Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

X'in taraftarıymış gibi X'i eleştirme durumu

Bone

Öne çıkan mesajlar

Arapların örnek alınacak bir şeysi yok,
ama islam medeniyetinin parlak olduğu dönemlerde sadece araplar değil islam medeniyetine mensup kültürlerde tonlarca bilimadamı yetişmiş. Ben sadece bonacn yukarıdaki fikrine katılmıyorum.

said:

Bilimin saçma olduğunu iddia etmekte, herşeyi Allah'ın yaratmış olduğunu, bu yüzden bilim diye birşeyin olamayacağını söylemektedir.

Halbuki bahsettiğim dönemde bilimsel eserler direkt doğu medeniyetlerinden tercüme edilerek batıda yararlanılmış filmlerde de görebilirsiniz en basitinden cüzzam zamanında arap hekimler zengin batılıları tedavi için getirtilirdi. 0 rakamını islam medeniyeti bulmuştur.

Matematiğin temelini oluşturan 0 rakamı bile dünyaya bir İranlı tarafından tanıtılmıştır

wikipediadan direkt alıntı yapıyorum
0 Rakamıyla ilgili

was first introduced to the world centuries later by Al-Khwarizmi, a Persian mathematician, astronomer and geographer. He was the founder of several branches and basic concepts of mathematics. In the words of Philip Hitti, Al Khawarizmi's contribution to mathematics influenced mathematical thought to a greater extent. His work on algebra initiated the subject in a systematic form and also developed it to the extent of giving analytical solutions of linear and quadratic equations, which established him as the founder of Algebra. The very name Algebra has been derived from his famous book Al-Jabr wa-al-Muqabilah.

Sadece bugünkü imajları gözünden bakmak çok cahilce
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:
Giovanni said:

İslam tarihinin parlak zamanlarını bir oku binlerce batıya kaynaklık etmiş bilimadamı yetişmiş. Gerçekten müslüman olan kimse bu dediğini demez dememeli.

vay , kimin ne kadar müslüman olduğunu mu belirliyoruz

iyiymiş

Evet belirliyorum Sparkcaster itirazın neye ? Neyi protesto ediyorsun şu an haha ?

Bilimin olmadığını iddia eden bir müslüman olmamalı -bence olamaz-. Çünkü bilimi reddetmenin bir mantığı yok ki referans kitapta da böyle bir yaklaşım asla benimsenmemiş bilakis çok net tam tersi(benim anlayışımla).
Sosyal ağlarda paylaş

Doğru flameoffear öyle insanlar var haklısın ama eğer islam perspektifinden bakacaksak dinde aşırı giden insanlar son derece kınanıyor zaten. Haram yaratmak çok büyük bir hata. 100 kere denmiş kutsal kitapta o artık o adamın hatası koca bir medeniyete bunca zaman bu kadar insanı etkilemiş bir düzene maledilemez.
Sosyal ağlarda paylaş

toplumda enteresan gruplar olustu. eski rp/fp tabaninin kosulsuz akp destegini anladik da; bu sam, sir gibiler sosyolojik bi olgu. cok enteresan. eskiden bu elemanlarin gaflet icinde oldugunu dusunurdum. sonra yazilarini okudukca dedim bunlar gaflet maflet icinde degil, ne dediklerinden gayet haberdarlar; dalalet icinde bunlar. simdi simdi ise diyorum ki ne gaflet ne dalalet, bunlar hiyanet icinde.

bu vatandaslarin dusunceleri zaman icinde nasil bir evrim gecirdi de her konuda tartisir olduk o da kesinlikle uzerinde dusunulmesi gereken bir olay. akpnin yillardir pompaladigi devlet/duzen karsitligi her kesimden sempatizan toplamakta belli ki cok basarili olmus. kurtler devletten etnik baglamda zulum gordugune inaniyor, akpye kayislarini anlamak kolay. dinci kesim zaten ezelden beri laik devlete karsi. 2. cumhuriyetcilerin (bu imza toplayan akademisyenler, cengiz candar gibi gazeteciler vs vs) akpci olmasini anlamak zaten hic zor degil. adi uzerine, 2. cumhuriyetci adamlar. ama bu sam gibi adamlarin nasil akpci oldugunu tam olarak anlamis degilim. hepimiz devlete zaman zaman soveriz ama bunlarda demek ki daha buyuk bi antipati var imis.

devlet = akp olma yolunda hizla ilerliyoruz. akpcilerin karsi oldugu devlet/duzen tamamen onlarin eline gecince bakalim nasil bir turkiyede yasiyor olacagiz? elbet sam gibiler de akpnin devletinin simdikinden cok daha feci oldugunu gorecek, ama o zaman cok mu gec olur onu bilemiyorum.

sanal ortami gectim, gundelik hayatimda da bu anlattigima paralel olaylar yasiyorum surekli. surekli tartisma, surekli tartisma. dtp ye falan bolucu diyoruz ama, bolucu partinin krali akpdir. hadi dtp iki farkli etnik kokeni bolmeye calisiyor, akp tek bir halki boyle meseleler ile bu hale getirmeyi basardi. dtp akpden boluculuk dersi alsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Okudum hepsini. Olup bitene yönelik geniş ama fazla derin noktalara inemeyen bir yazı olmuş kanımca. Ayrıca koca toplumu bu kadar net bir çizgiyle ikiye ayırman pek mümkün değil, hiç değil hatta. Yani dünyadan ayrı bi canlıyı alıp koysan okutsan şunları, vampirler ve kurtadamların farklarıymış gibi okur. Demek istediğim 2 tane hatları fazla belli olan grup yapmışsın sonra da ustaca bir gözlem niteliği kazandırmaya çalışmışsın bu savına yazı boyunca.

Bir de paticikte siyaset yasak değil miydi yahu? hadi ordan>:D<
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:
Bone bir göz atmanı isterdim

http://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_science

niye göz atalım? niye övünelim? niye sevinelim?

din derslerinde peygamberin yaptığı savaşlar anlatılırken neden gaza geliyorduk ki? bize ne? arap arabı öldürmüş.

Okçular yerini terketti diye savaş kaybedilmiş...bize ne?

Müslümanlar çalar saati bulmuş, bize ne?

Biz türküz, sadece dinimiz islam. Onların ilerlemesiyle övünecek kadar düşmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

topicin hepsini okudum ( harbiden okudum).bone yazı çok çok iyi fakat kendime göre bir değerlendirme yapıcak olursam; bir arkadaş gene belirtmiş, bu tür yazıların apolitik insanlar tarafından yazılması veya apolitikmiş gibi yazılması daha inandırıcı ve daha cezbediyor beni.

niye derseniz; belli sistem ve düşünceleri kendine misyon edinmiş, bunu benimsemiş kimseler elbetteki yazılarında karşıt görüşü hep 2. planda tutacaklardır.bilmiyorum ben o yaptığın gruplandırmalardan hangisine girerim.ben türbanı sevmiyorum, akp yide sevmiyorum ama objektif hiçbir yanı olmayan yargılarıda sevmiyorum.yani sol kesimin bahsettiği; CHP cilerin bahsettiği AKP cilerin dogmatik düşünmesi, birşeye körü körüne bağlanması, objektif olmayıp yargılarının keskin, net ve bir o kadarda yanlış olduğudur.

tamam eyvallah diyorum ama benim yadırgadığım şey ki bu durumu patide de görüyorum; türban karşıtları; AKP karşıtları CHP li arkadaşlar sürekli aynı şeyleri söylüyor, sürekli mantığa dayalı çözümlere yanaşmıyor ve hatta körü körüne birçok şeyi savunmaya çalışıyor ki o savunduğu şeylerin daha tam manasını dahi bilmiyor birçoğumuz.

eğer sol kesimin üstlendiği misyon yeniliğe açık, çağdaş bir türkiye ise bu misyon yerine getirilmelidir; yeniliğe açık olunmalıdır ha asla kabul edilmesin türban yenilik derken bundan bahsetmiyorum zaten(ki yenilik olcak bi tarafı da yok).

hani hiç olmadı AKP pissin sen amuuaagoduum gericisi.yaşasın CHP diye söylenirken kendilerinin gerici, bağnaz, basit insanlar olmadığını ortaya koysunlar.yani mesele şundan ibaret benim gözümde haklıyken haksız çıkmak vardır ya tamda böyle birşey işte bu durum.

eleştirileri mantıklı, objektif yaptığı sürece kendine yakışan çizgiyi koruduğu sürece ben CHP yi desteklerim ama bu çizginin altına düşersen; eleştireyim, yanlışları ortaya koyayım derken basitleşirsen bu iş olmaz arkadaş.
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:
İslam tarihinin parlak zamanlarını bir oku binlerce batıya kaynaklık etmiş bilimadamı yetişmiş. Gerçekten müslüman olan kimse bu dediğini demez dememeli.

İslam tarihine bir lafım yok ki benim. Bak mesela tasavvuf'u çok severim ben. Mevlana ve Yunus Emre iyi adamdır.

Ancak bahsettiğim konu, normal okuldaki öğrencileri Anadolu kültürüyle eğitirken, İmam Hatip okullarındaki öğrencileri "dini iyi öğrensin" derken Arap kültürüyle eğitiyor olmaları.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende madde madde gideyim bari

1- Bone nin yazısı biraz sığ bir yazı olmuş yani belli gerçekler tabiki var ama diğer yandan bazı konularda önyargı vs vs durumu belli..

2- Sam olayına yorum yapmak bile istemiyorum seçim dönemi topiclerinde öğrendim ben yorumlara eleştirilere açık biri olmadığından dolayı.. Yani eğer bir avantajım yoksa akp hukumentinden bu kadar saldırgan şekilde nasıl savunursun anlamıyorum haa varsa bir meenfatin o zaman hayırlı olsun tabi sonuna kadar çarpış bizlerle..Biliyorsun islam olmayan heryerde cihat kutsaldır buradada yok..

3- İslamiyetin ne yazıkkı kaybeden bir din olduğunu görmüyorsunuz görmek istemiyorsunuz.. Dünyaya bakın son 15 yılda yaşanan pisliklerin %90 ında islamiyet var.. İslami terör diye birşey var ya budist teror varmı??
Kadın haklarını araştırdı diye idama mahkum ettirilen insanlar var (Gazete okuyorsanız..) Sokakta yandaki adama baktı diye kafası taşla ezilen kadınlar var.. Vede bizim kadınımız hala türbandı çarsaftı onun peşinde..

Dünyanın en geri ülkeleri islam ülkeleri..
Dünyanın besin kaynağı petrolun çoğu islam ülkeleri petrol işiyle uğraşıp zengin olan arap şirketi yok..

Suudi Arabistanda günah yazmasın diye fuhuş yapman için seni hemen orospu ile karı koca ilan eden otelde imamlar var..

Ulan adam ölüyor namaz bozulmaz diye adamı ölüme terkettiler bunlarmı dindar katil ulan bunlar KATİL.. Dinden haberi olmayan şovmen hepsi..

Bütün bunlar olurken yok türban islamın emri dinimiz peygamberin hayatı fln geçin bunları önünüze bakın..

Böyle dinmi olur be herkes kafasına göre yorumluyor.. Eğer AKP ve RTE müslümansa istemiyorum be müslüman olmak dinin ağzını yüzünü kırdılar..
Sosyal ağlarda paylaş

İsrail tekil bir örnek, ayrıca filistinliler ile esas sorunu onların müslüman olması değil, o coğrafyada yaşamaları. Filistinliler müslüman değil budist olsa idi yine aynı olaylar yaşanırdı.

Keza amerikalılarında problemi müslümanlar ile değil, onların derdi petrol başta olmak üzere bütün dünya ile. Petrol nerede çıkıyorsa ABD'nin onlar ile problemi var.
Sosyal ağlarda paylaş

fedaykin said:
İsrail tekil bir örnek, ayrıca filistinliler ile esas sorunu onların müslüman olması değil, o coğrafyada yaşamaları. Filistinliler müslüman değil budist olsa idi yine aynı olaylar yaşanırdı.

Keza amerikalılarında problemi müslümanlar ile değil, onların derdi petrol başta olmak üzere bütün dünya ile. Petrol nerede çıkıyorsa ABD'nin onlar ile problemi var.

Fedaykin yazında güzel demişsin ama şunu kaçırıyorsun bence onların problemlerinin Müslümanlar ile olmasının yada olmamasının bir sebebi yok. A.B.D ve İsrail'in yaptıkları "terör" olarak görünüyor. Yani demek istediğim bu ülkeler sadece müslümanlara yada tek bir gruba yönelik mi çalışsaydı terörist oldurdu?
Sosyal ağlarda paylaş

ABD ve İsrail diyerek Gellidus'un esas anlatmak istediğini göremiyorsunuz, veya görüyorsunuz da işinize gelmiyor.

Evet, biz her ne kadar inkar etsek de, bu dünyada İslami terör diye bir kavram var. Başka hiçbir dinde olmayan, öbür tarafta 40 huri bekliyor mantığıyla kendini patlatan, yanında yüzlerce masumu götüren insanların dayanağından bahsediyoruz.

Ha, bunun suçlusu İslam dini değil elbette, ama Kuran'ı isteyen, istediği yere, istediği gibi çekebilir, o yüzden de müslümanlar manipülasyona çok açık.
Sosyal ağlarda paylaş

aslında sadece Kuran'ın istendiği gibi istendiği yere çekilmesi değil sorun,
ilahi dinlerin kitapları hem sembolik olmuştur zaten.
İncil de en az Kuran kadar istendiği gibi istendiği yere çekilebilir.

Ancak İslam Dünyası'nın bu kadar terörist haline gelmesinin nedeni İslamiyet'ten ziyade, bir reform olmaması. Belki de Arap topluluğuyla sınırlı kalması ve Arap Kültürünün yozluğu yüzünden İslamiyet bu hale geldi.
Biz özgürlükçü bir islamiyet anlayışı yönünde hareket etmemiz gerekirken, belki de en azından kendi ülkemizde reform uygulamamız gerekirken, tersine İslamiyet konusunda kendimize Afganistan ve İran'ı örnek almaktayız.
Sosyal ağlarda paylaş

Araplar'ın cahiliye dönemlerinden İslam'dan sonra kurtulamadığını bilmek için ulema olmaya gerek yok. Bir iki arap bilimcisi çıktı diye bu gerçek değişecek değil. Orta çağ'daki aydınlık dönemleri de tamamen göç yoları üzerinde olup ticaretten voleyi vurmalarına dayanıyor.
Amin Maalouf'un Arapların Gözüyle Haçlı Seferleri isimli bir kitabı var. Arap vakanüvislerin yazılarından alıntılarla, Avrupa'dan gelen barbar haçlılara karşı aydın arapların nasıl kendi kendilerini yaktıklarını anlatır. Madem o kadar aydındı araplar, sayıları haçlılardan kat kat fazlayken nasıl oldu da haçlılara karşı koymadılar, 150 yıl onları kendilerine kral ettiler ya da katledildiler.

Arap özentiliği, Türk'e hiçbir zaman yaramamıştır. Dikkat edin, halifelik Osmanlı'ya girdikten sonra ülkede duraklama ve gerileme başlamıştır.
Sosyal ağlarda paylaş

halifelikle alakasi yok
padisah 18.yy in sonalrinda durum iyice kotuye gitmeye basliyana kadar halife sifatini resmi hicbir evrakta kullanmamis 19. yy da lak diye ortaya cikmsitir

osmanlinin gerileme donemi kanuni ile baslar

"biz 7 cihani hukmettik simdiye kadar bulunabilciek her icadi bulduk bundan otesi allaha sirk kosmaktir" diyen ve bunu apdisaha kabul ettiren ulema var
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...