SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FromTheHell Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 selam, ben post Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aykan Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 tek post altınta toplasaymıssın iyi olurmus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 spoiler bide = Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Ne tasiyorlar o kadar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Yiyecek, çadır parçası falan herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
porsuk Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 -Wissy said: Ne tasiyorlar o kadar? valla 14 ay boyunca doğunun pek çok yerinde rpg7 ci olarak operasyonlara katıldım genelde askerler kış şartlarına rağmen giyeceğe önem vermez çantalarında genelde barbunya plaki dardanel ton çikolata helva pudink ve 5 ekmek alırlar bide sovan ve limon + su ortalama 3000 kalori mevzusu var ama sakın aklınıza yanlış bişey gelmesin Türk askeri en iyi şekilde besleniyor özel uzmanlar gerekirse ihtiyacınız olan herşeyi teğmin ediyor bize hergün fındık ve üzüm verirlerdi poşet poşet giyecek olarak garoteks kullanılır bi çeşit kamfulaj soğuktan korur onun haricinde yağmurdan korunmak için naylon panço alırlar hafif olur ve birde yere serdikleri süngerimsi dokudan yapılmış su geçirmeyen hafif petler yani yatakları kullanılır bunların haricinde çadır malzemesi veya uyku tulumu sadece üst bölgelerinde kullanılır operasyona çıkartılmaz çanta ağırlığı genelde mühimatlarla birlikte 40 kiloyu bulur bu yüzden ağır silah kullanalara body verilir yani yardımcı mühimatı taşıması için hiç kimseye fazla yük verilmez çantalar biraz ağır olabilir ama zaten pikolojik ve fiziki olarak gereken olgunluğa gelmeden operasyona çıkarılmassınız hiçbir komutanınız sizin tırnanıza bile zarar gelmesini istemez o üslerindeki beyaz elbise normal yeşil kumfulajların üstüne giyilir ayaklarındaki kar botu normal postalların üstüne giyilir ortalama -40 dereceye kadar sıcak tutar bunlar haricinde paylaşacaklarım sakıncalı olabilir o yüzden gerenk yok operasyonlar çok güzel geçiyo kendinize olan öz güveniniz hat safada zaten rambo gibi hissediyosunuz kendinizi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jandor Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Genede bu ne abi hangi çağdayız. Fotoları görünce Müslümanlığın yayılışı filmlerindeki mekke medine göçleri sandım... Ne bileyim yiyecekleri falan helikopterlerle götüremezlermi gidecekleri yere? Yada 500 metre ileri falan gidiyorlardır ozaman tamamda yani bu pozisyonda sırtlarında okadar yükle kilometrelerce yürüyorlarsa yazıktır günahtır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 soğan temin tırnak safha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
porsuk Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 bunlar nokta harekatı değil intikal operasyonlar bölgenin güvenliğini sağlıyolar bu çeşit intikalleri sadece piyade askerler yapabiliyor piyade diyorum ama yanlış anlama osmanlı zamanında piyadelere yaya musallem derlerdi ama günümüzde piyade askerler her türlü arazi ve hava şartlarına rağmen hayatta kalmayı başaran en güçlü askeri sınıftır bu yüzden o sırtlarındaki yükü hiç dert etme zaten herkez taşıyabiliceği yükü severek taşıyor. fazlasını zaten üst bölgelerine bırakıyolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
porsuk Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 PrudenT said: soğan temin tırnak safha :X Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Jandor said: Genede bu ne abi hangi çağdayız. Fotoları görünce Müslümanlığın yayılışı filmlerindeki mekke medine göçleri sandım... Ne bileyim yiyecekleri falan helikopterlerle götüremezlermi gidecekleri yere? Yada 500 metre ileri falan gidiyorlardır ozaman tamamda yani bu pozisyonda sırtlarında okadar yükle kilometrelerce yürüyorlarsa yazıktır günahtır... Öyle babamda savaşır. Genç ve güçlü adamları askere alıp eğitmelerinin bir sebebi var. Nereden bulacaksın o kadar helikopteri binlerce askere sürekli yiyecek falan taşımaya. Ha belli zamanlarda erzak takviyesi gelir helikopterlerle (takriben 3 günde bir olması lazım) yine askere dağıtılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Sağlıcakla gidip sağlıcakla gelsinlerde, gerekirse skorsky kiralar erzak atarız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 (tu) Aket-Atum said: Sağlıcakla gidip sağlıcakla gelsinlerde, gerekirse skorsky kiralar erzak atarız. +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 porsuk said: PrudenT said: soğan temin tırnak safha :X :))) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 yüklerine bak yaa bana yükleseler ben 3 adım atamam onla alalh kolaylı versin hepsine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 yanlarında yiyecek olarak 9 öğün yetecek şeyler bulunuyor yani 3 gün ama zaten dağda öğlen yemeği yenmez direkt enerji verecek şeyler varmış ki biz de dağcılıkta öğlen yemek yemioz çikolata gofret fln idare edersin + bissürü suya ihtiyacın var hoş askerlikte nasıl bilmiyorum ama şöyle bir mantık kurabiliriz günde 2L den 3gün 6L + bir de yürüyüş yapıyorsun terlicen fln daha fazla su lazım bizim çantalar 4 5 6 günlük kamplar için 20-30 kg arasında değişiyor askerler için silah vs de ekle en az 35-40kg olur mantıken bu tür harekatlarda helikoptere nasıl güvencen hava bozsa ya da helikopterin uçma güvenliğinin olmadığı bir yere düşsen yemek gelmeyecek mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 asker abi bu havada karli ne su problemi olucak :p erit erit ic Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 vatan nerden nereye ayaklarinda capul bile olmayan erzurum sehitleri simdi tam tehsizat vatan evlatlari. Ne kadar ilerledik ne derseniz deyin, allah yardimcilari olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 helikopter pahalı diye helikopterle taşımıyo değiliz malları. her zaman heryere her hava koşulunda helikopter sokamadığımız için sırtlarında taşıyolar. (taşıyoruz olmadı bi bok taşıdığım yok benım burda) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 iyide kara operasyonu başladı da var bu resimlerx neyse.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar