Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Mezuna Mektuplar - Insaat

odchu

Öne çıkan mesajlar

Insaat muh.den yeni mezun oldum. Burda da bir iki insaat muh. oldugunu biliorum. Herneyse, muh. olun olmayin duyduklarinizdan, tecrube ettiklerinizden sunu yap sunu yapma seklinde tavsiyeler bekliorum.

ENKAya gir STFAya girme aman batiyo, yurt disina gitme anani aglatirlar, kucuk sirketlerden basla hizli yuksel, Rusca ogren hemen! SAP2000i yala yut, proje firmalarindan bunu sunu arastir. Yabanci firmalardan varsa tavsiyeniz, vb. vb. Belki deisik bi plani olan olabilir gelecek icin.

Tesekkurler/
Sosyal ağlarda paylaş

elesso guzel yazmıssın, soyledigin bi kaç şirketi duymamıştım bile. ERP cok onemli bi konu tabii ama canına yandığımın inşaat sektorunde o kadar alt dal var ki profesyonel hayat bizi nereye goturur bilemiorum simdilik. Yalnız SAP dediğim benim farklı bir program, yapı analiz programı :}

benim de gecen donemden bir cok mezun arkadasım Rusyaya gittiler. Ama askere alım gibi ya, ya da doktorların mecrubi hizmeti gibi bizim yurt dışı çalışmamız. Belli fix bir prosedür işlior gibi. Proje sirketinde calışanlar da ağlıor ayrı.

Bakıcaz artık, da svidanya.
Sosyal ağlarda paylaş

babam ve 2 amcamda inşaat muhendisi.

1. rusça öğren
2. mumkünse şantiye şefi olarak bol bol çalış, ardindan proje koordinatoru tarzi birsey oldugunda yukarda bi arkadasin dedigi gibi havada kapicaklar seni.

soyle anlatiyim, ankarada benım calısıtgım yer cepa alısverıs merkezinin proje koordinatoru gokhan bey diye birisi vardi, aldigi maasi soylemiyorum zaten dudak ucuklatiyorda. daha insaat bitmeden soraki inşaat icin adamı kapmaya can atiyorlardi tum firmalar.

bu adam alısveris merkezi insaatlarinda calısmıs hep, yurt ici yurt disi.

o alanda baya tecrube kazanmış, ilk işlerinden bitanesi kazakistanda vs azerbaycanda alısverıs merkezi tarzi seyler filanmiş yani.

iş iştir diyebilirsin çeşitli projelerde calişabilirsin ama ben olsam ya hava alani ya alısveris merkezi projelerini kovalarim elimden geldigi kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

:D

Rusca okulda ogrenmeye baslamıstım ama bi yere kadar burada, gidip de yerinde yurdunda pratik yapmam lazım. :}

bakalım bi kac yerle grstum, hayırlısıysa olsun, sans dileyin. İsim yermeyecem çıkar buradan falan stajer geyiğindekine dönmesin sonra :)

Bi konuda uzmanlaşmak, aranan adam olmak lazım iyi güzel tabii ama ben demiryollarında çalışmak istiyorum ne yapacaz? aahaHa :D

bu işlerden uçuk kaçık para alanları da merak ediyoum valla, paragöz değilim ama hedef olarak konabilir şu kadar diye; bi sınırı olmalı yaa şirket senin değilse :] şefler hiç o konulara girmezdi.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 yıl sonra ...
an corp
Bu konu tam benlikmiş. ODTÜ İnşaat'tan yeni mezun oldum ben de. Mal mal geziyorum hala. Artık işe girecem.

Yurtdışı şart mı? Ankara'da şantiye buldum mesela Mayıs gibi başlayacak. Büyük bir iş. Konut değil yani ama hastane kompleksi.
O işe kadar merkez ofiste falan çalışsam. Sonra o işe girip baştan sona götürüp şantiye işini iyi öğrenebilir miyim?
Tabi askerliği masterla falan erteletmem gerekecek o zaman. Ocak 2014'e tecilim.

Şantiye şart falan diyolar da hayatım şantiyelerde geçsin istemiyorum. Neymiş ne değilmiş bi öğrenip kurtulmayı düşünüyorum.

Yurtdışında da St. Petersburg, Moskova'da iş var. Şantiye, teknik ofis falan. Orda da ev vermiyolarmış şantiyede kalıyomuşsun yeni mühendissen. Staj yaparken Katar'da şantiyede kalmıştım bir daha hayatta kalmam. Temizlik hastası oldum. Kira yardımı yaparlarsa gidebilirim anca

Askerliği 30'a kadar atabilirsem yurtdışına hiç gitmeden yırtmayı düşünüyorum işte. Doğru mu yaparım? Eskiden kız arkadaşım vardı gitmek istemiyodum, şimdi de Ankara'da güzel düzenli bir hayatım var, çevrem var, sporum var. Evim var kira vermiycem. Başka adamlarla yaşamak benim için zor olur temizlik hastalığı yüzünden.

odchu ne yapmış mesela onu da merak ediyorum. 4 senedir yaptıklarından öğrendiklerini anlatsın :)

Yardım isteği gibi ama iç dökme gibi yazımı okudunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

abi geyik yapacak çok halim yok şimdi.

said:
Yurtdışı şart mı? Ankara'da şantiye buldum mesela Mayıs gibi başlayacak. Büyük bir iş. Konut değil yani ama hastane kompleksi.
O işe kadar merkez ofiste falan çalışsam. Sonra o işe girip baştan sona götürüp şantiye işini iyi öğrenebilir miyim?

genelde öle oluyor zaten. gir başla.

said:
Şantiye şart falan diyolar da hayatım şantiyelerde geçsin istemiyorum. Neymiş ne değilmiş bi öğrenip kurtulmayı düşünüyorum.

abi gire çıka öğreniyorsun. kimse zaten hayatın burada geçsin demiyor bence. istek sana kalmış. bıçak zoru iş yok.

said:
Yurtdışında da St. Petersburg, Moskova'da iş var. Şantiye, teknik ofis falan. Orda da ev vermiyolarmış şantiyede kalıyomuşsun yeni mühendissen.

hangi işrket bu? öm'den söyle ben sana söyleyim. o durum değişken. sağlık vs de önemli mesela.

said:
Askerliği 30'a kadar atabilirsem yurtdışına hiç gitmeden yırtmayı düşünüyorum işte. Doğru mu yaparım?

"askerliği ertelerim ama geç de olsa yaparım" diyorsan kasma hiç. git bitsin.
ertelerim ama hedefim bedellidir, başka avantajlı bir sistem gelicektir onu beklerim, yurtdışıdır giderim yaparım askerlikten yırtarım diyorsan orası ayrı. uzatabildiğince uzat. sonra da askerlikten yurt. adamlardan büyük olarak gittiğin askerlik bana çekilmez gibi geliyor.

onun dışında yurtdışı şartı yok. şartlar dediğin gibi zor olabiliyor. gittiğin yere bağlı olarak herkesin anlattıkları değişiyor. ancak farklı bişi. gidip denemek hoş olur. şart değil
Sosyal ağlarda paylaş

Hedefim kesinlikle bedelli. O yüzden 30a kadar uzatabilir miyim diyorum. Ama her türlü evimin bu kadar yakınındaki şantiye kaçmaz gibi ya. St. Petersburg da kaçmaz aslında. Gidilebilcek en güzel yurtdışı gibi görünüyor.
Yurtdışı şart değil diyosun. 3 sene falan şantiye yeterli olur mu peki tecrübe açısından? Daha sonra merkez ofiste falan iyi yerlere gelebilmek için falan. Ben de hiç bilmiyorum ki sallıyorum boyuna. Yeni mezun bebeyim daha
Sosyal ağlarda paylaş

Genç gitmiş bile neyse dursun bu

Ben sana özetleyim.

Şantiyesiz bir sik olmaz.Yurt dışı tecrübesi edineceksin evet ıkınacak sıkılacaksın ama bu iş böyle.

Taahhüt sektörü herkese göre değil, kabacının incesi yorar başka birşey değil.Biraz piş dışarıda sonra TRye dönmeyi düşünürsün.

Dönersen Koray inşaat ile başla eğer İstanbul içi koşturmak istiyorsan,yardımcıda olmaya çalışırız.

Bizim sektörün içine kibrit suyu döktüler,tadı tuzu pek yok.Sağda solda bir kaç orta çaplı firma vardır tanıdığı vardı iş yapar ama piyasa geneli hakkında konuştukları yanlıştır.(Desat bile battı....)

Fazla tedirgin olma yurt dışından bir o kadar eğlencelidir.asıl konu kendini geliştirmenden geçiyor,salla siki almaşı mühendis modeli olacaksan işin zor,dürüst olacaksan yine zor.işini iyi öğren kimse sana şu şöyledir demesin,sende.toplantılarda sesin çıksın firmanın menfaatlerini koru.

Hak ediş gelir ise sen maaşını alırsın.Güvenilir firma ile çık,sigorta detaylarını konuş vs..

İşini çok iyi takip et gerisi gelir.

Welcome to mücadele.

Yazsın bakalım neler olmuş :d
Sosyal ağlarda paylaş

Kiloyla mühendis var İstanbulda,senin ne farkın var şimdi onu düşün.

Yıl bazında tecrübeye bakıyor firmalar tabi yaptığın işlerde referans olarak görünüyor.

Şantie şefi dediğin 5 6 yıl gibi,Proje müdürü 15+ kontrasyon gibi bilgilerini üst düzey olması lazım.

Kısacası kendini geliştirmen lazım.Kabacıların çoğu yurt dışı kovalamaz tabi şahsi nedenlerini saymazsak.Benim tavsiyem git.

Askerliği o ara eritirsin,tecrüben olur.Düzgün çalışan bir insan isen fark edilirsin ve ilerleyen zamanda kendine bir yol çizersin.Paran olur cebinde vs..

Dediğim gibi İstanbulda iyi bir çevren desteğin yoksa ise 1 kız arkadaş 3 tane dost için zorlama buraları artık hayat ile uğraşacaksın.

Dediğim gibi pişmek zaman alıyor, 0km başlıyorsun işte iyi öğren işini, spoda yazdığım şeylere dikkat et ve kendini geliştir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...