Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

X'in taraftarıymış gibi X'i eleştirme durumu

Bone

Öne çıkan mesajlar

Kanuni döneminde duraklama başlar, evet, çünkü halifelik babası Yavuz'la girmiştir Osmanlı'ya. Sultanlar bu sıfatlarını kullanmasalar da toplum içindeki etkisinin fazla olduğunu düşünüyorum.
Yani Araplar'la ne zaman içiçe geçmiştir Türk milleti, o zaman durmuştur ve hala da durmaktadır.
Sosyal ağlarda paylaş

imam hatip okullarını babam açtı, ülke o yüzden bu halde şimdi :/

neden ihtiyaç duyuldu bu okullara? ve insanlar neden ısrarla çocuklarını bu okullarda okutmak istediler? dini toplumun çimentosu olarak görenler kimlerdi? radikal islam ülkede nasıl destek buldu? türban nasıl siyasallaştı? bunları irdelemeden böyle atıp tutmak çok kolay.

bone türbanı savunanlarla ilgili güzide düşüncelerini sıralamış, madem öyle ben de türban karşıtlarıyla ilgili maddeler sayayım:
-hepsi faşisttir.
-hepsi değişime karşıdır.
-hepsi halk düşmanıdır.
-hiçbiri sosyolojiden, politikadan, ekonomiden anlamaz.

nası oldu? güzel di mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
sg-1 said:

Anladığım kadarıyla kamu dairelerinde de serbest olmasından yanasın. Yani başörtülü bir hakimimiz olabilir, ya da sarıklı doktorumuz, öyle mi?

yoo olur mu hiç, papyon & frak & silindir şapka giysin hepsi.

bilader türban yada dincilik savunucam diye ele avuca gelmeyen saçma sapan alakasız mesajlarını bırak. birşeyi savunuyorsan çocuk aklı cevapları verme. tutarlı cevap verki adam sayılasın.

kesinlikle fırıldaklığı sevmiyorum. bir şeyi ya düzgünce savun yada kes konuşma. senin yaptığın fırıldaklıkdır, laf atmaktır, çocuklar yapar bunu.

senin her mesajın böyle. birisi türbana, akp ye birşeyler desin, saçmalayıp alakasız çocuksu cevaplar veriyorsun. viktor ve ombakkombak ta bir değişiğini yapıyor bunun ama senin benzerlerin sanırım onları çıldırttı.
Sosyal ağlarda paylaş

gellidus said:
Sam olayına yorum yapmak bile istemiyorum seçim dönemi topiclerinde öğrendim ben yorumlara eleştirilere açık biri olmadığından dolayı.. Yani eğer bir avantajım yoksa akp hukumentinden bu kadar saldırgan şekilde nasıl savunursun anlamıyorum haa varsa bir meenfatin o zaman hayırlı olsun tabi sonuna kadar çarpış bizlerle..Biliyorsun islam olmayan heryerde cihat kutsaldır buradada yok..

başka bir başlıkta yazmıştım, akp'nin iktidar olmasından menfaatim varsa ülkenin bir vatandaşı olarak onun ileriye gitmesindendir. siz de "hayır ileriye gitmiyor" diyorsunuz. orada anlaşamıyoruz.

ha bazısı da olayı kişiselleştirmeye çalışıyor, dikkate almıyorum onları.

sir'in maddelediği örnekler de süper olmuş heh. her "irticacıııı, takiyyeciiii, şeriatçııı" diyene onlarla karşılık versek nasıl olurdu cidden bir düşünün.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

hayır şimdi nasıl 1500 yıl önce taşlıarak kafir öldürmüşler gerceğini benımsemiyorsak, bilimsel buluşlarıda benımsememek lazim, dindar/dinci denilirken kimden bahsedildiği acık yazıda

Bu yazi ne demek hic bir sey anlamadim Turkce yazarsan sevinirim.
1500 yil once ne olmus 508 de ?
Sosyal ağlarda paylaş

Bağnazlıkta, yobazlıkta suçu Araplara atmak çok saçma. Ayrıca bir arap ülkesinde büyümüş biri olarak söylüyorum: Onlarda geriliklerinden dolayı Türkleri (Osmanlı) suçluyorlar. Bizi geri bıraktılar, bize savaşmayı unutturdular, bilimi unutturdular, sonra hiç direnmeden gavurlara bırakıp gittiler diyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:
babalarının tuttuğu yolu taklit ediyorlar o kadar.

e siz de kendi babalarınızın tuttuğu yolu taklit ediyorsunuz.

elbette babalarımızın yolunu takip edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran halk bizdik, korunması için canını verenler bizim dedelerimizdi. Tutup Amerika'ya veya Araplara peşkeş çekilmesine seyirci kalmamızı herhalde kimse bekleyemez.

En azından babalarınız (karşı devrimciler) daha onurluydu. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'e karşı çıkıyorlardı, ama en azından şimdi ki gibi Amerika kulu "ılımlı islam devleti"ni savunmuyorlardı.
Sosyal ağlarda paylaş

............................................________
....................................,.-‘”...................``~.,
.............................,.-”...................................“-.,
.........................,/...............................................”:,
.....................,?......................................................,
.................../...........................................................,}
................./......................................................,:`^`..}
.............../...................................................,:”........./
..............?.....__.........................................:`.........../
............./__.(.....“~-,_..............................,:`........../
.........../(_....”~,_........“~,_....................,:`........_/
..........{.._$;_......”=,_.......“-,_.......,.-~-,},.~”;/....}
...........((.....*~_.......”=-._......“;,,./`..../”............../
...,,,___.`~,......“~.,....................`.....}............../
............(....`=-,,.......`........................(......;_,,-”
............/.`~,......`-...................................../
.............`~.*-,.....................................|,./.....,__
,,_..........}.>-._...................................|..............`=~-,
.....`=~-,__......`,.................................
...................`=~-,,.,...............................
................................`:,,...........................`..............__
.....................................`=-,...................,%`>--==``
........................................_..........._,-%.......`
...................................,<`.._|_,-&``................`
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır ben babamın görüşünü taklit etmiyorum değerlendiriyorum sorguluyorum kendi fikirlerimi meydana getiriyorum. Olması gereken de bu. Sen sen ol dününü bile taklit etme nasıl kendimi ilerletirim diye düşün bone. İnsanoğlu bugünlere böyle geldi. Taklit ederek babayı c/p ile değil.

İşte aramızdaki farkı böyle açık dile getirdiğin için teşekkürler Bone. Tam beklediğim cevaptı teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

ne demek istediğimi anlamadın sanırım,
hemen olayı "bak meğersem dediğim gibi babanı taklit ediyormuşsun, görüyormusun ben etmiyorum" boyutuna getirdin.

"baba" derken kurtuluş savaşında türkiye cumhuriyeti'ni kurmaya çalışan ideolojiyi kastetmiştim orda.

halen kadın - erkek eşitliği tartışılıyorsa bu ülkede, halen kadınların kafasına türban takılması gerektiğini düşünüyorsak, hala erkeklerin saçtan tahrik olduğunu düşünüyorsak,
afedersin türban "yenilik, gelişme" statüsü olarak kullanılamaz,
türban karşıtları "yenilik karşıtı" diye suçlanamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet fightersfight dogru soylemis.
Bir fikri begenmiyor olabilirsin yanlis buluyor olabilirsin bunu tartisirsin anlatirsin vs. ancak bir fikri yasaklamak ayni sey degil. Bugun bunu sen yaparsan, bunun yolunu acarsan yarin da senin fikrine yasakci bir tavirla yaklasildigi zaman ne kadar vahim oldugunu anlarsin. Hani kitaplari yakiyorlardi ya bir zamanlar. Bunu dogru bulacagina inanamiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

bi kere de adam gibi argüman bulun, svastika ne ya?

kim giyiyo svastika, ülkede svastika defileleri mi var, mağazası mı var, her nazi 7-24 svastika mı takıyo, nazizm bir inanç mı, svastika bu ülke halkının hangi kesimini temsil ediyo, svastikayla gezip nasyonel sosyalist partiye oy vermeyenler nolcak?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...