sir Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Antimodes52 said: Ammavelakin, bu toprağı vermiyorsak da, o toprağın ve o toprağın üstünde yaşayan insanların da sorumluluğunu almak zorundayız. Onları da toplumumuza kazandırmamız gerekiyor. Katliam, bombalamadan bahsetmiyorum ben, problemi incelemekten, sebebini anlamaktan, o sebebin nasıl aşılacağından bahsediyorum. daha niçin post atıyosunuz ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 sir said: Antimodes52 said: Ammavelakin, bu toprağı vermiyorsak da, o toprağın ve o toprağın üstünde yaşayan insanların da sorumluluğunu almak zorundayız. Onları da toplumumuza kazandırmamız gerekiyor. Katliam, bombalamadan bahsetmiyorum ben, problemi incelemekten, sebebini anlamaktan, o sebebin nasıl aşılacağından bahsediyorum. daha niçin post atıyosunuz ki?he bi sen zaten durumun farkındasın, bizde marstan geldik.. yemez burda böle ddemokratik ağazlar karanfilli konuşşmalar, sabah kalktığında bir bakarsın ki 20 tane cumhuriyet ilan edilmiş türkiye sınırlarnda.. Bu işin askeri olmayan başka bir yönü yoktur, azcık daha güçlü olsa türkiye yada ırağın başında gene saddam olsa yada amerika ırakta olmasa pkk diye bişey kalmazdı.. giderdin kfasını ezerdin teroristin bak ondan sonra kimse çıkabiliyormu dağa.. pahalı olurdu ama pkk işide kökten çözülürdü.. miss gibi çözülürdü hemde , hiç kafa yormadan ne olur diye.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 ahahe mesajın tonundan karakter analizi yapılabilir adeta.. "ne o öyle demogratik aazlar falan, çakacam iki tane dooru konuşç!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 komik adamsın vesselam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drakkahn Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Şu Apo'yu assak artık bi, vergilerimizle yemek yiyor herif kaç senedir orda. Üstelik PKK'yı da dolduruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akerfeldt Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 sir said: Antimodes52 said: Ammavelakin, bu toprağı vermiyorsak da, o toprağın ve o toprağın üstünde yaşayan insanların da sorumluluğunu almak zorundayız. Onları da toplumumuza kazandırmamız gerekiyor. Katliam, bombalamadan bahsetmiyorum ben, problemi incelemekten, sebebini anlamaktan, o sebebin nasıl aşılacağından bahsediyorum. daha niçin post atıyosunuz ki? cunku cozum o topragi vermek de degil onlarin sorumlulugunu da almak degil. onlari burdan uzaklastirmak, gitmemekte israrci olanlari da yoketmek. baskentten sevgilerle, dela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drakkahn Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Bir GAP vardı ne oldu ona? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 ulan gören sanki memlekette tek fakir doğymuş sanıcak. bu ülke kaç milyar dolar kaynak yatırdı GAP a. o sırada kaç mühendis katledildi pkk tarafından. daha ne yapıcak devlet? ve bugun haberleri izlerken bu protestoya katılan DTP tayfası apo ve pkk lehine slogan atmış. konuyu açan antimodesi de kutluyorum, umarım anlamışsındır özgürlük adına kimleri koruduğuna. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 o değil de, eha, ne güzeldi buralar 5-6 sene önce. 3-5 kendini bilmez büyük dışında, herbikesler 13-18 yaş arasıydı ve en fazla, uo'daki kılıçları hakkında atıp tutabiliyorlardı. sempatik geliyordu en azından o tavırlar o zamanlar. şimdi görüyoruz da, büyümüş de dangalaklaşmış bu bıcırlar. hep çocuk kalaydık be yahu, bünyedeki tüm dangalaklığı anca bir bilgisayar oyununa kanalize edebiliyorduk en azından o vakitler. bu dangalaklık virüsü baki değildir umarım; yoksa boşa yaşamışız demektir, her şey bitince be yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 antimodes gibi kimsenin ülkenin şartlarından, o otobüslerin niye kalktığından, "türbana özgürlük" diye yürüyüş yapanların asıl amaçlarını anlamayanlar dolu zaten ortalık. Burda "özgürlük" veya "demokrasi" diye ağlayanlar bu yakarışlarını önceki hükümetlerde dile getirselerdi anlardım ama nedense AKP gibi gerici, bölücü, dinci bir düşünce ülkeyi böldü bölecekken bunların türemesi, ağlaması olayı daha vahim duruma getiriyor. Akılsızlar ordusuna teslimiz anlaşılan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 işte artniyet aramaya gerek yok, iktidarda başkası da olsa biz yine "özgürlük" derdik, "diyalog" derdik, "empati" derdik. çünkü bunlar ilkedir, ve aklın yoludur, hümanizmin yoludur. iktidardan, muhalefetten, siyasetten bağımsızdır. daha en temel hak ve özgürlükleri çözmeden hemen her sorun çıkaranı ülke dışına sürelim istiyosunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Çünkü bu ülkede o sorunların çözülmeyeceğini, herkesin senin benim gibi belli bir eğitimden geçmiş olmadığını, "demokrasi" yada "özgürlük" çatısı altında aslında kendi gizli emellerini uygulamak için sinsi planlar yaptıklarını bildiğimiz için söylüyoruz, yazıyoruz. Sizde ülkenin bulunduğu coğrafik konumu, halkın durumunu, eğitim düzeyini, cahilliğini bilmediğiniz, göremediğinizden, anlayamadığınızdan demokrasi demokrasi diip duruyorsunuz. Bütün problem ordan kaynaklanıyor. Sizin istediğinizin olabilmesi için önce bu ülkenin kalkınması gerek, sonra sizin istekler uygulanır hatta zaten uygulanmalıdır. Ama bu şartlar altında uy-gu-la-na-maz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 LathspeLL said: , herkesin senin benim gibi belli bir eğitimden geçmiş olmadığını.. bizim de derdimiz bu işte..herkes senin benim gibi belli bi eğitimden geçsin! kürdü de geçsin, türbanlısı da geçsin! geçsin ki onlar da bizim gibi bakabilsin! devlet bu eğitimi halkın tamamına vermekle yükümlüdür. vermediyse sorumluluk devlettedir. halkın cehaletinin sorumlusu halk değil, devlettir. biz biliyoruz nerde neyin eksik olduğunu. ama devlet bu eksikleri halı altına doğru süpürmek istiyo. halbuki toz gelmeye devam edecek sistem düzelmedikçe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Geçsin, tamam güzel bir noktaya geldik. Ama şuan mevcut kişilerin geçemeyeceği için sizin dediğiniz şey yine olamaz bu ülkede. Benim yıllardır söylediğim şey şuydu: Yarın birden bire büyük bir eğitim reformu yapılsa ve çağdaş, inanılmaz güçlü bir eğitim verilse (ki AKP ile anca imamhatip'e geçeriz yani olmaz), bunun meyvelerini EN ERKEN 30 yıl SONRA almaya başlarız. Çünkü bu eğitimden geçen çocuklar büyüyecek ve hazır hale gelecek. Fakat böyle bir atılımın 10 yıl içinde olmayacağını ÇOK İYİ biliyoruz. Bu atılımın türbanın serbest kalması olmadığını anlıyorsunuz herhalde. Din değil bilime yönelmiş bir eğitim gerek. Tıpkı , 20-30 sene evvel irlandanın iskoçyanın yaptığı gibi. Yani AKP iktidardan indirilmeli, Baykal yollanmalı, son derece akıllı, çağdaş, kültürlü bir adamın/profesörün başa geçmesi ve bu ülkeyi baştan yaratması gerek. Yani biraz imkansız gibi görünüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 şu an mevcut kişiler geçemeyecek diyosun, onlara da doğru siyaset uygulayacaksın. devlet düşmanları değil, devlet dostları yaratıcaksın. insanlar bugün var yarın yok. ama sistem devam edecek, sistemin devamlılığını sağlamak için kusursuza yakın inşa etmen gerek. üniversteler laikliğin, çağdaş düşüncenin kalesi diyorsunuz. rektörlerle gurur duyuyorsunuz. tamam, eyvallah, ben de gurur duyuyorum. ama bu rektörler neden korkuyor bu kadar? çağdaş düşünceyi, bilimsel metodu bir türbanlıya aşılayamamaktan mı korkuyorlar? o kızın tek derdinin din olduğunu mu zannediyorlar? böyle birşey yok işte..türbanlı da olsa, kürt de olsa bilgiye ve işe aç bu insanlar. devlet bu eğitimi, bilgiyi, istihdamı sağlayabilse bütün bu sorunlar kendiliğinden hallolacak, kimse kimseye karışmadan mis gibi geçinip gidicez. önce kendinize zıt gördüğünüz kesimi muhattap almanız lazım, söz hakkı vermeniz lazım, dinlemeniz lazım. tartışacaksınız, tartışmak zorundasınız. ama yasaklayarak, ülkeden sürelim diyerek, vatana ihanet diyerek sadece toplumun o kesiminde yer alıp da kimseye karışmayan binlerce insanın hakkını yemiş oluyorsunuz. o hakkı yenen insanlar, haklarını başka yollardan kazanma çabasına giriyorlar, saygı görecekleri bir merci arıyorlar, çünkü devletten veya toplumun aydın kesiminden onlara bir el uzanmıyor. onlar da uzanan ilk eli tutuyorlar. bu dediklerim pkk için de şeriatçı-dinci örgütler için de geçerli bu arada profesörün başa geçmesi ne abi koptum kusura bakma ahehaheahsdjf bu ülkede kimler kimler profesör oluyo yani..ama dediğin şey mümkün değil çünkü 70 milyon insanı tek bir kişide buluşturamazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 70 milyon insaı tek bir dinin altındada buluşturamazsın, tek bir die yapılan kıyaklada birbirinden uzak gruplara aynı eğitimi veremezsin, sadece daha zır kutuplar yaratırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 bende Vatan Hainleri belirlemek lazım artık Kapılarına X koysak bilmiyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aykan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 bugun haberlerde bi 10 snliğine gördüm. Bunlar dağdan inen pkk yı canlandırıolardı ellerinde pkk bayraklarıyla. benmi yanlış gördüm biri açıklarsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 sir, en başta profesör derken tabi senin gibi "kimler kimler profesör oluyor" düşüncesi benimde aklımda var. O kadar harika insanlar var ki o profesörler arasında, tabiki onları kastettim. Böyle "sdfsdfsd" diye gülmene gerek yok. Dediklerin doğru, benim onlara bişey dediğim yok ama işte yine aynı noktaya dönüyoruz. Sen o dediklerini ŞUAN HEMEN istiyorsun. Bizde AKP ile senin bu isteklerin OLAMAZ çünkü yanlış yola sapıyor. Senin isteklerinin, eşitliğin, herkese adil davranıldığı bir ülkenin olabilmesi için dediğim gibi AKP'den kurtulmamız gerek. Ve onun yerine geçecek partininde yepyeni, güçlü, laik bir parti olması gerek. AMA artık bu kolay değil, bundan önceki hükümetin yapamadığını AKP yaptı ve %47'yi aldı ve ülkenin içine sıçıyorlar. Halkıda kandırıyorlar "kalkındırıyoruz ülkeyi, eşitlik getiriyoruz" diye. Zaten halk cahilliğiyle kendini kandırmış bunlar kullanıyor. Bu gibi ortamda senin dediklerin olmuyor, olmayacak. O yüzden o sevmediğiniz pozitif faşist bir devletin kurulup, gerekli yasakları uygulayarak ama ilerici adımlar atarak ülkenin eğitim seviyesini bir yere getirmesi gerekiyor, sonra halkın istediği olur. Bu "AMAN TANRIM FAŞİZM DEDİİ!" denecek bir olay değil, gerekli ve gayet normal bir olay. Faşizm dedikse öldürecek, kesecek değil uygar toplumların İYİ yanlarını kendine örnek edinerek hemen yasalaştıracak, din'i devlet işlerinden tamamen temizleyecek, imamhatip okullarını temizleyecek falan filan. Okuldanda islam dersleri kaldırılacak falan filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 yalnız "halk cahil, ben akıllıyım" mantığıyla her seçim şaşırmaya devam edersiniz, benden söylemesi. demokrasinin güzelliği de burada zaten, kendini halkın üstünde gören kişileri hakettikleri yere koyması. :) ha bu arada o 'halkın faydasına faşizm' uygulanırken halk "eyetere beaaa" diyerekten reaksiyoncu bir rejim de getirebilir tabii. hatta bunun örnekleri 'faydalı dikta'nın başarıya ulaştığı örneklerden kat kat daha fazla dünya tarihinde. atatürk o engin bilgisi ve dehasına rağmen demokrasiye en kısa zamanda geçilebilmesi için çaba vermiş, siz 'faydalı dikta' arayışlarındasınız 80 yıl sonra. lafta atatürkçü diye buna denmez de neye denir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Güzelim Samim, bizde demokrasiye geçmek isteriz ama ülke olması gereken çağdaş seviyede değil, o yüzden ilk başta başlarına vura vura sonra gel canım sende buraya. Seçimlerde oylar fazla diye şaşırmıyoruz ki, haklı çıkıyoruz daha çok. Ayrıca onların kazanması onları haklı göstermiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 başımızdan gitsin dediğin akp şu an seçmenlerin yarısını temsil ediyo. akp gidince onlar napıcak? sopayla terbiye mi edilcek? yoksa acaba bu zihniyetle mücadeleyi üniverstelerde mi vermek gerekir? türbanlılara, gerici zihniyete sahip olanlara bilimsel metodu, çağdaş düşünceyi aşılamak için ille çağdışı yöntemlere mi başvurulsun? o zaman nerde kaldı halkın egemenliği, nerde kaldı inkılapçılık.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 ülke 'olması gereken seviyeye' nasıl gelir, bunu konuşup, tartışmak ve dahası icraata koymak lazım esas. böyle suni "monster of the week" konularını 10 yıl gündemde tutmak yerine. bu mccarthy dönemimiz elbet geçer bir gün ama yazık oluyor harcanan zamana.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Ben bir Kürdüm. Ama PKK asla Kürtlerin avantajına bir örgüt olmadı. Kürtlerin Türkler arasında bir unsur olmasına rağmen, Kürtleri Türklerden ayırmaya çalıştılar. Bu ayrım Kürtleri de, Türk-(Kürt)=Yeni_Türk'leri de salak bir duruma düşürecektir. Çünkü Kürtleri Türk toplumundan ayırmak, sadece Kürtleri ve Türkleri zayıflatmaktan başka bir işe yaramayacaktır. PKK'nın ve DTP'nin istediği, Türkiye'den parça kopartıp Kürdistan ülkesi kurmaktır. ve "biz burayı kurduk, istediğimiz gibi yönetiriz" diyerek, kürt olsan bile sana zorluk çıkartacaklardır. Şimdi bile zorluk çıkartıyorlar. PKK'nın Kürtlerin avantajına bir iş yaptığını söyleyecek biri varsa karacahildir o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Sam said: yalnız "halk cahil, ben akıllıyım" mantığıyla her seçim şaşırmaya devam edersiniz, benden söylemesi. demokrasinin güzelliği de burada zaten, kendini halkın üstünde gören kişileri hakettikleri yere koyması. :) ha bu arada o 'halkın faydasına faşizm' uygulanırken halk "eyetere beaaa" diyerekten reaksiyoncu bir rejim de getirebilir tabii. hatta bunun örnekleri 'faydalı dikta'nın başarıya ulaştığı örneklerden kat kat daha fazla dünya tarihinde. atatürk o engin bilgisi ve dehasına rağmen demokrasiye en kısa zamanda geçilebilmesi için çaba vermiş, siz 'faydalı dikta' arayışlarındasınız 80 yıl sonra. lafta atatürkçü diye buna denmez de neye denir? Kim demişki demokrasi en iyi yönetim biçimidir diye ? Şuan emin değilim ama sanırım Aristo demişti bunu, En iyi yönetim biçimi ülkeyi, o ülkenin en bilge insanının yönetmesidir. Ayrıca bu sıralamada demokrasi 4. veya 5. sırada idi. %47 hiçbirşey ifade etmez, önemli olan vatanın, milletin hayrına iş yapmak. Monarşi, şu haliyle uygulanan demokrasiden 1000 kat iyidir. Köylünün elinden "meclis kararı" ile "ulusal tehdit" gibi ciddi bir yasa gereğince toprakları alınıyor ve sonra yabancı altın işletmelerine devrediliyor. Ormana katıldı diye kıyı şeridinde insanların arsaları toplanıyor, 5 yıldızlı otellere peşkeş çekiliyor. Bu otelleri kimler yapıyor ?? Doğu'da yatırım yapıcaz diye devletten teşvik alan doğulu hemşolar. Vaziyet içler acısı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar