Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zeitgeist

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Demin izledim bu belgeseli,sonuna kadarda gayet iyi elle tutulur bilgilerle gitti ama bir belgeseli bir komplo teorisine bağlamazsak olmaz felsefesi burada da kullanılmış..
Ya bu tip komplo teorileri bir bana mı saçma geliyor?
Amerika ikiz kulelerini çökertti,amerika afganistana ıraka girdi vs vs.neden?
-hepimize çip takıcaklar!
yavaaaaaş.
demezler mi adama?
Mesela,Filmden bir replik;

Dünyadaki bütün paraya sahipsiniz hem de
istemeyeceğiniz kadar, bütün güce sahipsiniz,
insanların canını yakıyorsunuz.
Bu kötü birşey."

Ve bana şöyle dedi:
"İnsanları neden umursuyorsun ki?
Kendini ve aileni düşün yeter."

Ve sonra şöyle dedim: "Tamam da asıl amaç ne?"

Şöyle dedi: "Asıl amaç dünyadaki herkese
çip takmak, RFID çipi yerleştirmek.

Herkesin parası ve sahip oldukları
herşey o çiplerde olacak,
ve eğer birileri bizi protesto ederse
ya da yaptıklarımızı eleştirirse,
çiplerini kapatacağız."

Ben mi sığ düşünüyorum bu adamlar mı çok geniş düşünüyor?
Mesaj tarihi:
Absolute bir şekilde göze takılıcak vs tarzlı çiplerden bahsediyorsan,teknoloji bir tek amerikanın tekelinde değil ki.
Aksine teknolojik gelişim olarak uzak doğu daha yenilikçi,Amerika teknolojinin ekonomik boyutuyla ilgileniyor.En basitinden Amerikada tonlarca muhasebe yazılımı yazan şirket var,bunun yanında adam gibi robot yazılımı üreten firma sayısı 4le 5le sınırlı.Japonyada bu durum tamamen farklı mesela
Mesaj tarihi:
said:
Herkesin parası ve sahip oldukları
herşey o çiplerde olacak,
ve eğer birileri bizi protesto ederse
ya da yaptıklarımızı eleştirirse,
çiplerini kapatacağız."

bunun için çipe gerek yok ki.
zaten herşeyimiz devletin elinin altında,
ve "para sahipleri" zaten istediği birşey olsa devleti elinde oynatabiliyor, ve ihtiyaç duyduğu zaman da elimizdekileri kesip alabiliyor.
Mesaj tarihi:
abso dediğin olursa süper olur. kaybetme derdi yok falan. aslında garanti bankasının mı var ya saat şeklinde etiket şeklinde kredikartları, onun deri altına konanından yapılsın. inovatif bi fikir buldum evet
Mesaj tarihi:
Kabus, distopya çiplerde yatmıyor ki.
Çipe gerek bile yok ki.
Zaten evinizde elektrik, yaktığınız gaz, internet, telefonla ya da ne bileyim, sabıka kaydınızla, geçirdiğiniz psikolojik hastalıkların kaydıyla, banka hesaplarınızla devletin hakkınızda (bence) gereğinden çooook fazla bilgisi var.
Modernitenin acı çelişkilerinden biri de bu zaten. Bütün bu yukarıda saydıklarım bize birer lüks, hayatımızda rahatlık sağlıyor, ancak bu rahatlıkların her biri özgürlüklerimizi de kısıtlamakta.
DNA kodunun çözülmesiydi, beyne takılan çiplerdi, aslen bu kadar uzaklara gitmeye pek de gerek yok sanki.
İşin komplo teorisi kısmı ayrı, şahsen ortada örgütlü, birlikte çalışan bir Big Brother yapısı olduğuna inandığım yok, orası ayrı. Ancak zaten gündelik hayatta ve demokratik işleyişte baskı kendi kendine yeterince oluşmakta, böyle bir Big Brother tiplemesine de gerek yok bence ödünün patlaması için kişinin.
Mesaj tarihi:
Abso,en basitinden göze takılan çipler 4sene civarında seri üretime geçicek;
Ben demiyorum ki teknoloji gelişmicek,biz teknolojiyi kendimize monte etmicez;tabiki aldı başını gidiyor,ve bizde "rahatlık" olsun adıyla birçok fonksiyonunu kullanıcaz.
Ama ben belgeselde söylenene,Amerika herkese çip takıcak lafına karşıyım;teknoloji Amerika'nın tekelinde değil.

Aynı komplolar internet çıktığında da vardı.internet?Bütün hepimiz izlenicez,yandık.
Yok mu izleme sistemleri?Amerika'nın Echelonundan tut,Rusya'nın Tdr'ına kadar gayette var.Türkiye bile Echelonu kullanıyor.
Noldu hepimiz Amerika'nın oyuncağı mı olduk?Aksine Rusya Amerikayıda geçti net denetimlerinde.

Çiplerde o tarz olucak,evet gözümüze taktığımız çiple 5 sene sonra gece araba sürerken nightvisionlu görücez ama bu sadece Amerika'nın malı olmucak
Mesaj tarihi:
Ek olarak,bu Zeitgeist'e filanda komplo teorisi gözüyle bakıyorum.Amerika güçlü olmadığı kadar güçlüymüş izlenimi yaratılmaya çalışılıyor insanlarda.Amerika bugün çok güvendiği hava saldırılarında dahi piyasanın kullandı meterın 1 katı bir üstünlük kurabiliyor.
Ha belki dahada kurdu bunu nerden biliyor diyebilirsiniz?Ama amerika daha üstte olsa bunu Irakta filan kullanırdı,oysa vurduğu yerleri hangi mevzilerden vurduğu belli,
Amerika efsanesi,Amerika'nın efsanesidir:P
Mesaj tarihi:
ya amerika yapar cinde uretilir sonra replicasi,fakei cikar piayasaya basta cok para verip almak mantikli degil..

Cakma cip aliriz, seklimiz olur..

Sonra 24k altin pirlantali filan modlleri modeli cikar falan ooo uzun is bu cip isi..

Yanliz eger micrisift uretirse yazilimi artik, 10 saniyede bir mavi ekran cikar gozumuzun onune....
  • 2 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
İzledim az önce, ilginç bir durum. Bir şekilde bahsedilen noktalarda yaşıyoruz gibime geliyor. İnsanları yeterince koşullandırırsan neler olabileceğini iyi anlatmış. Çip olayı için ise adamlar zaten uygulamanın yavaş yavaş başladığını anlatmışlar. Katılmadığım nokta ise "Korku" ve "sevgi" kutupları. O kadar keskin değildir. Ama öyle görünüyor ki, bizi yönlendiren de korku.
  • Yeni Oluştur...