Afush Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Durup dururken bi anda ruhunuz kararır,nedenini bilmezsiniz.Kendinizi yapayalnız hissedersiniz.Sanki günlük-yarım günlük-bikaç saatlik depresyonlar gibidir.Etrafnızdakileri düşünmeden tersler,hemen ardından kendinizi "keşke yapmasaydım..amaan salla umrumda değil" derken yakalarsınız.Aile üyelerine normalmiş gibi davranır,yalnız başınıza kalmak istersiniz ve etrafınızdaki kimseye kolay kolay tahammül edemezsiniz.Canınız hiç bir şey yapmak istemez.Olur da birşey yapıyorsanız o anda sürekli başka bir şey yapmak ister 1 dk içinde yapmamak için bi neden bulup vazgeçersiniz. Size de oluyor mu bu böyle bi garip saçma his?Yoksa sırf bana oluyor da ben bir tür ruh hastası mıyım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 hayır, evet. saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aykan Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 arada olur ama şöle bi balkona cık hava al kesmediyse çık dışarı arkadaslarla felan. Olmadı yalnız dolas ama asosyal takılma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afush Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Arada oluyo bana zaten de.. Nasıl çıkıcam ben bu ruh halinden :P Kimse de yok ki..pufff.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 bugün oldu bana da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavardi Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 sen demesen hiç farketmemiştim :D paylaşım için saol :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 bana her gün oluyor bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MarcOConner Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 yak bi sigara al bi bardak da vizki tamamdır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Afush said: Size de oluyor mu bu böyle bi garip saçma his?Yoksa sırf bana oluyor da ben bir tür ruh hastası mıyım? Evet oluyor. Bir tek sen değilsin. Anksiyete olarak nitelendirilebilir sanırım. İnsan duygularından biri olarak sınıflandırılıyor diye biliyorum. Bir derste kısaca tartışmıştık. Yalnız hayatımda hiç psikoloji eğitimi görmedim, tamamiyle o kısa tartışmaya dayanarak söylüyorum; yani çok da ciddiye almayabilirsin. Vikipedi said: Anksiyete veya endişe, canlılarca deneyimlenen kaygı, korku, gerilim, sıkıntı halidir. Canlıların dış ortama uyum çabasında koruyucu bir tepkidir. Denetim dışına çıkıp kişinin işlevselliğini aksattığında Anksiyete bozuklukları olarak incelenir. Psikiyatride bir grup hastalığın genel adıdır. Terleme, titreme, çarpıntı vs. gibi bedensel belirtileri görülebilir. Başına kötü bir şey geleceğini düşünme, rezil olmaktan veya komik duruma düşmekten korkma gibi bilişsel (düşünsel), fakat çoğu kez nedeni belirsiz, tanımlanamayan bir gerginlik durumudur. Anksiyete, genelde kavramsal, somatik, duygusal ve davranışsal bileşenlere sahip olmak biçiminde tanımlanır (Seligman, Walker & Rosenhan, 2001). Kan basıncı ve kalp atışının artması, terleme, ana kas gruplarına ani kan akışının hücum etmesi nedeniyle kaslarda gerginlik, bağışıklık ve sindirim sistemi fonksiyonlarının yavaşlaması gibi fiziksel etkileri vardır. Bunlara ek olarak mide bulantısı, el ve ayaklarda soğukluk, titreme -üşüme hissedilir. Duygusal açıdan ise hastalık korku ve panik hissine neden olur. Kişi her şeyi olabilecek en olumsuz yönüyle ele alır, moral seviyesi an alt düzeydedir. Davranışsal olarak ise hasta, anksiyete kaynağından kaçma eğilimi gösterir. Yine de anksiyeteden sadece patolojik bir durummuş gibi bahsetmek yanlış olur. Bu his, korku, kızgınlık, üzüntü ve mutluluk gibi duygularla beraber gelen, insanoğlunun hayatta kalmasıyla bağlantılı temel duygulanımlardan birisidir. Anxiety | Anksiyete edit: alıntıyı aldım, bir kaç yeri kalınlaştırdım, Türkçe Vikipedi bağlantısı ekledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 "ben emo'yum hep olur bole seyler" demicem tabiki.. "bisi olmaz bisi olmaz" dicem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 olmazmı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 olmaz mı afuşum oluyor bazen,çok pis bi duygu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 oops Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cocacola Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 sıkıcan iyidir tez çıkmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Banada oluyor bu. Piskolojik rahatsızlık olabileceğini tahmin etmemiştim ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thaumiel Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Yani şimdi bu tüm herkeste yok mu? Bu hastalık mı? Ölecek miyim? Ne kadar ömrüm kaldı? Ama diğerlerinde niye olmuyor? Lütfen cevap verin. Yok ama uymayan bişi var. Etrafımdakileri kırıyorum sonrada hiç bişi olmamış gibi devam ediyorum o anlarda. Yani ''Yapmamalıydım. Kırdım elemanı boş yere'' şeklinde bir düşünce geçmiyor kafamdan. Demek ki ben ölmeyeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Geçen pazar yaşadıklarımın aynısını anlatmışsın bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 depresyon semptomlarını saymışsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afush Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Thaumiel said: Yani ''Yapmamalıydım. Kırdım elemanı boş yere'' şeklinde bir düşünce geçmiyor kafamdan. Demek ki ben ölmeyeceğim. bende de genelde geçmiyo..bazen geçiyo ama.. o değil de bu garip hisler geçince o anda üzdüğüklerimin tripleriyle uğraşıyorum bi de.Ya da gerçekten sevdiğim bi insansa üzülüyorum onu üzdüğüm için. (bkz. sevgili) falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 E bak sende demişsin işte. Saçma bir his bu =)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 bana da olur bazen bazen sık sık olur hatta bazen de aptal bi yaşama sevinci geliyo böyle nası neşeli oluyorum anlatamam dengesizlik mi deniyor buna? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 manik-derpresif deniyor :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arden Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 _ILuVaTaR_ said: manik-derpresif deniyor :p manik-derpresif arden'in kendine yakışanı giymesidir. Aynen böyleyim evet, çıldırcam birazdan :)) *sinirden güler* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 _ILuVaTaR_ said: manik-derpresif deniyor :p ergenlik de denilebilir herkes için geçerli değil tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afush Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 yav said: bana da olur bazen bazen sık sık olur hatta bazen de aptal bi yaşama sevinci geliyo böyle nası neşeli oluyorum anlatamam dengesizlik mi deniyor buna? bende de aynısı oluyor işte =))) _ILuVaTaR_ said: manik-derpresif deniyor :p o zaman ben manik depresif miyim? =))))) Mayo clinicten kendine hastalık beğenenlere döndüm resmen :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar