Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC'ye Mac OS

4Ever

Öne çıkan mesajlar

Biliyorum 3D Max'in olmadığını örnek verdim :) mesela Citroen C4 reklamının yapıldıgı Modo 301 adlı programı denemk istiyorum. Buna benzer şeyler

Benimde hep duydugum Mac os'un daha iyi oldugu. Windows gibi kapanma yanıt vermiyor gibi sorunların olmadıgı performans bakımından da iyi oldugu :) şuan indiriyorum Mac OS'u bitince denicem
Sosyal ağlarda paylaş

Sypro said:
önce bi emülatör ile (Vmware ya da VirtualBox) kurup sorun çıkarıp çıkarmaması durumunu test eder sonra kalıcı olarak kurarsan daha iyi olabilir. biraz lag olcaktır belki ama fikir sahibi olmana yardımcı olabilr.

Virtual Box ile denicem :) daha bitmedi Mac OS downloadı
Sosyal ağlarda paylaş

en stabil versiyonunu indiriyorsundur umarım

tamolarak calışsa bile bazı problem oluroyr
bende itunes ve safari calışmıyordu seste yoktu alette

bide patch yapamıyorsun, her patch için tekrar dvdyi upgrade edip üstüne yüklemen gerekiyor
böleydi ben kurcalarken en azından (1 sene önce falan)
Sosyal ağlarda paylaş

Coldwind said:
işlemcin nedir? intel core 2 duo olması gerekiyor mu yüklemek için?

SSE2 ve SSE3 destekliyor olması gerek sadece i$lemcinin.. ona da kendi sitesinden ücretsiz indirildiğini hatırladığım CPU-Z adlı bi program yardımı ile bakılabiliyor.
yani illa intel core 2 duo ya da amd athlon diye bi durum yok.. intel celeron 1.70 ye de kurabiliyosun, o da SSE2 desteki.. tabi ne performans verir bilemem :)
Sosyal ağlarda paylaş

Uzun bir çalışmadan sonra :) şuan Sizlere bu yazıyı Mac'den yazıyorum.

Neler yaptım ne gibi sorunlar geldi başıma :)

İnternetten Intel için gerekli olan Mac sürümünü indirdin. Benim indirdiğim Mac Tiger'miş Son sürüm degil. kurmak isteyenler Mac Leopar indirsinler.

HDD ile ilgili sorunlar yaşadım Sata görmedi IDE görmedi. IDE şuanda görmüyor Bende Sata HDD'den Mac için bir bölüm ayırdım Oraya kurdum.

Kurulum bittikden sonra Mac Loading ekranı bittiginde Ekrana görüntü gelmiyordu. ekran kartım eski olduğu için mac desteği yokmuş bende Onboard ekran kartını kullanıyorum. Yeni ekran kartı alıcaktım zaten :) bir tane sipariş verdim.

Modemim ile ilgili sorunlar ile karşılaştım hatta 1 hafta gibi bir süre bununla ugraştım. Sonunda buldum internette bulunan Mac için olanlar sadece Mac bilgisayarlarda calışıyor PC'ler calışmıyor bir rus sitesinde buldugum driver ile modemimide çalıştırdım.

Geriye kalan tek sorunum, Bilgisayar acıldıgında direk Mac ile Boot etmesi evde Bilgisayarı diğer aile bireyleri kullandıkları için biraz sorun oldu tabi

Hala önce XP ile boot etmesini öğrenemedim sürekli F8 yapıp secmek cok zor oluyor.

Bunun yanında işletim sistemi çok hoşuma gitti alışması biraz zaman alıyor. kullandıkca Farklı oldugunu hissediyorsunuz.

Özellikle müzik dinlerken inanamadım. 5.1 Ses sistemim var ve MP3 dinlerken bile sesler ayrı ayrı geliyor davul sesi sagdan geliyorsa sagdan duyuyorum cidden cok güzel.

Internette okudugumda bir çok dokuman kafa cok karıştırdı ve onların hiç birisine inanmadan kendi bildigim gibi krdum :) bu sonuçları aldım

isteyen olursa bir döküman hazırlayıp yayınlarım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...