ombakkombak Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Absolut kitle artık bu konuyu bence herkes diyeceğini dedi. Çocuğun kişisel topiğinin içine de ettik galiba. Kendi payıma Gerge'den özür dilerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 GERGE said: Kabul ediyorum; sizin tabirlerinizle: Vatan hainiyim, Kürt uşağıyım, öldürülmem vacip. yapmayın yaw şöyle içim parçalanıyor, uçurtmayı vurmasınlar izliyormuşum gibi geliyor. böyle yıllardan beri bunalımlı zuhal olcay kılıklı solcularının arasında kaldım, yetti gari. toplumun önyargılı olmasına kızarkene topluma önyargılı yaklaşmak iyi bişi değil. insanların sizi anlayabileceği ihtimalini göz ardı etmeyin. (ki etmiyorsun ki buraya yazıyorsun) ayrıca bu sorunların cevabı yok. dünya döndükçe kadın-erkek oldukça kaynaklar kısıtlı oldukça birileri bir yerlerde birilerinin gırtlağını kesecek başka birileri de bunu engellemeye uğraşacak. askerlik paralı olsa bu sefer toplumun her kesimi değil her zamanki gibi dolapderedeki bağcılardaki "genco dur genco yapma" denilen garibanlar asker olacak. üniversiteye giden için iyi de evrensel olaraktan iyi mi bilemiyorum. al bu parayı benim için öl demek de çok etik durmuyor sanki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 yazıklar olsun ya.. doğruları söyleyin bir şey demiyorum.. ama umutsuz olmayın.. hadi umutsuzsunuz.. hayal kurun.. uğraşın hayallerin gerçek olması için! BIRAKIP GİTMEK KOLAY.. BENCİL OLMAKTA EN MÜBAH YOL.. YOK ÖYLE BİRŞEY ya.. EN AZINDAN BENİM BURADA OLMAM İÇİN DÖKÜLEN KANLARA DUYUĞUM SAYGIDAN DOLAYI KAÇMAM! BİRŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIRIM. HADİ YAPMADIM.. BIRAKIP GİTMEM.. Bazı doğrular içime çok oturdu.. tamam haklı olduğunuz nokta çok. ama bencil olmak zaten vatan sevgisiyle asla aynı kefede tartılamaz.. p.s: belki doğrular koydu ondan patladım.. belkide umutsuz insanları gördüm o yüzden patladım.. belki de hani şu gençler.. gençler, parlak geleceğimiz diye sevildiğimiz sayıldığımız ihtiyarlarımızın emeklerini boşa çıkaracağımız için patladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 byzasz said: @ LathspeLL prof askerlik konusunda kısmen haklsın ama sana bişey söliyim mii savaş çıksa belki ben en önde savaşırım demiyorum ama senin zihniyetin o gün de savaşmamak için haklı bir sbep bulurdu emin ol.. O günde ben su için savaşmam, bilmem ne için savaşmam başka bişey için savaşmam derdin çıkardın işin içinden.. ulusal çıkar diye bişey yok senin kullanma klavuzunda, ayrıca senin gibi düşünenlere atıfta bulunduğun iki veya üç sayfa önceki uzun ca bir yazı var orda kendini bulacaksın.. Profesyonel askerlik konusunda kısmen değil tamamen haklıyım. Kimsenin beni zorla istemediğim bir şeyi yaptırmaya hakkı yok. Ben dedim ki kurtuluş savaşı DÖNEMİNDE olsak savaşta yer alırdım. Ama şimdi, şu dönemde, şu şartlarda hiçbir şekilde savaşmam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arjantin Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 aman savaşın ya,lütfen silah tutun..ülke keyfiyetinize kalsa ülke olmazdı zaten... askere gittiğinizde tüm kafa karışıklıklarınız bitecek beyler,müsterih olun,dünyaya daha farklı bakacaksınız,bir deneyim olacak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Savas gercekten savas oldugunda bir anlami olur, o zaman diyebilirsin gercekten birseyler icin oldum. Ama malum su an konumuz sinir otesi operasyon, bir bakalim kimin icin oluyoruz? Bir kere ben hayatimda boyle bir sinir otesi operasyon gormedim, sanki hersey daha onceden planlanmis, birinci gun diyo gazeteler , iste su kadar su kada yarali, o gune ait 3-5 resim veriliyor basina ve gun bitiyor. Ikinci gun su kadar olu yarali, su kadar resim veriliyor basina ve gun bitiyor. (PKK tarafida ayni seyleri yapiyor, isin ilginc yani orasi) Bunun disinda hic birsey yok, halen gazeteler 3. sayfa haberlerini internet sayfalarinda en on bolumlerde veriyorlar. Bu isde bir gariplik yok mu? Kime yaradi bu sinir otesi operasyon, kime yaradi derseniz en cok Amerika'ya tabii ki.. Amerika'ya yaradi cunku halkta Amerika sempatasi artti izin verdigi icin. Silah satiyor her zamanki gibi iki tarafada, ona yaradi. Tayyip'e yaradi, cunku elini guclendirdi, turbani sak diye geciriverdi. Askere yaradi cunku imajini yeniden duzeltti, istedigim zaman girerim dagitirim dedi halka. Tamamen danisikli dovus her taraf icin. Zaten girmeden once PKK'yi da uyarmistir Amerika, bak giriyorlar diye. Eh dogal, PKK ile karsi karsiya gelmek ister mi? Malum 30 yildir PJAK diye bir sey yoktu, ne zaman Amerika'nin cikarlari Iran ile cakismaya basladi PJAK diye bir orgut dogdu. (ya da ivme kazandi diyebiliriz) Amerika Barzani iliskilerine yaradi cunku Amerika dedi bak girip cikacaklar, hem sen rahatliyacaksin hem onlar.. Bu sirada tabii herkes ic politikaya oynamaya basladi. PKK ic politikaya oynuyor, kendini destekleyenlerin sempatisini kazaniyor. TSK oynuyor ayni sekilde. Amerika oynuyor, hemen bitsin bu is, aslinda hic tercih edilmemesi gereken bir yol diye, Barzani oynuyor asariz keseriz havalarinda.. Peki gercekten olenler kimin icin oluyor? Cevabinida siz verin artik.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 amerikanın burdan kazanacağı paradan daha büyük planları olduğuna cidden eminim. zira sırf ırak işgali için türkiye'nin yıllık savunma harcamasının 40-50 katı para harcadılar(497 milyar$ costofwar.com/ ) hala da takır takır harcıyorlar. bizim orda kullandığımız mühimmat falan dişinin kovuğunu doldurmaz adamların. para değil de başka bir şey kazanmıştır. ama ney hagadden bilmiyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Yahu kim milliyetçi ? Ne milliyetçi ? Başımızdakiler mi ? Yurdum üniversitelerinin yurtlarında bacak bacak üstüne atıyor diye adam dövenlermi milliyetçi ? Yoksa sadece oy toplamak için seçimlerden önce kendi askerini PKK üstüne şehit olmaya gönderenler mi milliyetçi ? Eskiden bir amaç olmuş olabilir evet ama şu anda bir araçtan öteye gitmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 bende anlayamıyorum nasıl bir iştir bu. milliyetin sitesinde mehmetçik şu kampa 1 saatlik uzaklıkta vs diye haber yapıyor. geçen akşam haberlerde mehmetçik şurada pusuya yattı şu kadar teröriti öldürdü diye muhabir anlatıyor. operasyonun bütün detayları şu an hala devam ederken medyada veriliyor kısacası. nasıl bi iştir bu anlayamadım gitti, harekatın mümkün derecede ani olması ve teröristleri şaşırtması gerekmez miydi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
venom Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 GERGE said: venom'un okuduğu en güzel ve açıklayıcı yazılardan Ben şu an diyecek bir şey bulamıyorum çünkü söyleyebileceğim her şeyi zaten söylemişsin yazında.Çok teşekkür ediyorum aklımdan ve aklından geçenleri dürüstçe ifade ettiğin için.Bu bile ne yazık ki ülkemizde cesaret örneği halini aldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 amma korkakmisiniz ha. bi askere gitmemek icin girilen triplere bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raw power Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 nedanko said: Savas gercekten savas oldugunda bir anlami olur, o zaman diyebilirsin gercekten birseyler icin oldum. Ama malum su an konumuz sinir otesi operasyon, bir bakalim kimin icin oluyoruz? Bir kere ben hayatimda boyle bir sinir otesi operasyon gormedim, sanki hersey daha onceden planlanmis, birinci gun diyo gazeteler , iste su kadar su kada yarali, o gune ait 3-5 resim veriliyor basina ve gun bitiyor. Ikinci gun su kadar olu yarali, su kadar resim veriliyor basina ve gun bitiyor. (PKK tarafida ayni seyleri yapiyor, isin ilginc yani orasi) Bunun disinda hic birsey yok, halen gazeteler 3. sayfa haberlerini internet sayfalarinda en on bolumlerde veriyorlar. Bu isde bir gariplik yok mu? Kime yaradi bu sinir otesi operasyon, kime yaradi derseniz en cok Amerika'ya tabii ki.. Amerika'ya yaradi cunku halkta Amerika sempatasi artti izin verdigi icin. Silah satiyor her zamanki gibi iki tarafada, ona yaradi. Tayyip'e yaradi, cunku elini guclendirdi, turbani sak diye geciriverdi. Askere yaradi cunku imajini yeniden duzeltti, istedigim zaman girerim dagitirim dedi halka. Tamamen danisikli dovus her taraf icin. Zaten girmeden once PKK'yi da uyarmistir Amerika, bak giriyorlar diye. Eh dogal, PKK ile karsi karsiya gelmek ister mi? Malum 30 yildir PJAK diye bir sey yoktu, ne zaman Amerika'nin cikarlari Iran ile cakismaya basladi PJAK diye bir orgut dogdu. (ya da ivme kazandi diyebiliriz) Amerika Barzani iliskilerine yaradi cunku Amerika dedi bak girip cikacaklar, hem sen rahatliyacaksin hem onlar.. Bu sirada tabii herkes ic politikaya oynamaya basladi. PKK ic politikaya oynuyor, kendini destekleyenlerin sempatisini kazaniyor. TSK oynuyor ayni sekilde. Amerika oynuyor, hemen bitsin bu is, aslinda hic tercih edilmemesi gereken bir yol diye, Barzani oynuyor asariz keseriz havalarinda.. Peki gercekten olenler kimin icin oluyor? Cevabinida siz verin artik.. Çok güzel tespitler.rep+++ Medyada verilen sayılar psikolojik savaşın bir parçası.Geçenlerde Youtube'da bu konuda bir ses kaydı ortaya çıkmıştı hatırlarsanız.Herşeyi çok güzel özetliyordu o kayıt. Yukarıdaki tespitlere ek olarak şu haberi linklemek istiyorum size. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raw power Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 wanderer said: amma korkakmisiniz ha. bi askere gitmemek icin girilen triplere bak. Sen o kadar cesursan vicdani retçi olmayı dene bakalım.Neler olacağını hep beraber izleyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 LonelyWolf said: GERGE said: Hayır vatan namus değil. Sadece insanların bir araya gelip rahat ve mutlu yaşamalırını sağlayan bir kurum. Eğer bu görevini yerine getiremiyorsa benim için bir değeri yok. benim fikrimce ufak bir karmaşa var. vatan ile devleti ayırmak gerekiyor. kurum olan devlettir. vatan bence tarifi daha farklı bir şeydir. o vatanın üzerinde ki devletin yaptıklarının vatan sevgisini etkilememesi lazım bence. bencede orda tarifler karışmış sanki. genelde ardeth e katılıyorum.bi de arada paragraf kullansa süper olur. :3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 öyle acaip bi ülkede yaşıyoruz ki her karışında ayrı bi absürdlük, bir manyaklık, bir gariplik görülebiliyor. hem olağanüstü güzellikte, dünyanın hiçbir yerinde karşılaşamayacağımız bir sıcaklık, bir muhabbet, bir hoşgörü, bir misafirperverlik, bir espri anlayışı..hem de dehşetengiz bir önyargı, bir sığlık, bir ilkellik, bir saldırganlık görmek mümkün bu topraklarda. kalabalık bir ülkeyiz, büyük bir ülkeyiz ve çok sağlam bir potansiyele de sahibiz. tabi birbirimizi yemekten, birbirimize karışmaktan, farklı yaşam tarzlarını, kimlikleri, dilleri, kıyafetleri, kültürleri, düşünceleri bastırmaktan, bu potansiyeli kullanma fırsatı bulamıyoruz.kimimiz bir cemaatin, kimimiz bir ideolojinin, kimimiz bir örgütün içine sıkışmışız ve durup düşünmeden namluları birbirimize doğrultmuşuz ve "birey" olmayı da bir türlü öğrenememişiz. kimseyi burda zorla tutup da "mücadele et, ülkeyi düzelt" deme hakkımız yok. ama nolur köstek olmayın, "bu ülke düzelmez, bu halkın allah belasını versin" demeyin. çünkü ilerleyeceksek hep beraber ilerlicez. batıcaksak da beraber batıcaz. mutluluğu arayan bu ülkede de bulabilir, kapat kendini bozcaadaya, veya ücra bi dağ köyüne, insanlardan, toplumdan uzak yaşa, kafa dinle, işte sana mutluluk. gelişmiş ülkelerde insanlar mutlu mu sanıyosunuz? mutluluk subjektiftir, ve kısa sürelidir daima. onu kendiniz yaratamazsanız, gittiğiniz hiçbir yer sizin için yaratamaz. dünya üzerinde gittiğiniz her yerde sorunlar olacak, problemler, haksızlıklar, eşitsizlikler olacak.ben bu ülkeden başka bi ülke için de mücadele edebileceğimi düşünmüyorum. buna ister sahiplenme deyin, ister vatan sevgisi. "mücadele"den kastım elbetteki silahlı değil, silah kullanmak benim karakterime, yapıma aykırı(fps oynadığım zamanlar dışında =)). yani çatışmaya girsem direk zayiat olurum, bişey yapamam. ama mücadele vermenin, hizmet vermenin de birçok yolu var, devlet zorunlu askerliği kaldırıp bu alternatif yolları düşünmeli. peki bu nasıl olcak? oylarınızı sir'e verin =) şeyhlerin dizinin dibinde oturmuşluğum var meraklanmayın hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 Ailen fakir olsaydi, sana iyi bir egitim veremeseydi ama yedirip icirip buyutseydi elde avucta ne varsa, onlardan yakinirmiydin ailem bana birsey vermedi, bak diger cocuklar kolejlerde okuyor diye? Ben olaya boyle bakiyorum, vatan sevgisi aile sevgisi gibi bir acidan. yasam standardi bazi ulkelerden daha dusuk olabilir ama sonucta kulturunu aldigin karninin doydugu esinin dostunun oldugu yerdesin, vatanindasin. 2 senedir Amerikadayim Turkiye'de ki yanlislar daha cok gozume batmaya basladi. Cok eksiklerimiz, yanlislarimiz var ama ben ulkeme ne verdimki ulkem bana ne verdi sorusunu sorayim. Ulkemi seviyorum ve hayir ne ulkucuyum ne yobazim. Gercekten mutsuzsundur veya tiksiniyorsundur, senin gorusun saygi duyarim, imkanin varsa bir cok ulkeye gidip orda yasiyabilirsin. Begenmiyorsan git degil bu dedigim, hayatindan memnun degilsen alternatiflerin var, onlari degerlendir. Baska bir ulkede yasadiginda herseyin okadarda toz pembe olmadigini goreceksin. O birseyden saymadigin vataninin sana verdigi kultur,yasam tarzi seni sen yapan hersey hayatinin tadi tuzu, refah ortamlarda, mutlu olman gerekirken, hep birseyler eksikmis gibi hissetmeni saglayan sey. Hersey yolunda burda ama Turkiyede hayattan daha cok tad aliyordum, askerlik falan cok kucuk bir bedel o tadi almak icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 said: Ailen fakir olsaydi, sana iyi bir egitim veremeseydi ama yedirip icirip buyutseydi elde avucta ne varsa, onlardan yakinirmiydin ailem bana birsey vermedi, bak diger cocuklar kolejlerde okuyor diye? ailem fakir olsaydi kabul edilebilir ama babam annenin sirtana binmis haril haril calistirir gelen paralarla ickiye kumara gidip hicbir is yapmaz asalak gibi dolasirsa onlardan yakinirdim anne olan vatan in bir sucu yok onu mahveden devlet babadan yakiniyoruz zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 omg benzetme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
venom Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 Viktor said: anne olan vatan in bir sucu yok onu mahveden devlet babadan yakiniyoruz zaten Gördüğüm en iyi benzetmelerden.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Bu haberdeki arkadaş mesela ben böyle memlekete... deyip çekip gitse onu suçlayabilir misiniz? Radikal said: 'Bacak bacak üstüne attın' dayağı ! Yurt-Kur Yurdu'nda kalan bir üniversite öğrencisi, bacak bacak üstüne attığı gerekçesiyle kalabalık bir grup öğrenci tarafından dövüldü Yurt-Kur Yurdu'nda kalan bir üniversite öğrencisi, bacak bacak üstüne attığı gerekçesiyle kalabalık bir grup öğrenci tarafından dövüldü. Bu kişiyi kurtarmak isteyen arkadaşı ise aynı öğrenciler tarafından bıçaklandı. Jandarmanın olay üzerine başlattığı çalışmalarda dokuz öğrenci gözaltına alındı. Kırıkkale Üniversitesi'ne bağlı Yurt-Kur Yurdu'nun kafeteryasında Emre O. oturuyordu. İddialara göre bu sırada bir grup öğrenci, bacak bacak üstüne atan Emre O.'yi uyardı. Daha sonra üzerine saldırdı. Olaya tanık olan Emre O.'nun arkadaşı Fatih E. ise kavgayı ayırmak için araya girdi. Kavganın ortasında kalan Fatih E. bıçaklanarak yaralandı. Dövülen ve bıçaklanan öğrenciler Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, jandarma olaya karıştıkları belirlenen dokuz öğrenciyi gözaltına aldı. Olayla ilgili on öğrencinin ise arandığı belirtildi. 'Bu nasıl baskı?' Emre O'nun ağabeyi Fahrettin O. ve Fatih E.'nin babası Bekin E., "Çocuklarımızı okumayı mı yoksa dövülmeye mi gönderiyoruz? Bir çocuk bacak bacak üstüne attı diye dövülür mü? Böyle bir zihniyet, böyle bir baskı nasıl olur? Mutlaka suçlu öğrencilerin bulunarak okuldan uzaklaştırılmasını istiyoruz" dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Bence bacak bacak üstüne atan diğer grubu tahrik etmiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Kaede said: ? Yurdum üniversitelerinin yurtlarında bacak bacak üstüne atıyor diye adam dövenlermi milliyetçi ? Güliyimmi ağlıyımmi bilemedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 GERGE anarşistim demişsin de binbir türlü anarşist var. Senin yaklaşımın nereden ki konuya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Tao'yu severim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Türkiyedeki sözde milliyetçilik gerçekten çok garip, heralde ülkede anket yapılsa insanların büyük çoğunluğu milliyetçiyim der ama gör bak ki bu kadar milliyetçimiz olmasına rağmen kişi başına GSMH 6.000 doları geçemiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar