Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Iran Polisi

Ferrero

Öne çıkan mesajlar

abi böyle 2-3 videodan koca bir ülkeyi yargılamayın falan diyorsunuz da, bu son video hakkaten gerçekse İran'dan hayatım boyunca uzak durmayı amaç edinirim. 4 kere adultery yapmış diye idam ediyorlarsa 16 yaşındaki bir kızı, Türkiye'nin veya Amerika'nın başında bir adam olsam hiç acımam saldırırım adamlara. Böyle videolarla Bush'un Afganistan'a veya Irak'a niye saldırdığını çok daha iyi anlıyorum.

Hepimiz çiçek bahçesinde yaşıyoruz ama böyle geri ülkelerde böyle olaylar oluyorsa birileri bişeyler yapmalı mı yapmamalı mı sizce?

Amerikan bir deyimi kullanmak gerekirse:

"The only country who has the balls to risk his soldiers and economy to help people overseas is USA"

Amerikan yalakası falan da demeyin çünkü geçmişimde Amerika'dan nefret etmişliğim vardır ve hala da pek hoşnut değilim adamlarla. Şu anda Amerika'da üniversiteye gidiyorum ama bu ülkeden pek sevmem birçok değişik sebeplerden ötürü.
Sosyal ağlarda paylaş

irani begeniyorum ben bizim takunyalilar aksine dunyaya kafa tutabiliyorlar kimsenin onunde diz cokmuyorlar

ilimli islammi iranmi diye sorulsa gozu kapali iran i secerim

en azidnan kimsenin masasi degiller

kicbir dis guc iran i diger musluman ulkelere model olsun diye zorla degistirmedi Turkiye gibi
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
irani begeniyorum ben bizim takunyalilar aksine dunyaya kafa tutabiliyorlar kimsenin onunde diz cokmuyorlar

ilimli islammi iranmi diye sorulsa gozu kapali iran i secerim

en azidnan kimsenin masasi degiller

kicbir dis guc iran i diger musluman ulkelere model olsun diye zorla degistirmedi Turkiye gibi

Sorun orada başlar asıl , batı kontrolü altındaki takunyalılarımız ekstereme kaçamaz , tasmalarının sahibi var. Ama İrandaki rejim her istediği sapkın uygulamayı yapabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

moonfall said:
heh bizde zamanında 16 17 yaşında gencin yaşını büyültürüp astık. nedeni ne olursa olsun baskıcı rejimler her yerde insanlıga karşı suc işlemektedir...

kim diyo bunu nerden biliyosun? Sadece biz de bir zamanlar baya geriydik anlamında mı söylüyorsun yoksa hakkaten böyle benzer bir yapılmış olay var mı yani?

Çünkü 2si ÇOK farklı şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

moonfall said:
heh bizde zamanında 16 17 yaşında gencin yaşını büyültürüp astık. nedeni ne olursa olsun baskıcı rejimler her yerde insanlıga karşı suc işlemektedir...

1- Devletin askerine kurşun sıkan adamların neyini savunuyorsun? (Yada 80 darbesi dönemlerinde asılanların kaçı sabıkasızdır söyleyebilir misin yada?)

2- Onlar amaçlarına ulaşsa ne kadar barış içinde (?) bir türkiyede yaşayacağını sanıyorsun?

konuyu saptırmayalım
Sosyal ağlarda paylaş

Ya karmakarışık işler.. Ben de geçen gün Euronews'te yorumsuz olarak musevilerin ağlama duvarına gelip gitmelerini izlemiştim. Yüzlerini filan kapıyolardı. Bi yandan dünyanın renkli olması iyi ama öte yandan bu dinler barışı mı sağlıyor, savaşı mı belli değil. Kimse de doğduğu vatanı bırakıp gitmek istemiyor çoğu zaman..
Sosyal ağlarda paylaş

İran'da olup biten tabii ki insan haklarının doğrudan ihlâlidir ve kabul edilemez.
Ancak bu noktada olaya din, başörtüsü faktörlerinden çok, toplumsal yapıyı dikkate almak gerekir.
Nitekim Türkiye'de bilinmez, çünkü Türk medyası nedense hiç bunu yansıtmaz, ancak İran'da olup bitenin tam tersi, yani madalyonun ters yüzü de Tunus'ta yaşanmaktadır.
Sürekli çeşitli kişiler, "İslamcı" denilerek tutuklanmakta, işkence görmekte, insan hakları ihlâl edilmekte.
İran islamiyet için insan haklarını ihlâl ediyorsa, Tunus da aynı şekilde islamcı olmayalım, modern olalım ayağına insan haklarını ihlâl ediyor.
Dolayısıyla bence üstünde durulması gerekilen nokta türban, islam vs gibi faktörlerden çok, toplumsal yapımız, otoriter bir toplum yapısından nasıl kaçınabileceğimiz, insan haklarına saygılı hukuk devletini nasıl koruyabileceğimiz olmalıdır.
Faşizmin islamlısı ya da islamsızı pek fark etmiyor en nihayetinde, fikirleriniz için, düşünceleriniz için tutuklanıp işkence görüyorsanız görüyorsunuzdur, bunun da savunulacak bir yanı yoktur.
Türkiye İran olmasıncılara da o yüzden şunu derim, tabii ki Türkiye İran olmasın (ki bence olamaz), ancak dikkat edelim, Türkiye Tunus da olmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...