Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bedava!


kitana

Öne çıkan mesajlar

niye batsınlar yahu sanki yabancılara beleş veriyo adamlar. kendi vatandaşına veriyo devletin görevide o zaten kendi kaynaklarını imkanlarını bütün vatandaşlarına mümkün olduğunca en iyi şekilde paylaştırmak.

tabi bize yabancı gelebilir böyle olaylar. sonuçta dünyanın petrol rezervlerine en yakın ve enerji geçişlerinde köprü olmamıza rağmen dünyanın en pahalı enerji kaynaklarını biz kullanıyoruz. saol tayyip aga sen bunlarla uğraşacağına git türbanla uğraş sen işini bilirsin nasıl olsa.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

matematik güzel bişi.. bi de paran varsa ve para hesabı yapıyorsan tadından yenmez.. para muslukları açık bi şekilde akarken hesap yapmaya bayılırım misal ben.

e haliyle onlarda da hesap yapar adam... misal, bilmemkime doğalgazı hederö üzerinden formül ile satıyoruz (var ya böle doğalgaz satış formülleri, türkiye'ye hep batar bunun ucu işte) m3 başına 0,4cent maliyetten 2,75cent kârım var garanti. mevsim koşullarına ve gaz yoğunluğuna bağlı olarak kârım artıyor da hem!
benzin 120litreye kadar bedava.. yani 120cent zaten 121lt olduğu anda 7,5cent kesiyorum. 120-7,5=112,5cent oluyor kişi başı zararım. nüfus kaç? yaklaşık 6m.. 4kişilik ailede 1araç olsa (bunların ortalama gsyih 9000$ civarı zati) ve kimse kotayı aşmasa 1,8m$'lık bir kalem sadece buradan çıkar. e zaten adam sattığı doğalgaz ile sadece bunun katbekat fazlasını alıyor.

hesap yapıldığında çok da imkansız değil, sürdürülebilir bir karar mı? orasını ekonomistler falan bilir. ben bilmem.. ama çok ağır bir yük değil adamların üzerine

edit: bi de şunu da söylemek lazım. adamın elindeki malı depolaması pahalı tutuyorsa elinden sıcak şekilde çıkarmak ister. maksat kârlılık artsın. depoların doluysa ve yeni yatırımlar ile depolama maliyetinin büyük olduğunu görüyorsan malı hızlıca elden çıkartırsın.. bunu da göz önüne almak lazım.

kusura bakmayın devletin göreviymiş falan.. biz onları bilmeyiz, bakkal hesabına bakarız açıkçası! önce kâr edicen, sonra milleti düşünecen. kendi poponu kurtarmadan gidip başkasınınkini kurtarmaya çalışırsan batarsın zati (örnekleri olduğu gibi)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yani aslında zaten bedavaydı bundan önce hükümet sadece israf için önlem almış oldu. bu uygulamadan önce türkmenistanda zaten litresi 1 cent miş benzinin litresi. şimdi 7.5 cent eğer kotayı aşarsan. normal vatandaşına kıyak geçmiş türkmenistan hükümeti arabası olanların çoğu zaten 120 litreyi geçemez bir ayda. hemen hemen 2.5 depo benzin yapıyo. ama büyük taşıtlar genelde 200 litreden fazla yakıcakları için zaten kaybettiğinin fazlasını alıyodur. helal olsun adamlara diyecek bişey yok. bizde burada hala türban tartışalım tayyip aga sayesinde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...