SturmVogel Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/5118313.jpg Adana’da 17 yaşındaki genç, gezmeye çıkardığı kendi pitbull cinsi köpeğinin saldırısına uğradı. Sahibinin bacağını, kolunu ısırıp bırakmayan pitbull, çevredekiler tarafından sopalarla dövülerek öldürüldü. CEYHAN İlçesi’nde Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde oturan Veysel Çoban, 1 yıl önce aldığı ve yasak olmasına rağmen beslediği pitbull’u gezdirmek için dün akşam sokağa çıkardı. Köpeği tasmasından tutan Çoban, daha mahallesinden ayrılmadan çevresini çocuklar sardı. Köpek, kendisiyle oyun oynamak isteyen çocukları kovalamak istedi. Ancak tasmasını bırakmayan sahibine sinirlenerek bir anda saldırıp onu yere yatırdı. Veysel Çoban kaçmak istedi ancak pitbull, koluna dişleriyle kenetlendi. Sokak ortasındaki dehşete çocuklar tanık olurken, Çoban "Beni kurtarın" diye bağırdı. Çocuklar, Veysel Çoban’ı kurtarmak için köpeğe taş atarken, oğlunun çığlıklarını duyan baba Kadir Çoban, pitbullun çenesini açmaya çalıştı. Baba başarılı olamayınca çevreden yetişenlerle birlikte ellerine geçirdikleri sopalarla köpeğe vurmaya başladı. Köpek bu kez çocuğun bacağına saldırdı. Baba Çoban, zincirle köpeğin boğazını sıkarak engel olmaya çalıştı. Aldığı darbelerle kanlar içinde kalan pitbull, çocuğu bırakarak kaçarken, baba da elinden yaralandı. Kolundan ve bacağından yaralanan Veysel Çoban, hastaneye götürülürken, mahalleli köpeği yakalayıp sopalarla döverek öldürdü. Hastaneye gelen yakınlarından köpeğin öldürüldüğünü duyan genç gözyaşlarına boğuldu. Baba, "Eğer orda olmasaydım çocuğumun ya kolunu koparacaktı ya da öldürecekti. Ama oğlum köpeğin kendine yaptığına değil, öldüğüne üzülüyor" dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 kaçtıktan sonra bir ekipçe yakalanıp kapatılabilirdi. öldürmeye gerek yoktu. yazık hayvana, üzüldüm. onun suçu değil, doğası öyle. yaşama hakkı vardı. bu türün satışı ve üretilmesi daha sert cezalarla engellenmeli ve besleyenlere de ağır maliyetli vergi/cezalar getirilmeli. özellikle köpek yavru ise bu cezalar ağırlaşmalı, sadece satan ve üretene değil besleyene de ceza olmalı. bu hayvanın doğası gereği şehire uyumu çok zor. ısrara bu kadar gerek yok. bunun yetiştirilme ile, sahip hatası ile vs ile geçiştirilecek yanı kalmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 sahibine iyi ceza olmus beslenmesi ve üretilmesi yasak olan köpege bakarsa kasıntı kasıntı gidiyodur kesin yolla hava atmak için köpek alanlardandır bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 pitbull'un satışı kesinlikle yasaklanmalı ancak yapılmıyor bu. gerçekten kendi doğası gereği böyle olan bir tür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
phoebe Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 bence babası oglum kopegin elınden kurtulduguna sevıncegıne kopegın oldugune uzuluyor dıye fırca atıp tabiri caizse artistlik yapacagina zamanın da bu kopegı besleme fıkrıne karsı cıksaymıs bunlar yasanmaz belkı de bu cocuk oyunuc bır koepkle mahallenın cocuklarının da bu kadar ılgısıne cekmeden dolasabılır ıcındekı hayvanseverlıgı yasatabılırdı..ulkemızde trafık ya da suc onlemlerının caydırıcılıgı nedır kı bızde bu hayvanları besleyenlere cok daha agır ceza getırılmesını beklıyoruz..mesela o kopegı oldurenlerın ceza alması gerekıyorken haberde kahramanca anlatılıyorlar..ben hıc sevmem o cıns kopegı ancak bu bana cok canıce geldı ve uzuldum .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 bu kopegin su anda türkiyede uretilmesi ve satılması yasak. ayrıca satılmasa bile uretim amaclı sistematik olarak yavrulamasına izin verilmesi ve bu yavruların dağıtılması da yasak. ama beslemek yasak degıl. beslemekte yasak olmalı ve besleyenlere agır para cezaları/sabıt vergı konmalı. hatta buna ragmen besleyenlere kopegın gerceklestırecegı herhangıbı bır saldırı olayında para cezasına cevrılemeyecek bır sekılde kopegın verdıgı hasar oranında hapıs cezası verılmelı. bu tur saldırgan bır tur. en mukemmel egıtımde bıle kontrolden cıkabılıyor. uygun bır alanda yetıstırılebılır ve buyutulebılır bır hayvan . ama sehır de olmaz. ancak etrafta pek ınsan olmayan bır cıftlık ortamında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Curunir Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 17 yaşında çocuğa pitbull verirseniz böyle olur avrupada american staffordshire terrier a.k.a pitbull u sahipleri ancak eğitimden geçirildikten sonra veriliyor ve böyle bir sorun bizim ulkemizdeki gibi çıkmıyor 17 yaşındaki çocuk bu hayvana nası baksın ondan sonra yasaklansın demeyin açın youtube a bakın bu kopekler neleri yapıyor iş kopekleri bunlar bakabilen insanlara vericeksiniz ki adam gibi buyuyucek sorun çıkarmıyıcak birşey olmadı hemen yasak olmaz öyle (td) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 kim bilir neler yapmıştır çocuk o köpeğe de böyle sinirlendirmiştir. üzüldüm köpeğe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 çok iyi olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 http://www.hurriyet.com.tr/dunya/8828623.asp?gid=229&sz=13585 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2008 neden inatla bu köpekleri alıyorlar anlamıyorum. çocuk ağladığına göre seviyormuş herhalde ama bana genelde pitbull alan insanların agresif amaçları oluyormuş gibi geliyor... son haberse çok feci gerçekten... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2008 anne niye yargılanıyor onu anlamadım 7/24 başında mı durması gerekiyordu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2008 şimdi suç pitbulldamı yoksa dunyadan haberi olmayip aha pitbull guclu kopek diyip alip hatali yetiştiren ÖKÜZOĞLUÖKÜZLERDEMİ onu sormak lazim. arkadaşimin pitbull u var, turkiyeden IRO nun S&R (arama kurtarma) sınavına katılan bir kopek. niye o pitbull etrafını cocuklar sarınca saldırmıyorda oyun oynuyor mesela ehe? bir kopegin donup kendi sahibini ıssırmasının 3 açıklaması vardır. kendı kopeginiz ve baska bir kopek kavga ediyor ve siz ayırmaya calısırken kendı kopegınıze dokunursanız ordan bir atak geldigini zannedere donerek hamle yapar. 2. kopeginizi hayvanoğluhayvan bilgisiz bir dallama oldugunuz icin dovuyorsunuzdur. 3. kopeginizde rage syndrome vardir. burda olan olay buyuk ihtimalle 2. şık. iyi olmuş, ders olur bundan sonra. it oglu it. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Pitbulların bakılması,satılması,üretilmesi her haltı yasak zaten merak etmeyin. Sturm, nedir bu pitbull nefreti anlamadım küçükken bi uzvunu fln mi ısırdı anlamadım. Neyse siyasi konuşmalarından da tanıyoruz seni. Hadi konudan çıkmayalım. Aslan oğlum 5 aylık oldu (staff aka pitbull). Tek saldırdığı şey, kediler ve arılar. İnsanların üzerine fazlacana yavşamış bir şekilde atlıyor. Bahçemizde bir gsd-rott kırması dostumuz daha var onunla da süper araları (arada oyunun suyu çıkabiliyor tabi). Yok anlamıyorum, nasıl oluyor da beceriyorlar köpeği kendine saldırtmayı. Ares henüz hiç bir eğitim almadı, ve hakkaten çok güçlü bir hayvan. Biraz önce güreşiyorduk ben deniz muhtemelen 110-120 kg arasıyım, hayvan affetmiyor yani. Tek hamlede yere yatırıp üzerimde tepinebiliyor. Elimi ağzına sokuyorum ısırsın diye resmen yok abi dişini koyuyor ama bastırmıyor. Hayır eğitimi bile vermedim, hatta otur komutunu bile şansa yapıyor. Tamamen sokakta tüm gün gezip akşam yıkanıp eve alınıyor. Sıfır eğitim. Eğitime vericeğim tabi ki o ayrı konu, ama yok yani 5 aylık oldu yavru sınıfında değil artık duyuları gelişti vs. Çocuk gördü mü kendinden geçiyor mesela, tek yaptığı şey ayakkabıyı ısırıp istediği yere çekmek. Canım oğlum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Zegna +1 Pitbull sevdalısı falan değilim ama abartılıyor olay. Türkiyede yılda kaç tane Pitbull saldırısı oluyor ? 20? 100? 5000 diyelim.eşek arılarıda acımadan sokuyor anasını satayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Vahşi pitbulların sahiplerine bakalım bi ya hakkaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Fistan said: Zegna +1 Pitbull sevdalısı falan değilim ama abartılıyor olay. Türkiyede yılda kaç tane Pitbull saldırısı oluyor ? 20? 100? 5000 diyelim.eşek arılarıda acımadan sokuyor anasını satayım. 5000 çok ciddi bi rakam demiyelim bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 greeny ev adresini ver şikayet edicem seni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Arabayla mı gelicen yoksa toplu taşıma ile mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 zegna noktayı koymuş. zavallı hayvanları garip garip cross çiftleştirip sonra da elin öküzünün eline verirsen ısırır da koparır da. hatayı iki ayaklı hayvanlarda aramak lazım :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Greeny said: Arabayla mı gelicen yoksa toplu taşıma ile mi işte yardım sever pati.. arbaayla geleceksen e5'ten çık, otobüs ise 156KJ'e bin üç durak sonra in Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Basitçe açıklanabilir bu olay, pitbull'un bir şekilde bir yerden gelmiş vahşi güçlü parçalayıcı köpek ünü var. Doğrudur yanlıştır bilemem ama bu ünden dolayı bu köpekleri alan insanların arasında emaleth'in nitelendirdiği iki ayaklı hanzolar ağırlıkta olunca ve köpekler de o amaçla yetiştirilince böyle vakalara daha sık rastlanıyor. Köpeğin doğası öyle olsa bile ona karşı bir eğitim almasına rağmen insanlara saldırması için pirana falan olması lazım. Koskoca kaplanlar biri hayvanat bahçesine konduğun da küçükken kendini yetiştiren kişileri tanıyıp gidip onlara sevgi gösterebiliyor yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 yahu "benim pitbull'um çocuklarla oynar, çok sevecendir, çiçekler, böcekler ve kelebekler" teraneleri üzerinden genelleme yapmayın mümkünse.. dünya'da kaç köpek saldırısı oluyor? bunların ne kadarı pitbull denen sevimli hayvancıklara (hayvan bile diyemeyeceğim, pamuk yahu onlar.. yirim, çok sevimli..) ait? arı sokar ya da aslan dahi sahibine çok bağlı olabilir.. ama küçük bir detayı hatırlatayım; onlar "evcil hayvan" statüsünde değil.. alıp evinize beslemiyorsunuz. ha madem aslan sahibine bağlı, buyrun besleyin evde. yerse.. işte pitbull da "dengesiz olduğu bilinen", bu tarz bir hayvan. ne yapacağının garantisini veremezsiniz, ne kadar iyi eğitmiş olursanız olun. hep bir risk var (ki bu risk sadece size karşı olsa, "ne halt ederseniz edin" diyeceğim de öyle de değil ki). bu sebepten dolayı tabii ki pitbull'u suçlamıyorum. maalesef öyle dengesiz bir doğası var ama yine aynı dengesiz doğasından dolayı beslemesi yasak olan hayvanı besleyenlere de kılım. bunu savunanlara da.. farkındasınız değil mi? sorun pitbull'un güçlü olması falan değil, dengesiz olması. hani silah yasaksa yasaktır.. "yanlış ellerde öldürücü olur" demeyiz, toptan yasaklarız değil mi? onun gibi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 biz de onu diyorurz aslen. pitbull birçok tür cross çiftleştirilerek neredeyse yaratılmış bir tür ve bu yüzden doğası biraz eserekli. bunu bile bile o hayvanları alan, satan, onlara saldırı eğitimi veren öküzler var, onu diyoruz. yoksa yani, pitbulllar hadi garip türlerle çiftleşip soyumuzu manyak hale getirelim, sonra da dünyayı ele geçirelim demiş değil, ne oluyorsa insan eliyle oluyor. onu diyoz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Benim 4 tane pitbull yetiştirmiş arkadaşım var küçüklüğünü bilmiyorumda büyük hayvanlar.Sahiplerine karşı oldukça saygılı ve korumacı davranıyorlar. Ağzına kolumu sokuyorum ısırmıyor,yada hamle yapmıyor.Cocuk gibi hayvanlar tamam doğası saldırgan olabilir ama cinsi ve safkanlığı önemli diye düşünüyorum ki bende şuan arıyorum alıp yetişriceğim çok ciddi bir şekilde eğitime alıcağım. Çok ön yargıyla yaklaşılmasına karşıyım hayvana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar