MrBomb Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 ben demedim ben "ejderhamsı yaratık" dedim :)[hline]a.k.a "bay bomba" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smeal Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 evet emınım gordugume sondaki butun nazgul'ların üstünde vardı belki ortalardakinde bana öyle geldi ama gördü diye iliyorum ozellıkle savasa gıderken nazgullerın üstünde tayf vardı ayrıca o yaratık Nazgul dıorum o ringwraith dedıgınız seyde yüzük tayfı türkcesı olıor bu nazgula bınınce adı nazgulmu olıor lol burasını anlamadım yada anlatamadım [Bu mesaj Smeal tarafından 20 December 2003 00:46 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smeal Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 said: OutTrader, 20 December 2003 00:40 tarihinde demiş ki: ya korkunç kötü geldi film bana ztn bütün seriyi sevmemiştim, 1.kitabi katletmişler aşk hikayesine çevirmişler, o kdar kral olduktan sonra abazan bir biçimde arwenin üstüne atladı aragorn sinemada "oha" diye bağırdım bilkent cinemaxx'ta olan arkadaşlara özür dilerim walla.. 2.merry ile peppin'i bariz eşcinsel yapmışlar yani öpüşseler tam olcakti 3.saruman yok en can alıcı sahnelerden biri olan sopasının kırıldıgı yer yok.. 4.fizik kuralları fln hepten unutulmuş adamın önüne taş düşüyo adam taşın geldiği hizada uçuyo fln 5.film ile kitabin zitlaştıgı yerler var mesela aragorn filmde kral olmak istemiyo sanki, güvenmiyo kendine ama kitapta yok böyle bişi(var ama filmde abartmışlar, adam savaşa arwen için gidiyo bariz) 6.daha ne yazayım filmde her sahnede güldüm nerdeyse tek düzgün sahne rohanların orcları dagittiği sahne bide "the ring is mine"[hline]Mors certa et hora certa senin yaşadıklarının aynını yaşadm valla :) harbı katılıyorum sana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 Sanırım sadece yaratığın ismi Nazgul.Fakat tam olarak emin değilim, çelişkiye düştüğüm bazı noktalar var. - İkinci filmin sonlarına doğru Frodo ve Sam, Komutan Faramir'in tutsakları olarak Osgiliath'a getirildiklerinde biraz konuşmadan sonra, bir çığlık sesi gelir ve Faramir yukarıya bakarak "Nazgul!" diye bağırır.Burada çığlık atan binek değildir tabii ki, Ringwraith'in kendisidir, fakat Faramir Nazgul diye bağırır. - Üçüncü kitapta Eowyn Ringwraith'in altındaki yaratığı kestikten sonra, yaratıktan, aynen bu şekilde, yani "yaratık" olarak bahsedilir."Rohan'lılar yaratığın cesedini yaktılar" gibi.. Buradan bana en mantıklı gelen sonuç şu; Kanatlı Yüzüktayfı = Nazgul[hline]A! Elbereth Gilthoniel! silivren penna míriel o menel aglar elenath Gilthoniel, A! Elbereth! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smeal Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 said: Saeros, 20 December 2003 00:54 tarihinde demiş ki: Sanırım sadece yaratığın ismi Nazgul.Fakat tam olarak emin değilim, çelişkiye düştüğüm bazı noktalar var. - İkinci filmin sonlarına doğru Frodo ve Sam, Komutan Faramir'in tutsakları olarak Osgiliath'a getirildiklerinde biraz konuşmadan sonra, bir çığlık sesi gelir ve Faramir yukarıya bakarak "Nazgul!" diye bağırır.Burada çığlık atan binek değildir tabii ki, Ringwraith'in kendisidir, fakat Faramir Nazgul diye bağırır. - Üçüncü kitapta Eowyn Ringwraith'in altındaki yaratığı kestikten sonra, yaratıktan, aynen bu şekilde, yani "yaratık" olarak bahsedilir."Rohan'lılar yaratığın cesedini yaktılar" gibi.. Buradan bana en mantıklı gelen sonuç şu; Kanatlı Yüzüktayfı = Nazgul[hline]A! Elbereth Gilthoniel! silivren penna míriel o menel aglar elenath Gilthoniel, A! Elbereth! bak şimdi öyle olıor fakat bılıorsun fılm kıtaba uymadıgı ıcın :) cunku aragorn 1. filmde hem yüzük tayfları dıor hemde nazgul diyor vede 3.filmde o sesi nazguller de cıkarıor zannedersem ama tam yanılıyor olabılırım bende celıskıde kaldım sımdı hem üstünde tayf yok dıorsunuz tayf yoksa gandalf ne dıor " nazgul ucusuyla bılmem kac saat " faland ıorya pippine iste ondan o yaratıgın adının kesın nazgul oldugunu anladım fakat 1.filmde frodo sorıor ya bunlar kım dıye aragornda dıor yatakta onlar nazgul dıor yanı anlamadım cok karışık halbuki 1.filmde o tayflar hic nazgula binmiorki yanı filmde baya hata var.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smeal Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 ya bak bence o adamlara hem tayf denıor yanı rıngwraıth hem nazgul bence böyle cunku 1. filmde adım gibi emınım türkce dublaj ızledım vcd de sinemadakini hatırlamıom ıngılzcemiydi ama vcd dekinde onlar nazgul dıor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 O kadarda oluversin. :) Takma kafaya çok[hline]A! Elbereth Gilthoniel! silivren penna míriel o menel aglar elenath Gilthoniel, A! Elbereth! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 said: Smeal, 20 December 2003 01:02 tarihinde demiş ki: ya bak bence o adamlara hem tayf denıor yanı rıngwraıth hem nazgul bence böyle cunku 1. filmde adım gibi emınım türkce dublaj ızledım vcd de sinemadakini hatırlamıom ıngılzcemiydi ama vcd dekinde onlar nazgul dıor Yok, yok haklısın.Ben dublajsız altyazılı izlemiştim, Frodo soruyordu işte "What are they?" falan diye, Aragorn'da cevaplıyordu, "They are Nazgul.The Ringwraiths.." diye gider. Ayrıca Tolkien'in "Güç Yüzüklerine Dair" adlı kitabına baktım ve burada gördüm ki, Nazgul, Yüzüktayfı, Ulairi, hepsini aynı yere koymuş.[hline]A! Elbereth Gilthoniel! silivren penna míriel o menel aglar elenath Gilthoniel, A! Elbereth! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrBomb Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 said: Saeros, 20 December 2003 00:54 tarihinde demiş ki: Kanatlı Yüzüktayfı = Nazgul ewt ben de aynen böle biliyorum neyse biz nazgullerin rolüne geri dönelim ne olduklarını bırakıp. bence o lider nazgul o kadar kolay ölmemeliydi ayrıca yukarda outtrader ın sölediği gibi sadece merry ile pippin deil 4 hobbit de ota boka ağlıyolar sarılıyolar birbirlerine fln çok gereksiz sonuçta yaşları hobbit yaşı olarak büyük biraz ağırlığı olur insanın o yaşta :][hline]a.k.a "bay bomba" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 Doğaldır :) 3. kitapta serinin en iyi kitabıydı zaten. 10,5 saat kalmış. Benim uyumamda lazım ya dimi? Öff.. Çok işim varya. :P[hline]A! Elbereth Gilthoniel! silivren penna míriel o menel aglar elenath Gilthoniel, A! Elbereth! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 şimdi... böylebi filme sadece "gittim azdım geldim" denilebilir. bunun iki nedeni var birincisi Viggo Mortensen'ın Liv Tylor'a dalması içimi göçertti. ikincisi filmde insanlar paso gaz...Aragorn ya da Theoden askerleri gaza getirmek için 80 türlü maymunluk yapıyolar. bana göre üçlemenin (trilogy demicem işte yaşasın türkçe:)) en iyi filmiydi görüntü efektleri sırıtmasa ve biraz daha şey olsa -yukarda anlattığım konudan- film daha iyi olabilirdi ama dediğim gibi bu film yüz üzerinden 90 kesin alır diyorum ben...[hline]Gidiyorum gözüm yaşlı Hatıran hap yüreğime Sen sev yağmurları Yağmurlar yağsın üzerime The number you have dialed is not answering, please, try again later. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smeal Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 said: -MrBomb-, 20 December 2003 01:11 tarihinde demiş ki: said: Saeros, 20 December 2003 00:54 tarihinde demiş ki: Kanatlı Yüzüktayfı = Nazgul ewt ben de aynen böle biliyorum neyse biz nazgullerin rolüne geri dönelim ne olduklarını bırakıp. bence o lider nazgul o kadar kolay ölmemeliydi ayrıca yukarda outtrader ın sölediği gibi sadece merry ile pippin deil 4 hobbit de ota boka ağlıyolar sarılıyolar birbirlerine fln çok gereksiz sonuçta yaşları hobbit yaşı olarak büyük biraz ağırlığı olur insanın o yaşta :][hline]a.k.a "bay bomba" sen hani diyordun ya nazgullerin üstünde tayf gozukmuyor d,iye ona bakarsan abı filler varya elephantların üstünde sadece bi arab adam gorıordumu ben ama diyer admaların varlıgı bellı olıordu bazı yerlerde ok falan atıorlardı böle yanı varda goremıorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-xception- Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 Ölüler ordusu: persil yeşil güç.. Gollum'un "o yaptı, o yaptı şişko hobbits toptur" sahnesindeki surat ifadesi ve sestonu çok komikti.. Sam'den 3. orc için buda babam için bekliyorduk ve gelince çok güldük.. Ayrıca Sam'in Frodo'yu omuzlayıp gittiği yerde güldük, malkoçoğlu.. Aragorn'un Ölüler şehrinde kılıcı çekişi bize bir an P.I.M.P (klip..) deki "..and ı got the magic staff" diyişi aklıma geldi.. film güzeldi.[hline]My poor firend me.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smeal Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 beyler bıde birşeye daha deyinmek istiyorum sam frodoya dıorya "bay forodo siz mordora böyle cıplak gıdemezsınzı dıye gııyıcek bırşeyler bulmalıyız" dıorya ondan sonra orc kıyafetlerı gıyıyorlar orda frodonun helmıne koptum varya sinemada yarıldım resmen ya öle ucunde boynuz var cok komıyıme gıttı heuhe saminki de baya yakısmıs ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 Harika film izliyorsunuz valla. Yarılaraktan. Peh..[hline]A! Elbereth Gilthoniel! silivren penna míriel o menel aglar elenath Gilthoniel, A! Elbereth! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Faerdun Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 mükemmel diyorum kanım çekildi o Rohan Taarruzunda resmen I love LotR.[hline]No time for tears No time to run and hide No time to be afraid of fear I keep no time to cry Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 Film muhteşem ötesiydi. Filmi adam gibi izleyenlerle izleyince daha iyi oluyor film. Duyguları birebir yaşıyorsun o zaman. Ama gereksiz gülenler, alkışlayanlar falan olunca izlenmiyor.[hline]LathspeLL Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Draven Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 mukemmel bir film. ayrina simdiden imdbde 9.1 puana ulasmis (8.177 oy ortalamasiyla) herkesin gormesi lazim, bu sefer oscarlari supurmeli yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2003 said: LathspeLL, 20 December 2003 03:46 tarihinde demiş ki: Filmi adam gibi izleyenlerle izleyince daha iyi oluyor film. Duyguları birebir yaşıyorsun o zaman. Ama gereksiz gülenler, alkışlayanlar falan olunca izlenmiyor.Hah şunu bileydin. Topic'i okuyorum, kimisi yarılıyor, kimisi alkışlıyor, kimisi bağırıyor.Ne biçim sinema izleyicisi bunlar aklım almadı yani.[hline]A! Elbereth Gilthoniel! silivren penna míriel o menel aglar elenath Gilthoniel, A! Elbereth! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2003 uclemenin en kotu filmini goklere cıkarmıssınız yani film beni tatmin etmekten uzaktı,savas epik olsun diye boku cıkmıs onbinlerce yaratık birbirine alıyo bole bisey yok ki bu film yuzuk teması hariç hiçte iyi kurgulanmamış kostüm,ozel efekt,en iyi uyarlama harici biraz zor alır oscar,muzikle makyaj belki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
b1vRiP Mesaj tarihi: Aralık 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2003 bence film gerçekten süperdi savaşlar çok ama çok heyecanlı idi.ki benim abim her savaş sahnesinde uyuklar falan :) bunda gayet düzgün izledi :) sonra zaten üçlemenin bu kitabı tamamen savaş yani pelennor çayırları falan shire temizliği hep savaş çok iyi yansıtılmış pj biraz bişiler katmış ve çok yeri kırpmış naapalım alıştık artık ama lanetler yağdıralım :( extended'ını bekliorum ilk iki filmin extendedı insanı çok tatmin ediyor gerçekten merry ile pippin kopardı beni gerçekten nazgul olayı şööle nazg demek yüzük demek ul demek takipçi ya da tayf demek işte hatta kara lisanda yüzük üstünde yazan kelimelere de bakabiliriz ash nazg (tek yüzük) üstündekilere de bindiklerine de bence nazgul diebiliriz[hline]I'm your dream mind astray I'm your eyes while you're away I'm your pain while you repay You know it's sad but true Sad but true Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2003 şimdi dvd eklentilerinden bahsetmişken bir konuya dikkat çekicem filmde bir fragmanda görülen gandalf-dokuzların başı karşılaşması yok filmde dokuzların başı onu(gandalfı) ben hallederim demesine ragmen hiç bulaşmıyo nazguller hisara dalıp ortalıgı dagıtırken bi anda geri çekiliyolar bunları dikkate alırsak ext. ver.'de bayagı onemli bir sahne var şimdi ben bunu filmi izlerken farkettim ama acaba daha onceden evet bu sahne vardır diye bir açıklama fln yapıldı mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Aralık 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2003 Filmin son 10 dk si kitabi okumus olup olmayanlar arasindaki fakri cok guzel suzgerc gibi ortaya cikardi. Insanlar Samwise in o sahnelerine kotu falan deseler de, ben filme sadeec Shelob icin gittim. Samwise in elinde Sting ile Shelob a rage dalmasi ve SHelob un irkilmesi sonra da ustune oturmasi Sting in, benim en cok gormek istedigim sahneydi. Bu 3 film sayesinde Liv Tyler dan nefret ettim, tamam istedigin kadar guzel olsun seksi olsun, kadini resmen bir objeye donusturduler. Bir filmin posterinde sadece Arwen in resmi olur mu, bu Arwen in hikayesimi be? PJ i o konuda cok kiniyorum, tum libidomu bir kenara birakirim. Ve ben Liv Tyler in guzel oldugunu dusunmuyoru, Eowyn i oynayan kiz kat kat guzeldi ondan, ve filmde kat kat daha karizmatikti. O da baska bi sahne, resmi bilenler bilir, Eowyn beyaz giysileri icinde, elinde kocaman kilic yere dogru dusmus, Nazgulun bedeninin ortasinda durur. O resimi de canlandirabilirlerdi. 3 lemenin en iyi flmi olsa da, cok eksik vardi, Sarumanin kuresi sahnesi asiri derece yalan oldu. Liv Tyler i koyacaklarina Saruman i koyabilirlerdi o sahnelere, tamam belki de bir cok insanin libidosu oksanmayacagindan belki daha z satardi. Ama asil fanatikler o zaman belli olurdu iste.[hline]Lights out, . As you hit the ground... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Aralık 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2003 said: jankis, 19 December 2003 23:35 tarihinde demiş ki: çok çok beğendim ya filmi .. emek sineması'ndaki şebek seyirici dışında tabe bi filmde 10 kere alkış kopmaz ki kardeşim hadi başını anladım e en sonuna da oke ama o sonuna doğru her biri için teker teker alkışlama noluyo .. tiyatrodayız sanki neyse sonuçta yüzük yok edilene kadar filmden muhteşem bi tat aldım gerisi geyikti alkışlar vs den dolayı [hline]"oh my god, aliens ! don't eat me ! i have a wife and children, eat them." (homer simpson) Aynen katılıyorum çok şebek bir seyirciydi her şeye de alkışlanmaz ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2003 2,5 saat sonra filmi izlemeye başlıyor olucam.Alkışlayan filan olursa Fingolfin gibi dalarım.[hline]A! Elbereth Gilthoniel! silivren penna míriel o menel aglar elenath Gilthoniel, A! Elbereth! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar