Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çağdaş kölelik sistemine doğru, durmak yok yola devam

SturmVogel

Öne çıkan mesajlar

KAPAK NO.1

Çocuk işçileri yüksek riskli yerlerde çalıştırmanın cezası 904 YTLden 100 YTLye düşüyor.

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=249834

KAPAK NO.2

Sosyal güvenlik yakında "sizlere ömür"

http://www.postagazetesi.net/index.php?option=com_content&task=view&id=3282&Itemid=11

KAPAK NO.3

Kayıtdışı işçi çalıştırma giderek artıyor

http://www.rotahaber.com/haber/20080207/Kayitdisi-isci-calistirmanin-cezasi-yok.php
Sosyal ağlarda paylaş

öncesi iyi değildi. sonrası iyi olmayacak. iyi olmak zorunda da değil.. haklara sahip olabilmek için almak ve korumak lazım iken bizlere bazı haklar tanındı ve değerini bilen çıkmadı. ve bundan sonra da çıkmayacaktır.. %3'lük kesimin sinirlenmesi veya %20'lik bir kesimin destek vermesi, %30'luk bir kesimin tepki vermesi olayı değil bu.. rakamlar çok gereksiz aslında. önemli olan istek.

isteği olanlar sayıca azdı, çaba gösterenler çok azdı. şimdi isteği olanların bir kısmı satıldı ve çaba gösterdiği düşünülenler ise keseleri için çabalıyorlar. toplu hareketin önü kesilecektir ve önceden uzlaşma adı altında milim milim törpüledikleri gibi bundan sonra da törpüleyeceklerdir.. santim santim... sonra ise metre metre.

önemli olan parti ya da görüşü değil, önemli olan hissizleşmedir. önceleri haklı tepki vardı, birlik vardı.. şimdi laf kalabalığı, fikir tellalığı yapılıyor. en önemlisi haklar kaybediliyor belki ama hakkedecek bir peşine düşme yok. takip yok, ısrar yok. artık tren kaçtı.

herkes kapıyı gösteriyor ama geçen yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Burada niye AKP'yi savunayım ben, sir neden savunsun, ikimizi niye AKP kankası ilan ettiniz ki?
Neoliberalizm bu işte. AKP'nin oldum olası ekonomik politikası, Amerika gibi, Amerika benzeri bir ekonomik sistem oluşturmaya çalışıyor, o yolda da sosyal hakları mahvediyor.
Ben buna karşı yürüyüşe de, mitinge de katılırım.
Benim hala olayı temel hak ve özgürlükler bazından ele aldığımı görememişsiniz, ki sir'ün de bu yönden ele aldığını biliyorum sohbetlerimizden, hala antimodes52'le sir şöyle AKP'ci böyle dinci.
Sosyal ağlarda paylaş

argüman üretmektense karalamak, bok atmak hep daha kolay, boşver takılsınlar =)

bu konudaki fikrim mi? düpedüz sömürü düzenidir, sermayenin birikmesi (yani emeğin sömürülmesi) için muhtemelen imf'nin emrettiği bir tasarıdır. umarım grevler ve eylemlerin bir sonucu olur. 2 saat iş bırakmak yetmezse bütün gün bırakmalılar bence, bkz: fransa'daki eylemler.
Sosyal ağlarda paylaş

SturmVogel said:
sir said:

sermayenin birikmesi (yani emeğin sömürülmesi) için muhtemelen imf'nin emrettiği bir tasarıdır.

Yanisi diyorsun ki AKPnin bu olayda hiçbir rolü yok?

e güzel, yola devam

yoo öyle bişey mi dedim? altında akp imzası varsa akpnin işidir. ama kafadan sallamamışlardır da imf dikte etmiştir bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Malul emeklilik aylığı 154 ytl oluyor bacağın koparda bir daha işini yapamaz hale gelirsen açlığa mahkumsun. Vasıfsız işçiysen öl demek istiyor hükümet. En düşük emekli aylığı 210 ytl olacak yasa çıktıktan sonra işe başlayan bir asgari ücretli emekli olunca 204 ytl aylık alacak. Adam olabilirse eğer 70 e yakın emekli olacak zaten. Şu ana kadar sigortalı olmamamış arkadaşlar mümkünse yasa çıkmadan bir iki ay sigortalı göstertin kendinizi.
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle ve ya böyle iflas etmiş bir sosyal güvenlik sistemimiz var. Gazetede okudum bugün ama kimin yazısıydı hatırlayamadım, Demirel'in emeklilik yaşını indirmesindenönce 7 çalışan 1 emekliye bakarken bugün 2 çalışan 1 emekliye bakıyormuş. bugün bu indirimi yapmasalar yarın kaçıncı kuşakta patlayacağı belli olmayan bir bombanın fitili yanmaya devam edecek. Tek olasılık işte ülkede sanayinin ticaretin gelişip devletin daha fazla vergi toplayabilmesi. Gerçi 200 ytl ücretler gerçekten aşırı düşük, riski ileriye dönük dağıtma konusunda pek insiyatif kullanmamış sanırım hükümet.
Sosyal ağlarda paylaş

2 çalışanın 1 emekliye bakması kayıtlı prim ödeyen sayısının emekliye olan oranıdır.35-40 milyon 18 yaş üstü bulunan ve bunların sadece yüzde 10 u ki 4 milyon eder işsiz sayılan ülkede sadece 13 milyon kayıtlı çalışan vardır.istihdamdaki kayıt dışılığı azaltıcı tedbirler uygulanmalıdır ki bu oran yükselsin.
Sosyal ağlarda paylaş

odiflame said:
2 çalışanın 1 emekliye bakması kayıtlı prim ödeyen sayısının emekliye olan oranıdır.35-40 milyon 18 yaş üstü bulunan ve bunların sadece yüzde 10 u ki 4 milyon eder işsiz sayılan ülkede sadece 13 milyon kayıtlı çalışan vardır.istihdamdaki kayıt dışılığı azaltıcı tedbirler uygulanmalıdır ki bu oran yükselsin.

Geçen bir televizyon programında bir sendika başkanı açıklama yaptı. Dediki Kayıt dışı önlenip işsizlik çözülünce bu oran otomatikman 7/1 oluyormuş. İşlislik tamemen kalkmasa bile bence sadece kayıt dışı önlense 5/1 olur. Buda zaten avrupa ortalamasının üstünde diye biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmişte zırt pırt çıkan krizler yüzünden aslında devlet bilerek görmezden geliyordu kayıtdışını. Zaten zor bela ayakta duran işletmelerin sırtına bir de vergi, sigorta derdi bindirmemek için bunu yapıyorlardı ama artık iyice sıkmaya başladılar. Tabii bu sıkma gene kayıtdışı olmayan firmalar için geçerli, şöyle topyekün bir kayıtdışını kayıt altına almak için bir çalışma yapmadılar. Unakıtan diyordu bir ara yapacağız diye ama göreceğiz.

"Kaçma la kaçma, gel kayıt edecem"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...