venom Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Selam arkadaşlar.1 GB RAMim ve NVidia 7900 GS(256 MegaByte) ekran kartım var. 1 hafta kadar içerisinde 2 GB RAM daha geliyor,3 gb almayı düşünüyordum ancak XP 3 gb ramden fazlasını okumuyor ve ben de Vista kurmak istemedim. 3 GB Ram ve 7900GS(256 MegaByte) ile Lost Planet,CSS,Oblivion,CoH,CoD4,UT3 gibi güzel oyunları rahat oynayabilir miyim? Bir de Battlefield 2'yi olacak sistemle tam detaylarda akıcı bir biçimde oynayabilir miyim? Şu anki sistemimle BF2 haritaları yaklaşık 70-90 saniye arası bir sürede yükleniyor,3GB ram olunca kayda değer bir hızlanma görülebilir mi? Command & Conquer III'ü rahat bir şekilde oynayabilir miyim? Armed Assault gibi devasa haritalar içeren oyunları akıcı bir şekilde oynayabilir miyim? Medieval Total War II gibi oyunlarda yüksek FPS değerleri elde edebilir miyim? Dungeon Siege 2 şu anki sistemimde çok büyük kasıntılara sahipti.Bunun bir yapımcı bugı olduğu söylendi ancak yine de 3GB ramde rahat bir şekilde oynanabilir mi? Aynı şekilde Dark Messiah Of Might and Magic de çok büyük bir yavaşlama ile oynatıyordu kendini,rahat bir şekilde oynanabilir mi 3GB ramde? Faces Of War büyük yavaşlamalara sebep oluyordu,bu geçer mi? Unreal Tournament 3'ün demosu bilgisayarımda 2 dakikalık bir slideshow gibi durumundan sonra desktopa geri dönüyordu,RAMi alınca rahatça oynayabilir miyim? World In Conflict o zamanki durumda bilgisayarımda akıcı bir biçimde yürütülür mü? ---- Oblivion'u daha hoş grafiklerle oynamak için ne yapabilirim? Örneğin şu anda oynuyorum Oblivionu ve sadece dandik mavi renkler çıkıyor denizde.(Nedenini bilmediğim bir sebepten oyunda SS alamıyorum,üzgünüm.) Nasıl bir şekilde şu görüntüler gibi bir su efektine sahip olabilirim oyunda: İstediğim su efektleri ---- Sorularım için ayrı konular açmak istemedim.Hepsini bir konuya koyup yazdım.Şimdiden çok teşekkürler arkadaşlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Öncelikle ram genel olarak doğrudan fps artışına sebep olmaz. Eğer oyunda fps yüksek olmasına rağmen arada takılmalar, yavaşlamalar oluyorsa belleğin yetmezliğindendir. Yeni takacağın bellekler ile düzelir bunlar. Yüksek bellek yükleme sürelerin tatmin edici şekilde azaltır. Ayrıca windows tuşu ile oyun-windows arası geçişler rahat olur. Hatta -çok sevindirici olmasa bile- oyundan çıkman da çok hızlanacak! Exit diyeceksin bir bakmışsın lök diye windows'tasın. Har har yükleme sesleri de gelmeyecek. Çok güzel bir şey. Cidden. Yani 2GB ram'i takınca pek bir fps artışı bekleme. Yüksek fps istiyorsan öncelik ekran kartında. Arkasından işlemci geliyor. Not: Ayrıca sabit diskte iyice yer açıp, bir iki kere defrag yapmak çoook farkettiriyor. Oyunlara özel sorularına ise yorum yapamayacağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
venom Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Mirage, Cevabın için çok teşekkür ederim.Sanırım oyunlar ile ilgili sorunlarımı System Requirements Lab yardımıyla RAMler gelince çözebileceğim.Teşekkürler, -venom Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2008 7900gs'nin bu dediklerini 1gb ramle yapması gerekmiyor mu ben mi yanlış düşünüyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
venom Mesaj tarihi: Şubat 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2008 Abi,1gb ram yeni oyunlar için bayağı az kalıyor ve ben mükemmeliyetçi bir herifim,önerilen sistem gereksinimlerine kçımla gülmek istiyorum.Ehe =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2008 farklı ram, cpu ve ekran kartı kombinasyonlarıyla oyun oynamış adamım. donanım şirketinde çalışmıyorum belki ama bir o kadar gözlemleme imkanım oldu. şu sonuçlara vardım: ekran kartı, oyun içindeki fps'nin artmasını sağlıyan esas unsur. aynı bilgisayarda, sadece ekran kartını değiştirerek 3-4 kata kadar fps artışı görebiliyorsun. cpu, her ne kadar ekran kartına destek çıksa da, onun asıl işlevi oyun loading ekranlarında gözüküyor. cpu'yu hızlandırarak, loading sürelerinin kısalması sağlanabilir. ram, gene cpu gibi oyunlarda ekran kartına bir omuz veren bir parça olsa da, vereceği fps artışı küçük değerleri geçmiyecektir. ram'in esas olayı, oyunlarda alt+tab yaptığında windowsa dönme hızıdır. 512MB Ram ile 1-2 dakika beklerken, 2GB Ram ile anında geçiş yapabilirsin. Atıyorum mesela 10GB Ram'in var, bu sana aynı anda Crysis, Unreal Tournament 3, Doom 3 açıp aralarında geçiş yapmanı sağlıyacaktır. Yani benim tavsiyem, 4 GB kasmak yerine gidip bir 8800GT alman olacaktır. Mükemmelliyetçiyim, önerilen sistemlere bir tarafımla gülmek istiyorum diyorsun. Bu durumda 7900GS (hele GS lan. bari GT olsaymış) seni baya kastıracaktır. Özellikle oyunlarda CPU ve Ram'den çok ekran kartı gerekiyor. Mesela bir örnek vereyim. Yaklaşık aynı CPU ve RAM performansına sahip olan (gerçi direk benchmark ile ölçmedim) bir laptopum bir de pc var. Laptopta 8600GS mevcut, PC'de 8800GT var. Normalde Laptoptaki Windows Vista performansı, PC'deki Windows XP performansından biraz daha iyiyken, Crysis gibi bir oyunda, Laptopumla minimum ayarlar kastırıyor, PC'de maximum ayarlarla güle oynaya oynuyorum. Ya da başka bir örnek vereyim. İki PC vardı elimde 2 sene önce. Birinde 3.0 Ghz CPU, 1 GB Ram, FX 5200 ekran kartı vardı. Diğerinde 2.8 Ghz CPU, 512 MB Ram, 6600GT ekran kartı vardı. FX 5200'lü pc'de FEAR oyununu herşey kapalı (minimum'un da minimum'u) oynamak zorunda kalmıştım. Ama 6600GT ile maximum ayarlarda gene güle oynaya vaziyetteydim. Öyle yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2008 Eklemek istediğim bir nokta var. İşlemci fps'ye pek etki etmiyor, daha çok yükleme süresini kısaltıyor demişsin. Genel olarak doğru bir tespit. 8800GT kartla birlikte 2.4GHz çift çekirdekli işlemci de kullansan 3GHz dört çekirdekli bir işlemci de kullansan genelde pek bir fps farkı olmaz. İşlemciye abanan oyunlarda olur ancak. Onlar da azınlıkta zaten. Ama işlemci yetersiz kalırsa ekran kartını felaket sınırlıyor. 8800GT'yi 2GHz tek çekirdekli bir işlemciye takarsan alacağın performans GeForce 6800'den pek de fazla olmayacaktır. Yani özetle işlemcinin ekran kartını taşıyabilecek güce sahip olması gerekiyor. O gücün ötesinde çalışan işlemci fazla bir getiri sağlamıyor. Önemli olan ekran kartını sınırlamayacak kadar hızlı olması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Şubat 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2008 teknik kısmını bilmiyorum da, C&C3 benim 512mb RAM li 64mb ekran kartı RAMli laptopumda gayet güzel çalışıyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar