Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

format sonrası virüs

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

arakdaşlar selamlar geçen gün makinam virüs yedi vburl diye bir ece var c de siliyorum gene geliyor dedim en iyisi format atmak attım formatı driverlarımı bir güzel kurdum amanın oda ne o vburl yine orada :S görev yöneticisinden bir foto

arakdaşlar neyin belasıdır bu nasıl temizlenir yardımcı olun bana lütfen formattan sonra bile duruyor

ayrıca avast ın sitesine giremiyorum taskbarda yazılı olan virüsleri googlede aratınca siteler kapanıyor diger siteler açık

Mesaj tarihi:
eğer tam olarak her şeyi sildiysen virüsü de silmişsin demektir, bu durumda formattan sonra virüs kurduğun programların birinden tekrar bulaşmış olmalı (mesela yedeklerinden)

yedeklerini ve kurduğun programları da bir gözden geçir derim, flaş disk vb. de dahil.
Mesaj tarihi:
hiç bişi yüklemedim demişsin,
firefox yüklemişsin, tema (stylexp) yüklemişsin,
dcayaal.exe, usnsvc.exe, rarjftl.exe, 1222.exe, touqwcb.exe gibi tuhaf programlar var.
Mesaj tarihi:
görev yöneticisinde vburl var dedin ama ben göremiyorum?

ad-aware'i hiç sevmiyorum bu arada onu da söyleyeyim.

prevx diye bir site gördüm. şu iki bilgiyi veriyor:
http://www.prevx.com/filenames/1706914242700288552-0/VBURL.EXE.html
http://spywarefiles.prevx.com/RRGGFC044132142/VBURL.EXE.html
Mesaj tarihi:
Daha önce hiç duymadım bu prevx i. Sisteme spyware tarzı programlar sokup sonra bunları silmek için şuraya tıklayın diye uyarılar çıkartan çakma anti spyware programlarından olmasın da.

Ad aware aklıma gelen en iyi çözüm gibi, başka bi program varsa güzel kullanaym ben de. Spyware Detector mü ne vardı. neyse.
Mesaj tarihi:
roket adam said:
Daha önce hiç duymadım bu prevx i. Sisteme spyware tarzı programlar sokup sonra bunları silmek için şuraya tıklayın diye uyarılar çıkartan çakma anti spyware programlarından olmasın da.

Ad aware aklıma gelen en iyi çözüm gibi, başka bi program varsa güzel kullanaym ben de. Spyware Detector mü ne vardı. neyse.

prevx hakkında wikipedia'da "spyware" felan denmemiş.
o zaman kısmen güvenilir bir yer olması lazım.

ad-aware yerine spybot s&d daha çok seviyorum.
ad-aware bana sadece cookie gösteriyor.
Mesaj tarihi:
Gothic said:
yaklaşık 10 dakika önce 234 tane exploer kpaadım avast indridim zar zor 421 virüs sildi yinede değişen birşey yok öldü güzelim makina

orda vburl görmedim de,
1222.exe felan abuk şeyler var orda?

bir de xp kurmuşsun, sp2 emin misin ondan?
aksi takdirde xp yeni kurulu olsa bile internetten şakır şukur trojan indiriyor.
Mesaj tarihi:
sp2 ya oraa çıkmıyor ama vburl program filesda çıkıyor sürekli başkada bir ton şey çıkıyor neyse artık yarın tekrar bi format olmadı fdisk
Mesaj tarihi:
formatlamadan çözmeyi dene.

formatlıyorsun,
üstüne kurduğun dosyalarda bulunduğu için geri kapıyorsun olayı.

şu yukarda verdiğim siteyi denesene?
o program kafi olur belki.
Mesaj tarihi:
format attım diyosun da, 3 hdd var mı ya da hdd 2 parça falan mı? Eğer öyleyse tüm hddye format atıyo musun? Ya da tek parça ise format atarken "hızlı" dedii formatı mı atıyosun?
Mesaj tarihi:
hard diskim 2 parçaydı kurtarma konsolnudandan çnce format c: sonrada format D: yaptım ikisinide foramtladım kurudm bi açtım çat virüs gitmiyor :(
Mesaj tarihi:
kurduğun programlardadır yav o şeyler.

önce vista'yı update et.
sonra sağlam bir antivirüs/antispyware (tabii ki formattan önce indirilmiş ve scan edilmiş) kur,
ondan sonra firefox felan kurarsın.
Mesaj tarihi:
format atmadan önce bi fdisk yaptım üstüne harddiski 2 ye böldüm tekrar iki diski formatladım sonra bi windowns kurdum zone alarm kurdum avg kurdum internete baglandım gitti vallahi virüs falan kalmadı :)
  • Yeni Oluştur...