daverc Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Hava operasyonlari sirasinda kandil vuruldumu veya vurulmadıysa neden havadan vurulamiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 senelerdir yapılan operasyonlar yetersizdi. ana nokta yok edilemedi bence. 240 terorist ve bazı kamplara zarar verilmesi ne gibi bir kayıp sağlıyacakki onlara? sonuçta uyuşturucu parası ve yurtdışı desteği olduğunu duyuyoruz. yani para yönünden zap kampına ne kadar bir zarar vermiş olabilirizki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Orası başka bir ülke, kendi topraklarınız değil. Öyle elinizi kolunuzu sallayarak girip çıkamazsınız. Nükleer silah kullanmayı mı umuyordunuz ki? Operasyonların sınırlı olması gayet normal. Burada bütün operasyonları görebilirsiniz. En fazla 35.000 askerle olmuş. http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=302102/Turkiye-kac-kez-Kuzey-Irak-a-girdi_ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 tirnagin kesilirse bir daha kesersin, uzarsa bir daha kesersin, boyle bu is. Tarih boyuncada boyle olmus, kendi ulkesini kurmak isteyen kisiler hep vurmus, ulkelerde hep savunmus, kimi zaman osmanlinin ilk doneminde karamanlar gibi vura vura sonunda bitmis kimi zamanda yunanistan gibi ayrilmis. Bunun distan destek mestek demenin anlami yok, bu is hep boyle, sen ekonomini guclendirirsen ezersin zamanla, ama bunun oyle bir cozumu yok demokratik haklar vs vs yok boyle birsey. Onlar saldirdikca sen vuracaksin, evet 20 yasinda gencler oluyor ama bunun baska cozumu yok, sadece askerleri biraz daha profesyonel yaparsin daha az zaiat verirsin. Kendinizi kandirip durmayin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 İşin kötüsü adamlar metastaz yapiyor resmen, irak kendileri icin rahatsiz edici olmaya baslayinca iran ve asil olarak ermenistanda kamplasmaya basladılar. Beyler savastigimiz insanlar ülkeyi bölme amacı olan terorist oluşumlar, bu insanlarla ne gibi ortak bi paydada buluşulabilecegini düsünmemiz gerekir? İstedikleri şeyler T.C tarafindan kabul edilebilir istekler değilken ve dış ülkelerden her türlü destegi görürken , bu kosullar altında tamamen yokedilmeleri zor. Malesef savasmak dısında alternatifimiz yok, ama işin kötüsü karşıda savaşmaya muhatap ordu da yok, pire icin yorgan yakıp duruyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 askeri deha oldugumu soylemiyorum ancak senelerdir okuma arastirma firsatim oldu evdeki kitaplardan ve genellikle yakin cevremiz subay dolu oldugundan haliyle biraz daha biseyler biliyorum standart sivil e kiyasla savas nedir bilmiyen biri icin girdik ciktik bombaladik cok kolay bisey savas diyince aklina direk ne gelir standart adamin? filmden veya oyundan gordugu adam outpost ile kule cakmis sanki sinira biz gittik yokettik onlar geri kacti koylerine biz ciktik gelip yeniden yapicaklar binalari sanki tik tik tik duzenli ordularda bile geri cekilmeden sonra en buyuk sorun moral ve organizasyon bozuklugudur birde ustune PKK da birsuru kacak meydana gelmistir unutmayin PKK duzenli bir ordu degil atiyorum zoptirikya kampinda 100 kisi vardi 20 si oldu 80 i kacti kacanlar beraber kacamazlar oyle oyunlardaki gibi yakalanmamak icin dagilmak zorundalar dagildiklari zaman kimisi mutlaka moral bozuklugundan tuyucektir PKK da sirf kurtlerin hakki yok pis kaka turkler diye gelen adamlar yok bunu anlamiyor bazilari civar koylerden kucuk yasta alinmis veya akcirilmsi cocuklar para veya baska bir menfaat kazanimiyla satin alinmis kisiler veya en basiti zafer umuduyla kandirilan kisiler bu adamlar sizle ayni egitimi gectim olanaklari gormemis hayatinda, belki hic sinemaya filan gitmemis bilgisayara internete elini surmemis hatta dunya haritasini bile bilmiyen adamlar o dagdakiler cikartmistir oraya zafer umidi verip guvenli sandigi yerde bombalandiktan sonra direk tuyer bu adam PKK nin sitelerinde zafer ilan etmesi gayet normal ne diycekelrdi yenildik perisan olduk cok moralimiz bozuldu diye ilanmi ediceklerdi? saddam hukumeti bile ABD saddam heykellerini devirirken "saddam zaten sevmiyodu yiktiricakti o heykeli" seklidne toparlamaya calismistir savasta son saniyeye kadar hicbir taraf ben kaybettim diye aciklama yapmaz eger moral ve organizasyon sorunu olan boyle bir orgutse gerekirse yalan soyler ama durumu kurtarmaya calisir gelelim neden ole 1 aydi zirt diye summonlanmiycakalrina TSK bolgede teroristlerin butun iletisim agini tahrip etti bu ne demek? telsizlerle birbirlerine ulasamiyorlar demek cep telefonlari uydu telefonlari takip altinda oldugundan ve magraya sabit telefon cekmediklerinden bu PKK nin iletisim aginin sifirlanmasi demek bu cok agir bir darbedir cunki bu sekilde geri cekilen elemanlarla veya kamplarda hala duran elemanalrla iletisim sagliyamiyor durumun ne oldugunu bilemiyor iletisim kesikliginde ornek verdigimiz zomptirikya kampindaki 100 adamin akibeti belli degil, bizimkiler veya isbirligi icinde olduklarini varsayalim amerika haber vermedikce o kamp ne alemde bilemezler kamptakilerin nereye kayboldugunu bilmeleri ise imkansiz erzak depolari cephanelikleri yokedildi gecitlerdeki mevzileri savunmalari cokertildi kullandiklari kopruler tahrip edildi organizasyon oalrak bolgede ciddi bir yara aldilar ve en onemlisi guvende olmadiklarini gorduler bu kadar hazirliga ragmen butun savunmalarinin cokmesi uzun bir sure saldiriya gecemez hale getiricektir ucaksavar mevzilerinin yok edilmis olmasi demek yarin kampa donduklerinde f16 korkusuyla yasiycak olmalari demek orgutun askeri kanadinin operasyon onceki hale gelebilmesi en az 3 yil oda turkiye bolgeyi kendi haline birakir ilgilenmezse ama adam gelir istanbulda eylem yapar bir magzayi bombalar ona hicbirsey yapamazsin kuzey irakta son teroriste kadar oldursen sehirdeki bombacilari durduramassin cunki pkk diye bir orgut kalmasa bile falanca internetten bakar gaza gelir bsiey bombalar PKK yim ben der ancak bu operasyon daglicadaki gibi baskinlari engeller sinirdan 200 kisi gecip karakol basip elini kolunu salliya salliya gero donemez artik bizde arkalarindan bakmak zorunda kalmayiz orgutun askeri eylemleri kesilmesede felaket yavaslar bundan sonra o yuzden operasyon askeri olarak basarilidir son teroriste kadar hepsinin oldugunu gormek istiyen , kandile turk bayragi cekmek veya musul kerkuk e yerlesmek istiyenelre gore ise basarisizdir hayal kirikligini anliyabiliyorum bende kandil e girilip dagitilmasini ummustum ama hukumet amerikan kuklasi olunca anca bu kadar oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 şimdi, böle zaferden dönülmez, ben geri cekilme sebbeibnin askeri bi başarısızlıktan olabiliceğini düşünmeye başladım acıkcası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aramis Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 TSK nin baska kisilerin emirleriyle hareket ettigine inanmak istemiyorum. Mutlaka planlanmis bir cikisti. Hic bir ordu 1 saatte karar verip bulundugu bolgeden cikamaz. Fakat planlanan cikis gununu amerika biliyor olabilir. Diger ulkeler yaranabilmek ve hakimiyetini kaybetmedigini gostermek adina "1 haftada cikin" gibi seyler soylemis olabilirler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 basbakan in haberi yoktu operasyonun bittiginden dunki ulusa seslenisin ilk versiyonunda ordumuz operasyonalrina devam ediyordur fila ndiyordu sonra uyanip kestiler o kisimlari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Milletimizin orduya güvenini sarsmak isteyenler başarısız olarak lanse edeceklerdir bu çok doğal. Hatta içimizdeki hainler bizim haberimiz yoktu buu çekilmeden ordunun karırıdır diyip bunu ilerde alehine oy almak için dahi kullanacaklardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Viktor said: askeri deha oldugumu soylemiyorum ancak senelerdir okuma arastirma firsatim oldu evdeki kitaplardan ve genellikle yakin cevremiz subay dolu oldugundan haliyle biraz daha biseyler biliyorum standart sivil e kiyasla savas nedir bilmiyen biri icin girdik ciktik bombaladik cok kolay bisey ... ... ... -- yazının devamı-- +rep, aynen katılıorm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 pkk yanlısı sitelerde "geri püskürttük süpürme harekatı yaptık" demiyorlar mı deli oluyorum. geri çekilmenin gerçekten başarısızlık yüzünden olup olmaması da önemli değil. adamların 3-5k homo erectusla güçlüyüz psikolojisinde dolaşmaları sinirlerime dokunuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 viktora katılıyor.. "ülkemiz kısmen abd sömürüsü olabilir fakat tsk abd sömürüsü değildir, yani umarım" diye de ekliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 pkk'nın dediğinden bize ne? ciddiye almadığımız için zaten muhatap almadan savaşıyoruz heh herkesin de türkiye'yi sanki dünyada tek sanan yorumlarına hasta oluyorum. uluslararası görüş önemli ve bizim yanımızda halen, pkk'nın başına yıktık oraları gene de. geri kalanlar da belli ki kaçmıştı, 20-30 tanesini daha öldüreceğiz diye herkesten şimşekleri çekmeye değer miydi? mesajı verdik, vur deyince öldürmedik. öldüremezdik de nasılsa. kar-zarar hesabı yapın biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 pkk'nın ne dediğine biz değil ama dtp nin kana susamış gariban tabanı itimat gösteriyor. pkk nın "ezdik kırdık" demeleri aynı tabanın demokratik yolları kullanmak yerine silaha sarılmasını dağa çıkışını hızlandırıyor. elinde silah sallaya sallaya siyaset yapmayı da meşru gören eblek bir kitle vatandaşa da sahibiz ya ya valla midem bulanıyor lan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Doç. Dr. Celalettin Yavuz TÜRKSAM Başkan Yardımcısı Jeopolitik-Strj. ve Harp Tarihi Uzmanı said: 29 Şubat 2008’de harekatın sona erdiği Genelkurmay Başkanlığı’nın basın açıklamasıyla duyuruldu. Aslında bu durum, konunun uzmanı stratejistler tarafından son derece olağan karşılandı. Ancak, bir gün önce ABD Savunma Bakanı Robert Gates’in Ankara ziyaretinde masaya getirilen TSK’nın Irak’tan ne zaman çıkacağı yolundaki sorusuyla ilgili yorumlar, Genelkurmay Başkanı’nın “kısa süre”nin izafiliği ile ilgili spekülasyona açık ifadeleri, ardından ABD Başkanı Bush’un “Türkler çok hızlı hareket etmeli!” şeklinde ve Türkiye’den pek sevimli bulunmayan açıklaması sonucunda, “Türk gibi başlayan” ve aslanlar gibi sürdürülen kara harekatının başarısına gölge düşürmeye yetti. Buna bir de Hükümetin, sanki TSK’dan kopuk bir iletişim içerisinde olduğu intibaını veren ve ayrıca sınır ötesi harekat ın bitişiyle ilgili geciken reaksiyonu eklenince, TSK’nın, Mehmetçiğin ve gerçekten bölgesinde önemli bir bölgesel güç olan Türkiye’nin gücü yine bir tarafa bırakılarak unutuldu ve toz duman içinde kaybolmaya terk edildi… Genelkurmay Başkanlığı tarafından; “Harekatın başlangıç ve bitiş zamanı tamamen askeri gerekçe ve ihtiyaçlara göre tarafımızdan belirlenmiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu kararına içeriden ya da dışarıdan her hangi bir etki söz konusu değildir. Kaldı ki, bu konuda bazı haberlerin çıktığı gün, harekata katılan birliklerin bir kısmı başlangıçtaki planlama gereği sınırlarımız içine çekilmiş durumdaydı!” şeklinde resmen bir açıklanma yapıldığı halde, bu açıklamayı yapması gereken Hükümet’ten daha önce açıklama yapılmadığı için, “Türk gibi başladığımız” harekat, ne yazık ki gene “Türk gibi bitirildi…” Artık Genelkurmay Başkanlığı’nın resmi açıklamalarına da inanmaz hale geldiğimiz görüyorum zira… http://www.turksam.org/tr/a1393.html DTP operasyonun bitişini kutladı said: DTP, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü 8 Mart'ta kutlayacağına bugün kutlamayı uygun buldu. Şanlıurfa'daki tören, 'TSK'nın Irak'ın kuzeyindeki harekatın bitişini kutlama' mitingine döndü. Yüzlerce gösterici zılgıt attı, halay çekti http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=164782 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 said: Financial TIMES: Türkiye, siyasi ve askeri liderleri operasyonu gerektiği kadar uzatacaklarını söylüyordu ama harekatı kısa tutmaları için ABD’nin baskısı altında kaldılar. Bush perşembe günü Türkiye’yi operasyonu bitirmeye davet etmişti. said: REUTERS: Türkiye operasyonu sonlandırdı. Gates, Ankara ziyaretinde operasyonun kısa sürmesini istemişti. Tüm PKK kampları yok edilmeden birliklerin çekilmesi, PKK’nın öldürücü yara alıp almadığı sorularının gündeme gelmesine neden olacak. said: AFP: Türk ordusu bir haftadır devam eden operasyonu hedeflerine ulaştıklarını söyleyerek bitirdi. Ama Türkiye’nin geri çekilme kararı ABD’ nin “Operasyonu bir an önce bitirin” uyarısından bir gün sonra geldi. said: GUARDIAN: Türk ordusu uluslararası baskının ağırlığına rağmen, geri çekilme nedenini “Hedefe ulaştık. Kararı biz aldık” sözleriyle açıkladı. Başkan Bush da operasyonun bir an önce bitmesi için çağrıda bulunmuştu. said: BBC: Türk ordusu Kuzey Irak’tan, ABD Başkanı Bush’un, Türkiye’yi operasyonu sona erdirmeye ve Irak’tan çıkmaya çağırmasından bir gün sonra çekildi. ABD Savunma Bakanı Robert Gates, mesajı perşembe günü Ankara’da yaptığı görüşmeler sırasında bizzat iletmişti http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=01.03.2008&Newsid=164734&Categoryid=1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Juzzam Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 www.radikal.com.tr Bütün bu linklerin altına bir de bunu eklemezsek olmaz. Nedense dünya bankası da türkiyeye verilecek 6.2 milyar dolarlık krediyi onaylamak için enteresan bir zaman seçmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 lan genemi kredi aldık off Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 haberler de süper ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 http://www.yenisafak.com.tr/politika/?t=02.03.2008&c=2&i=103257 said: Çekilme'de kusur varsa TSK'nındır Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, sınır ötesi harekatın bitirilmesiyle ilgili 'ABD istedi operasyon bitirildi' ve 'Başbakan'ın haberi yoktu' iddialarına cevap verdi. Büyükanıt “Sorumluluk tamamen TSK'nın. Çekilme çarşamba günü başladı“ dedi. 'Çekilme'de kusur varsa TSK'nındır HABER MERKEZİ / İSTANBUL Genelkurmay Başkanlığı'nın TSK'nın sınır ötesi kara harekatını 'beklenmedik' bir şekilde bitirildiğini açıklaması tartışmaları da beraberinde getirdi. Operasyonun sona erdiğinin açıklandığı günden bir gün önce ABD Savunma Bakanı Robert Gates ve Başkan Bush'un 'Harekat kısa sürmeli' açıklamalarının ardından Mehmetçiğin Kuzey Irak'tan çekilmesi ve 'Başbakan Erdoğan'ın operasyonun bittiğinden haberi haberi yoktu' iddiaları tartışmalara neden oldu. ÇARŞAMBA GÜNÜ BAŞLADI İddialara cevap veren Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt çekilmenin ABD'den yapılan açıklamalardan önce başladığını belirterek 'Çarşamba günü birliklerimizin üçte biri çekilmişti. O tarihte 'çekiliyoruz' demek cinayet olurdu. 'Çekiliyor' dediğinizde, oradaki teröristlere “pusunu kur, tuzağı kur” demektir” şeklinde konuştu. BAŞBAKAN'IN HABERİ VARDI Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, Milliyet gazetisine verdiği röportajda, “Başbakan sabah çekilmenin olacağını biliyor muydu?” sorusuna “Çekilmenin olacağını tabii ki biliyordu. Ama böyle dakikası dakikasına bilemez tabii. Ama bana göre, orada (ulusa sesleniş konuşmasında) söylediği şey (harekât devam etmektedir ifadesi) harekâtın emniyeti açısından doğruydu. “Çekiliyor ya da çekilecek” denir mi, mümkün değil” dedi. Büyükanıt'ın açıklamaları özetle şöye: SORUMLULUK TSK'NIN Çekilme tamamen askeri gerekçelerle alınmış bir karardır. 'Çekil' diye ne siyasi kanat ne de yabancılardan bir ima bile gelmedi. Yabancıların kısa sürsün diye demeçleri oldu. Bunun sorumluluğunun hepsi bize ait. Erken çekildi diyorlarsa, gitsinler orada bir 24 saat kalsınlar. Çekilme kararını asker olarak verdik. Eğer bir kusuru varsa, o kusur bizim... Ama bu da çok insafsız bir eleştiri olur. İPUCU VEREMEZDİM Kİ Gates geliyor, gelmiyor biz onlara bakmayız. Bizim için Mehmetçikler önemli. Tereyağından kıl çeker gibi gerçekten çok güzel bir çekilme yaptık. Ben, “kısa sürenin izafi bir kavram olduğunu” söyledim. Genel bir yaklaşımdan söz ettim. Yoksa harekâta ilişkin bir ipucu veremem ki. Harekâta ait ipucu verilir mi? ELEŞTİRİLER ÇOK İNSAFSIZ Hükümetin harekatın her dakikasından haberi olmayabilir. Ama genel manada bilgileri vardı. Yapılan eleştiriler gerçekten çok insafsız. Harekâta gölge düşüren bir yaklaşım. O kadar sarf ettiğimiz bütün gayret, o kadar emek, o Mehmetçiklerimizin o şartlarda yaptıkları görevi gölgeler. Sayın ABD Başkanı söyledi diye, birliklerimizin orada eğer bir temas ihtimali olsa çekilir mi? Böyle bir şey olabilir mi? Bu askeri bir harekât, askeri harekâtın gerekleri yapılır. Bunu da askerler bilir. Açıklamak teröristlere 'gel pusu kur' demektir Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt ABD savunma Bakanı Gates'in açıklamalarından sonra çekilme kararı alındığı yönündeki eleştirileri şöyle cevapladı: Kararı Gates'in (ABD Savunma Bakanı) gelmesinden çok önce verdik. Öyle bir dakika önce karar veremeyiz. Onun için yapılan bu eleştiriler gerçekten çok haksız. Geçen çarşamba günü birliklerimizin üçte biri içerdeydi. Ancak o tarihte “çekiliyor” demek bir cinayet olurdu. Bir harekâtın en hassas dönemi çekilmedir. “Çekiliyor” dediğinizde, bu oradaki teröristlere “pusunu kur, tuzağı kur” demektir. 02.03.2008 tatmin edici bir açıklama ama abd yetkilisinin açıklaması doğal olarak gölgeledi operasyonu. ama gerçekleri saklayamaz. harekatın sonuçlarıyla ilgili çoğu şey yazılmış elbette yüzde 100 başarı diye bişey söz konusu olamaz ama başarılı olunduğu bir gerçek ortada bir kusur var demek operasyona haksızlık yapmak olur ama tsk nın özeleştiri yapabiliyor olması güzel bişey. bir de ideolojik açıdan garip bişey bu said: Yaşar Paşa’ya da bir şey söylenir mi? TÜRK Ordusu’nun Kuzey Irak’a yaptığı "kara harekátı", ABD’den gelen mırın kırınların ardından "pat" diye bitiverince... Ortaya çıkan "ulusal gurur zedelenmesi" karşısında... Bazı kalemler, Başbakan Erdoğan’a yüklenmeye başladılar: "Sen misin ABD’ye rest çeken! Hani istediğin zaman çekilirdin? Bak, işte böyle tıpış tıpış çekilmek zorunda kalıverirsin..." Başbakan Erdoğan, istediği kadar, "ABD istedi diye çekilmedik kardeşim... Karar Türk Silahlı Kuvvetleri’nindir" falan diyerek durumu kurtarmaya çalışsın... Külyutmaz kalemlerin yanıtı hazır: "Hadi oradan! Bunu yer miyiz? Bize de mi lolo?.." Gerçekten de... Amerikan mırın kırınlarının ardından gelen "pat" diye çekilme durumu, böylesi bir külyutmazlığı fena halde beslemektedir. * * * Ancak... Benim bazı kalemlerdeki külyutmazlığın, ilkesel olup olmadığı konusunda ciddi kuşkularım var... Çünkü... Başbakan Erdoğan’a, "Hani ne oldu restin? ABD tak diye emretti, sen şak diye uydun" diye ağır eleştiriler yönelten kalemlerin... Aynı cevval ve gözü pek tutumu... Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt’a karşı göstermeyeceklerinden eminim... Yaşar Paşa da, tıpkı Başbakan Erdoğan gibi, "ABD emretti, Türkiye çekildi" yaklaşımını tekzip eden bir açıklama yaptı mı? Yaptı... "Harekátı askeri ihtiyaçtan bitirdik... Tereyağından kıl çeker gibi çekildik" dedi mi? Dedi... Bu durumda... Eğer mesele "külyutmazlık" ise, Yaşar Paşa’ya karşı da külyutmaz olunması gerekmez mi? Başbakan Erdoğan’a, "Bize de mi lolo" diyen bir kalem, Yaşar Paşa’ya da, hiç olmazsa "Aman Paşam... Yapmayın... Her şey ortada" şeklinde nazik bir çıkış yapabilmeli... Değil mi ama? http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/8352045.asp?yazarid=131&gid=61&sz=26005 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 muhtemelen abd biliyordu ordu'nun çekildiğini eğer ordu çekilmeye başladıktan 1 gün sonra, ordunun çekildiğini bile bile böyle bir duyuru yaptıysa birşeyleri karıştırmak istiyordur gibi bir fikre katıldım. ama gerçi türk halkının amerikaya karşı beslediği düşmanlığı pek sevmiyor olmalarına rağmen bunu körüklemiş de olabilirler, o açıdan saçma geldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aforoz Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 askerin geri cekilme sebebi abd mi deilmi bilemem ama sunu biliyorumki milletin tek guvendigi kurum TSK ne basbakan'a nede cumhurbaskanına guven yok bu konuyu pek deselememe taraftarıyım nedeni ise artık benim tek korkum milletimin askere karsı olan guveninide yitirmesi. Yaşasın Türk Silahlı Kuvvetleri... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 yeni resimler yayinlanmis genelkurmay tarafindan son resim bir hayli anlamli olmus xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar