kullan, cidden işe yarıyor. hatta saç uzama hızı bile artıyor. reçetesiz satılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karabekar Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 dasaaa said: fda yaptığı çalışmada 0,2mg'lık finasteride'in 1mg ile aynı etkiyi yaptığını göstermiştir.. ki bu şu demek 1tableti 4'e bölebilirsiniz yani 28*4=112 tablete sahipsiniz. ben 4 senedir kullanıyorum propecia yı ama ereksiyon sorunu yaşamadım şu zamana kadar %98 içindeyim ahahah ama bu 1 tableti 4 e bölme işi çok hoşuma gitti o kadar para veriyoruz walla... eminsin dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 yup.. fda'dan gördüm ben de ama yüzdeler böyleydi. google'dan aratırsan büyük ihtimalle bulabilirsin.. dahası da var proscar ile aynı içerikteler ama proscar 5mg etken madde içeriyor ve fiyatı daha da ucuz. onu da 5e 10a bölerek falan kullanabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 dasaaa said: erkek ise ve babanın saçları dökülüyorsa büyük ihtimalle senin de saçların gidecektir.beklenmedik bir tespit ^^ bioxcin'i cok ovuyorlar sac dokulmesine karsi, deneyen bilen var mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karabekar Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 dasaaa said: yup.. fda'dan gördüm ben de ama yüzdeler böyleydi. google'dan aratırsan büyük ihtimalle bulabilirsin.. dahası da var proscar ile aynı içerikteler ama proscar 5mg etken madde içeriyor ve fiyatı daha da ucuz. onu da 5e 10a bölerek falan kullanabilirsin fda ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karabekar Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 zaidral said: dasaaa said: erkek ise ve babanın saçları dökülüyorsa büyük ihtimalle senin de saçların gidecektir.beklenmedik bir tespit ^^ bioxcin'i cok ovuyorlar sac dokulmesine karsi, deneyen bilen var mi? benim doktorumda dış etkenler(saça sürülen merhem ıvır zıvır şampuan) saç dökülmesini engellemede çok etkili olmaz diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Şimdi başlayalım. Saç uzunken daha çok dökülmez bir kere. Yanlış bilinen bir yargı. Sizin gözünüze çok dökülmüş gibi gelir. Genetik bir durum sözkonusu ise, ha bire usuturaya vursanda o saç gider. Kaçarın yok. Saç için en iyi icat zeytinyağlı sabundur. şampuan filan hikaye. Uzun saç varsa muhakkak en az 2 güne bir yıkanmalı. Kafa derisi yağlanırsa olay sarpa sarar. :D Saçın ne kadar döküldüğünden çok dökülen saçların ne kadarının geri çıktığı önemli. Kadınlarından çok saçları dökülür ama onlarda dökülme reseptörleri olmadığı için geri çıkıyor sorun yaratmıyor. Bizde var. Sorunun babası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 fda, food and drug admin. amerikadaki ilaç ve tıbbi şeylerden sorumlu kuruluş. bizde ilaçlar çok fazla denetime girmeden alınır ve avrupa'da da net ve sert kanunlar bütünleşik şekilde uygulanamadığından (aslında çok net kanunlar var fakat büyük şirketler bunları pas geçip kuralları arkalardan dolandırabiliyor. bir kere delmekle bişi olmaz misali) dolayı ben ilaçlar ile ilgili fda incelemelerini dikkate alıyorum. tabii diğer kaynaklara da bakıyorum. ilaçlarla ilgili en yanlış düşünce "doktorum bunu bilir ve bana söyler!" olacaktır herhalde. doktorunuz ilaçlarla 100lerce deney yapmaz, her hastasını takip etmez. istatistikleri toplamaz. sonuçlara göre ilaçları yazar sadece. dolayısı ile bu habire ilaç inceleyen kanalları değerlendirmek, takip etmek gerek diye düşünüyorum. tabii uzman bir farmakolog görüşü de alınabilir ^_^ said: benim doktorumda dış etkenler(saça sürülen merhem ıvır zıvır şampuan) saç dökülmesini engellemede çok etkili olmaz diyor. doğru diyor, çünkü saç dökülmesi hormonal bir olay. testesteronun yan ürünü gibi bir şey dht sebep oluyor saçların dökülmesine ve güçsüz çıkmasına. benim bildiğim kadarı ile babadan oğula geçiyor olması lazım bu özelliğin. kadınlarda ise böyle bir sorun yok.. negzel onlara.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 http://en.wikipedia.org/wiki/Baldness Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 aminexil tüpleri çok fayda sağlıyor. kullandıktan sonra küçük küçük saç çıktığını görürsün. lorealınkileri kullanmıstım ben. priorin diye birşey var. geçen gün saç analizi yaptırdım. gerek yok sana ama kullansan saçların daha bir dolgun olur, kalınlaşır dediler( pazarlama taktiği). kullanan fayda /zarar gören varmı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Abuzer Kadayýf Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 bende saç kısaltmak istiyom noolmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Ben anama çekmişim, dedem bile 80 yaşında anca yarı kel falan (tepede az da olsa saç var adamda) Babaya çekseydim gg zaten =) direk kel babam amcam falan. Şu zeytinyağlı sabundan alayım ben en iyisi, ampuldü merhemdi uğraşamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 direk zeytinyağına batırsak ? bende zeytinyağlı şampuan vardı bitiyor, aynısını bulmam imkansız gibi de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 soya sosuna batırın oda ii geliyomuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 peki benim 7 sülalemde saçları kimsenin dökülmezken benim niye azalmaya başladı? biri çok büyük bir "kel kalacaksın" laneti koymuş olabilir üstüme. üstelik patiden biri. ya da çok fazla hormon üretiyorum, ki bu yan etkilerini açıklıyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Kim koydu sana acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karabekar Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Sly-One said: peki benim 7 sülalemde saçları kimsenin dökülmezken benim niye azalmaya başladı? biri çok büyük bir "kel kalacaksın" laneti koymuş olabilir üstüme. üstelik patiden biri. ya da çok fazla hormon üretiyorum, ki bu yan etkilerini açıklıyor... derhal bi mage bulmalısın decurse etsin :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xhunarion Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 said: Şu zeytinyağlı sabundan alayım ben en iyisi, ampuldü merhemdi uğraşamam. Onunla yıkadıktan sonra şampuan kullanmamak lazım dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar