Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Milliyetçilik, şu an ki durum ve hayatım hakkında

GERGE

Öne çıkan mesajlar

raw power said:
byzasz said:
ombakkombak said:
Dağda savaşıp ölenler acaba gerçekten bu vatan için mi savaşıyorlar? Yani öyle zannettiklerine kesinlikle şüphe yok. Ölen PKK'lılarda muhahauahahua yaşasın kötülük, şeytana hizmet için varız demiyorlar. Onlara sorarsan onlarda vatanşarı için, özgürlükleri için ölüyorlar. Peki o zaman kimin vatanı? Uğruna ölünen toprak kimin? Kim işgalci? Kim saldırgan? Kavramların birbirine karıştığı bir iç savaş bu yaşanan. O yüzden düşünebilen bazılarımız, ikileme düşüyorlar. Bazılarıda ezberlere sarılıp, millete kansız, şerefsiz, çek git bilmemne diyorlar. Öbür cephede silah bırakalım diyene hain, işbirlikçi, emoeryalist uşağı dedikleri gibi.
dostum sen gerçekten şaşırmışsın sen gerçekten şaşırmışsın

Bence hiç şaşırmamış,turnayı gözünden vurmuş.
ssenin sölediklerini ciddiye bile almıyorum, konu içinde daha önce yazdıkların ve absulutden paparayı yedikten sonra ki dansözlüğünden sonra ( ki öncesin de burda çok moda bir laf var takke gözüktükten sonra ) bişey yazma bare bu konuda
Sosyal ağlarda paylaş

ombak çok güzel herşeyi ince düşünüp süper mantık yürütmüşsünde, kimin bu topraklar diye sormadan önce pkk kamplarında çekilen resimlere de baksaydın keşke önce. her yerde türkçe yazı yazıyor. dtp li bilmem neli elinde megafon milleti gaza getirmeye çalışıyor türkçe anırıyor.

bu toprakların kimin olduğu açık. senin mantık yürütmene de 10/10 ama, biraz da gerçekleri görsen iyimiş.

biz kana susamış, milliyetçi geçinen kurtlar böyleyiz. basmıyor kafa işte düşünen adam falan demişsin bittim orda zaten.

anlarım hak veririm dedim de, arada sizin gibi düşünmeyenleri harcamasınız öyle. gider ayak laf sokmasanız her türlü saygım var yani.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:
ombak çok güzel herşeyi ince düşünüp süper mantık yürütmüşsünde, kimin bu topraklar diye sormadan önce pkk kamplarında çekilen resimlere de baksaydın keşke önce. her yerde türkçe yazı yazıyor. dtp li bilmem neli elinde megafon milleti gaza getirmeye çalışıyor türkçe anırıyor.

bu toprakların kimin olduğu açık. senin mantık yürütmene de 10/10 ama, biraz da gerçekleri görsen iyimiş.

biz kana susamış, milliyetçi geçinen kurtlar böyleyiz. basmıyor kafa işte düşünen adam falan demişsin bittim orda zaten.

anlarım hak veririm dedim de, arada sizin gibi düşünmeyenleri harcamasınız öyle. gider ayak laf sokmasanız her türlü saygım var yani.

Ben adam gibi cevap verene kafası basmıyor demedim. Direkman kansız şerefsiz çekgit ulan diye dalan arjantin kardeşe dedim o lafı.

Ayrıca ben oralar Kürttür demedim. Zira neresinin Kürdistan olduğu da ayrı bir mesele. Örneğin İstanbul'da Diyarbakır'dan fazla Kürt var. Bağımsız olsalar kalkıp gidecekler mi? Ben Kürt olsam da onların cephesinden bu savaşı aynı şekilde sorgulardım.

AHA bak örnek yukarıda. Sen adam gibi cevap yazıyorsun bu insan müsvettesi hemen ya sev ya terket diyor.
Sosyal ağlarda paylaş

arjantin said:
arkadaş sizler dtp sempatizanı falnmısınız,kıvırtcağınıza açıkça söyleyin...adam "kimin vatanı" diyor ya...savaşan askere enayi diyor biri,öbürü yaşarın aslanları diye dalga geçiyor..

hadi gece çıkında araba yakın siz,hadi koçum....

ayrıca ek olarak: dtp sempatizanı olsa ne olur? DTP yasal bir parti değil mi? MHp falan gibi....
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:
Hayır vatan namus değil. Sadece insanların bir araya gelip rahat ve mutlu yaşamalırını sağlayan bir kurum. Eğer bu görevini yerine getiremiyorsa benim için bir değeri yok.

benim fikrimce ufak bir karmaşa var. vatan ile devleti ayırmak gerekiyor. kurum olan devlettir. vatan bence tarifi daha farklı bir şeydir. o vatanın üzerinde ki devletin yaptıklarının vatan sevgisini etkilememesi lazım bence.
Sosyal ağlarda paylaş

yav kardeşim Allah aşkına neden savaşıyoruz diye şeyler soymayın
veya ne uğruna savaşıyolar falen demeyin
yav 3 veya 5 sene once siz bu ülkede yaşananları bilmiyomusunuzda
boyle şeyler soruyosunuz
kim dedi cizrede Atatürkün heykelini taşlayarak yıkın diye
hangi akla hizmet Türk bayrağını indirdiler
veya diyarbakırda Bayrağı ayaklar altına aldıklarında hiçmi dokunmadı
Sosyal ağlarda paylaş

saaşıyoruz da anlatmak istediğimiz şey tamam bugün dağa çıkan adamı savaşarak indir ama bu sonsuza kadar savaşarak gitmez çünkü artık bizi ezmek isteyen devletler varsa onlar bunu kendi ordularıyla değil başkalarını üstümüze atarak yapıyor bunu. yani bu kurtuluş savaşı değil ki üzerine gelen ingiliz, fransız ordularını yen de bu ülkeyi kurtar. pkkyı yeneriz başkasını atarlar üzerimize. ha bunları bir çözüm bildiğimden demiyorum ama sürekli savaşmak bize kazandırdığı kadar kaybettiriyor da. fakat bu savaşı yaratan insanlar kazanıyor... eminim siz de zaten sürekli savaşmayı desteklemiyorsunuzdur ama ortaya pkk gibi bir sorun çıktığı zaman, çıktığı zaman size saldıranlarla savaşırsınız ama doğuda insanların pkk sempatizanı olmaması için de başka yollarla uğraşmanız gerekir. bugün hala 15-16 yaşındaki çocuklar pkk sempatizanlığı gösterisi yapıyorsa bence doğru yolda değiliz çünkü zaten bizi sindirmek isteyen insanları beklentisi de sürekli bu savaş içersinde dönüp gitmemiz onların da bundan fayda sağlaması.
Sosyal ağlarda paylaş

ya arkadaş sen ne diyorsun...hangi yazıda ya sev ya terket var,fikir söyleyeceksen fikir söyle,yada sadece kendi fikrini yaz,benim ağzımdan yalan yazma..

bak şuan savaş var dışarıda,bak 2 ay önce d.bakırda bomba patlatıp çocuklar öldü suçsuz yere..askerler vuruldu,ankarada keza katliam yaptılar.antalyada-yaşadığım yer çeşitli tarihlerde 3 bomba patladı siviller öldü..trenleri raydan çıkardılar..

antalyada binlerce kürt kökenli çalışan var,hangi birine saldırılmış..hangi?bu vatan herkesin,ama sen işgalci kim vatan kimin bilmiyorum dersen,e tepkiyi degörürsün..bak tepkim senin burayı vatan görüp görmemen değil..umurumda değil..ama askerle teröristi bir tutamazsın,tutarsan cevabını alırsın..

o yüzden,kimse adına konuşma,edeceksen lafını tam et...
Sosyal ağlarda paylaş

hiç mhpye oy vermedim.ama mhp geceleri araba yakıp,otobüs molotoflayıp,kepenk kapatmayanları taşlamıyor arkadaş..parti bürolarından terörist devşirmiyor,canilere gövde gösterisi yapmıyor..sen ya iyice şaşırmışsın, ya da dahaolgunlaşmamışsın.bu hakaret de değil,ben böyle düşünüyorum....
Sosyal ağlarda paylaş

Ben 3ü 5i değil 1992 yi bile hatırlıyorum. O zamanlar şehir basıyor karakol yakıyorlardı. 93'te Amcam Muş'ta otobüsten indirilip ağzına keleş namlusu dayandı. Tabii ki dokunuyor. Operasyon zaten yapılacak, bir taraf saldırırken diğeri oturup beleyecek değil. Ama bütün bu olanların büyüklerin oyunlarında bir sahne olduğunu düşünüyorum. Biz birbirimizin boğazına sarılırken patronlar gülüp eğleniyorlar. Kurşun atıldıkça halklar birbirinden uzaklaşıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

e ne güzel dedin şimdi.tamamda arkadaşım şuna bak bide..bir sorun varsa silahla adam öldürmeyi meşru kılarmı hiç?hani kader kurbanı derler,saçma bir tanım vardır.insan katile kader kurbanı deyip cezalandırmadan salr mı hiç?dtp açık kalsın,insanlar en uç şeyleri söylesinler bana zararı ne?partiler kursunlar,miting yapsınlar..

ama bomba atmasınlar,atan olursada cezasını çeksin.katliam yaparlarsa kim yaparsa yapsın lanetleyelim..bu kadar zor mu bu ha...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
arjantin
Üye § 27 Feb 2008, 00:03 [ Alıntı ] [ Özel Mesaj ]
--------------------------------------------------------------------------------
arkadaş sizler dtp sempatizanı falnmısınız,kıvırtcağınıza açıkça söyleyin...adam "kimin vatanı" diyor ya...savaşan askere enayi diyor biri,öbürü yaşarın aslanları diye dalga geçiyor..

hadi gece çıkında araba yakın siz,hadi koçum....

arjantin said:
..hey allahım,keşke iran,s.arabistan,ırakta falan doğsaydın da bu ülkenin sana ne verip vermediğini anlasaydın..bu ülke hiçbişey vermemiş doğru,mantığa dayanan akıl fikir de vermemiş

said:
arjantin
Üye § 26 Feb 2008, 23:02 [ Alıntı ] [ Özel Mesaj ]
--------------------------------------------------------------------------------
naraso, enayinin önde gideni sensin be,utanmaz...askerimiz dağda terörist kovalasın,şehit olsun, senin gibi bebeler de "enayi" desin,olaya bak...yakışmıyosun bu ülkeye nereye gidersen git...insanın midesini bulandıryorsunuz..

said:
arjantin
porsuk adam zaten kendini buraya ait hissetmiyor,enayi diyor askerlere..kansızlıkta son nokta budur..git kardeşim buradan nereye gideceksen..paticikte nasıl yazılar görüyoruz ya..

Bunlar ne? Önüne gelene bas git, bilmemne, şu bu. Yaz yaz sonra ben yazmadım de...
Sosyal ağlarda paylaş

ombakkombak said:
Kurşun atıldıkça halklar birbirinden uzaklaşıyor.
sen bu treorist hareketin karşısında yapılan mücadelenin halkları uzaklaştırdığını da söledin yaa ozaman senin düşüncene göre pkk kürt halkınının tümünü temsil ediyor, yani namuslu kanuunlara saygılı verdisini veren kürt halkının da türk halkıyla biribirinden bu olaylar sırasında uzaklaşma oluyor diyorsun..

düzeltme: arjantinin yadıklarını toplayıp toplayıp sermişsin de onları ne üzerine hangi saçma sapan yorumlar üsütne yazdığınıda yazsaydında bizde bilseydik neden yazdığını
Sosyal ağlarda paylaş

byzasz said:
ombakkombak said:
Kurşun atıldıkça halklar birbirinden uzaklaşıyor.
sen bu treorist hareketin karşısında yapılan mücadelenin halkları uzaklaştırdığını da söledin yaa ozaman senin düşüncene göre pkk kürt halkınının tümünü temsil ediyor, yani namuslu kanuunlara saygılı verdisini veren kürt halkının da türk halkıyla biribirinden bu olaylar sırasında uzaklaşma oluyor diyorsun..

PKK kurşun atınca Türkler burada Kürtlere ait işyerlerine saldırıyor, operasyon yapılınca Kürtler polise taş atıyor. Oradaki Polis kürt'e, Buradaki Kürt bakkal TÜrk'e düşman oluyor. Birileri bunu istiyor. Ben duyuyorum 15-16 yaşında çocuklar birbirlerine hakaret etmek için Kürt diyorlar. Bunlar olmasın. Aradaki ayrılık ne kadar büyürse PKK'da o kadar büyür. Ne kadar öldürürsen öldür, arkası gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

Kavram karmaşası olmuş. Birisi "zorunlu askerlik yüzünden dağda boşuna ölüyoruz, pkk ile olan savaş neyin savaşı?" diyor, diğeri "vatanımızı koruyor onlar, savaşmalıyız" diyor.
Kimse onlarla savaşmayalım demiyor, "ZORLA savaştırılmayalım" diyor.

2 tarafta haklı ama kutuplardasınız, bunun orta yolu var halbuki.

1. Zorunlu askerlik kalkmalı
2. Profesyonel orduya geçmeli
3. Profesyonel ordu şuan k.ırak'ta yapılanı yapsa bir problem olmaz çünkü savaşmak isteyen, orduya katılmak isteyen orda savaşıyor olacak. Böylede binlerce insan var.

Ben zorunlu askerliğe karşıyım.
Benim ayağına paten takınca ayakta duramayıp düşen, hayatında düzgün spor yapamayan, doğuştan şaşı kuzenimi zorla şırnak'ta Irak sınırında bir dağa koyamazsın. Böyle birşeyi kabul etmiyorum.

Şuan hiçbir kurumuna, sistemine inanmadığım bir ülkeye borcum yok. Kurtuluş savaşı döneminde olsaydık en önde ben giderdim ama şimdi şerefsizlerin yönettiği bir ülkede, hiç bir sistemin çalışmadığı bir ülkede, masa başında C&C oynarmış gibi gençleri bir hiç uğruna ölüme yollayan bir ülkede heba olmak istemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi kesmişin yazılarımı..peki hemen üstlerindeki ne o zaman yazsan onları da..

-bu ülke bana hiçbişey vermedi

utanır insan,hiçbişey vermediyse şu yaşa kadar eli kalem tutan birey haline getirdi,

-dağda savaşan askerler enayi..

e lafı da ederim artık, bak tam sana göre..

-saldırgan kim,dağdaki mi asker mi,vatan kimin ,işgalci kim bilmiyorum..

-bu da sensin be..git biraz kitap oku,sen zaten kafanda olaya nokta koymuşun..

yani adam gibi fikir açıklamasını bilsen şu an günde 3-4 şehit gelirken tepki görmezdiniz..biraz vicadanlı olun,düşüncen umrumda değil..ama ölenlere saygı gösterin..saygı göstermek ZORUNDASIN...

hangi kürde saldırılmış bi de onu yazsan..arkadaş sen ne diyorsun..açıkça soruyorum,hangi tarihte hangi kürde saldırılmış..hadi lafı çevirmeden yaz bakalım..
Sosyal ağlarda paylaş

başlıkta ayrı ayrı fikirler belirtilmiş, herşey birbirine girmiş. ben bazı mesajların anlamını bile kavrayamadım doğrusu.

devletin zorla askerlik yaptırmasına tümüyle, her açıdan karşıyım. gereksiz olduğuna inandığım için böyle. ama gün gelir, Allah göstermesin, topyekün bir savaşa, ölüm kalım mücadelesine gireriz, o zaman işler değişir.

vatan sadece işler tıkırındayken sevilecekse zaten o ülkeden cacık olmaz. gitmek isteyene de lafım yok, kendim de şahsen yapmak istediğim iş için yurtdışında yaşamayı ciddi düşünmedim değil. ama doğduğum ülkeye sırf herşey istediğim gibi gitmiyor diye küsmem. komik olacağını bilecek kadar tarih bilgim var. yukarılarda verilen kurtuluş savaşı benzetmesinin de çok yersiz olduğunu düşünmüyorum.

sorunun çözümü askeri olmasa bile evet, birilerinin savaşması, hatta can vermesi gerekiyor. buna razı olmayanın toprağı elinden er ya da geç alınır. biz sorunun gerçek çözümünü bulana kadar başka çare yok maalesef.

maalesef bunları gerçekçi düşünerek söylemek zorunda kalıyorum çünkü şahsen kendim de oldukça kızgınım vaktinde yapılabilecek şeylerin yapılmamasına taa bugünlere kadar. gerçi rüzgar tersine dönüyor bir süredir bizim dışımızdaki faktörler nedeniyle. şu halde bile şaşırtıcı gelişmeler yaşanabilir diye tahmin ediyorum.

tek bir dünya devleti kurulana kadar benimkinin sağlam durmasını arzu ediyorum şahsen.
Sosyal ağlarda paylaş

@ LathspeLL
prof askerlik konusunda kısmen haklsın ama sana bişey söliyim mii savaş çıksa belki ben en önde savaşırım demiyorum ama senin zihniyetin o gün de savaşmamak için haklı bir sbep bulurdu emin ol.. O günde ben su için savaşmam, bilmem ne için savaşmam başka bişey için savaşmam derdin çıkardın işin içinden.. ulusal çıkar diye bişey yok senin kullanma klavuzunda, ayrıca senin gibi düşünenlere atıfta bulunduğun iki veya üç sayfa önceki uzun ca bir yazı var orda kendini bulacaksın..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...