Bone Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Mirage said: O daha çok overclock'cular için. Soğutma performansı harika ama sesten duramazsın onu takarsan. Overclock ikinci planda düşünüyorsan ilk önce sese, sonra performansa bak. Bir de -overclock düşünmüyorsan- mümkünse çok büyük olmasın yoksa anakarta erişemiyorsun pek. Ben Scythe Andy Samurai aldım. Aşağı yukarı Scythe Ninja ayarında bir şey. Çok sessiz ve çok iyi soğutuyor. Ama bir iki de kötü yanı var. 120mm fanın altında DANA gibi bir heatsink'i var ve kurulumu zor (benim gibi çömezler için en azından). Canım çıktı takana kadar. Taktıktan sonra anakartı kasaya yerleştirince, heatsink yanındaki girişlere ve fanlara erişmeniz imkansız. Hatta 1. slottaki ram'imi bile yarım santim farkla takabiliyorum. Google'dan bir resim buldum: Mesela onun arkasında ve üstünde duran iki kasa fanını değiştirmek istiyorum yakında. Ama çok üşeniyorum o heatsink yüzünden. Çünkü anakart kasaya monte edilmişse heatsink'i çıkartmak çok zor, çıkartsan bile takmak pek mümkün değil. İlla anakartı çıkartmak lazım. Onun içinde tüm kartları çıkartcaksın, tüm kabloları çıkartcaksın... üşeniyorum valla. abi eskiden fanlar küçük olurdu gayet de iyi soğuturdu. cpu'ya pasif fan bile taksan oyunlarda 7/24 stabil şekilde oynardın. şimdiki fanlar ne öyle yav. öküz gibi fanlar çıktı. tomshardware testlerine baktım. birçoğu çok zor takılıyor, hiç soğutmuyor, utanmadan bir de öküz gibi gürültü yapıyor. testlerin sonuçları böyle en azından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Fan çapı büyüdükçe aynı gürültü ile daha fazla hava akımı verebilmeye başlıyor. Dolayısıyla büyük bir fan yavaş çalışarak küçük bir fanın sağlayacağı soğutmanın aynısını daha sessiz bir şekilde sağlayabiliyor. Genelde 120mm fanlar 800-1500rpm ile dönerken 80-90mm fanlar 1500-2000rpm ile dönüyor. Bu da -aynı kalitede fanlar için- daha çok gürültü demek. Genelde bu büyük fanlar default (12V) olarak 1300rpm ile falan dönüyor ve bu da bir uğultu yapabiliyor. Bu voltajı bir voltaj regülatörü ile 7V yada 9V'ye düşürdüğünüz zaman rpm 800-1000 civarına düşüyor ve nerdeyse duyulmamaya başlıyor. Bu hızlarda bile OC yapmayanlara çok rahat yetecek soğutma sağlıyorlar. Voltajı (dolayısıyla hızı) düşürmek için yazılım da kullanabilirsin ama donanımın bunu desteklemesi gerekiyor. Yani özetle büyük fanların zor takıldığı doğru ama 'soğutmuyor' çok yanlış yönlendiren bir laf olmuş. Soğutmayan dandik büyük fanlar vardır elbette, ama günümüzün en iyi soğutan ve en sessiz fanları artık 120mm. Kasa fanlarını 120mm yapmalarının sebebi de bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ohyeah Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 sonunda makineyi topladım burda sorularıma cvp veren arkadaşlara teşekkür ederim soğutucu olarak coolermaster mars modelini seçtim. iyi bir seçim olmadıgını düşünüyordum ancak 4 saatlik call of duty nin ardından bile 34 dereceyi gördüm. performans olarak da çok sessiz herkese tavsiye ederim. ekran kartı 3850 ultra aldım performans olarak kesinlikle beklentilerin üzerinde. ati yine beni şaşırtmadı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 overclock topici mi açsak ne. kasanın yan kapagını kestirdim plexi taktırdım plexi ye fan takıcam bi tane. antalyada yaz günü acaip ısınıyor benim pc. bide bende HIS HD2600Xt Iceq Turbo ekran kartı var masaüstünde 50 derece de sıcaklığı. crysis oynadım 2 saat falan çıktım baktım 53 derece olmuş. netten bakıyorum masaüstünde 40 derecede falan diyolar. benim 2-3 derece değişiyor masaüstüyle oyun yüklemesiyle falan.neden böle acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 adam soğuk bölgede yaşıyordur belki :P 53 derece yüksek değil zaten 70e kadar yolu var :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 NOT: Nisan-Mayıs donanım rehberi açtığım için burayı kitliyorum. Bu konudan cevap vermek istediğiniz bir mesaj varsa, yeni rehber'de alıntı yapıp ordan devam edebilirsiniz. ATI'leri bilmem de benim Jetway 8800GT (Nvidia refarans kartı) OC'siz 85 dereceyi buluyor ve sorunsuz çalışıyor. Ama fan hızını %29'da kitledim normalde ısınınca hızlanıp gürültü yapmaya başlıyor. İşin kötü tarafı hızlanın o kadar gürültü yapmasına rağmen ancak bir kaç derece soğutabiliyor. Bi ara şu devasa Arctic Cooling Accelerol heatsink'lerinden alıp OC yapmaya niyetliyim. OC'ye rağmen püfür püfür çalışıyormuş onlarla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar