porsuk Mesaj tarihi: Mart 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2008 cafedeki yazıcı bugün bozuldu onun yerine iyi bişey alalım diyoz ufak çocuklar ödev için falen gelip soruyo arasıra benim sormak istediğim çıktı kalitesi sanırım 2 çeşitmiş birisi fotoğraf kağıdına diğeride a4 baskı yapıyomuş bana fotoğraf netliğinde a4 olan lazım bu yüzden size danışıyorum net ve kaliteli çıktı alabileceğim bi marka ve model söylermisiniz bi resimle örnek vereyim böyle ayrıntıları halledebilirmiyim http://www.hayvan-resimleri.info/data/media/1/en_guzel_kedi_resimleri.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mart 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2008 Bizde Xerox 6110 var ve son drece memnunum. Yanlız resim basacağım zaman 60 grlık standart kağıtlar yerine 130 gramlık daha kaliteli kağıt kullanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2008 renkli laser yazıcılar eve alınabilecek kadar küçüldü mü? en son koli boyutlarındaydı onlar ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 kimi renkli lazeler ile siyah beyaz lazerler arasında boyut farkı hemen hiç yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 neden lazer yazıcı, onu merak ettim ben. yani fotoğraf kalitesinde basmak istiyorsun. onun için mürekkep yazıcılar mevcut. 3 tane kartuşları oluyor. siyah-beyaz, renkli ve fotoğraf kalitesi. fotoğraf mürekkepleri daha pahalı olduğundan, o kartuşu "özellikle fotoğraf kalitesinde resim" isteyenler için kullanırsın. normal renkli yazı bastırmanı isteyenler için de renkli kartuş kullanırsın. yazıcılara koyduğun kağıtlar, yazıcıdan bağımsız. yani "a4 kağıt ve fotoğraf kağıt" diye ayırmışsın da, kağıta a4 denilmesi kağıdın kalitesine bağlı değil, boyuna bağlı. a4 kağıtlarından normali (yani bildiğin defter kağıtları gibi) var, premium (özellikle hastanelerde rapor kağıdı olarak kullanılıyor) kağıtlar var, kopya (arkasına koyduğun şeyi kolayca kopyalamanı sağlayan yarı-saydam ve ince kağıtlar) kağıtları var, bir de fotoğraf kağıtları var. hepsi a4 boyutunda olabiliyor. kullandığın kağıta göre de yazıcının nasıl bastıracağını seçiyorsun. fotoğrafçı olmayacaksan, fotoğrafçı gibi fotoğraf "tab" ettirmeyeceksen, özel olarak fotoğraf basan yazıcıları araştırmana gerek yok. dediğim gibi normal mürekkep yazıcıların da fotoğraf kartuşu destekliyenleri var. özellikle hp'ler gayet iyi basıyorlar. edik: mum: senin de onlarla tartismaya girmen gerekmiyor bonecum. sen de onlarin mesajini sikayet ediver ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
porsuk Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 ben lazer yazıcıların daha çok ayrıntıya girdiğene inandığım için lazer yazıcı almayı düşünüyordum ama söylediklerini değerlendiricem bone çok saol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 şikayet öncede kullanılmamış.. kullanılmış olsaymış hemen kaldırılırmış.. donanım'a postalıyorum.. haaydee hoop Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
porsuk Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 -- moved topic -- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 O mürekepliler hemen bitiyor, internet kafe gibi çok başkı yapılacak bir yerde lazer daha iyi olur. Samsung tavsite ederim, bildiğim kadarıyla en çok sayfayı onlar basıyor, kalite hepsinde epey iyi. Baskı hızı, sayısı gibi şeylere bak, çin markası falan alma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
porsuk Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 samsung tavsiye ediyolar genelde bakalım yarın istanbuldan ayarlıcak patron bitane bugün elinde atlasla 2 öğrenci geldi dünde gelenler oldu mecburen geri çevirdik müşterileri :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 porsuk said: ben lazer yazıcıların daha çok ayrıntıya girdiğene inandığım için lazer yazıcı almayı düşünüyordum ama söylediklerini değerlendiricem bone çok saol benim bildiğim, lazer printerların mürekkeplilere göre tek avantajı hızı. mesela sıklıkla siyah beyaz sayfalar basmayı düşünüyorsan, lazer printerlar gayet iyi. ancak fotoğraf kalitesi konusunda, en çok tavsiye edileni mürekkep yazıcılar. bu yüzden eğer fotoroğraf kalitesinde baskı yapmak istiyorsan, fotoğraf kartuşu destekliyen bir mürekkep yazıcı alman gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Lazelerin tek avantajı hızı değil, sayfa başı maliyetleri de mürekkep püskürtmelilere göre daha düşük. Ayrıca mürekkep püskürtmelilerde yaşanan mürekkebin akması kokması :) problemi lazerlerde yok. Ayrıca daha önce yazdığım Xerox 6110 ile ben renkli resimleri A4'e alıyorum (bu arada gramajı yalış vermişim 160 gram olacak) ve çok güzel görüntü kalitesi elde ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Bone said: neden lazer yazıcı, onu merak ettim ben. yani fotoğraf kalitesinde basmak istiyorsun. onun için mürekkep yazıcılar mevcut. 1) kartuşlar kullanılmazsa kuruyorlar 2) kartuşlar bazı modellerde makinadan bile pahalı olabiliyor 3) yavaş 4) yüksek adetlerde inanılmaz tasarruf yaptırıyor lazerler 5) internet cafe gibi mekanlarda kartuşlu makina kullanırsan ekmek sırası oluşur printer arkasında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 kertenkel doğru diyorsun ama kaliteli mürekkep püskürtmeli yazıcılarda bu sorunlar azaldı artık. Canon Pixma 4300 kullanıyorum. Çok sık kullanmasamda kartuş kuruması gibi bir sorunum olmadı. Siyah beyaz mektup stili sayfaları bir saniyeden kısa bir sürede basıyor. Tabii çok sayıda baskı yapanlar için lazerin hızını ve tasarrufunu tartışacak değilim. Lazer taramalı tüfek gibi sayfa tükürüyor resmen. Bi de sayfalar sıcacık çıkıyor. Kış için ideal. Ayrıca lazer yazıcılar sayfanın arkasını çevirirken mürekkep kurusun diye beklemesi gerekmiyor. Benim Canon Pixma 4300 de otomatik önlü arkalı basabiliyor ama her sayfa için bir iki saniye mürekkep kurusun diye beklemesi gerekiyor. Ama cidden... Kaliteli mürekkep püskürtmeli yazıcılar artık hızlı basabiliyor, eskileri gibi mürekkebi su niyetine içmiyor ve gayet kaliteli basıyor. Günde yüzlerce sayfa basmıyorsanız ofis için de internet kafe için de mürekkep püskürtmeli iyidir. Zaten renkli lazer yazıcı alcağınız fiyata en kalitelisinden mürekkep püskürtmeli alır tepe tepe kartuş yedeklersiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Ya bende evde inkjet kullanılır diyenlerdendim.... ama mürekkep fiyatları aldı başını gidiyor. Bundan 2 sene önce, mürekkeplerim bitti, gidip yeni mürekkep alayım dedim... HP için bi renkli bi siyah kartuş aldım, 139 YTL dediler. YUH dedim çokmuş. Neyse bi düşüneyim belki doldurturum falan derken ordaki printerlara takıldı gözüm. Samsung un küçük bi lazer yazıcısını gördüm o da 149 YTL. Anaa mürekkep yerine bunu alayım dedim. İyi ki de almışım. Printer ı %90 yazı baskısı için kullanıyorum ne de olsa. Resim basacağım zamanda tonla kırtasiye baskı stüdyosu falan var yani... İşin güzel yanı 149 YTL ye aldığım lazer yazıcının içinden çıkan örnek toner (ki biliyorsunuz normal kartuştan daha az dolu olur printerla gelen) hala bitmedi . TOnla makale, katalog, yazı, haber, ödev, yetmiyormuş gibi e-book bastım 2 tane 300-400 sayfalık... şimdiye kadar harcadığım en verimli 149 ytl lazer yazıcıya olsa gerek... Lazer FTW! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 kertenkel said: 1) kartuşlar kullanılmazsa kuruyorlar 2) kartuşlar bazı modellerde makinadan bile pahalı olabiliyor 3) yavaş 4) yüksek adetlerde inanılmaz tasarruf yaptırıyor lazerler 5) internet cafe gibi mekanlarda kartuşlu makina kullanırsan ekmek sırası oluşur printer arkasında tamam lazer printerlar hızlı ve ekonomik. ancak ben fotoğraf kalitesinde baskıdan bahsetmişim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 ya şu kartuşa sulandırılmış pelikan mürekkep yerine adamakıllı mürekkep doldursalar 30 ytl isteseler gam yemicem de.. yok arkadaş her seferinde yeni yazıcı alsam daha karlı oluyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Bone said: kertenkel said: 1) kartuşlar kullanılmazsa kuruyorlar 2) kartuşlar bazı modellerde makinadan bile pahalı olabiliyor 3) yavaş 4) yüksek adetlerde inanılmaz tasarruf yaptırıyor lazerler 5) internet cafe gibi mekanlarda kartuşlu makina kullanırsan ekmek sırası oluşur printer arkasında tamam lazer printerlar hızlı ve ekonomik. ancak ben fotoğraf kalitesinde baskıdan bahsetmişim fotoğraf kalitesinde baskı yerine direk fotoğraf kağıdına bastırsana fotocuda... kırtasiyede renkli fotokopiden ucuza geliyor artık fotoculardan baskı almak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 DoruK said: ya şu kartuşa sulandırılmış pelikan mürekkep yerine adamakıllı mürekkep doldursalar 30 ytl isteseler gam yemicem de.. yok arkadaş her seferinde yeni yazıcı alsam daha karlı oluyor.. Doldurma kullanılmaz hele renkli de hiç kullanılmaz. 1. rengi yapamıyorlar iğrenç oluyor 2. si yazıcıyı bozuyor. Yazıcının içinde chip var onlar bozuluyormuş.Grafiker misin,kafecimisin,reklamcımısın,matbaacımısın alıcaksın bi renkli lazer keyfine bakıcaksın. Ayrıca ben samsung'u kesinlikle önermiyorum bizim iş yerinde vardı daha 1. yılı dolmadan bozuldu yılı.Bir teknoloji markette sordum. Onlarda önermiyoruz dediler çünkü kendi fabrikasında yapmıyormuş başka firmalara yaptırdığını söyledi.Şuan alıcaksan Xerox u öneririm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 internet kafede 3 renkli bir mürekkep yazıcıdan kar filan edemezsiniz. edersiniz ama siyah beyazdan 4 kat daha pahalı olur fiyatı ve sürekli kartuş biter. örneğin kırmızı kısmın çok olduğu resimleri alırsınız ve kırmızı biter. doldurman gerekir. çabuk bozuluyor zaten renkli olanları. hele şırıngayla dolduruyorlar daha çabuk bozuluyor. internet kafe = lazer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar