Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sonunda başlıyorum.....

ghaldszar

Öne çıkan mesajlar

Infil başlıklı threadden bir bok anlamadım desem yerinde olur. Yeni bir oyuncunun anlayacağı bir dilden pek değil. Tek anladığım başlangıçta statları ne yapmam gerektiği ki onu bile kavgadan zor anladım. Tavsiye vermekten çok benim dediğim daha iyi imaları içinde bir sidik yarışı gibi geldi bana.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla Black her konuda boyle gercekten de haklısın real world yani. Biri sunu nasıl yapcam der biri cevap verir oteki
"hadi lan salak mısın boyle olur" der bir digeri "cahil herif ben bilirim " der bir baskası ise "senin yaşın tutmaz küçüksün ben daha cok yaşadım daha iyi bilirim" der. Buınu çok fazla yaşıyoruz aslında. Ama nedense ben hala alışamamışım demek ki.
İnfil threadinde de durum bundan çok farklı olmamış. Ne yapayım diye baktım bir stat konusunda bile bir belirsizlik söz konusu. Tabii ki herkesin fikridir değişik olabilir ama herkesin "ben en iyi bilirim" tavrını yapmasından çok ihtiyaç olan nasıl yaparsan ne işe yarar olayıdır. Biraz da bu gözle bakılsaydı yardım edilirken çok daha iyi olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

önemli olan o "ben böle yaptım sufer oldu" diyen insanın bunu ukalaca yapmaması, ben de en çok bundan rahatsız olurum, kırk mesaj atarsın biri kırık yılın başında gelir tek bir mesajda "öle deil böle saygılar" der =)

herkesin oyun anlayışı farklıdır, adam gelir der ki bilmemne silahını kullan en etkili silah, bilmemne armoru en sufer vs vs

en superini en iyisini herkes seçseydi tek tip asker gibi olurdu oyunlar, elbette ki sayısal şeyler bunlar oyunu dizayn edenlerin kısırlığından kaynaklanan bazı "en" ler var hep çünkü, böyle olunca da bilinçaltında herkesin o en iyiye yönelişi var

oyunların official forumlarında bile bütün mesleklerden insanlar ağlar işte benim mesleğim şöle dengesiz böle eksik falan diye, ama herkes aynı şekilde ağlar, bu demektir ki kimse "en" olamamış, kimse zayıf olmayı, zayıf bir çizgiyi izlemeyi kabullenemez zordur çünkü o, ama aynı herkes yine herkesin "en" olup diğerlerini çok rahat bir şekilde öldürebileceği bir ortam olmayacağını da hiçbir zaman düşünemeyecek kadar akılsızdır =)

neyse uzatmim ben =)
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Madem kimse yardımcı olmamış ben birşeyler anlatabilriim sanırım. Vericeim bilgiler biraz eski kalmış olabilir. Başkası taraınfan update oluncaya kadar yetinebilirsin sanırım. Irk konusuyla başlıyim. Şöyle bir soylenti var. Thrust silah kullanıcaksan saracen, slashing kullanıcaksan breton uygundur (tabi bu standartların dışına çıkanlarda vardı). Bu biyere kadar dogru çünkü slashing silahlar için str thrust içinse str + dex/2 diye biliniyordu. Bu deiştimi bilmiyorum. Breton oldugun taktirde saracenden 10 puan daha yuksek str ile başlama olanaına sahip oluyorsun ama aynı şekilde dex in de saraceninkinden 10 ile 30 puan arası düşük olabiliyor. Aynı şekilde cons unda saracenden 10 puan yuksek başlıyorsun. Breton bu yuzden slashing için en uygunu gibi gözüküyordu. Bu deyerlerin hepsi cap e vurucak deniyor. Dogrudur vurabilir ama o item ları giyene kadar onunde 50 koca lvl var.

İkinci kısımsa thrust ve slashing weapon kısmı. Gene benim zamanımdam kalma bir soylenti; thrust chain mail a, slashing de daha hafif yani studded leader ve altı olan zırhlara daha iyi damage vuruyor derdi. Buda deişmiş olabilir :)

Stat kısmını kendin halletmişsin ama ben genede fikrimi belirtim. Eyer bretonsan dex e ve quickness a 10 vermeni tavsiye ederim. Yada str ve con a 10 verip gerisinide keyfine gore verebilrsin. İkisinide uygulayan kişiler tanıyorum. Gayet basarılılar. Saracen de ise dex e baslangıçta 10 puan vermen gerekmiyebilir. Buda sana baglı. Unutmaki 50 str ile başlıyorsun ve sınırlı bi taşıma kapsiten var. Tabi itemlar falan bunu etkiliycek. Bu durumda gene işin içine silah dmg ları giriyor. Burdada gene silah seçimine gore haraket edebilirsin.

Sıra skillerde. Bir zamanlar 3 çeşit inf varmış. Birisi hırsız olan inf. Relicleri çalmak üzere geliştirilmiş ama artık hiçbir işlevi yok. Geriye kalan iki seçenek ise mercenary gibi dual wield a gitmiş olan inf yada dual wield yerine critical a gitmiş olan inf. Bu ikisi arasındaki fark şu. Merc inf dual wield ve silah still ini on plana çıkarmıştır bu yuzden yakın dovuşte iyidir. Tabi boyle yaparak büyük bi fedakarlık critical ı düşük tutmuştur bu yuzden dovuşlere basşlarken daha düşük backstab combolarıyla başlar. Belkide hiç kullanmaz. Dİyer infiltrator ın olayı ise birazdaha farklı. O ilk vuruşu yapabilrise gerçekten ciddi damage verebilir ve iyi ayarlanmış stiller ve zehirlerle işini cabucak bitirebilir. İlk vuruşu saglam acıyor olabilir ama ıskalaması ise genelde olum demektir cünkü yakın dovuşte çokta iyi olmayacaktır. Skill lerini burda açıklayamıyacaım bu bilgiyi ilgili site lardan edinebilirsin. İlk başlarda bişey ifade etmeyecektir ama oynamaya devam ettikçe daha çok fikir sahibi olunuyor. Respec şansın varmı bilmiyorum. Eyer varsa amaçladığın spec belli olduktan sonra kullanman cok hoş olur. Benim aklıma anlatıcak başka birşey gelmiyor. Inf oynayarak oyundan soğuycaın soylenmiş. Ben şahsen ilk ve tek karakterim infiltrator olmasına ragmen bunu yaşamadım (lvl 35 36 arası ufak bi kriz geçirmiştim aslında :) ) Umarım zevk alırsın.[hline]Umrae
Sosyal ağlarda paylaş

Briton Infili tercih ederim..Sebebine gelince dex her sekilde zaten cap e vuruyor ama str con ve qui icin aynI seyi soylemek mumkun degil Britonda olsan Saracendeolsan dex in zaten capte oluyor lvl50 de..O yuzden Briton yapmani oneririm bashlangIc skilleri olarakta 10str 10cons 10quic verebilirsin..weapon kIsmIna gelince her iki silah turude(slash-thrust)britonda gayet iyi islev goruyor.mesela thrust daha cok evade`le alakalI stylelarI barIndIriyor ki bi infilin tek defense sansI evade etmektir..ayrIca lvl50thrust style`I karsIdaki insanI yeterli bi sure stun etmene yarIyor.yani vurdugunda hareketsiz olarak kaliyor..thrust , chain armora bonuslu vuruyor , leather `ada netural vuruyor..Yani aslInda hersey lvl 50 olduktan sonra sendeki realm abilitylere baglI oluyor bu durumda.Realm rankIn nekadar yuksekse ve gerekli abilitylere puanlarInI dagItmIshsan okadar bi zor hedef oluyorsun..AyrIca artIk spellcraft ve armorcraft sayesinde , RealmRank5 te kullanabilidigin bir infil armor u yaptirabiliyorsun..bonuslarInI , statlarInI kafana gore dagitabiliyorsun.Bu armor sana daha fazla resist ve armorfactor sagliyor..+ Eger infil oynamayi dusunuyorsan , ilerde ne olur bilemiyorum ama shu anda buffbot yani enchance speclenmish bir clericin olmadan cok zorlanirsin..Cunku herkes`in bir bot`u var artIk ve bufflandigIndan tanktan farksIz oluyorsun hp acIsIndan..Infil 50 spec ise benim tavsiyem 35stealth 35envenom 50thrust 46cs 13dw dir..Eger merc gibi daha guclu uzun savashlarda dayanabilecek bir infil ishtiyorum diosan 50slash 44dw 35stealth 35envenom tavsiyem olur..Ayrica oyunda /send Deamien yada Belgarionn , Jenissary,Kalima, diye mesaj atarsan yardImcI oluruz..

[Bu mesaj DamienThorne tarafından 20 Mart 2003 18:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yeni bşlayan birine kesinlikle infil tavsiye etmem.
aslında stealther tavsiye etmem de neyse:)
çok biliyorum diye değil oyunu 1.5 senedir oynuyorum diye söylüyorum infil ve scout haricinde bi class yaparsan daha faydalı olursun:)
yalnızlığı seviyorsan infilinle mutlu levellar dilerim:)[hline]Chucky
Belgarionn Riva the Cabby of the HUN
Atillabey the Polearmsman of the HUN
Sosyal ağlarda paylaş

Forumlardaki tavsiyelere ve ekran goruntulerine bakınca oyunu almak oynamak için bayağı bir çabaladım ve Devil saolsun sayesinde ouynu ve SI paketini aldım sonundave başladım. Evet tavsiye edildiği kadar hoş bir oyuna benziyor ki aslında şu anda en zor bölümlerinden birindeyim oyunu tanıma ve kontrollerine alışma süreci. Tabii zevkli bir yani da var bir newbie olmak. UO daki 5 sene önceki newbielik zamanlarımı hatırlıyorum da zevkliydi ve şu anda onu yaşıyorum DAOCta da. BonePART saolsun bütün gün bir şeyler anlatıyor bana ama sayemde klavyesi de bayağı düzeldi cok sorduğumdan. Oyun elime gecer gecmez bana sorduğu ilk soru ne oynamak istiyorsun oldu ve bende aynen onun söylediği gibi cevap verdim.
-Scout yada infil.
Onun da cevabı
-Boku yedin cok zor grup bulursun kendine
oldu. Bana oyunu aldıran sebeplerden biri Ranger, Scout ve Infil karakterlerini cok begenmemdi. Ozellikle infil ADnDdeki Assassin karakterine(Oynamayı en cok sevdiğim karakter ozellikle yuksek levellarda ise) benzemesi idi. Yoksa karakter zormuş, zor level alınırmış, grup bulunamazmış gibilerinden bir şeyden haberim yoktu. Sadece adamların oyundaki rolune gore secmiştim. Simdi de bocalama gecirmiyo değilim ama sonucta bir oyun deyip gecmek en iyisi yoksa karakter secmek için bir sene dusunmem gerekecek herhalde.
Damien ve Dariel gercekten super acıklamışsınız. Bazı yerlerde newbielikten dolayı takılmış olsam da BonePartın verdiğiği bilgilerle anlattıklarınızı aşağı yukarı anladım ve gercekten newbie için kısa ve öz bir rehber oldu benim için sagolun. Ben Saracen bir Infil acmış ve onu 5.levela getirmiştim ama sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda karakteri tekrardan Briton olarak açmaya ve yeni baştan başlamaya karar verdim. Sanırım bu thread altında daha bayagı bir bilgi almam gerekecek sizden ve BonePart ben bu oyunu ogrendiğimde gözü kapalı 10 parmak hatasız kalvye kullanımını da sanıyorum ki ögrenmiş olacak, bana yardım etmeyi kabul etmiş olmasından dolayı.
Karakter kurarken ve skilleri secerkenki tavsiyelerinizin yanında karakteri geliştirme konusunda da tavsiyelerinizi de yazarsanız sevinirim. Birazcık zamanı olan ve yardım edebilecek olan herkesi ve yeni karakter açıp da beraber takılabileceğini düşünen herkesi oyun içi yapabilecekleri yardımlara açığım. Karakterimin ismi Ghaldszar' dır(zaten boyle abidikgubidik bir nick anca benim olabilir) yardım edebilin yada edemeyin gorduğunuzde bir selam verirseniz sevinirim.
[hline]
Not: BonePart parmaklarını sğutma daha soracak çok sorum senin de bana cevap vermek için kalvyede basacağın çok harf var. Seni turo Yaazrı ünvanından kurtarıcam. :lol:
Sosyal ağlarda paylaş

Dostum ilerde hangi karakterle mutlu olacaksan onu ac onla oyna. Bak bendede bi scout var ama RvR de çatır çatır yıkıyo bütün büyücü sımıfını v.s.
Oyunda main'im "Sungur" the scout beni burdan ya da "Necrocks" isimli necromancerimla bulabilirsin, eğer necroyla yeni level atladığım bir zamana denk gelirsek seni hizli bir sekilde level 20 lere tasiyabilirim.[hline]Sungur the Scout
Albion Kay Server
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaslar her realm in armorlarinin dayanikli dayaniksiz oldugu dmg turleri farklidir. ben bunu bir scout olarak ve rakibime gore cantamda oklari degistirdigim icin biliyorum.
genel olarak. midgard'in butun zirhlari crush dmg a neutraldir yani her hangi bir bonus almazsiniz.. ama norse chain i thrust a dayaniksizdir, leather i ile studed i ise slash e karsi dayaniksiz, thrust a karsi dayaniklidir.
hibernia scale armoru slash e karsi dayaniksizdir.
hibernia leather ve studed crush a dayaniksizdir.
ve hibernia nin butun armorlari thrust dmg a karsi neutraldir.

thrust weapon dmg i %50 str ne %50 dex ine baglidir.
slash weapon dmg i %100 str ne baglidir.
crush weapon dmg i %100 str ne baglidir.

ve cok cok cok onemli bir konu...
PA vurdugunuz bir adama (21 crit de gelir ve stun ozelligi vardir 4sn ye), dragon fang (50 thrust) atsaniz bile adam stun olmaz... burasi cok onemli.. cunku bunu kesfettikten sonra 50 thrust yapmamayi dusundum.[hline]İ' olin er man no' i' celeb pilin' amin e' i' elee.... Lalunya OneShot..... Albion Scout /Excalibur

Sosyal ağlarda paylaş

ve bu arada birsey soylemeyi unuttum spec ini yaparken lvl 40 daki respec ini cok dikkatli kullan.....
ve sunu unutma!!!!!!!! sana bugun cok zor char diyenler ilerde sen 50 iken imrenerek bakip ilerde bir infil acacaktir.. yavas yavas basla sen lvl almaya :)[hline]İ' olin er man no' i' celeb pilin' amin e' i' elee.... Lalunya OneShot..... Albion Scout /Excalibur

Sosyal ağlarda paylaş

Ceti ye katılıyorum. Sen exp grubuna girmeye calisirken burun kıvıranlar senin rvr da milleti teker teker indirdigini gorunce gruba girmen için peşinde dolanıyorlar. İnfil in lvl alırken yaşadığı zorluklar da bir gerçek. Mesela bazı fighter class ları ilerde turuncuları sololarken sen mavilerle yetmek zorunda kalabiliyorsun. Sarılar ise zehir kullanmadan çok zor ölüyor. Ama rvr (realm& realm) da adamları tek vuruşta indirdigin zamanlar olucak. yada çok düşük hitpointle brakıp işi zehirin bitirmesine izin verdiğin zamanlar. Tabi bunlar genelde zayıf armor lı tipler olucaktır. Ozellikle hibernia lılar diyorum cunku genelde hibernia casterları elfler yada lurikeen ler oluyor. Dolayısıyla diyerlerine nazaran daha düşük hitpoint leri oluyor. Bu elemanlar "bazen" tek vurusta inebiliyor. İnfiltrator yada diyer assasin classlarının seçtikleri hedefler genelde casterlar yada stealtherlar oluyor. Yuksek lvl lara ulaştıgında seninde ideal bir spec in olucaktır. Ustteki post larda soylendigi gibi "en iyi spec" diye bisey yok gercekten. Olay senin elindeki spec i nasıl kullandığına bakıyor. Zaman geçtikçe style ların açıklamaları daha çok şey ifade edicektir. Zehirler ve hangi class a hangi zehir uygulanıcağı hakkında daha çok fikir sahibi olucaksın. Böylece sende kendi specini oluşturucaksın. İlerde hangi realm ability lerini alıcağına karar vericeksin.

Lvl 20 ye kadar biraz olsun baygınlık gelebilir ama bg ye(battle grounds: dusuk lvl playerların girip birbirini "pıçakladığı" minik bir ortam) ilk adımını attıgın zaman sabahlıyacaını garanti edebilirim. Genede karakterinin olgunlaşmaya başladığı donemler lvl 30 35 arasıdır. Bu donemdede 3. bg ye giriyorsun. İlk bg ye gore daha cok zevk alıcaın bir ortam. Bu lvl larda assasin classları climb walls ability sini alıyor. Boylece kalelerin belli noktalarından tırmanıp içeri "infiltrate" edebiliyorsun.

Lvl 40 tan sonra azap dolu exp saatleri başlıyor. SI ile daha zevkli hale gelmiş olabilir tabi. Bu lvl larda gerçek rvr larda daha uzun sure hayatta kalabilicek hale geliyorsun.

Infıltrator benim gibi rogue hastası adamlar için ideal bir class. Pekçok insanın sırf kolay rp alıyor diye altlarını inf açışına şahit oldum. Doal olarak lvl 50 ye gelene kadar biraz sıkıldı birçoğu. Heves yapıp açanlarınsa usanmadan çabalayışlarına şahit oldum. Hem exp alırken hemde rvr da gerçekten sabır gerektiren bir class.[hline]Umrae
Sosyal ağlarda paylaş

emain de hayatta grubuma infil ya da scout almam:)
başka zaman problem değil ama rvr bambaşka bir ortam.
lvl 50 infil yapıp oynamayan sadece bir türk biliyorum. sonradan pişman olduğunu söyledi.
genelde memnunlar. yalnız veya sadece stealther grup yapıp belli yerleri camp ediyorlar.
bir tavsiye acele etme. 20 ye kadar vazgeçebilirsin. grupları iyi gözlemlersen hangi class daha uygun rahatça anlarsın. 20 lvl bir günlük iş nasılsa. 20 den sonra baya bi vakit ayırman gerekecek.
armsman imi 50 yaparken grupta infil veya scout oluyordu.hiçkimse istemem ben demedi veya diyemedi.[hline]Chucky
Belgarionn Riva the Cabby of the HUN
Atillabey the Polearmsman of the HUN
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...